RE: kas te olete kogenud erivajadusega lapse mõnitamist koolipsühholoogi poolt?
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Ma ei usu, et nii ühekülgne jutt tuli psühholoogilt, pigem on see ema tõlgendus enda vaatenurgast.
On teada tõde, et kui lapsevanem peab ennast ja oma perekonna suhtumist muutma, lasevad enamus lapsevanemad psühholoogi juurest jalga.
Peeglisse on raske vaadata. Nagu ma aru saan, kannatavad haige lapse tõttu nii perekond, klassikaaslased kui teised lapsed. Kas sa nende pärast ei taha lahendust otsida?
Kui oled huvitatud asjade muutmisest, siis võta ka teise psühholoogi arvamus ja paranda asja.
Olen ise ühe vägivaldse teemaga kokku puutunud. Lapse koolis oli äärmiselt vägivaldne poiss. Terve kool, klassijuhataja, direktor ja koolipsühholoog nägid poisiga mitmeid kuid vaeva, vanemad muudkui kinnitasid, et kodus on kõik korras. Kui mitu kuud asi edasi ei läinud ja kogu kool kannatas lapse vägivalla all endiselt, läks naabrite ema koolipsühholoogi juurde ja rääkis, et vägivaldse lapse vanemad olid aastaid tagasi suurte probleemide ja pikka aega kestvate tülidega lahku läinud ja neil on endiselt omavahel probleemid mis naabriteni ulatuvad. Psühholoogile jätsid lapsevanemad selle \”pisiasja\” mainimata.
Probleemiga tuleb tegeleda, liiva pea alla peitmisest ei ole kasu. Kui on probleemne laps, siis ole tänulik, et keegi on sellele õigel ajal tähelepanu juhtinud. Kas sinu arvates on sinu lapsega kõik korras?
Aita last ja teisi kes teda ümbritsevad.[/tsitaat]
see on kindlasti asjalik postitus, aga teemaga ei haaku ühelgi viisil 🙁 ilmselt oli koolipsühholoogil sama info, et aspergeri sündroom ja lapse erivajadus kaovad, \”kui keegi sellele tähelepanu juhib ja vanem enam pead liiva alla ei peida\” (kurti last ja tema vanemat tuleb natuke sõimata ja kõik saab kohe korda, eks).
kui tavalise inimese sellist suhtumist võib mõista, siis mida ometi koolipsühholoogid ülikoolis õpivad! ta ei õppinud ülikoolis ju ometi seda, et vanemale, kes panustab tohutult lapse kasvatamisse, sest teisiti sellise lapsega ei saagi ja elu keerleb sellise lapse ümber, tuleb öelda,et nüüd alustame lapse kasvatamisega.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 08.04 23:53; 09.04 08:04;