Esileht Kodunurk Kas teete nädalavahetusel 3x süüa?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 63 )

Teema: Kas teete nädalavahetusel 3x süüa?

Postitas:
Kägu

Küsimus siis eelkõige neile, kellel lapsed kodus. Ausalt, mina ei viitis. Hommikul sööme siis, kui saame – ise joon vaid kohvi ja kella 11 ajal teen ühe võileiva, mees sööb kell 9 putru,  lapsed söövad siis kui ärkavad (näiteks lõunasöögi ajaks).  Lõunaks tegin korraliku söögi, õhtul oli saun, kus käime vahetustega, vanem  laps läks välja – kapis võileiva kraami, smuutisid, erinevaid juuste, piimatooteid, köögivilju, laual kauss erinevate puuviljadega. Küpsetasin koogi, seda sõime maasikatoormoosiga.

Ikka korra päevas saame laua taha, pühapäeva hommikul on pannkoogid – aga rohkem küll ei viitsi süüa teha.

+16
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil teeb ka koolipäeval igaüks ise süüa. Vahel harva, kui putru soovitakse teen mina. Muna, leiva ja singi saab iga laps ise praetud soovi korral.

Lõunasöögiga on kuidas kunagi. Kui lapsed koduõppel on, siis teen suppi mitmeks päevaks korraga valmis. Enamasti lapsed teevad ise lõunaks mingi sooja võileiva, või keeravad wrapi.

Õhtusöögi teen kindlasti, aga seda ka vahel mitme päeva koguse, või kallan tükkideks lõigatud eelmise päeva prae ülejäägid munaseguga üle, lisan mingit rohelist või paprikat- tomatit ja juustu, max 10 minutit võtab ja panen ahju.

+3
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Hommikul teen, sest ma pean hommikul süüa saama. Lõunaks teen suurema koguse toitu, mis siis jääb ka õhtusöögiks. See muutub iga päev. Kui on tehtud nii palju, et jääb üle, siis jääb järgmise päeva lõunaks ka. Siis tollel õhtul ma enam süüa ei viitsi teha ja läheb käiku see, mis kapis on. Üldiselt õhtuti ajan kergelt läbi, peale 18 üritan mitte enam süüa.

Laps sööb siis kui isu on, hommikul ei söö, aga see-eest õhtul sööb ka enne magamaminekut ja vahel ka öösel.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

või kallan tükkideks lõigatud eelmise päeva prae ülejäägid munaseguga üle, lisan mingit rohelist või paprikat- tomatit ja juustu, max 10 minutit võtab ja panen ahju

Ja mis sellest siis tuleb? Liha munaga?

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil hommikust süüakse laupäeviti väga erineval ajal. Mees ja poiss u 8. Mina ja tüdruk u 11. Seega ka lõuna on nihkes. Lõunaks tavaliselt on eelmisest päevast jääke või siis haarame midagi kiiret. Nt mina täna sõin kodujuustu heeringa, tomati ja muude lisanditega. Laupäeva õhtuks teeme korraliku söögi. Muidu käisid tihti külalised või ise külas, nüüd siis naudime oma perega.

Puhapaeval hommikust süüakse jällegi oma ärkamise järgi. Lõunaks on traditsioonilised pannkoogid ja õhtuks tavaliselt tellime midagi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei kujuta ette kuidas sellise asja teada saamine siis aega viidab või muu jutuna kõlbab esitada? Vaata telekast kokasaateid kui muud tehaei oska.

0
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

või kallan tükkideks lõigatud eelmise päeva prae ülejäägid munaseguga üle, lisan mingit rohelist või paprikat- tomatit ja juustu, max 10 minutit võtab ja panen ahju

Ja mis sellest siis tuleb? Liha munaga?

Ei, sinna läheb kihiti liha, paprikas, juust ja siis kartul või makaron. Minul tavaliselt on nii, et kui juba liha üle jääb jääb ka kartulit või makarone või vokijuurikaid vms. Järele.

+4
-6
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mina vist teen, aga mulle meeldib kokata. Laupäeva hommikul pressin kõigile värsked mahlad ja mehega joome kohvi, lauale panen erinevad munaroad, kurk, tomat, pesto, juustu ja mis kapis veel leidub, üle 20-30 minuti tavaliselt ei kulu.

Ma teen tavaliselt reede õhtul supi valmis, see on laupäeva lõunaks mõeldud, iga kord teen erinevat. Eile oli igav, tegin Jaapani suppi nuudlitega (MKR saatest sain inspiratsiooni), see võttis mitu tundi.

Kui laupäeval külalised ei tule või ise külla ei lähe (mis viimasel ajal koroona tõttu ei juhtu), siis teen mõne kergema salati õhtuks, täna grillisin krevette ja mõned küpsetised ahjus magustoiduks.

Pühapäeval teen pannkooke, lõunaks suurema prae ja õhtuks peale sauna mõned näksid, hummuse-näkileivaga ja ahjus röstitud peeti, kerget lõhesaia või midagi sarnast. Suure lõunasöögi järel keegi ei taha õhtul suuremat süüa.

Nädalavahetustel on aega toiduga tegeleda ja kuna mul on kokandus hobiks, siis on üsna tore ajaviide mõne uue retseptiga katsetada.

+11
-6
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ei viitsi üldse eriti süüa teha. Kui kord nädalas teen, on pidupäev.

+9
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei tee, sama söök kõlbab nii lõunaks kui õhtuks. Ja hommikul sööb igaüks ise – müslit, putru, võileiba

+4
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei, sinna läheb kihiti liha, paprikas, juust ja siis kartul või makaron

😀

+8
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

korra päeva jooksul teeme mina või mees, kellaajad vahelduvad sõltuvalt päevakavast ikka igapäevaselt. Muul ajal söövad kõik siis kui isu on ja seda mis kapis leidub või õhtusemal ajal soojendavad päeval tehtud sööki. Mitu korda päevas – minge ikka, seda ei viitsi keegi meist. Kõik täiskasvanud inimesed, saavad ise hakkama.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina teen hommikul pudru ja pärast ühe sooja söögi (see jääb meil küll kahjuks pigem õhtusse, sest hommikusöök on nädalalõpul hiline ja pere väiksemad magavad pärastlõuna maha — enne lõunaund on vara sooja sööki süüa, seega sööme “lõunat” pärast laste päevaund umbes kella 17–18 paiku). Enne laste lõunaund sööme kas võileibu või värsket salatit kodujuustuga, banaani vmt kerget, mida keegi parasjagu tahab (aga ühel ajal koos siiski üldjuhul). Kui keegi veel hilisõhtul peaks nälga tundma, võtab õuna või pirni vmt. Seda vajadust on pigem siiski harva.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Enamasti kokkab mees nn, kuna nädala sees ta tööl. Eile tegi hommikuks omletti, lõunat söime eelneva päeva õhtusööki, õhtuks tegi sisefileed koorekastmes. Täna tegi hommikuks pannkooke, lõunaks jälle eile õhtune söök, õhtuks lubas ahjuribi teha värske salatiga.

Mulle ka söögi tegemine ei meelei, seega teen nädala sees hädapäraselt, kas 1 või 2x päevas sooja sööki. Kodus siis 2 pubekat(jõhker kus söövad) ja 2 väikest. Abikaasa tegeleb rohkem nv majapidamisega, siis see rohkem tema õlul 🙂 ainus mida abikaasa ei tee on, ei küpseta. Küpsetada ma see eest võin 🙂

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina vist teen, aga mulle meeldib kokata. Laupäeva hommikul pressin kõigile värsked mahlad ja mehega joome kohvi, lauale panen erinevad munaroad, kurk, tomat, pesto, juustu ja mis kapis veel leidub, üle 20-30 minuti tavaliselt ei kulu.

Ma teen tavaliselt reede õhtul supi valmis, see on laupäeva lõunaks mõeldud, iga kord teen erinevat. Eile oli igav, tegin Jaapani suppi nuudlitega (MKR saatest sain inspiratsiooni), see võttis mitu tundi.

Kui laupäeval külalised ei tule või ise külla ei lähe (mis viimasel ajal koroona tõttu ei juhtu), siis teen mõne kergema salati õhtuks, täna grillisin krevette ja mõned küpsetised ahjus magustoiduks.

Pühapäeval teen pannkooke, lõunaks suurema prae ja õhtuks peale sauna mõned näksid, hummuse-näkileivaga ja ahjus röstitud peeti, kerget lõhesaia või midagi sarnast. Suure lõunasöögi järel keegi ei taha õhtul suuremat süüa.

Nädalavahetustel on aega toiduga tegeleda ja kuna mul on kokandus hobiks, siis on üsna tore ajaviide mõne uue retseptiga katsetada.

Eriti usin, esimest korda kuulen, et keegi viitsiks korraga näiteks 3 erinevat kooki või munarooga hommikuks teha.

Ja kui hommikulauas segub, et kõigil isutab sama munaroa järele, siis mis sa ülejäägiga teed?

+5
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ei, sinna läheb kihiti liha, paprikas, juust ja siis kartul või makaron. Minul tavaliselt on nii, et kui juba liha üle jääb jääb ka kartulit või makarone või vokijuurikaid vms. Järele.

Muuseas vaatamata miinustamisele tuleb sellest väga maitsev kartulivotm või makaronivorm. Proovige järele.

+8
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mina vist teen, aga mulle meeldib kokata. Laupäeva hommikul pressin kõigile värsked mahlad ja mehega joome kohvi, lauale panen erinevad munaroad, kurk, tomat, pesto, juustu ja mis kapis veel leidub, üle 20-30 minuti tavaliselt ei kulu.

Ma teen tavaliselt reede õhtul supi valmis, see on laupäeva lõunaks mõeldud, iga kord teen erinevat. Eile oli igav, tegin Jaapani suppi nuudlitega (MKR saatest sain inspiratsiooni), see võttis mitu tundi.

Kui laupäeval külalised ei tule või ise külla ei lähe (mis viimasel ajal koroona tõttu ei juhtu), siis teen mõne kergema salati õhtuks, täna grillisin krevette ja mõned küpsetised ahjus magustoiduks.

Pühapäeval teen pannkooke, lõunaks suurema prae ja õhtuks peale sauna mõned näksid, hummuse-näkileivaga ja ahjus röstitud peeti, kerget lõhesaia või midagi sarnast. Suure lõunasöögi järel keegi ei taha õhtul suuremat süüa.

Nädalavahetustel on aega toiduga tegeleda ja kuna mul on kokandus hobiks, siis on üsna tore ajaviide mõne uue retseptiga katsetada.

Eriti usin, esimest korda kuulen, et keegi viitsiks korraga näiteks 3 erinevat kooki või munarooga hommikuks teha.

Ja kui hommikulauas segub, et kõigil isutab sama munaroa järele, siis mis sa ülejäägiga teed?

Seda ei ole eriti juhtunud, tean mis maitseb ja ikka süüakse ära, teen keskmiselt 2-3 muna inimese kohta. Kui midagi jääbki üle, siis see läheb külmkappi ja järgmise võileiva peale. Munapuder on rohkem jälgimist vajav, aga omleti ja pošeeritud muna jaoks kulub vähe aega. Ei ole ju midagi keerulist kiirelt hakkida, munaga segada või vette ulpima, kui kõike korraga teha, siis läheb munadega maksimum kümme minutit. Kui mõni teismeline on üleval, siis nemad tulevad samuti süüa tegema.

Kookide tegemine on kõige lihtne, taina koostisosad tuleb täpselt kaaluda ja kook ahju visata. Meil peavad kindlasti marjad sees või peal olema, need saab kapist ja ei midagi keerulist.

Ma olen kolmas põlvkond kellele meeldib süüa teha ja köögis katsetada. Kuigi töö tõttu nädala keskel palju ei jõua teha, siis minu jaoks on stressi maandamine köögis midagi huvitavat ette võtta.

+8
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Hommik algab hommikupudru (kaerahelbed, tatar, hirss või mais) keetmisega. Mina ja 3 last sööme igal hommikul putru. Täna oli meil toortatarapuder. Mees ei taha kohe hommikul midagi süüa ja putru söögina ta üldse ei tunnista. Tema esimene söök puhkepäeviti on u. kella 11 ajal võileivad ja muu, mis ta külmakapist kätte saab.

Kell 12 (kuna väikestel lastel läheb kõht kiiresti tühjaks, aga mina nii vara lõunat küll valmis ei jõua) on lõunaoode. Lapsed söövad näiteks kohupiimakreemi, röstsepikut, õuna. Mina soojendan endale eelmise päeva lõunast jäänud jääke või kui neid ei ole, siis näksin midagi.

Kella 15-16ks saan valmis päeva põhisöögi (mida me nimetame lõunaks): liharoog, köögivili, salat.

Õhtul 20 ajal sööb igaüks, mida tahab – tavaliselt mingi rukkileivaga võileib, juust-sink, kurgid-tomatid, keedumuna…

+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ühel nädalavahetuse hommikul sööme tavaliselt pannkooke ja teisel ahjuvormi (ahjuvormi kartulikuubikuid või makarone, liha-vorsti, köögivilju, juustu ning kõik üle valada muna-hapukoore seguga), lõuna ajal käime vahel väljas söömas või tellime väljast ning õhtuks sageli mõni pikemalt hauduv ahjuroog (veisepada vms). Ehk siis 3 söökorda kodus küll ei valmista aga 3 korralikku toidukorda sööme küll.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kookide tegemine on kõige lihtne, taina koostisosad tuleb täpselt kaaluda ja kook ahju visata. 

 

Ahju viskamisega tuleb tõesti täpne olla.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei kokka üldse. Pole see haldjatüüpi leemekulbiliigutaja, kelle kodus kogu aeg imelised lõhnad heljuvad. Meil käib teenija, kes teeb/toob ka söögi, aga seda tööpäeva õhtuti. Nädalavahetusel sööme nagunii väljas.

0
-13
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

mitte ainult nädalavahetusel, vaid ka tööpäevadel. peres 3 täiskasvanut: 2 kodukontoris töötavat vanemat + viimasel ajal suuremas osas e-õppel olev tudeng. sooja toidu tegemine tuleb kokkuvõttes tervislikum ja odavam, kui see, kui igaüks oma suva järgi midagi pidevalt näksib.

söögiteod oleme omavahel ära jaotanud: üldjuhul hommikupudru pereisa, lõuna mina, õhtusöök kas laps või mina, nädalavahetustel on rollid mõnikord ka teistsugused

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei ole vist kunagi 3x päevas süüa TEINUD. Kui hommikusöögiks on võileivad, puuviljad või müsli (mis kellele maitseb), siis ma küll ei pea seda eriliseks tegemiseks. Või eile näiteks viskasin hommikul külmutatud kaneelirullid ahju. No ei saa väga öelda, et küll ma nüüd alles TEGIN perele süüa. 1 söögikorra tellime vahel Boltist, sushit näiteks. Ja siis jääbki 2 päeva peale hädised 1-2 söögikorda järgi, mille heal juhul päriselt teeme. Kui on aktiivsem nädalavahetus ja liigume ringi, võib see ka null olla.

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ahju viskamisega tuleb tõesti täpne olla.

Autistid ka platsis

+4
-5
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ei teinud kolm korda süüa, kui lapsed veel kodus olid. Hommikusöögiks tõstsime külmikust võileivakraami välja, maksimum viilutain tomatit või kurki. Mõnikord lapsed ise keetsid endale muna, sellega saab ju ka 6-aastane hakkama.

Laupäeviti tegin suure söögi, prae lisandite, salatitega. Kaste ja värgid. Seda sõime siis hiliseks lõunaks, mis oli meie perekonna pidulik nädala eine. See tegemine võttis ikka mitmeid tunde. Lapsed katsid pidulikumalt laua, st lina, lilled ja serveerimisnõud, serviis. Ja eine ise võttis ka kõvasti üle tunni.

Õhtusöögi tegi alati mees, tavaliselt lihtsalt mingi tummisem salat.

Pühapäeva hommik samamoodi kui laupäeval. Lõunaks laupäevane praad, ainult rohelise salatikraami lõikasin värske. Salatikastet pani igaüks, mida soovis ise.

Õhtusöögiks alati tegid lapsed mingeid juustuküpsiseid või pirukat. Kui oli lapsi veel vähem ja nad olid päris pisikesed, siis tegi need soolased küpsised või küpsetise mees.
Pannkoogikommet ei olnud üldse. Ei ole ka nüüd. Keegi magusat ei armasta, eriti meie lapsed ei armasta, mina veel sööks. Ja soolaste täidise tegemisega ei viitsinud keegi jännata,

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ei tea, kas see läheb 3x kokkamise alla. Ei ole just tunde mässamine.

Laupäev:

Hommikul pannkoogid (Vilma pulbrist) mustsõstramoosiga. Kohv.
Lõunaks kana-ananassi karri riisiga, riisi keetsin rohkem.
Õhtuks krabipulga-riisi salat (muna, konservmais, väike sibul, till, majonees, hapukoor, sool-pipar ka).

Pühapäev:

Hommikul härjasilmad, tomat kõrvale. Kohv.
Lõunaks keedan hulga kartulit ja soojendan mulgikapsast (ise tehtud, purkidega külmikus).
Õhtupoole praen lõunase kartuli üle, kõrvale kodujuust tilliga, tomati-küüslagu salat ja soovijatele praetud räimed marinaadis (poe kaup).

Õuna, mandariini, banaani, avokaadot ja võileivamaterjali on jooksvalt vabalt saada kui keegi soovib.
Näljane pubekas teeb endale vahel praeleiba purustatud avokaadoga ja praeb muna sinna otsa.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üldse ei imesta, miks rahvas koguaeg paisub, kui söögiks on võileivad, kohupiimakreemid, külmutatud saiakesed jms jura.
Tulge nüüd kõik rääkima, kuidas olete juba mitu põlve piitspeenikesed ja pigem alakaalus 😀

+3
-8
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Tulge nüüd kõik rääkima, kuidas olete juba mitu põlve piitspeenikesed ja pigem alakaalus 😀

Miks peaks keegi tervemõistuslik tahtma olla piitspeenike? 🙂 Mingi tibulinnukene ehk, kelle elu on päevitus, küüned ja alamkaal. Normaalkaal on see, mis on mõistlik ja ilus.

+9
-5
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

#3598403:
või kallan tükkideks lõigatud eelmise päeva prae ülejäägid munaseguga üle, lisan mingit rohelist või paprikat- tomatit ja juustu, max 10 minutit võtab ja panen ahju

Ja mis sellest siis tuleb? Liha munaga?

Sellest saab frittata. Või noh, ahjuomlett, kui ei taha üleliia pheen olla. Paprika, brokoli ja muud sobivad sinna sisse veel ülihästi.

Tavalise perenaiseoskuse juurde käib ka oskus toitu mitte ära visata ja ühe söögi koguseliselt rohkem tegemine päästab järgmisel päeval kohe ühest kokkamiskorrast.

+14
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ahju viskamisega tuleb tõesti täpne olla.

Autistid ka platsis

Või eile näiteks viskasin hommikul külmutatud kaneelirullid ahju.

Siin neid viskajaid hulgim. Need on needsamad inimesed, kes lippavad poodi ja seal riiulilt midagi kaasa haaravad.

<autist ei ole>

+3
-8
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 63 )


Esileht Kodunurk Kas teete nädalavahetusel 3x süüa?