Esileht Pereelu ja suhted Kas pead oluliseks et olete mehega üks tiim ja alati teineteise poolt?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 47 )

Teema: Kas pead oluliseks et olete mehega üks tiim ja alati teineteise poolt?

Postitas:
Kägu

Näiteks kui oled mehega koos ja sul kuidagi tekib mingi võõra inimesega suurem vaidlus või lausa konflikt, siis kas eeldad või pead oluliseks et mees on sinuga ikka samas paadis, toetab igasuguses konfliktis võõraga alati sin  kui oma partnerit  või on lausa “partners in crime” mitte ei astu vastaspoolele üle, isegi kui küsimus on põhimõtteline ja ta ise on pigem samade põhimõtetega selle inimesega, kellega sul konflikti/vaidlus tekkis või on ilmselge et konfliktis oledki sina süüdi või valesti käitunud?

Näiteks  – oled autoroolis, mees kõrval ja unustad enne reastumist suunda näidata, mistõttu juhtub avarii ja siis tagumise auto juht on väga vihane ja hakkab sind avariipaigal sõimama, siis kuidas oleks normaalne, et su mees käitub – kas kaitseb sind ja sõimab teist vastu (või üritab teda maha rahustada), on üldse vait, hoiab eemale  ja laseb sul ise oma konflikt ära klaarida, või ütleb teise juhi kuuldes samuti sulle midagi sellist, et no kuidas sa siis unustasid suunda näidata või sa oledki alati nii hajameelne vilets juht  või oligi ainult aja küsimus, millal õnnetus juhtub, sest ma olen sulle ju sada korda öelnud… jne.

+4
-14
Please wait...

Postitas:
Kägu

Näiteks  – oled autoroolis, mees kõrval ja unustad enne reastumist suunda näidata, mistõttu juhtub avarii ja siis tagumise auto juht on väga vihane ja hakkab sind avariipaigal sõimama, siis kuidas oleks normaalne, et su mees käitub – kas kaitseb sind ja sõimab teist vastu (või üritab teda maha rahustada), on üldse vait, hoiab eemale  ja laseb sul ise oma konflikt ära klaarida, või ütleb teise juhi kuuldes samuti sulle midagi sellist, et no kuidas sa siis unustasid suunda näidata või sa oledki alati nii hajameelne vilets juht  või oligi ainult aja küsimus, millal õnnetus juhtub, sest ma olen sulle ju sada korda öelnud… jne.

Sellises situatsioonis ootaks küll, et mees mind toetaks ja teise maha rahustaks. Kui aga seltskonnas vaidluseks läheks, siis ei oota, et mees kindlasti minu poolt oleks, vaid et tal oleks ikka oma arvamus. Tore muidugi, kui ta arvamus minu omaga ühtiks, aga kui ei, siis ei pea küll minu poolt olema lihtsalt sellepärast, et ma olen ta naine.

+9
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ikka jääksid süüdi, kui reastusid, aga ei veendunud manöövri ohutuses, suuna mittenäitamine on veel eraldi eksimus. Aga kui tegid avarii, jäid süüdi, siis tuleb see asi ära klaarida. Mingi sõimamine siin asja ei paranda. Teise juhiga vaielda pole siin midagi.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selline idioot, kes lisaks suunatule mittenäitamisele lihtsalt lambist ümber reastub, veendumata, kas kedagi on või ei ole tagant tulemas, tuleks liiklusest kohe kõrvaldada.

Normaalne mees võtaks idioodilt autovõtmed käest ja saadaks idioodi uuesti kooli.

+15
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mees võibki sõimata lolli tegutsemise eest, aga mitte võõra inimese kuuldes. Et siis kaks meest karjuvad naise peale, milline idioot ta on. Nii või?

+5
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Liikluse näide on väga halb. Sellises olukorras, kui on mingi kõks või tõsisem avarii, ei ole midagi sõimelda ega vaielda ega teisele valetada.

Kui unustasid suunatule näitamata ja teisele lihtsalt ette keerasid, siis tunnista oma viga, tee paberid korda ja vabanda. Suht imelik on sellises olukorras õiendama hakata nagu sul oleks olnud õigus ja siis veel oma mehelt oodata, et ta sulle takka kiidaks.

Mina sooviks siiski seda, et mees oleks objektiivne. Kui ma olen teinud vea, siis mees võiks sellele viisakalt viidata, mina omakorda siis võiksin meelde jätta, et jajah, oioi pean olema tähelepanelikum. Alusetuid süüdistusi ma ei salli, aga kui reaalselt on olnud mingi minupoolne viga, mis võib ka ohtlik olla (liikluses ju eriti), siis ma küll pahaks ei pane, kui veale tähelepanu juhitakse.

Kui oleks mingi pisiasi, siis oleks kena kui mees teinekord mu heaks ka mõne hädavale ütleks, aga kui on midagi põhimõttelist, siis ei saa ju eeldada seda, et mees oma põhimõtted minema viskaks. Ma eeldan, et mingeid selliseid põhimõtteid juba varem tean ka. A la, et ta on veendunud vegan või homofoob või kaja kallase toetaja, et ta siis mingis seltskonnas järsku hops täiesti teist juttu ajama ei hakka. Näiteks et satub ekrevalijatest sugulastega saunaõhtule ja siis hakkab kiitma kui tore mees on Martin Helme ja kui paha on Kaja Kallas. See oleks ju silmakirjalik.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jääb tasakaalukaks ja ei juhindu emotsioonidest. Ei võta pooli emotsioonidega, juhindub seadustest. Ei ütle midagu kellegi kuuldes ja laseb juhil rääkida, juht on juht.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma usun, et karjuda minu peale mu abikaasa ei lubaks. Isegi siis, kui põhjustaksin liiklusõnnetuse.

Mõni aeg tagasi oli aga näiteks situatsioon, kus meil tekkis tema sõbraga vaidlus ja erimeelsus. Mees taandas end sellest situatsioonist ja hoidis eemale. Väga õigesti tegi. Sellises olukorras ma kedagi end kaistma ei oota. Pärast hiljem kodus vestlesime ja selgitasime seisukohti ja asju omavahel ning ega ta otseselt pooli nö ei valinudki. Selgitas, kuidas tema seda olukorda nägi, mida ta arvas enda sõpra mõtlevat/tundvat ja mingeid tagamaid ja sinnapaika see asi jäi. Kuna keegi ebaviisakas ei muutunud ja isiklikult ei solvanud, siis sellele mingeid vabandust järgnema polekski pidanud. Kui ta sõber oleks mind kuidagi isiklikult solvanud, siis ma küll seda sõpra meile külla ei ootaks 🙂

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

UNUSTAD enne reastumist suunda näidata???

+14
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, ja tavaliselt nii ongi. Kui keegi mu meest kritiseerib, siis kaitsen teda, kui keegi minuga inetult käitub, siis mu mehel tekib sellest inimesest negatiivne arvamus jne.

Aga see liikluse näide mulle ei meeldi, et mees peaks kohe valetama hakkama? Ja milles teine juht süüdi on?

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen üle 20aasta abielus, aga ei ole kunagi kuulnud meest kedagi sõimamas. Liiklusavarii puhul tulebki rahulikuks jääda, analüüsida, miks õnnetus juhtus, kui ei suudeta süüdlast tuvastada, siis kutsud politsei. Samas oled ise ka õnnetu ja šokis, kui selline asi juhtub -siis rahustataksegi kõigepealt maha, mitte ei hakata sõimama ega pooli valima.

+7
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu mees oleks alati minu poolt. Ei tea, kuidas ta suudab.  Nt kui sama olukord oleks mu tütrega. Tema suuna mitte näitamise pärast tekib õnnetus ja ma olen korduvalt talle öelnud, et peab enne pööramist suunda näitama, kui ta pole korralik juht. Me oleme selle pärast isegi tülli läinud. Siis laseks võõral teda sõimata, ei sekkuks.  Kui ta on muidu korralik juht ja juhtus selline asi, siis püüaks olukorda rahustada.

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Masendav kui palju idioote liikluses on. Suuantuli suunatuleks, aga isegi tahavaatepeeglisse ei heideta enne ümberreastumist pilku? Ja kui sellega õnnetus põhjustatakse, siis on kari mammasid ümber lohutamas?

+14
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ärge nüüd erutuge suunatule teemal, see oli toodud näiteks. Keskenduge küsimusele.

+8
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ärge nüüd erutuge suunatule teemal, see oli toodud näiteks. Keskenduge küsimusele.

Nii lollakaid näiteid sisaldavale küsimusele ei saagi keskenduda.

+11
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah me oleme üks tiim ja näitame suunatuld.

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siis laseks võõral teda sõimata, ei sekkuks.

Sõimlemise korral sekkuks ma alati, ükskõik mis asjaoludel see toimub. Sellest pole ju absoluutselt mingit kasu.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen mehe poolt, kui tal on õigus. Kui ma ei ole temaga nõus ja arvan, et ta tegi valesti midagi, siis ma ei ole tema poolt. Ja kuidas see käib, oleneb olukorrast. On asju olnud, mida ma koha peal ei klaari, aga omavahel öeldes ütlen, et sul ei olnud õigus vms. Ma ei kiida kõike takka, mida ta teeb, sest ta ju ka eksib. Kuid kui mu lapsed, mis tahes vanuses olles, on eksinud, siis ma ju neile ka ütlen seda, mitte ei kaitse igat tegu ja asja. Ja olen ka nii teinud, et on olnud mõni asi, mida mehega arutada ei ole saanud, ta jube kange. Ja siis ma olen selle teise inimese poole pöördunud ja öelnud temale, et mu mees käitus valesti et sa teaksid, ma ei pea seda õigeks.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Põhimõttelistes asjades küll, ühise suunaga ja eesmärkidega  ja nt kellegi eest oma abikaasat kaitstes jne, aga samas on täiskasvanutel alati palju erisusi, maailmavaatelisi. Nt mu mees hirmsasti arendab, iga lapse minut peaks olema kasulik ja eesmärgipäraselt arendav. Mina olen “lase lapsel laps olla, las ta logeleb, las ta mängib”-tüüp.  Tema jookseks iga vinnipunni ja palavikuga arstile, mina kogu aeg olen koduse ravi poolt, no mida see arst nohuga teeb!? Ja me kumbki ei hakka kunagi ühtemoodi mõtlema. Aga eesmärk on ühine- et lapsed oleks õnnelikud ja terved ja targad. Selliseid näiteid on igas pikemas suhtes (armununa oled kõigega nõus 🙂 ) ja peres kümneid. Kokku annab suht normaalse ellusuhtumise ja lapsed ka näevad, et inimeste arvamused on erinevad ja ei pea sellepärast vihavaenu ja teist maha tegema.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen mehe poolt, kui tal on õigus. Kui ma ei ole temaga nõus ja arvan, et ta tegi valesti midagi, siis ma ei ole tema poolt. Ja kuidas see käib, oleneb olukorrast. On asju olnud, mida ma koha peal ei klaari, aga omavahel öeldes ütlen, et sul ei olnud õigus vms. Ma ei kiida kõike takka, mida ta teeb, sest ta ju ka eksib. Kuid kui mu lapsed, mis tahes vanuses olles, on eksinud, siis ma ju neile ka ütlen seda, mitte ei kaitse igat tegu ja asja. Ja olen ka nii teinud, et on olnud mõni asi, mida mehega arutada ei ole saanud, ta jube kange. Ja siis ma olen selle teise inimese poole pöördunud ja öelnud temale, et mu mees käitus valesti et sa teaksid, ma ei pea seda õigeks.

Meil sama. Kui me tunneme, et meil on õigus taga, siis oleme teineteise poolt.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

kas kaitseb sind ja sõimab teist vastu (või üritab teda maha rahustada), on üldse vait, hoiab eemale  ja laseb sul ise oma konflikt ära klaarida, või ütleb teise juhi kuuldes samuti sulle midagi sellist, et no kuidas sa siis unustasid suunda näidata või sa oledki alati nii hajameelne vilets juht  või oligi ainult aja küsimus, millal õnnetus juhtub, sest ma olen sulle ju sada korda öelnud… jne.

Teema oli iseenesest hea ja ok, aga ära parem too näiteid, kui ei oska kujundlikku olukorda näiteks võtta. See näide on suht jabur, samuti pakutud variandid. Kõik on suht haiged käitumisviisid ju! See juht, kes on süüdi, vabandab, hakkab asju ajama (kutsub politsei või täidab kinludstusepaberid), mis see sõimamine aitab. Selgasõidetud auto juht võib olla vihane (ja õigustatult, ostsid load?), aga ega see midagi ei muuda. Minu mees jääks rahulikuks ja kutsuks üles kannatajat sedasama tegema, ega sõimamisest ta auto enam terveks ei saa.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemaalgataja himustab ilmselt miskit kurikameest, kes tema lolluste / seaduserikkumiste tõttu kannatanud inimesi ähvardaks / ründaks. Nii et selline nunnu tiim siis.

+3
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teema oli iseenesest hea ja ok, aga ära parem too näiteid, kui ei oska kujundlikku olukorda näiteks võtta. See näide on suht jabur, samuti pakutud variandid

Vist ei olnud õnnestunud head näidet välja mõelda tõesti, sest üle poolte hakkasid hoopis selle olukorra, mis oli vaid näiteks toodud, üle arutama, mitte ei vastanud teemasse. Õnneks mõned vastasid ka.

No ei oska mingit paremat näidet tuua ka väga 😀 Aga on kellelegi olnud olukorda, kus konflikti korral võõra inimesega asub mees valjuhäälselt hoopis vastase poole? Kuidas selline asi suhtele mõjunud on?

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga on kellelegi olnud olukorda, kus konflikti korral võõra inimesega asub mees valjuhäälselt hoopis vastase poole?

Oleneb sellest, kummal poolele siis õigus jääb. Kui õigus on vastaspoolel, kas mees peab siis sinuga nõus olema, kuigi ta teab, et sul pole õigus? Aga ei pea ka vastaspoolega koos ometi oma naisele näkku kargama või demonstratiivselt vastu vaidlema hakkama, selles on asi. On võimalus ka distanseeruda (ja lasta konfliktipooltel ise asi ära klaarida ja pärast omavahel öelda, et sinul polnud õigus(, või rahustada vms. Need kõik on siin vastustes toodud. Ja need olukorrad, kus on selge õige/vale, on veel kõige lihtsamad faktikontrollid. Palju huvitavamad on teemad, kus tegu on lihtsalt inimestevaheliste vaadete, arvamuste ja väärtushinnangute ja elukogemuse pinnal tekkinud konfliktidega, kus ei ole selget õige/vale poolt.  Ei ole keegi omavahel alati 100% ühel arvamusel, kui on, siis on tegu domineerimise/allasurutu suhtega, mitte võrdsete täiskasvanutega.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga on kellelegi olnud olukorda, kus konflikti korral võõra inimesega asub mees valjuhäälselt hoopis vastase poole?

Sellist sõimlejat ei tahakski. Sinu näited on ikka sinna auku, et üks sõimab teist ja kes vastu sõimab. Ilma sõimamata ei oska mingit situatsiooni välja mõelda või? Milleks üldse sõimelda? Hindan meest, kes oskab ratsionaalseid argumente tuua, viisakalt käituda. Ei ole vaja valjuhäälselt kellegi poolt või vastu olla, vaid normaaseid lahendusi välja pakkuda. Ja kui keegi eksis, siis tuleb ise vabandada, mitte mees ei pea sind kaitsma hakkama. Samas oleks tobe ka eksijat sõimama hakata. Normaalne inimene ongi vait ja otsib pigem lahendusi, mitte ei hakka sõimlema või kellegi poolt või vastu olema. Kui eksija ei suuda oma viga tunnistada ja ootab, et keegi teda kaitsma hakkaks, on see inimene ka suht loll.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Valjuhäälselt vastaspoolele astumine käiks minu jaoks küll lojaalsusreeglite vastu, kui tegemist on mingite süüdistuste esitamise või taolisega. Kui aga ainult vaidlus mingite maailmaasjade üle, siis esitagu igaüks ikka oma arvamust. Konfliktiolukorras eeldaksin oma kaaslaselt, et ta vähemalt ei ründa mind koos teistega ning püüab mind võimalikult säästa, isegi kui tegelikult mind süüdlaseks peab.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vist ei olnud õnnestunud head näidet välja mõelda tõesti, sest üle poolte hakkasid hoopis selle olukorra, mis oli vaid näiteks toodud, üle arutama, mitte ei vastanud teemasse. Õnneks mõned vastasid ka. No ei oska mingit paremat näidet tuua ka väga 😀 Aga on kellelegi olnud olukorda, kus konflikti korral võõra inimesega asub mees valjuhäälselt hoopis vastase poole? Kuidas selline asi suhtele mõjunud on?

Ah, mine sa ka metsa oma jutuga. On täitsa selge, et see suunatule näide pole lampi tekkinud, vaid ongi üks su teemaalgatuse ajend. Meie siis nüüd kiitku takka, et jajaa, olge aga üks tiim ja mängige koos liikluses lolli. Kui su mees vihastas, tegi ta seda täiesti põhjendatult.  Ma pakun, et automõlkimisega seotud asju ajab tema või oli tal seda lömmis autot järgmise päeva varahommikul vaja.

+5
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vist ei olnud õnnestunud head näidet välja mõelda tõesti, sest üle poolte hakkasid hoopis selle olukorra, mis oli vaid näiteks toodud, üle arutama, mitte ei vastanud teemasse. Õnneks mõned vastasid ka. No ei oska mingit paremat näidet tuua ka väga 😀 Aga on kellelegi olnud olukorda, kus konflikti korral võõra inimesega asub mees valjuhäälselt hoopis vastase poole? Kuidas selline asi suhtele mõjunud on?

Ah, mine sa ka metsa oma jutuga. On täitsa selge, et see suunatule näide pole lampi tekkinud, vaid ongi üks su teemaalgatuse ajend. Meie siis nüüd kiitku takka, et jajaa, olge aga üks tiim ja mängige koos liikluses lolli. Kui su mees vihastas, tegi ta seda täiesti põhjendatult. Ma pakun, et automõlkimisega seotud asju ajab tema või oli tal seda lömmis autot järgmise päeva varahommikul vaja.

Selline suvaline ja ilma hoiatuseta teise ritta pööramine võib lõppeda palju hullemini kui lihtsalt plekimõlkimine. Mis siis, kui kõrvalt/tagantpoolt oleks mootor- või jalgrattur tulnud?

Ma oleks ka tulivihane, kui kaaslane liikluses selliseid lollakaid ja ohtlikke manöövreid teeks.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ikka jääksid süüdi, kui reastusid, aga ei veendunud manöövri ohutuses, suuna mittenäitamine on veel eraldi eksimus. Aga kui tegid avarii, jäid süüdi, siis tuleb see asi ära klaarida. Mingi sõimamine siin asja ei paranda. Teise juhiga vaielda pole siin midagi.

Küsimus ei olnud ju kes süüdi on, küsimus oli mehe reageeringu kohta!!!

Mina ootan küll, et mees mind toetaks antud olukorras, kas siis, kui ma süüdi olen. Paraku minu eks selline ei olnud, eks see on üks põhjusi , miks  ta  eks ongi.

+3
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ootan küll, et mees mind toetaks antud olukorras, kas siis, kui ma süüdi olen. Paraku minu eks selline ei olnud, eks see on üks põhjusi , miks  ta  eks ongi.

Toetamine ei tähenda seda, et su loll tegu heaks kiidetaks. Suunatuli on siin isegi täiesti tähtsusetu detail, aga ilma ohutuses veendumata ei tohi reastuda. Selline naine ajaks mul lausa südame pahaks, sest sellisel ei saa lasta ju lapsi sõidutada ega mitte midagi. Kui mu mees teeb midagi sama lolli, siis ma muidugi sõimama teda ei hakkaks, aga ütleks talle omaette olles välja küll, et olen temas väga pettunud.

+7
-1
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 47 )

Esileht Pereelu ja suhted Kas pead oluliseks et olete mehega üks tiim ja alati teineteise poolt?