Esileht Ajaviite- ja muud jutud kas sööte austreid?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 36 )

Teema: kas sööte austreid?

Postitas:
Kägu

Kas naudite tihti austrite söömist?

Kas neelate kohe alla või närite?

Kus käite Eestis austreid söömas?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Tunnistan ausalt, mulle ei maitse, seega ei käi ka Eestus söömas neid. Olen paaril korral erinevates mereriikides proovinud. Minu meelest on tegemist limase klimbiga, mille neelan alla koos lonkus mereveega. Ei oska lugu pidada. Ka sidrun ei tee asja oluliselt paremaks.

Ja tegelikult olen ma suur mereandide fänn, ausalt söön palju kala ja muid elukaid ka. Võin öelda, et olen proovinud ka igasugust muud eksootikat, näiteks hailiha, mis samuti väga ei maitsenud. Aga samas, rohkem pole proovinud, seega võis olla ka valmistamise viga.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle meeldivad austrid, aga Eestis ei ole nende söömist ette tulnud, mujal küll. Tihti seetõttu ei naudi, paar korda aastas ehk. Värskelt püütud austrid olid ka oluliselt maitsvamad kui siin proovitu.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

olen söönud, aga erilist maitseelamust ei tekita. Mereannid meeldivad, eriti kammkarbid.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Väga meeldivad. Eestis söön neid omas kodus, ostan Kaubamajast.
Tilgake sidrunimahla peale. Närin, ei neela tervelt alla (see oleks minu arust poolest maitseelamusest loobumine).
Eile just sõime mehega uue aasta puhul.
Olen reisil söönud ka sealsamas samal päeval püütud austreid, ja võin kinnitada, et Kaubamajast ostetu on täitsa ok kraam.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mulle ka väga meeldivad. Muidugi närin, alla neelan närimata vaid kogemata sünnipäevalauas taldrikule tõstetud sibulaga kartulisalatisuutäie, et mitte võõrustajat solvata.

Eestis korraldavad mõningad restoranid austriteõhtuid. Seal käin meeleldi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Armastan austreid! Eestis oleme endale maaletoojalt tellinud kui suuremas koguses tarvis. Tartus korraldab nt Polpo 2x aastas austriõhtusööke, seal olen alati käinud kui vähegi võimalik. Ei neela kohe alla ja ikka natuke naudin 😊

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas naudite tihti austrite söömist?

Kas neelate kohe alla või närite?

Kui söömise ette võtan, siis naudin, muidu sööma ei hakkakski.
Enamasti tellin austreid nr 2, siis paarist hammustusest piisab, et seedesüsteem oma tööd austri kallal teh asaaks.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei maitse, ei söö. Üldiselt muidu väga valiv ei ole, söön kaheksajalga, kammkarpe, peaaegu toorest tuunikala, hummust, kusskussi ja muud, mille peale olen näinud inimesi judistamas.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tunnistan ausalt, mulle ei maitse, seega ei käi ka Eestus söömas neid. Olen paaril korral erinevates mereriikides proovinud. Minu meelest on tegemist limase klimbiga, mille neelan alla koos lonkus mereveega. Ei oska lugu pidada. Ka sidrun ei tee asja oluliselt paremaks.

Ja tegelikult olen ma suur mereandide fänn, ausalt söön palju kala ja muid elukaid ka. Võin öelda, et olen proovinud ka igasugust muud eksootikat, näiteks hailiha, mis samuti väga ei maitsenud. Aga samas, rohkem pole proovinud, seega võis olla ka valmistamise viga.

Olen elanud riigis, kus neid sai osta alla euro eest/kg. Värskeid loomulikult. Kuna need olid ühed odavaimatest mereandidest ja neid on väga tülikas puhastada, on need seal vaeste toit. Ise paaril korral sõin, aga ei hakanud meeldima. Samuti elades Prantsuse Rivieral ei leidnud nende luristamises mingit võlu.
Mis puutub haisse, siis hai liha on teine vaeste toit. Seda seetõttu, et seda polegi võimalik hästi teha. Sama nagu kajaka valmistamisega, et pärast pead poti ära viskama. Kohalikud söövad seda vaid suures rahahädas ja peidavad siis maitse ohtra koguse maitseainete ja tšilliga. Turistidele kannatab ka muidugi maha müüa kolmesajakordse juurdehindlusega. Turul saab selle 0.4euri/kg kätte.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Olen proovinud, aga ei maitse. Loomulikult neelan alla. Kas neid näritakse? Minule meenutas austri neelamine nohu, kui neelad oma tati alla, selline vähe soolakas klimp.
Mu mehele need meeldivad ja meie perepidudele ta toob neid. Ma jätan enda omad ka talle. Ta käib Kalakalast toomas.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen elanud riigis, kus neid sai osta alla euro eest/kg. Värskeid loomulikult. Kuna need olid ühed odavaimatest mereandidest ja neid on väga tülikas puhastada, on need seal vaeste toit. Ise paaril korral sõin, aga ei hakanud meeldima.

Oled ikka päris kindel, et sa kogemata tooreid sinikarpe ei vitsutanud? 😀
Millises riigis on austrid vaeste toit?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ma ei ole kunagi proovinud.
Mulle tuleb alati see mr. Beani episood meelde, kui keegi austritest räägib 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=W3TqbuxYP8Q alates 1:15

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuna kõik austreid kiidavad, siis statistika õigsuse huvides pean vastama, kuigi ei plaaninud – muidu jääb siit mulje, et eestlase lemmiktoit on auster … Mereandide osas olen pirtsakas. Olen söönud austreid, ei oska neid hinnata, isegi ei mäleta, mis maitsega olid. Kaheksajalgu lausa jälestan.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mereande söön hea meelega, aga austreid pean mõttetuks. Olen söönud mõnel korral (mitte Eestis), olid värsked ja puha, aga suhu jäi lihtsalt selline mekk, nagu oleks kilusisikonda järanud ja siis nohuklimbi alla neelanud. Mitte et ma kunagi oleksin teadlikult kilusisikonda söönud, aga…

0
0
Please wait...

Postitas:
nyah nyah

No kui statistika huvides, siis ei, väljun kärmelt, kuid kõõxudes ruumist, kui lauale tuuaxe asi, mis lõhnab nagu kalarapped.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mereande söön hea meelega, aga austreid pean mõttetuks. Olen söönud mõnel korral (mitte Eestis), olid värsked ja puha, aga suhu jäi lihtsalt selline mekk, nagu oleks kilusisikonda järanud

No kui statistika huvides, siis ei, väljun kärmelt, kuid kõõxudes ruumist, kui lauale tuuaxe asi, mis lõhnab nagu kalarapped.

Neist kahest kommentaarist jääb mulje, et teile serveeriti riknenud austreid, sest nad kindlasti ei haise ega maitse kaparapete järele. Mulle just meeldib nende järelmaik – peale viimase söömist on alati kahju, et otsa said… 😀

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Pole kunagi austreid söönud aga ära proovida tahaks küll. Korralikult sidrunihapet ja pipart, arvan, et maitseks küll. Muud merekarbid mulle väga maitsevad.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen proovinud, aga ei maitse. Loomulikult neelan alla. Kas neid näritakse? Minule meenutas austri neelamine nohu, kui neelad oma tati alla, selline vähe soolakas klimp.
Mu mehele need meeldivad ja meie perepidudele ta toob neid. Ma jätan enda omad ka talle. Ta käib Kalakalast toomas.

no sellepärast näritaksegi, muidu võid ju niisama merevett lonksata mingi klimbiga

ise pole proovind, sest näevad rõvedad välja

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Austreid ka röstitakse ahjus kui toorelt ei taha, ehk näiteks

http://www.nami-nami.ee/retsept/9069/rostitud_austrid

Väga head tulid.
Igasuguseid retsepte leiab. Kuigi mina söön toorelt ka. Sidrunimahlaga.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul on ka alati kahju, kui kellegi esimene kogemus on negatiivne olnud – või pole serveeritud häid austreid, sest siis on hiljem päris raske neid sööma õppida.

Minu esimene kogemus oli 20-aastaselt Pariisis, seal prantslane õpetas mind. Serveeriti sidrunipoolikuga (USAs näiteks serveeritakse sageli tabasco või bloody mary shotiga) ja šampanjaga. Sellised õpetused olid:

– ära kunagi vala karpi tühjaks. Vastupidiselt levinud arvamusele pole karbis mitte ainult merevesi, vaid ka austrile omane eliksiir, mis maitset annab
– pigista austrile veidi sidrunimahla ning jälgi frilli (seda karvast osa austri ääres) – see peab kindlasti võpatama, see näitab, et auster on elus
– võta tilluke lonks vedelikku ning seejärel lurista auster suhu, kasutades karbi laugemat (laiemat) otsast
– suru auster suus korra õrnalt vastu hambaid ning seejärel näri 1-2 korda, et vallanduks austri sisemuse maitse (peaks olema kreemjas, peaaegu võine) ning neela auster alla koos karbis oleva vedelikuga
– naudi paar sekundit järelmaitset, seejärel võta lonks šampanjat

Niimoodi olen sellest peale söönud, väga naudin 🙂 Ühe korra olen juhtunud ka halva austri otsa, lõhnast oli kohe aru saada.

Head nautimist!

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Olen elanud riigis, kus neid sai osta alla euro eest/kg. Värskeid loomulikult. Kuna need olid ühed odavaimatest mereandidest ja neid on väga tülikas puhastada, on need seal vaeste toit. Ise paaril korral sõin, aga ei hakanud meeldima.

Oled ikka päris kindel, et sa kogemata tooreid sinikarpe ei vitsutanud? 😀
Millises riigis on austrid vaeste toit?

Ikka päris-päris kindel. 😀 Austritel ja sinikarpidel teeb iga viimane võhik ka vahet isegi kinnisilmi kompides. Eristan lisaks neile veel mitmeid erinevaid söödavaid karpe, mis austritega palju sarnasemad.
Elasin Aasias, mis riigis täpsemalt, pole oluline.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Minul on ka alati kahju, kui kellegi esimene kogemus on negatiivne olnud – või pole serveeritud häid austreid, sest siis on hiljem päris raske neid sööma õppida.

Minu esimene kogemus oli 20-aastaselt Pariisis, seal prantslane õpetas mind. Serveeriti sidrunipoolikuga (USAs näiteks serveeritakse sageli tabasco või bloody mary shotiga) ja šampanjaga. Sellised õpetused olid:

– ära kunagi vala karpi tühjaks. Vastupidiselt levinud arvamusele pole karbis mitte ainult merevesi, vaid ka austrile omane eliksiir, mis maitset annab
– pigista austrile veidi sidrunimahla ning jälgi frilli (seda karvast osa austri ääres) – see peab kindlasti võpatama, see näitab, et auster on elus
– võta tilluke lonks vedelikku ning seejärel lurista auster suhu, kasutades karbi laugemat (laiemat) otsast
– suru auster suus korra õrnalt vastu hambaid ning seejärel näri 1-2 korda, et vallanduks austri sisemuse maitse (peaks olema kreemjas, peaaegu võine) ning neela auster alla koos karbis oleva vedelikuga
– naudi paar sekundit järelmaitset, seejärel võta lonks šampanjat

Niimoodi olen sellest peale söönud, väga naudin 🙂 Ühe korra olen juhtunud ka halva austri otsa, lõhnast oli kohe aru saada.

Head nautimist!

Elus molluski kurgust alla kallamine – tõepoolest ülimalt nauditav. Mida veel inimestele hea promoga pähe ei anna määrida. Väkk!

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kõige vastikum maitseelamus ever.

0
0
Please wait...

Postitas:
nyah nyah

Ma ei saanud isegi suitsuangerjat alla neelatud ega kalamarja nina alt kaugemale. Austreid pole õnnex mu lähedusse toodud, mingeid karpe sõbrad on söönud, kuni mina WCs võdisesin. Lima & kalarappelehk pole minu rida. Jääbki teile rohkem, pole põhjust kurta.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle väga meeldib, aga igapäevaselt ei söö. Kalakalast pärist kõige paremaid, olen proovinud ka Stockmannis müügilolevaid, aga need ei ole päris see. Mul soetatud ka karbiavamisnuga.
Nices spetsrestos oli valik vist 12 või enama sordi vahel olenevalt kus kasvatatud, kui sügaval, kui kaua hoitud puhastusvannis, soojas meres või külmas merest jne.
Mulle meeldivad need kõige paremad, siis on parajalt soolakad, rammusad, tõsiselt hea kreemja maitsega. Täitsa piisab 3-4-5st, et maitsenauding kätte saada. Kehvematel ongi kehvem maitse, väiksemad, lirumad ja liiga soolased.
Täpselt seepärast, kuigi armastan sinikarpe ja need igas poes ka müügil, ma enam ei osta, sest ükski pole hea. Brüsselist olen vahel toonud 4 euri kilo, mis omakorda Uus-Meremaalt toodud – jube head, siinsed aga ei kõlba.
Pole saanud head kaheksajalga, kammkarp meeldib, aga ikka suht tuim, kui pole väga oskuslikult tehtud ehk piisab ka mõnekümnest sekundist üleküpsetamisest, et asi ära rikkuda.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Minul on ka alati kahju, kui kellegi esimene kogemus on negatiivne olnud – või pole serveeritud häid austreid, sest siis on hiljem päris raske neid sööma õppida.

Minu esimene kogemus oli 20-aastaselt Pariisis, seal prantslane õpetas mind. Serveeriti sidrunipoolikuga (USAs näiteks serveeritakse sageli tabasco või bloody mary shotiga) ja šampanjaga. Sellised õpetused olid:

– ära kunagi vala karpi tühjaks. Vastupidiselt levinud arvamusele pole karbis mitte ainult merevesi, vaid ka austrile omane eliksiir, mis maitset annab
– pigista austrile veidi sidrunimahla ning jälgi frilli (seda karvast osa austri ääres) – see peab kindlasti võpatama, see näitab, et auster on elus
– võta tilluke lonks vedelikku ning seejärel lurista auster suhu, kasutades karbi laugemat (laiemat) otsast
– suru auster suus korra õrnalt vastu hambaid ning seejärel näri 1-2 korda, et vallanduks austri sisemuse maitse (peaks olema kreemjas, peaaegu võine) ning neela auster alla koos karbis oleva vedelikuga
– naudi paar sekundit järelmaitset, seejärel võta lonks šampanjat

Niimoodi olen sellest peale söönud, väga naudin 🙂 Ühe korra olen juhtunud ka halva austri otsa, lõhnast oli kohe aru saada.

Head nautimist!

Elus molluski kurgust alla kallamine – tõepoolest ülimalt nauditav. Mida veel inimestele hea promoga pähe ei anna määrida. Väkk!

Mina ei söö ei austreid ega kaheksajalgu. Pole kunagi proovinud ja ei proovi kah.
Teised molluskid on veel enam- vähem.
Austreid ei söö seetõttu, et ma lihtsalt ei saa elusolendit niimoodi ära süüa.
Kaheksajalga ei söö, kuna mulle nad meeldivad niisama. Ja lihtsalt ei suuda süüa.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Elasin Aasias, mis riigis täpsemalt, pole oluline.

Miks sa seda öelda ei või? Vähemalt Jaapanis maksavad austrid üsna õiglast hinda (ja neil seal kasvavad ühed maailma parimad neist). Huvitav oleks teada, kus riigis austreid nii jalaga segada on, et kiloga ja poolmuidu müüakse.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Täpselt seepärast, kuigi armastan sinikarpe ja need igas poes ka müügil, ma enam ei osta, sest ükski pole hea. Brüsselist olen vahel toonud 4 euri kilo, mis omakorda Uus-Meremaalt toodud – jube head, siinsed aga ei kõlba.

Siinsetega juhtub nii ühel korral viiest, et on kohe väga-väga head, aga tõepoolest saavad nad olla ka üsna kehvapoolsed. Viletsas kandis elame mereandide söömise mõttes.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kas see ongi tõesti tõsi, et auster on veel elus, kui te teda närite või neelate? Olen seda kuulnud, aga pole tahtnud uskuda. See on ju kohutav surm. Kellegi seedekulglas vaikselt seedemahlades elusast peast laguneda või pooleks hammustatud saada, nii et sisikond laiali pritsib. Miks peaks keegi teisele elusolendile nii tegema?

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 36 )


Esileht Ajaviite- ja muud jutud kas sööte austreid?

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.