Olen ise ka sellises suhtes. Ei ole kerge. Ilmselt elu kuidagi viib vastandeid kokku. Väga tõsi on see, et sarnase inimesega on suhe kerge aga võibolla sutike igav, erineva inimesega aga raske kuid huvitav. Loobuda ei raatsi veel, sest muud asjad suhtes on head. Aga ikka tahaks ju ka seda osa, et tema sõnad haiget ei teeks. Aeg ajalt tekib sellest sügavaid emotsionaalseid kriise, kus maailm kukub kokku ja tundub, justkui ta üldse ei hooli. Pärast saan aru, et ikka hoolib aga ei oska nii näidata nagu mul oleks vaja.
Mis ma siis vahepeal olen targemaks saanud. Ta ei saa aru, et tema sõnad haiget teevad. Ta ütleb enne kui mõtleb ja ei saa aru, et ütlemise toon oli järsk, süüdistav. Lihtsalt ei saagi aru ja kõik, tema räägib asjast ja mitte nagu pehmo vaid nagu konkreetne inimene enda arust. Ja olen väga palju selgitanud, et haiget saan mitte sõnade sisu vaid nende tooni pärast. Aga tema solvub, sest arvab, et vaidlus käis ütlemise sisu kohta. Ei käinud, sisu võib tihti õige olla. Ma olen kurb, et ta minuga sellisel toonil saab rääkida, tunnen siis, et ta ei hooli. Miljon korda selgitatud ja pisut hakkab ehk juba kohale jõudma.
Endaga olen tööd teinud, et seda reaktsiooni, kurbust maha võtta. Omaette huvitav nipp on mõttes p…e saata. Võtab terava nurga maha. Vahel aitab, kui ütlen- miks sa minuga sellise tooniga räägid. Kuna see tooni teema on nii palju leierdatud, siis võtab see lause tolleks hetkeks suhtlemise pehmemaks, aga eraldub, eemaldub võibolla ka solvub ikka. Sellega olen õppinud toime tulema- lasen tal koopas ära käia ja ei muretse sellel ajal, sest tean, et pärast on jälle hästi. Aga tunnen, et olen rohkem vait ja väldin väga paljude teemade jutuks võtmist et neid kriise ära hoida. Ega see kokku hea pole. Headel aegadel saame ikka räägitud.
Üht olen ka tähele pannud, et minu reaktsioon sõltub mu tsüklist. Ehk siis enamiku kuust saan tema oleku ja tooniga hakkama nii, et see mind enam tasakaalust välja ei vii. Justkui suudan sellest üle olla ja ei saa haiget. Aga vahel päevade paiku olen tundlikum ja siis ajab karika täis ja käib meil jälle see laksakas läbi. Võibolla suudan nende perioodidega kuidagi tegeleda paremini, kui seda nüüd oskan tähele panna. Võibolla suudan talle selgeks teha, kuidas ta minuga siis käituma peaks.
Abi, nõustajat tema kindlasti ei ole valmis leidma. Ei usu, et oleks isegi mõtet seda välja pakkuda. Pigem oma eeskujuga näidata või loota sõprade eeskujust, et ta näeb, et inimeseed on abi saanud. Sest ilmselgelt inimesel on enda sees pinged kui ta niimoodi välja elab. Olen mõelnud, et hakkan ise käima psühholoogil, et toime tulla paremini oma emotsioonidega. sest ilmselt saan muuta oma reaktsiooni või siis saan tugevamaks ja suudaksin sama järsult vastu öelda või saan tugevamaks ja leian oma tee eraldi. Halba ikka ei tee. Ma ei usu ka väljavahetamisse, perfektseid inimesi pole olemas, igaühega mingi oma teema millest kujuneb järgmine peamine suhteprobleem.