Esileht Ilu ja tervis Kas soovitate hormoonasendusravi?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 50 )

Teema: Kas soovitate hormoonasendusravi?

Postitas:
Kägu

Mõtlen, et kas peaks hakkama tegema hormoonasendusravi. On üleminekuea vaevused, aga no eks kannataks kuidagi ära. Samas räägitakse, et lisahormoonid siiski hoiavad naha nooremana ja tervise parema. Enda arst on täielik loodusravi pooldaja, ütles, et pole vaja mingeid ravimeid, see on loomulik seisund ja läheb üle. Osa arst jälle soovitab. Tean, et kaasneb rinnavähi risk, aga väga suur see pole. Osad ütlevad, et soodustavad kaalutõusu, teised jälle ütlevad, et just kaal säilib siis paremini normaalsena. Mida teie arvate hormoonasendusravist ja millised on enda kogemused?

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma soovitama ei hakka, sest pole arst, aga mu enda elu on HAR küll taas elamisväärseks teinud. Ma ei leia, et peaks kannatusi taluma kui on olemas abi nende vastu. Milleks? Keegi annab pärast medali või? Ma võtan neid juba 8 aastat, olen 54a. Vahepeal proovisin et kuidas oleks ilma olla, aga kohe olid kuumahood ja unehäired platsis, nii et ei, sellist elu ma ei taha, see pole elamist väärt.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lisan veel  eelmisele postitusele, et minul kaalu pole mõjutanud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma soovitama ei hakka, sest pole arst, aga mu enda elu on HAR küll taas elamisväärseks teinud. Ma ei leia, et peaks kannatusi taluma kui on olemas abi nende vastu. Milleks? Keegi annab pärast medali või? Ma võtan neid juba 8 aastat, olen 54a. Vahepeal proovisin et kuidas oleks ilma olla, aga kohe olid kuumahood ja unehäired platsis, nii et ei, sellist elu ma ei taha, see pole elamist väärt.

Kas seksiisu on alles?

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hormoonasendusraviga kogemusi pole, aga kasutan teemat ära ja küsin kogemusi loodusravi osas. Mis on kogemuste põhjal kõige mõjusam? Ise kasutan punase ristiku ja kannatuslille kapsleid (Nahrini oma), no päris ära kuumahooge siiski pole võtnud…

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas seksiisu on alles?

Ei muutunud midagi selles osas

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jagan oma kogemust ka, mine tea, äkki keegi kunagi elab sama läbi ja siis saab siit lugeda, et pole ainus. Mulle kirjutas arst, midagi selgitamata, sellise ravimi nagu Trisequens. Need tabletid tekitavad menstrutatsiooni sarnase verevooluse, ehk siis eesti keeles öeldes tekivad uuesti päevad, ei mingit vahet päris päevadega. Esimene kuu oli mu enesetunne siiski suurepärane, nagu 10 aastat oleks noorem olnud. Kaal hoopis langes. Aga teisel kuul tekkis kerge valu ja survetunne paremale poole alakõhtu. Esialgu ma ei muretsenud, mõtlesin, et jumal teab mis kõrvalmõju. Tasapisi hakkas siiski häirima, läksin arsti juurde tagasi – tema sõnul sellist kõrvalmõju ravimil pole, mingit valu need tekitada ei tohiks. Vaatas mind üle ka, kõik korras. Käskis minna perearsti juurde ja tablette edasi võtta. Ma siiski lõpetasin tablettide võtmise, perarsti juurde läksin. Saadeti ultrahelisse, kõik korras. Edasi sisehaiguste arst juurde, sest valusad tuiked kestsid edasi. Tasapisi hakkasin murest hulluks minema, et äkki ongi mingi kasvaja. 3 kuud sain arstiaegu oodates põdeda ja muretseda. Sisehaiguste arst lasi igaks juhuks teha sooleuuringu, kellele tehtud, teavad, kui ebamugav see on. Muidugi midagi ei leitud. Ehk siis ma ei saa kuidagi kindlalt väita, et see kerge valu alakõhus oli kindlasti HAR-i tarvitamise tulemus, aga ise usun ma seda küll, et oli. Tänaseks on valu enam-vähem kadunud, seda nüüd siis 3 kuud hiljem. Tegelikult vaikselt mõtlen siiski uuesti proovida, sest enesetunne oli ennem valu algust tõesti väga hea. Aga kindlasti mingit muud ravimit kui Trisequens.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas oskate soovitada mõnda arsti, kes ei ole hormoonasendusravi vastu? See arst, kelle juures mina käin, on loodusravi pooldaja ja hormoonasendusravi mulle ei kirjutanud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu arst ütles, et HARi ei tohiks pikaajaliselt teha, sest siis tõuseb vähirisk märgatavalt. Kuni 5 aastat, mitte kauem.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kägu

Minul aitab käsimüügiravimitest Femarelle hästi. Võtsin aasta nagu ette nähtud 1 kapsli hommikul ja õhtul. Siis jäi sellest väheks ja suurendasin kogust õhtul 2 kapslini. Nüüd jälle sümptomid kontrolli all- kuumahooge ei ole, unekvaliteet ok. Päris nii hästi siiski ei maga kui enne menopausi. Minu arst ütles, et enam HAR-i nii lihtsalt välja ei kirjutata kui varasemalt, kuna on ikkagi riskid. Samas ei keeldu ka. Kuna mulle Femarelle sobib, siis ei ole olnud ka HAR-i vajadust. Ainult nooruslikuma välimuse pärast ei taha hormoone küll süüa. Teen palju sporti, enesetunne on hea ja üritan vananemisega leppida :). Femarellet tellin Läti netipoest, on kõvasti odavam.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul aitab käsimüügiravimitest Femarelle hästi. Võtsin aasta nagu ette nähtud 1 kapsli hommikul ja õhtul. Siis jäi sellest väheks ja suurendasin kogust õhtul 2 kapslini. Nüüd jälle sümptomid kontrolli all- kuumahooge ei ole, unekvaliteet ok. Päris nii hästi siiski ei maga kui enne menopausi. Minu arst ütles, et enam HAR-i nii lihtsalt välja ei kirjutata kui varasemalt, kuna on ikkagi riskid. Samas ei keeldu ka. Kuna mulle Femarelle sobib, siis ei ole olnud ka HAR-i vajadust. Ainult nooruslikuma välimuse pärast ei taha hormoone küll süüa. Teen palju sporti, enesetunne on hea ja üritan vananemisega leppida :). Femarellet tellin Läti netipoest, on kõvasti odavam.

mis lehelt tellid, kas mõju oli kohe märgata või mõne kuu möödudes?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kägu

femarelle.ee lehelt tellin, tarneaeg on max 3 päeva. Tellin alati mitu karpi korraga. Praegu on neil soodushind ka. Minul kadusid kuumahood ja unehäired ca nädal peale alustamist. Femarellega kadusid ka liigesevalud. Ma ei osanudki neid valusid algava menopausiga seostada. Arst nüüd soovitas veel juurde hakata võtma Menopace tablette, et seal pidavat kõik vajalikud vitamiinid ja muud ained sees olema. Ei ole veel jõudnud osta, aga kindlasti proovin ära. Kuna mul hakkas menopaus juba 48aastaselt, siis üritan ilma HAR-ita hakkama saada või vähemalt nii kaua kui võimalik, sest HAR-i üle 5 aasta ei ole hea võtta.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See Femarelle on hetkel hinnaga 18 eurot millegiga, seda siis femarelle.ee lehel. See on soodushind? Palju muidu hind on? Meie apteekides 38 eurot ja sellest veel kuuks ajaks päris ei aita, ma saan aru.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kägu

See Femarelle on hetkel hinnaga 18 eurot millegiga, seda siis femarelle.ee lehel. See on soodushind? Palju muidu hind on? Meie apteekides 38 eurot ja sellest veel kuuks ajaks päris ei aita, ma saan aru.

Tavahind on 25 eurot.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul nädal Femarelle tarvitamist täis. Mõju täielik null.  Kuumahood täpselt sama häirivad kui ennem. (Annan nädala pärast uuesti teada, kas on muutust.)

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mõtlen, et kas peaks hakkama tegema hormoonasendusravi. On üleminekuea vaevused, aga no eks kannataks kuidagi ära. Samas räägitakse, et lisahormoonid siiski hoiavad naha nooremana ja tervise parema. Enda arst on täielik loodusravi pooldaja, ütles, et pole vaja mingeid ravimeid, see on loomulik seisund ja läheb üle. Osa arst jälle soovitab. Tean, et kaasneb rinnavähi risk, aga väga suur see pole. Osad ütlevad, et soodustavad kaalutõusu, teised jälle ütlevad, et just kaal säilib siis paremini normaalsena. Mida teie arvate hormoonasendusravist ja millised on enda kogemused?

Aga kas pole nii, et osade kasvajate riski HAR samas vähendab – soolevähk oli vist… ja veel midagi? Pluss veel ei tule osteoporoos. Ja veel mingeid positiivseid toimeid ka. Et pole nii et ainult riskid. Mul see kohevarsti ees,,, brrr…

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle kirjutas günekoloog välja Angeliq tabletid, kui olin 52. Elu oli täiesti võimatu: kuumahood nii öösel kui päeval, öösel ärkasin üles iga tunni tagant, lõputu ärevus ja närvilisus. Ega ravi kohe ei hakka mõjuma, mul hakkas näiteks paremaks minema ca 2 nädala möödudes. Iga päev üks tablet, ja tõesti, enesetunne on hea ja uni normaalne. Ma tean ka, HARi ei soovitata teha üle 5 aasta järjest, aga mul läheb juba seitsmes aasta. Olen proovinud 2 korda loobuda, nii nagu ette nähtud, iga kuu üks tablet vähem võtta. Kuni 3 tabletini nädalas olen veel hakkama saanud, aga vähesemaga on kahjuks kõik vanad vaevused tagasi tulnud. Ilmselt on organismis tugev puudus millestki, mida see tablet sisaldab. Ma ei ole rikas ega saa endale lubada kodus põdemist. Kui on vaja igapäevaselt tööl käia ja seal end normaalselt tunda, ei näe ma muud väljapääsu, kui HARiga jätkata.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul nädal Femarelle tarvitamist täis. Mõju täielik null. Kuumahood täpselt sama häirivad kui ennem. (Annan nädala pärast uuesti teada, kas on muutust.)

Minul on ka nädal Femarelle tarvitamist täis. Ja tundub, et mõjub! Päris ära pole kuumahood kadunud, aga on vähem, no näiteks eelnevalt tarvitatud Nahrini kapslitega on mõju tuntav.

Olen tänulik  inimesele, kes siin oma kogemust Femarellega jagas 🙂

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Millise sagedusega teil kuumahood käivad? Ma ei saa enam üldse elada. Kogu elu ongi nagu üks suur kuumahoog. Tunni jooksul käib ikka mitmeid kordi peal.

Kuidas te olete aru saanud, kas see pidev “kuumamine” paneb haisema ka?  Ma käin ju tööl ja olen inimeste seas. Äkki ma haisen ja ise ei saagi aru? Tundub, et ka minu lõhnataju on kuhugile kadunud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei tea, kas seda  seda Femarellet vms võiks juba ette võtma hakata? Mu pole mingeid sümptomeid aga ma olen 50 ja äkki paha ei teeks?

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui teil mõni looduslik mõjub, siis ärge vahet sisse jätke. Uuesti alustades minule enam ei mõjunud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ainult nooruslikuma välimuse pärast ei taha hormoone küll süüa. Teen palju sporti, enesetunne on hea ja üritan vananemisega leppida 🙂

Mis see tähendab, see nooruslik välimus? Tabletid muudavad nooremaks?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ainult nooruslikuma välimuse pärast ei taha hormoone küll süüa. Teen palju sporti, enesetunne on hea ja üritan vananemisega leppida 🙂

Kas just nooremaks, aga pidurdavad vananemist, ka välimuses. Nahk, juuksed – eks hormoonid mõjuvad sinna ka.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas just nooremaks, aga pidurdavad vananemist, ka välimuses. Nahk, juuksed – eks hormoonid mõjuvad sinna ka.

Jah, aga selleks ei sobi nö vanakooli HAR, mis vaid östrogeeni sisaldab.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle kirjutas günekoloog välja Angeliq tabletid, kui olin 52. Elu oli täiesti võimatu: kuumahood nii öösel kui päeval, öösel ärkasin üles iga tunni tagant, lõputu ärevus ja närvilisus. Ega ravi kohe ei hakka mõjuma, mul hakkas näiteks paremaks minema ca 2 nädala möödudes. Iga päev üks tablet, ja tõesti, enesetunne on hea ja uni normaalne. Ma tean ka, HARi ei soovitata teha üle 5 aasta järjest, aga mul läheb juba seitsmes aasta. Olen proovinud 2 korda loobuda, nii nagu ette nähtud, iga kuu üks tablet vähem võtta. Kuni 3 tabletini nädalas olen veel hakkama saanud, aga vähesemaga on kahjuks kõik vanad vaevused tagasi tulnud. Ilmselt on organismis tugev puudus millestki, mida see tablet sisaldab. Ma ei ole rikas ega saa endale lubada kodus põdemist. Kui on vaja igapäevaselt tööl käia ja seal end normaalselt tunda, ei näe ma muud väljapääsu, kui HARiga jätkata.

Nagu minu kirjutatud, ainult et ma olen nüüd Angeliqi võtnud ligi kolm aastat. Ka proovisin ära jätta ja hakkasid need hood jälle pihta ja unehäired. Jube täiesti. Nüüd söön HAR-i edasi.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Femarelle – kaks nädalat võetud, ei mingit mõju. No ma ei tea, võibolla on kuumahood vähe leebemad, aga kui öö jooksul neli korda nende pärast üles ärgata, siis sellest leebemast on vähe abi. Ehk siis vähemasti minu puhul ei ole neist tablettidest seni kasu.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu arst ütles, et HARi ei tohiks pikaajaliselt teha, sest siis tõuseb vähirisk märgatavalt. Kuni 5 aastat, mitte kauem.

Ma rääkisin oma arstile ka sellest kartusest, sest võtan juba üle 5a, aga ilma ei saa. Selle peale soovitas ta üle päeva võtma hakata, et risk poole väiksem siis. Võtangi nüüd ja mõju on tglt täpselt sama mis iga päev võttes.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas kõikidel on alati kuumahood?

Küsin sellepärast, et mul pole õrna aimugi, kas mul on menopaus ja sellega kaasnevad vaevused alles ees, parasjagu käimas või juba möödas.

Olen olnud Mirena hormoonspiraali kasutaja aastast 2005 (s.t. sellest ajast alates ei ole mul päevi olnud üldse, null sellega) ja hetkel olen 54.a. Kuumahoogusid ei ole kogenud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hormoonspiraaliga muidugi ei ole, see on ju ka hormoon

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hormoonspiraaliga muidugi ei ole, see on ju ka hormoon

Minu meelest minul ikka hakkasid kuumahood juba sel ajal, kui veel hormoonspiraal oli. Aga muidu üleminekuea kohta saad teada vereprooviga.

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 50 )

Esileht Ilu ja tervis Kas soovitate hormoonasendusravi?