Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kas tänapäeval on moodne kartulit mitte süüa?

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 68 )

Teema: Kas tänapäeval on moodne kartulit mitte süüa?

Postitas:
Kägu

Kartulil pole midagi häda, väga hea kiudainete, c-vitamiini allikas ja mis põhiline, ta on odav ja kodumaine. 100g keedukartulis on ca 80 kcal energiat. Võrrelge nüüd riisiga, 100g riisis on 365 kcal energiat. Kartulit saab süüa sama energia koguse saamiseks rohkem ja see täidab kõhtu rohkem kui 100g riisi. Koguseid mõõdetakse loomulikult kuivainena.

Kartulis on palju tärklist, aga kui keeta kartulit (veetemperatuur on 100 kraadi), siis kartulis toimub palju väiksem frementeerumise protsess, aga kui tõsta temperatuuri ehk siis kartulit praadida juba 200 kraadiga, siis tekivad kartulis kuumusega frementeerumisprotsessi tulemusel palju rohkem tärklist kui seda on keedukartulis. Umbes sama nagu rosin on magusam kui viinamari ehk siis kuivatamisel tekib suhkrustuse protsess. Biokeemiline protsess, ained muudavad olekut. Alguses on kaloreid 100 ja pärast biokeemilist protsessi on kaloreid 300.

Kõik need inimesed kes siin räägivad kuidas sööge rohelist, siis mind väga huvitab millist rohelist siis hommikust õhtuni sisse vohmitakse? Kapsast? Kaalikat? Porgandit? Paprikat. Mis see nagu rahaliselt kõik maksab? Või siis inimene tegelikult sööb südamerahuga makarone, aga teistele jagab teadust?

Keedukartul on täiesti okei toit, aga praekartul ei ole. Ka keedukartulist teha praekartuleid ei ole okei, sest kuumutusel hakkab tärklist juurde tekkima.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kõik need inimesed kes siin räägivad kuidas sööge rohelist, siis mind väga huvitab millist rohelist siis hommikust õhtuni sisse vohmitakse? Kapsast? Kaalikat? Porgandit? Paprikat. Mis see nagu rahaliselt kõik maksab? Või siis inimene tegelikult sööb südamerahuga makarone, aga teistele jagab teadust?

Hommikuks muna, sinki, kodujuustu ja tomatit.
Lõunaks sõingi just paki beebiporgandeid hummusega, pärast veel näksisin suitsutatud lõhet ka peale – eile oli Rimis soodukaga. Aga tavaliselt pigem lõikan keldrist toodud porgandeid ja kaalikaid tükkideks.
Õhtuks tuleb vast hernesupp.

Ma arvan, et kui mu päeva toidule kuluv raha kokku arvutada, tuleb alla 4 EUR.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kõik need inimesed kes siin räägivad kuidas sööge rohelist, siis mind väga huvitab millist rohelist siis hommikust õhtuni sisse vohmitakse? Kapsast? Kaalikat? Porgandit? Paprikat. Mis see nagu rahaliselt kõik maksab? Või siis inimene tegelikult sööb südamerahuga makarone, aga teistele jagab teadust?

Hommikuks muna, sinki, kodujuustu ja tomatit.

Lõunaks sõingi just paki beebiporgandeid hummusega, pärast veel näksisin suitsutatud lõhet ka peale – eile oli Rimis soodukaga. Aga tavaliselt pigem lõikan keldrist toodud porgandeid ja kaalikaid tükkideks.

Õhtuks tuleb vast hernesupp.

Ma arvan, et kui mu päeva toidule kuluv raha kokku arvutada, tuleb alla 4 EUR.

Võimatu. 4 euroga. Tops kodujuustu maksab 1.8 (300 g mille sööd pmst ühe korraga ära), karp mune on 1,6 (ühe muna sööd päevas?), suitsutatud lõhe (see on jumalast kalis), sink – milleks nii valetada?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
nyah nyah

Sõber biokeemik, frementeerumist ei ole olemas.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Võimatu. 4 euroga. Tops kodujuustu maksab 1.8 (300 g mille sööd pmst ühe korraga ära), karp mune on 1,6 (ühe muna sööd päevas?), suitsutatud lõhe (see on jumalast kalis), sink – milleks nii valetada?

Kle, ma ei söö hommikusöögiks tervet topsi kodujuustu. Karp mune on mingi 1-1.60, iga päev 2-3 muna süües jagub 3-5 päevaks. Kodujuustu 380 g tops ikka jaguneb 4 päeva peale või nii. Suitsulõhe koos selgrooga maksis eile Rimis 3.29/kg, ostsin mingi 400g tüki ja mees sõi, sõin mina täna lõunaks ja jääb veel kolmandaks korraks näksimiseks ka kellelegi. Sink on ka mingi 1.60 pakike ja seda jagub 4-5 päevaks. Nii et ei valeta siin keegi.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Võimatu. 4 euroga. Tops kodujuustu maksab 1.8 (300 g mille sööd pmst ühe korraga ära), karp mune on 1,6 (ühe muna sööd päevas?), suitsutatud lõhe (see on jumalast kalis), sink – milleks nii valetada?

Kle, ma ei söö hommikusöögiks tervet topsi kodujuustu. Karp mune on mingi 1-1.60, iga päev 2-3 muna süües jagub 3-5 päevaks. Kodujuustu 380 g tops ikka jaguneb 4 päeva peale või nii. Suitsulõhe koos selgrooga maksis eile Rimis 3.29/kg, ostsin mingi 400g tüki ja mees sõi, sõin mina täna lõunaks ja jääb veel kolmandaks korraks näksimiseks ka kellelegi. Sink on ka mingi 1.60 pakike ja seda jagub 4-5 päevaks. Nii et ei valeta siin keegi.

Hahhaaaaaaaaaaa
Aga pane need kõik lauale ja tee foto ja postita perekooli, siis räägi juurde kuidas sa seda kõike 4 päeva lausa koos mehega sööd.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Sõber biokeemik, frementeerumist ei ole olemas.

Kaks tähte läks omavahel kiiruga tippides vahetusse ja sinu päev korras. Nüüd võid pudeli meelehead teha, ma luban.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kartulil pole midagi häda, väga hea kiudainete, c-vitamiini allikas ja mis põhiline, ta on odav ja kodumaine. 100g keedukartulis on ca 80 kcal energiat. Võrrelge nüüd riisiga, 100g riisis on 365 kcal energiat. Kartulit saab süüa sama energia koguse saamiseks rohkem ja see täidab kõhtu rohkem kui 100g riisi. Koguseid mõõdetakse loomulikult kuivainena.

Kõik need inimesed kes siin räägivad kuidas sööge rohelist, siis mind väga huvitab millist rohelist siis hommikust õhtuni sisse vohmitakse? Kapsast? Kaalikat? Porgandit? Paprikat. Mis see nagu rahaliselt kõik maksab? Või siis inimene tegelikult sööb südamerahuga makarone, aga teistele jagab teadust?

.

ma nüüd natuke arvutaks:
korralik lõunane riisiports on ca 170g keetmata riisist, ehk 170g x 130 kcal=220 kcal.
2 keskmise kartuliga (ca 300g) ports on 300g x 86 kcal = 258 kcal.
Nii et pole see riis kaloririkkam midagi.

Kapsas, kaalikas, porgand ja peet on väga odav ja tervislik toit, peaks kuuluma meie kõigi lõunalauale kogu aeg.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kartulil pole midagi häda, väga hea kiudainete, c-vitamiini allikas ja mis põhiline, ta on odav ja kodumaine. 100g keedukartulis on ca 80 kcal energiat. Võrrelge nüüd riisiga, 100g riisis on 365 kcal energiat. Kartulit saab süüa sama energia koguse saamiseks rohkem ja see täidab kõhtu rohkem kui 100g riisi. Koguseid mõõdetakse loomulikult kuivainena.

Kõik need inimesed kes siin räägivad kuidas sööge rohelist, siis mind väga huvitab millist rohelist siis hommikust õhtuni sisse vohmitakse? Kapsast? Kaalikat? Porgandit? Paprikat. Mis see nagu rahaliselt kõik maksab? Või siis inimene tegelikult sööb südamerahuga makarone, aga teistele jagab teadust?

.

ma nüüd natuke arvutaks:

korralik lõunane riisiports on ca 170g keetmata riisist, ehk 170g x 130 kcal=220 kcal.

2 keskmise kartuliga (ca 300g) ports on 300g x 86 kcal = 258 kcal.

Nii et pole see riis kaloririkkam midagi.

Kapsas, kaalikas, porgand ja peet on väga odav ja tervislik toit, peaks kuuluma meie kõigi lõunalauale kogu aeg.

100g riisis on 365 kcal. 170g riisi kuivainena sa ei söö ühekorraga mitte kunagi ära, see on potitäis kui sa ära keedad. Kaloreid mõõdetakse alati kuivainena, sest vesi lisab hiljem kaalu ja kõik mõõtmised on ebatäpsed. Kartulit ei kaaluta juba keedetuna või praetuna vaid ikka toorelt, koorituna.

Sinu algandmed kaloriarvutuses on valed.

Kapsas, kaalikas, porgand ja peet on väga odav ja tervislik toit, peaks kuuluma meie kõigi lõunalauale kogu aeg

Loomulikult söö neid juurikaid, aga ehitada igapäevane toitumine üles ainult nende juurikatele, siis sa pead neid tegelikult sööma ämbrite viisi, sest kaloreid on väga vähe. Peeti ei peaks päevas palju sööma, sest peet on nitraatide rikas ja üle süües on natuke kahjulik. Kolmandaks ei pea inimene sööma kõike seda ka igapäev, sest organism vajab väga vähe mineraale, üle neid süües on kasutud, keha ei omasta. Pole mõtet ajada elu keeruliseks, süüa magu kapsast täis ja siis on gaasid jne.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
nyah nyah

Sõber biokeemik, frementeerumist ei ole olemas.

Kaks tähte läks omavahel kiiruga tippides vahetusse ja sinu päev korras. Nüüd võid pudeli meelehead teha, ma luban.

Kohe ilusti, kenasti, kax korda järjesti, aga yle lugeda ei suutnud?

Kapsad, kaalid ega porknad ei ole muide yldse yle mõistuse kallid. Sageli saab neid lausa omast peenrast või sugulaselt. Imehästi sobivad pajaroa sisse koos kartuliga. Lisax liha, sibul, maitseroheline, võimaluse korral pastinaak või juurseller, puljong või õlu või vein või koor, lõpus ehk tomat või tomatipasta või adzhika: mida võib hing veel ihaldada?

Please wait...
Postitas:
Kägu

Sõber biokeemik, frementeerumist ei ole olemas.

Kaks tähte läks omavahel kiiruga tippides vahetusse ja sinu päev korras. Nüüd võid pudeli meelehead teha, ma luban.

Kohe ilusti, kenasti, kax korda järjesti, aga yle lugeda ei suutnud?

Kapsad, kaalid ega porknad ei ole muide yldse yle mõistuse kallid. Sageli saab neid lausa omast peenrast või sugulaselt. Imehästi sobivad pajaroa sisse koos kartuliga. Lisax liha, sibul, maitseroheline, võimaluse korral pastinaak või juurseller, puljong või õlu või vein või koor, lõpus ehk tomat või tomatipasta või adzhika: mida võib hing veel ihaldada?

Mis need kaalid on ja mis see yldse on. Mis lasteaiakeelt sa viljeled?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Sõber biokeemik, frementeerumist ei ole olemas.

Kaks tähte läks omavahel kiiruga tippides vahetusse ja sinu päev korras. Nüüd võid pudeli meelehead teha, ma luban.

Kohe ilusti, kenasti, kax korda järjesti, aga yle lugeda ei suutnud?

Kapsad, kaalid ega porknad ei ole muide yldse yle mõistuse kallid. Sageli saab neid lausa omast peenrast või sugulaselt. Imehästi sobivad pajaroa sisse koos kartuliga. Lisax liha, sibul, maitseroheline, võimaluse korral pastinaak või juurseller, puljong või õlu või vein või koor, lõpus ehk tomat või tomatipasta või adzhika: mida võib hing veel ihaldada?

Mis need kaalid on ja mis see yldse on. Mis lasteaiakeelt sa viljeled?

http://www.eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=kaal&F=M Täitsa olemas ju selline sõna. Napakas oled?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Küsimus ei ole ju selles, mis täpselt seal kartuli sees on või millises variandis milliseid kaloreid annab. Asi on selles, et teatud hulga inimeste organism reageerib süsivesikurikaste toiduainete manustamisel loomulikule veresuhkrutõusule tavapärasest keskmisest intensiivsema insuliinitootmisega, mille tulemuseks pikapeale on rasvade ladustamine, rasvtõbi, II tüübi diabeet. Organismid on erinevad. Pärilikud eelsoodumused on erinevad.
Üks sööb ära kaks kartulit ja tüki liha, tema insuliin toimetab vaikselt ja tasakaalukalt ja aegapidi selle kõik rakkudele laiali – inimene saab pooleks päevaks kõhu täis ning meele heaks ja mitte midagi ei juhtu. Teine sööb ära kaks kartulit ja tüki liha, aga tema insuliin reageerib sellest tingitud veresuhkrutõusule nagu maniakk ja püüab väga kiiresti toitained laiali toimetatud saada. Et teised rakud peale rasvarakkude ei võta nüüd korrapealt just selle minutiga vastu rohkem, kui neil parasjagu just hetkel vaja, nad tahaksid neid toitaineid rahulikult pikkamisi – siis insuliin toimetab kiiresti kõik selle hetkel n-ö ülejääva kraami rasvarakkudesse. Rasvarakkudest hakkab aga see energia vabanema alles tugeva kaloridefitsiidi e nälja korral. Samas, selle söögikorra järelmõjude juurde tagasi minnes – et ebanormaalselt kiiresti ja jõuliselt tegutsenud insuliin on vastavalt väga jõuliselt ja kiiresti verre sattunud suhkru ja toitained “vasakule toimetanud”, siis stabiilset toitainevarustust nõudvad rakud ei saa enam poole tunni pärast seda, mida neil vaja oleks, ja nad hakkavad oma hädast signaliseerima ajule, mis sellisel inimesel väljendub uue näljatundena, näiteks võib-olla kõigest tund aega pärast eelmist söögikorda. Et tühja kõhu tunnet on raske taluda ja et toitu on tänapäeva inimese ümber palju, ei ole näljatunde kustutamine probleem ja kõik kordub otsast peale.
Inimesel, kelle organism nõndamoodi käitub, ongi ainult 2 võimalust normaalkaalu saada või selles püsida: kas pideva kaloridefitsiidi ehk nälja tingimustes (millel pidevalt aastate jooksul toimudes samuti on negatiivsed mõjud organismile) või siis teadlikult toituda nõnda, et vältida söömisjärgset veresuhkru tõusu (sest insuliini tootmine organismis reageerib just sellele).
Kellel sellist probleemi ei ole, võiksid olla oma geneetika üle õnnelikud ja tänulikud, mitte halvustama teiste inimeste toiduvalikuid.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Küsimus ei ole ju selles, mis täpselt seal kartuli sees on või millises variandis milliseid kaloreid annab. Asi on selles, et teatud hulga inimeste organism reageerib süsivesikurikaste toiduainete manustamisel loomulikule veresuhkrutõusule tavapärasest keskmisest intensiivsema insuliinitootmisega, mille tulemuseks pikapeale on rasvade ladustamine, rasvtõbi, II tüübi diabeet. Organismid on erinevad. Pärilikud eelsoodumused on erinevad.

Üks sööb ära kaks kartulit ja tüki liha, tema insuliin toimetab vaikselt ja tasakaalukalt ja aegapidi selle kõik rakkudele laiali – inimene saab pooleks päevaks kõhu täis ning meele heaks ja mitte midagi ei juhtu. Teine sööb ära kaks kartulit ja tüki liha, aga tema insuliin reageerib sellest tingitud veresuhkrutõusule nagu maniakk ja püüab väga kiiresti toitained laiali toimetatud saada. Et teised rakud peale rasvarakkude ei võta nüüd korrapealt just selle minutiga vastu rohkem, kui neil parasjagu just hetkel vaja, nad tahaksid neid toitaineid rahulikult pikkamisi – siis insuliin toimetab kiiresti kõik selle hetkel n-ö ülejääva kraami rasvarakkudesse. Rasvarakkudest hakkab aga see energia vabanema alles tugeva kaloridefitsiidi e nälja korral. Samas, selle söögikorra järelmõjude juurde tagasi minnes – et ebanormaalselt kiiresti ja jõuliselt tegutsenud insuliin on vastavalt väga jõuliselt ja kiiresti verre sattunud suhkru ja toitained “vasakule toimetanud”, siis stabiilset toitainevarustust nõudvad rakud ei saa enam poole tunni pärast seda, mida neil vaja oleks, ja nad hakkavad oma hädast signaliseerima ajule, mis sellisel inimesel väljendub uue näljatundena, näiteks võib-olla kõigest tund aega pärast eelmist söögikorda. Et tühja kõhu tunnet on raske taluda ja et toitu on tänapäeva inimese ümber palju, ei ole näljatunde kustutamine probleem ja kõik kordub otsast peale.

Inimesel, kelle organism nõndamoodi käitub, ongi ainult 2 võimalust normaalkaalu saada või selles püsida: kas pideva kaloridefitsiidi ehk nälja tingimustes (millel pidevalt aastate jooksul toimudes samuti on negatiivsed mõjud organismile) või siis teadlikult toituda nõnda, et vältida söömisjärgset veresuhkru tõusu (sest insuliini tootmine organismis reageerib just sellele).

Kellel sellist probleemi ei ole, võiksid olla oma geneetika üle õnnelikud ja tänulikud, mitte halvustama teiste inimeste toiduvalikuid.

Vahe ongi selles kas on keedukartul või praekartul. Praekartuliga kõigutad insuliinitaset palju rohkem kui keedukartuliga. Tärklis ongi see mis insuliini tõstab. Siin ei ole mingit tuumateadust. Aga inimestele meeldib süüa praekartuleid, sest sinna lisatud õli või rasv on ajule meeldivam signaal kui järada maitsetut keedukartulit.

Muud teemat pole. Sest keedukartuleid inimene üle 3-4 mugula väga sisse ei topi kui seal on lisandina veel midagi, näiteks liha või kala. Aga praekartuleid läheb sisse nii palju kui sul pannipeal neid on. Ajusignaalide vahe. Praekartulid on rasvased ja rasv tõmbab ajutegevuse kohe maha, olemine on raske, väsimus jne.

Praekartulitele lisatakse juurde veel lisandeid. Kes paneb muna, kes liha, kes vorstikesi, kes juustu. Pannitäis on vabalt 2000 kcal ja see süüakse üksinda teleka ees ära ja oi ma söön nii tervislikult, sõin ju kartulit. Aga 3-4 mugulat keedukartulit on 200-300 grammi ehk 160-240 kcal – onju metsik vahe või kuidas? Seda ei taha inimesed tunnistada ja ollakse paksud ja väga targad.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mina olen paks ja kartulit ei söö. Mitte kehakaalu pärast, aga mulle kartul lihtsalt ei maitse. Eriti õudne tundub keedukartul, mul võib ainuüksi keedukartuli lõhnast halb hakata.

Keedukartul on just asi, mida paksudele soovitatakse, eriti jahutatud keedukartul, kuna pärast keetmist ja jahutamist muutub umbes 10% kartulis olevast tärklisest inimkehale seedumatuks, ent on sobivaks toiduks soolestikus olevatele kasulikele bakteritele.

Kartuli vältimine on müütidest tingitud lollus, põhjendatud on see maades, kus kartulit serveeritakse peamiselt friikate kujul.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mina söön küll kartulit. Söön ka bataati, täisteramakarone, täisterakuskussi, tatart, odrakruupe. Täisterasepikut ja rukkileiba. Ja võtan seejuures ka kaalust alla.

Teadmatusest mingit toiduainet vältivad inimesed on kahjuks eksiteel. Saan aru kui ei maitse või kui nad on endale selgeks teinud, miks mingi toiduaine võib ebatervislik olla, kuid et lihtsalt niisama väldivad, sest on kuskilt kuulnud, et teeb paksuks, sellest on tõesti kahju.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Küsimus ei ole ju selles, mis täpselt seal kartuli sees

Küsimus on just nimelt selles, mis seal kartuli sees on. Kartuli sees on tärklis, pika ahelaga süsivesik. Pika ahelaga süsivesikud peab keha enne väikesteks tükikesteks lammutama, kui see imenduda saab. See võtab aega. Teiseks koosneb tärklise ahel ainult glükoosist, mitte aga fruktoosist, samas kui lauasuhkur ja magusad tooted, nagu saiakesed, sisaldavad nii glükoosi kui fruktoosi. Tärklis ei ole toitumise seisukohalt sama asi, nagu suhkur, kuigi mõlemad tõstavad veresuhkru taset.

tema insuliin reageerib sellest tingitud veresuhkrutõusule nagu maniakk ja püüab väga kiiresti toitained laiali toimetatud saada.

Ei suuda ükski insuliin viia glükoosi kehas laiali kiiremini, kui see tegelikult imendub.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Pool kartulit sisaldab rohkem kui süsivesikuid päevas tarbida võib.

Täielik lollus.
Lihtsalt, kuna paksukestele maitseb magus, siis loobuvad nad ennem tervislikest süsivesikutest, kui magusast.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kuna mulle kartul eriti ei maitse, siis söön harva. See-eest riis ja eriti kõikvõimalikud makaronid lähevad iga kell ja igast asendist.

Samuti ei maitse mulle rukkileib ja seda ma ka ei söö. See-eest armastan väga saia 😀

Kaaluprobleemi ei ole, sest ma oskan makrosid arvutada ja saia ning makaronide söömises probleemi ei näe.

Please wait...
Postitas:
Kägu

(eestlase jaoks on kartul olnud ikka C-vitamiini allikaks),

Maasikas näiteks on oluliselt suurema c-vitamiini sisaldusega.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

mina ei söö kartulit sest olen pidanud seda terve lapsepõlve sööma. Olime vaese pere üksikema lapsed. emal aega vähe, pani kartulid keema ja andis mingit pihvi kõrvale. ja nii kuni meie lapsed ise süüa tegema õppisime kokaraamatutest.

mingi hinna eest ma enam kartulit ja viinereid ja pihve ei söö.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Tänapäeval on kujunenud välja jõusaali “aju”kääbikute seas pseudoteadused, mis puudutavad toitumist. Näiteks söövad kõnealused tegelased kartuli asemel banaani. Nisujahu asemel riisijahu. Päevalilleõli asemel kookosõli. Suhkru asemel mett. Piima asemel joovad sojapiima või muid leotisi. Miks nad seda teevad? Ega nad ise ka täpselt ei tea. Tundub, et on moodne. Ja leidub ja rumalaid järgijaid.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Võib ju muiata, aga mina näen enda näite najal ilusti, et kartulit söömata püsib mul kõht palju kauem täis. Söön kartulit, ükskõik mis kujul, keedetud, praetud või püreena vms, ikka on ca 1-1,5 tunni pärast kõht megatühi. Sõltumata sellest, millise lihatüki või mida muud ja kui palju veel sõin. Söön vaid liha ja salatit või muid juurikaid peale kartuli, on kõht järgmise toidukorrani täis. Seega mina ei muiga, vaid võimaluse korral väldin kartulit. See ei tähenda, et ma üldse teda ei söö, mul on ka isud ja võin küll endale mõnikord lubada kasvõi taldrikutäie praekartuleid, aga arvestama pean siis, et paari tunni pärast pean kindlasti jälle sööma.
Aga ma ei saa aru, mis see teiste asi on, kuidas keegi toitub? Kõik peavad kindlasti tegema nii, nagu teemaalgataja (ja teisedki määrajad) käsevad, muidu nad muigavad?

Please wait...
Postitas:
Kägu

Küsimus ei ole ju selles, mis täpselt seal kartuli sees

Küsimus on just nimelt selles, mis seal kartuli sees on. Kartuli sees on tärklis, pika ahelaga süsivesik. Pika ahelaga süsivesikud peab keha enne väikesteks tükikesteks lammutama, kui see imenduda saab. See võtab aega. Teiseks koosneb tärklise ahel ainult glükoosist, mitte aga fruktoosist, samas kui lauasuhkur ja magusad tooted, nagu saiakesed, sisaldavad nii glükoosi kui fruktoosi. Tärklis ei ole toitumise seisukohalt sama asi, nagu suhkur, kuigi mõlemad tõstavad veresuhkru taset.

tema insuliin reageerib sellest tingitud veresuhkrutõusule nagu maniakk ja püüab väga kiiresti toitained laiali toimetatud saada.

Ei suuda ükski insuliin viia glükoosi kehas laiali kiiremini, kui see tegelikult imendub.

No aga palun seleta mulle siis, mismoodi näeb välja see glükoosi tegeliku imendumise protsess? Kuidas ta imendub? Mis hormoon või transmitter või mis seda siis sinu arvates verest rakkudesse transpordib?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Pool kartulit sisaldab rohkem kui süsivesikuid päevas tarbida võib.

Täielik lollus.

Lihtsalt, kuna paksukestele maitseb magus, siis loobuvad nad ennem tervislikest süsivesikutest, kui magusast.

Siin on mitu korda võimalikult lihtsalt üritatud seletada, et on olemas inimesi, kelle jaoks ei ole olemas tervislikke süsivesikuid. Need inimesed ei söö loomulikult ka magusat.
Väide, et paksukestele meeldib magus, ei pea ka paika. Paksukesed on täpselt samasugused inimesed nagu ala- või normaalkaalus olevad inimesed. Suurem osa neist on varem nendesse gruppidesse ka kuulunud. Mõni armastab soolast, mõni magusat. Ega kaalu suurenemisega maitse muutu. 😀

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Võib ju muiata, aga mina näen enda näite najal ilusti, et kartulit söömata püsib mul kõht palju kauem täis. Söön kartulit, ükskõik mis kujul, keedetud, praetud või püreena vms, ikka on ca 1-1,5 tunni pärast kõht megatühi. Sõltumata sellest, millise lihatüki või mida muud ja kui palju veel sõin. Söön vaid liha ja salatit või muid juurikaid peale kartuli, on kõht järgmise toidukorrani täis. Seega mina ei muiga, vaid võimaluse korral väldin kartulit. See ei tähenda, et ma üldse teda ei söö, mul on ka isud ja võin küll endale mõnikord lubada kasvõi taldrikutäie praekartuleid, aga arvestama pean siis, et paari tunni pärast pean kindlasti jälle sööma.

Aga ma ei saa aru, mis see teiste asi on, kuidas keegi toitub? Kõik peavad kindlasti tegema nii, nagu teemaalgataja (ja teisedki määrajad) käsevad, muidu nad muigavad?

Las muigavad. 🙂 On selline kontingent inimesi, kes ei hakkagi aru saama, kuidas keegi saab teha nii kui alati on ju tehtud naa.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

mina ei söö kartulit sest olen pidanud seda terve lapsepõlve sööma. Olime vaese pere üksikema lapsed. emal aega vähe, pani kartulid keema ja andis mingit pihvi kõrvale. ja nii kuni meie lapsed ise süüa tegema õppisime kokaraamatutest.

mingi hinna eest ma enam kartulit ja viinereid ja pihve ei söö.

Mulle just sellepärast maitsebki, et kartulist lapsepõlves toitusingi, pihve polnud olemaski ja viinereid sai haruharva. Ikka soolapekki ja aedvilju, mune, kala ja liha sinna juurde, igas variandis. Ilma kartulita olen nälgas ja unistan söögist, käin otsin midagi “head” ja kokkuvõttes söön hoopis rohkem.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Võimatu. 4 euroga. Tops kodujuustu maksab 1.8 (300 g mille sööd pmst ühe korraga ära), karp mune on 1,6 (ühe muna sööd päevas?), suitsutatud lõhe (see on jumalast kalis), sink – milleks nii valetada?

Kle, ma ei söö hommikusöögiks tervet topsi kodujuustu. Karp mune on mingi 1-1.60, iga päev 2-3 muna süües jagub 3-5 päevaks. Kodujuustu 380 g tops ikka jaguneb 4 päeva peale või nii. Suitsulõhe koos selgrooga maksis eile Rimis 3.29/kg, ostsin mingi 400g tüki ja mees sõi, sõin mina täna lõunaks ja jääb veel kolmandaks korraks näksimiseks ka kellelegi. Sink on ka mingi 1.60 pakike ja seda jagub 4-5 päevaks. Nii et ei valeta siin keegi.

Ma tahaks seda meest päris näha, kes niisuguseid linnunokatäisi sööb ja sealjuures veel rahul ka on… Kui ta just koonduslaagrist tulnu moodi välja ei näe, siis ilmselt põhisöömine käib kodust väljas või hoopis armukese juures. Minu mees oleks selle 400g lõhet üksi ära söönud ja küsinud, miks ma nii vähe ostsin. 380g kodujuustutopsik on ju nii pisike, et selle sööb mu 5a laps ka ühe korraga tühjaks, mis siin veel täiskasvanutest rääkida.. See 1.60 maksev singipakike on ka üheks hommikusöögiks kahele võileibade peale panna ja otsas ta ongi..Lõunasöögiks pakike beebiporgandeid? Kodujänesele võibolla tõesti, inimesena tahaks ma ikka midagi toitvat saada. Korralikku, šnitsli ja kartulitega praadi eelkõige.

Please wait...
Postitas:
Kägu

pool aastat järjest kartul keedetult, kartul praetult, kartulipuder, keedetud ja ülepraetud kartul, kivikõvaks kuivanud ahjukartul – ojaa – lapsepõlv oli rikkaliku toidulauaga 90ndatel…
nüüd olen nõus mõnikord sööma vaid praekartulit, kartuliputru ja värsket kartulit keedetuna augustis-septembris. valida vabatahtlikult restoranis lisandiks keedukartul? nope, ei juhtu.

Please wait...
Postitas:
Kägu

. Minu mees oleks selle 400g lõhet üksi ära söönud ja küsinud, miks ma nii vähe ostsin.

Sinu mees on õgard. Kaaluga on ka kindlasti kimpus. Ja üldse, sinu mees ei ole kõigi mees. On mehi, kes ka inimese moodi söövad. Ei põlga ära salateid ega suppe.

Teemasse, minule kartul maitseb. Lisanditest saan ma kõige vähem aru riisist. Head kuuma ja muredat kartulit võib kasvõi niisamagi süüa, aga paljas riis on küll üsna lame ja raskesti söödav asi. Näljaga muidugi sööd kõike mis hamba all ei karju.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 68 )


Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kas tänapäeval on moodne kartulit mitte süüa?