Esileht Ilu ja tervis Kas soovitate hormoonasendusravi?

Näitan 20 postitust - vahemik 31 kuni 50 (kokku 50 )

Teema: Kas soovitate hormoonasendusravi?

Postitas:
Kägu

Pidavat Alzheimeri riski suurendama

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hormoonspiraaliga muidugi ei ole, see on ju ka hormoon

Mis mõttes?

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma täitsa kadestan neid, kellele arst HARi on kirjutanud. Ise olen alates 46. eluaastast 2,5 aastat maganud äärmiselt pinnapealselt või siis üldse mitte, perearst pikendas terve aasta külma rahuga unerohuretsepti ja rääkis ärevushäirest, kuni hakkasin närvivalu tõttu võtma õhtuti gabapentiini. See vähemalt paneb kuidagi magama (5-6 tundi pinnapealset und), arsti sõnul on ka kergelt AD toimega.

HARi ei tahtnud günekoloog mulle kirjutada, kuna päevad suht regulaarsed veel ja FSH oli viimati normis. Tõsi küll, östradiooli näit juba kõvasti langenud. Günekoloog ütleski, et lasku ma endale AD kirjutada, kui magada tahan, aga HARi praegu ei saa. Seda enam, et diabeetik ka veel, siis riskid pisut suuremad.

Üks asi, millest ma pole siiani aru saanud: kas need unehäired, mida seoses menopausiga alati mainitakse, tekivad kuumahoogude tõttu või on need kaks eraldi sümptomit? Sest mina võin kuumahoogudega mõnikord üsna hästi magada ja ilma kuumahoogudeta üleval istuda.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Und mõjutab kõige enam progesteroon, mille tase hakkab langema sageli juba aastaid (isegi kuni 10 a) enne menopausi. FSH ei ole siin oluline näitaja. Magada aitab just suukaudne progesteroon (nt gepretix või koos östrogeeniga on femoston), hormoonspiraalil (kuigi ka progesterooni sisaldav) seda mõju ei ole. Ei mõista neid arste, kelle arvates unerohi ja ad on tervisele parem variant, ise mäletan küll unerohul väga negatiivseid kõrvaltoimeid (nt kognitiivsetele võimetele).

HAR suurendas rinnavähi riski WHI uuringu järgi (mis tehti nö vanamoodsate, sünteetiliste hormoonidega ja naistele keskmise vanusega 63a) 10 000 naise kohta aastas 4-lt juhtumilt (ilma har grupp) 5-le (har grupp). Ei saa ütelda, et ei oleks üldse riski, aga tasub iga naist individuaalselt vaadata – millised on nt unetuse mõjud tervisele ja elukvaliteedile (sh ka suhkru ainevahetusele)

Otsiksin teise naistearsti. Neil, kes angeliq’ kasutavad, tasuks ka arstiga arutada uute nn bodyidentical ravimite kasutamist, millel kõrvaltoimeid vähem.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Otsiksin teise naistearsti. Neil, kes angeliq’ kasutavad, tasuks ka arstiga arutada uute nn bodyidentical ravimite kasutamist, millel kõrvaltoimeid vähem.

Naistearste on tõesti väga erinevaid. Minu oma ka ei kirjutanud HAR-i, ütles, et mine jooksma või midagi, rahuned maha. Soovitab alati mingeid toidulisandeid võtta. Ka ei soovitanud L-Thyroxini, et keemia, et jätku välja piimatooted ja gluteen, siis läheb ise korda, kuigi mul on kilpnäärme alatalitlus. Samas ütles, et olen paks, sellest kõik tulebki, KMI on 27 ja kirjutas Ozempicut, siis kui veel see polnud mingi populaarne ravim. No selles mõttes ma olen talle tänulik, et nüüd on KMI 22, ta ütles, et veelgi võiks maha võtta, läheks tervis paremaks. Aga naljakas, et tema arust on paksus kõige hullem häda maailmas üldse, et sellest tulevadki kõik muud tervisehädad, aga muude probleemidega ta ravimeid ei tunnista.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul olid unejamad siis ka kui kuumahooge üldse polnudki, nii et võivad ka mitte seotud olla. Aga kas keegi teab öelda, mis need kõige uuemad ja moodsamad tabletid siis on? Minu teada on need levinumad kõik mitme komponendiga ja kaasaegsed, ka siin mainitud Angeliq. Kas neid vanaaegseid üldse enam välja kirjutataksegi?

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Und mõjutab kõige enam progesteroon, mille tase hakkab langema sageli juba aastaid (isegi kuni 10 a) enne menopausi. FSH ei ole siin oluline näitaja. Magada aitab just suukaudne progesteroon (nt gepretix või koos östrogeeniga on femoston), hormoonspiraalil (kuigi ka progesterooni sisaldav) seda mõju ei ole. Ei mõista neid arste, kelle arvates unerohi ja ad on tervisele parem variant, ise mäletan küll unerohul väga negatiivseid kõrvaltoimeid (nt kognitiivsetele võimetele).

HAR suurendas rinnavähi riski WHI uuringu järgi (mis tehti nö vanamoodsate, sünteetiliste hormoonidega ja naistele keskmise vanusega 63a) 10 000 naise kohta aastas 4-lt juhtumilt (ilma har grupp) 5-le (har grupp). Ei saa ütelda, et ei oleks üldse riski, aga tasub iga naist individuaalselt vaadata – millised on nt unetuse mõjud tervisele ja elukvaliteedile (sh ka suhkru ainevahetusele)

Kas selliseid naistearste üldse on, kes on nõus enne menstruatsioonide lõppu HARi kirjutama? Siiani olen kohanud kaht, kes ei olnud. Võib-olla mul lihtsalt ei vedanud.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

On ikka arste, kes õigel ajal st vastavalt sümptomitele ravi välja kirjutavad. Har puhul tegelikult pigem on halb liiga hilja alustada (kui juba 10 a menopausis oldud, siis on alustamine vastunäidustatud).

angeliq-is ei ole kehaomane progesteroon. Hea koostisega on nt femoston (femoston conti neile, kes menopausis, kuni on päevad, siis femoston). Väga hea kombinatsioon on naha kaudu östradiool (nt divigel) pluss juurde progesteroon (gepretix).

aga muidugi arstiga tuleb sobivus ja vajadus läbi arutada. Une saab küll täielikult tagasi.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üks asi, millest ma pole siiani aru saanud: kas need unehäired, mida seoses menopausiga alati mainitakse, tekivad kuumahoogude tõttu või on need kaks eraldi sümptomit? Sest mina võin kuumahoogudega mõnikord üsna hästi magada ja ilma kuumahoogudeta üleval istuda.

Ma ei tea, kuidas teistel, aga mina ärkan just kuumahoogude tõttu.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mida need uuemad ravimid endast kujutavad täpsemalt? Palju on ravimeid, mis tekitavad päevadele sarnase verevooluse ja palju on neid, mis seda ei tekita?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul nädal Femarelle tarvitamist täis. Mõju täielik null. Kuumahood täpselt sama häirivad kui ennem. (Annan nädala pärast uuesti teada, kas on muutust.)

Minul on ka nädal Femarelle tarvitamist täis. Ja tundub, et mõjub! Päris ära pole kuumahood kadunud, aga on vähem, no näiteks eelnevalt tarvitatud Nahrini kapslitega on mõju tuntav.

Olen tänulik inimesele, kes siin oma kogemust Femarellega jagas 🙂

Nüüd siis mul kolm nädalat femarelle tarvitamist täis. Ja kuumahood on hetkel täiesti läinud! Ikka väga tänulik olen 🙂 (Mul olid päeval need hood, öösel õnneks mitte…)

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nüüd siis mul kolm nädalat femarelle tarvitamist täis. Ja kuumahood on hetkel täiesti läinud! Ikka väga tänulik olen 🙂 (Mul olid päeval need hood, öösel õnneks mitte…)

Kindlasti ei taha su head leidu maha teha, aga mulle ütles arst, et kuumahoogude ja teiste üleminekuea vaevustega võib olla nii, et need tulevad ja siis kaovad mõne aja pärast iseenesest ära. Ja siis tulevad jälle uuesti jne.

Näiteks, mul oli nii, et terve eelmise aasta november piinlesin kuumahoogude käes. Siis need mingil momendil kadusid ja ilmusid selle aasta augustis uuesti.

Siiski, plaanin ise ka seda nimetatud toodet katsetada.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, aga selleks ei sobi nö vanakooli HAR, mis vaid östrogeeni sisaldab.

Sa ise oled ‘vanakooli’. Paljud naised ei tohi kombineeritud koostisega HAR-i kasutada, neil ongi valikus vaid puhas östrogeen. See sõltub põetud/olemasolevatest haigustest ja sellest, kas emakas on alles või mitte.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas need vaevused millalgi üle ka lähevad või jäävad kogu ülejäänud eluks? Mul 8 aastat juba kõik need menopausiga seotud hädad kallal – kogu aeg mõtlen, et no ükskord peaks need ju ära lõppema!

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kindlasti ei taha su head leidu maha teha, aga mulle ütles arst, et kuumahoogude ja teiste üleminekuea vaevustega võib olla nii, et need tulevad ja siis kaovad mõne aja pärast iseenesest ära. Ja siis tulevad jälle uuesti jne.

Näiteks, mul oli nii, et terve eelmise aasta november piinlesin kuumahoogude käes. Siis need mingil momendil kadusid ja ilmusid selle aasta augustis uuesti.

Siiski, plaanin ise ka seda nimetatud toodet katsetada.

Jaa, ma olen valmis, et asi võib veel muutuda. Aga praegusel hetkel olen 99% kindel, et minu puhul abi on abi just eelmainitud tootest. Proovisin ju kuu aega ka nahrini oma, aga vaevused leevenesid vaid osaliselt. Ja kindlasti ei tohi loodusliku vahendi võtmist katkestada, kui see juba mõjuma on hakanud. Keegi mainis seda eespool ja seda ütles mulle ka mu mammoloog.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ka mul on 3 nädalalt Femarelle tarvitamist täis ja mõju on endiselt täiesti olematu. Kuumahood, just öised, on täpselt sama alles kui enne alustamist. Eesti apteekide hinnaga küll pole mõtet seda osta, soodushinnaga võib ära ju ära proovida…

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa ise oled ‘vanakooli’. Paljud naised ei tohi kombineeritud koostisega HAR-i kasutada, neil ongi valikus vaid puhas östrogeen. See sõltub põetud/olemasolevatest haigustest ja sellest, kas emakas on alles või mitte.

Mida see emakas mõjutab?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ka mul on 3 nädalalt Femarelle tarvitamist täis ja mõju on endiselt täiesti olematu. Kuumahood, just öised, on täpselt sama alles kui enne alustamist.

Mulle ka ei mõjunud. Piinlesin oma kuuma-külmahoogudega aasta aega, sest ei tahtnud HAR-i võtma hakata. Lõpuks palusin arstil ikka välja kirjutada, sest enam ei kannatanud neid hooge ja unetust ja närvilisust välja.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas Activellet võtab keegi, kuidas kogemused? Kas keegi mäletab, kui kiiresti mõjuma hakkas?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

N54, võtan Activelle pool aastat, kadunud on kuumahood ja liigesevalud, vähenenud unehäired. Päevapealt see ei juhtunud, vast kuu jooksul.

0
0
Please wait...

Näitan 20 postitust - vahemik 31 kuni 50 (kokku 50 )

Esileht Ilu ja tervis Kas soovitate hormoonasendusravi?