Esileht Kodunurk Kas teete kotletipraadimise rasvast kastet?

Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )

Teema: Kas teete kotletipraadimise rasvast kastet?

Postitas:
Kägu

Keedan tatra ja praen kotletid. Kastet ka vaja. Kas kotletipraadimise rasv kõlbab selleks? Tegin jahukastme veega, igavesti maitsetu lurr tuli. Lisasin natuke sojakastet, sai mingigi meki juurde.
Kas kõlbab sedasi teha?

Please wait...
Postitas:
Kägu

Jaa, sobib küll, isegi väga hea on.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Tegin jahukastme veega, igavesti maitsetu lurr tuli.

Valge kastme sisse käib enamat kui jahu ja vesi, tegelikult vett ei käigi, googelda Béchamel Sauce.
Ja loomulikult võib kõige lõpus kotleti praadimisõli hulka kallata kui sööjad nostalgilisema maitsega sousti eelistavad.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ei tee. Olen proovinud, aga ei maitsenud.
Minul on kastmepõhjadeks külmutatud parajat portsudena kangem kana- ja lihapuljong. Keedan supipuljongit ja siis eraldan sealt paar portsu kastmepõhjaks sügavkülma sobiva suurusega karpidesse, See järel lahjendan ülejäänu supiks sobivaks

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ei tee. Olen proovinud, aga ei maitsenud.

Minul on kastmepõhjadeks külmutatud parajat portsudena kangem kana- ja lihapuljong. Keedan supipuljongit ja siis eraldan sealt paar portsu kastmepõhjaks sügavkülma sobiva suurusega karpidesse, See järel lahjendan ülejäänu supiks sobivaks

Lisan, et hea kastme saab ka neist valmispuljongitest mida nüüd poes müüakse. Aasia puljong ja punase veini kastmest ka. Ostan pooleliitrise paki.
Vaatsin praegu ja avastasin, et neid on nii mõnedki juurde tulnud. https://www.selver.ee/kuivained-hoidised/maitseained-ja-puljongid/puljongid?p=2

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mina viskan hunniku sibulat sinna rasva sisse, selle praen ära ja siis edasi jätkan nagu tavalise jahukastmega. Tuleb selline mõnus magusa sibulamaitsega kaste.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ma tavaliselt praen sibulale lisaks veidi suitsupeekonit ka, kastme teen rõõsa koorega, nagu lapsele meeldib. Kui oleme mehega kahekesi, siis hapukoorega. Lihtsalt vee ja jahuga ei ole kunagi teinud.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

kotlettide praadimse rasv ja nö jäägid on parim kastmepõhi! igasuguseid muid kastmeid, peekoniga ja ilma, võib muidugi teha (teen isegi), kuid kotlettide peale need minu meelest ei sobi.

Please wait...
Postitas:
Kägu

kotlettide praadimse rasv ja nö jäägid on parim kastmepõhi! igasuguseid muid kastmeid, peekoniga ja ilma, võib muidugi teha (teen isegi), kuid kotlettide peale need minu meelest ei sobi.

Minul eriti ei teki kotlettide praadimisest mingeid häid jääke pannile, pigem vastupidi – kuna eelnevalt paneerin, siis vahel jäävad õlisse praetud riivsaia või jahu tükikesed, neid kastmesse ei taha. Kuna ma kotlette praadimise käigus ka ei torgi, siis lihamahla voolab välja ülivähe, see tilgake leent kastet üliheaks küll ei tee.
Kui praen vaid ühe pannitäie, siis lisan pärast sibula-peekoni, aga kui praen rohkem pannitäisi, siis puhastan panni ikka täitsa ära enne kastmetegu.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ülimalt ebatervislik.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ma küll ei näe kastme järgi vajadust sellise toidu juurde. Äärmisel juhul paneks hapukoort peale.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mina teen küll kastet sellest rasvast, väga hea on. Ja käib see rõõsa koorega või toidukoorega. Meie pere lemmik maitsestusviis on nii, et muidu panen kastmele ainult soola ja pipart ja siis kõige lõpus segan hulka veel peotäie värsket hakitud tilli.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Lisan, et hea kastme saab ka neist valmispuljongitest mida nüüd poes müüakse.

Kas neid süües helendad kuni surmani või hakkad alles pärast surma helendama, selles on ilmselt küsimus.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Lisan, et hea kastme saab ka neist valmispuljongitest mida nüüd poes müüakse.

Kas neid süües helendad kuni surmani või hakkad alles pärast surma helendama, selles on ilmselt küsimus.

Valmispuljong, mida siin mõeldakse, pole odav puljongikuubik vaid väga kvaliteetne puljong ise. Uuri, Eesti toode, igas marketis müügil.
Ja ka “kuubikuid” on tänapäeval palju ilma igasugu keemiata.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
nyah nyah

Kastet saab teha ju peaaegu kõigest. Kui kotletipraadimisest jääb pannile midagi mõnusat, siis loosi tema läheb.

Knorri puljongikuubikud kõlbavad Marco Pierre White’ile reklaamida, kyllap kõlbavad mulle söögi sisse ka, kui ise viis tundi vahtu võtta ei viitsi.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Kui üks nurgatagune blogija puljongikuubiku ära viskas ei tähenda see veel et ülejäänud Eesti seda kasutada ei tohi.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ma küll ei näe kastme järgi vajadust sellise toidu juurde. Äärmisel juhul paneks hapukoort peale.

Mina jälle hoian nina kinni, kui sooja hapukoore lõhna tunnen. Fuhh!

Ema tegi vanasti sest pannirasvast kastet: kindlasti tore nostalgialaks (v.a. need mustad täpid – brr!), aga enam ei taha. Peale kodust väljakolimist 25 aastat tagasi pole neid kuulsaid “koduseid toite” teinudki. See tähendab, et midagi eraldi kindlasti, aga soust-kartul-liha kombibatsiooni ei soovi vist küll iial enam. Aga mäletan, et meil käisid kõik kastned valge jahu, vee ja hapukoorega. Kindlasti oli selle kompositsiooni juures ka mingi salat, mida ma ei suutnud süüa, sest minu jaoks oli juba siis vastuvõetamatu leotada värsket kraami kuuma kastme sees.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Tavaliselt kraabin selle olluse, mis nagunii t6katmustaks kõrbeb, üldse praadimise vahepeal panni küljest lahti ja viskan ära. Riivsaia tükikesed lähevad ka pannil ju kõrbema. Asi on värvis, kui pruunistamise järel jääb mõnus pruun lihamahl pannile, siis sellest teen muidugi kastme (või pannile t6rts keeva vett ja leotan panni küljest lahti hautise sisse, Jamie Oliver nimetab seda looduslikuks puljongikuubikuks), aga kotleti praadimisest jääb just must rasv, mida sisse süüa ei tahaks. Muidugi vanasti tehti sinna panni peale sibulaga jahukaste ja läks, “nämm”, aga enam seda eriti ei taha.

Puljongikuubikutest kasutan neid zeleepakikesi, neil pole maitsetugevdajaid sees. Ja palju teen ise kondipuljongit ja kasutan vahel ka seda Foodstudio valmispuljongit (alati 1 pk sügavkülmas).

Please wait...
Postitas:
Kägu

Lisan, et hea kastme saab ka neist valmispuljongitest mida nüüd poes müüakse.

Kas neid süües helendad kuni surmani või hakkad alles pärast surma helendama, selles on ilmselt küsimus.

Miiu, sina vä? Kuidas need Mäki burksid, igapäevased jäätised ja limonaadid sind vähem helendama panevad, seleta palun 🙂

Please wait...
Postitas:
Kägu

Jah, loomulikult. Kõigepealt sibul klaasjaks, vb ka shampinjonid. Peale hapukoor. Riivsaiaga ei tee juba vene ajast saadik-oluliselt tervislikum. Saia ei pane ka taignasse.

Please wait...
Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )


Esileht Kodunurk Kas teete kotletipraadimise rasvast kastet?