Sügavkülm oli paar päeva elektrita ja asjad sees poolenisti või tervenisti üles sulanud. Kas on hea mõte neid taas külmutada?
Teema: Kas sügavkülmas olnud üles sulanud toitu tohib taas külmutada?
Igal pool kogu aeg korrutatakse, et ei tohi. St et külmutada ju võib, aga süüa pole need toidud pärast enam suuremad asjad.
Mis sul seal on, kas kuidagi kuumtöödeldult ei anna mõnda aega säilitada? Muidugi nii palju kui võimalik katsu kohe ära tarvitada.
Küpseta ära ja siis uuesti sügavkülma.
Ainult pärast kuumtöötlemist. Tee see asi valmis, mis sellest vaja teha on. Näiteks kotletid või praad. Ja siis, kui on täitsa valmis, jahutad kiiresti ja uuesti sügavkülma.
Aitäh, sain siit häid mõtteid!
Kui sügavkülm PAAR PÄEVA oli ilma elektrita, siis ma ei julgeks sealt enam midagi süüa
Kui suurest sügavkülmast jutt on? Kui see kraam ühe päeva sulas ja siis veel ühe päeva soojas seisis, siis ma ütleks, et pigem tuleks kõik ära visata, mitte mõelda, kuidas sellest midagi veel tegema hakata.
Olen uuesti külmutanud ja ei juhtu midagi.
Kui see kraam ühe päeva sulas
Esimesel päeval veel ei sula, kui just iga natukese aja tagant ust kontrollimiseks lahti ei kisu.
Oleneb, mis sul seal on, aga üldiselt mitmeid kordi külmutades toit enam pärast kuigi maitsev ei ole, samas mina sööks pigem ära kui viskaks minema. Ma üldiselt olen toidu suhtes üsna kriitiline ja minu jaoks on tunda küll, et nt liha on sulatatud, kui ma vahel vaatan, et ei söö enne halvaks minemist ära ja viskan sügavkülma ning hiljem sulatan ja siis küpsetan.
Suure sügavkümaga, mis on kraami täis, ei juhtu ühe päevaga absoluutselt midagi, kui ust ei ava.
Suure sügavkümaga, mis on kraami täis, ei juhtu ühe päevaga absoluutselt midagi, kui ust ei ava.
Tõesti ei juhtu. 48 tunniga sulavad veidike üles, aga kogu kraam ka mitte. Kui ust ei ava, pole pärast midagi juhtunud. On uuesti ära külmunud ja kõik on kasutatav olnud. Meil on seda viimase 20 aasta jooksul juhtunud 3 korda, et vool on ära olnud, max 44 tundi. Sügavkülma ei puutunud kordagi, nagu oli, nii ka uuesti külmutas. Polnud mingit vahet, kõik kõlbas toiduks ka veel 2 kuu pärast.
Nõustun ka, et kui külmkapp on täis külmutatud kraami, siis ei sula see kindlasti paari päevaga ära – külmutatud asjad hoiavad ise kapi külmana.
arvan ka, et ööpäevaga ei toimugi erilist sulamist.
Aga kui on juba sulanud, siis ei tohiks uuesti külmutada – maitse ja tekstuur kannatavad päris kõvasti. Olen saanud sellist jäätist, mis kindlasti on vahepeal sulanud – väga paha:(
All-tagapool ei juhtu veel isegi 36 tunniga küll midagi nende toiduasjadega, kui sa just kogu aeg ust lahti ei teinud. 24 tunni järel oli suur 300l sügavkülm näiteks veel küll täiesti külmunud ja asjadel polnud mingeid sulamise märke. Niiet ehk pole vaja kõike hakata ümber keetma siiski. Mis on täiesti sulanud, need võiks ära tarvitada või töödelda-keeta valmis ja siis uuesti külmutada.
Lisan eelmisele, et kui tegu oleks mingi külmkapi väikese sügavkülmaga, siis selline sulab tõesti ikka täielikult üles kahe ööpäevaga ja tuleb kiiresti ära kasutada ja kuumtöödelda. Eks oma nina on ka tähtis, kui ikka konsistents on imelik ja/või lõhn on juures, siis viska minema.
Ise olen uuesti külmutanud vaid liha, õige pisut oli maitse muutunud kui sõime. Lisaks sellele võib uuesti külmutada ka juurvilju kui ei ole täiesti ülessulanud ja toormoosi. Muud ma uuesti ei külmutaks.
arvan ka, et ööpäevaga ei toimugi erilist sulamist.
Aga kui on juba sulanud, siis ei tohiks uuesti külmutada – maitse ja tekstuur kannatavad päris kõvasti. Olen saanud sellist jäätist, mis kindlasti on vahepeal sulanud – väga paha:(
Selleks oleks saanud teha jäätisekokteili. Uuesti külmutatud lihatükist ei tule hea praad, aga saab teha guljašši vms, toidu äraviskamine on viimane asi, mida teha.
arvan ka, et ööpäevaga ei toimugi erilist sulamist.
Aga kui on juba sulanud, siis ei tohiks uuesti külmutada – maitse ja tekstuur kannatavad päris kõvasti. Olen saanud sellist jäätist, mis kindlasti on vahepeal sulanud – väga paha:(
Selleks oleks saanud teha jäätisekokteili. Uuesti külmutatud lihatükist ei tule hea praad, aga saab teha guljašši vms, toidu äraviskamine on viimane asi, mida teha.