Teema: Kas teie kodusid kaunistavad
….samuti need viimase trendi kunstiteosed, näiteks :

Sellel popil kunstnikul on veel teisigi geniaalsusi, näiteks maal nimega “Kõverdunud näod”, mis ripub ka Europarlamendi seinal ja väljendab kunstniku sõnul “peresiseseid võimusuhteid ning psühhoose. ”
Liberaalid on nimelt arvamusel, et sellised teosed peegeldavad Euroopa parlamendi fundamentaalseid väärtuseid ning mis austavad oma teostuses kultuuri, kultuuridevahelist dialoogi ning kultuurilist eripalgelisust”.
Teine leer, va pahad konservatiivid aga kahjuks ainult oskavad selle peale “räusata” ja öelda, et see on rõvedus ja et koristage see ära.
Aga mida sa muud oskakski öelda?
Kas sina oskad?
Linki kah:
https://civilek.info/en/2023/04/04/the-ep-evoked-a-painting-depicting-deformed-children-with-almost-undivided-success/
Kommentaarist on juba teavitatud
Miks peaks see kunstiteos mu kodu kaunistama? Kole ta ju on, aga sõnumist ma saan aru. Kunstigaleriis sellist maali kohates ma ei kohkuks, aga koju eelistan midagi, mis ei peegelda vägivalda.
Ole täitsa rahulik, keskklassi või jõukamate eestlaste kodudest võib leida nii mõndagi, aga asi, mida seal kõige vähem võib kohata, on kunst. Seinu “kaunistavad” selle asemel mingid Ikea või Kukupai postrid, Egiptusest toodud vaaraode pildid, üleelusuuruses poolerootilised punupildid kallaga, fb leitud abstratsionisti viimane kuum teos või suured prindid inglisekeelsete inspireerivate tekstidega. Parema meelega vaataks sellise jampsi asemel isegi seda ülalmainitud kunsti.
Ole täitsa rahulik, keskklassi või jõukamate eestlaste kodudest võib leida nii mõndagi, aga asi, mida seal kõige vähem võib kohata, on kunst. Seinu “kaunistavad” selle asemel mingid Ikea või Kukupai postrid, Egiptusest toodud vaaraode pildid, üleelusuuruses poolerootilised punupildid kallaga, fb leitud abstratsionisti viimane kuum teos või suured prindid inglisekeelsete inspireerivate tekstidega. Parema meelega vaataks sellise jampsi asemel isegi seda ülalmainitud kunsti.
Huvitav, kas keegi kaunistab oma kodu eesmärgiga, et külalistele meeldiks? Mina panen oma mälestushetked ja helged momendid elust seintele lihtsalt põhjusel, et iga kord, kui mööda lähen pildist või meenest, tulevad need ilusad hetked taas meelde. Ja see on mõnus tunne, teeb meeleolu heaks ja maandab stressi.
Minu kodu on mõeldud minu jaoks ning ma panen seinale pilte ning esemeid, millel on minu jaoks oma lugu. Sina näed ammust fotot, mina näen selle foto saamise lugu. Sina näed tobedat reprot, mina näen kingitust, mille vanaema mulle tegi kaks kuud enne oma surma. Ole veidi ettevaatlikum teiste kodusisustusele hinnangute jagamisel. Kodu ei võrdu kunstigaleriiga.
Meil oli pulmareis Egiptusesse, see oli siis suur asi ja sellest ajast on meil seina peal turult kiiruga ostetud papüürus. Mõne jaoks on maitsetu, mõttetu, aga minu jaoks väga oluline. Pinnapealsete inimeste jaoks on suures toas kaks suht kallist maali, las imetlevad neid.
Meil oli pulmareis Egiptusesse, see oli siis suur asi ja sellest ajast on meil seina peal turult kiiruga ostetud papüürus. Mõne jaoks on maitsetu, mõttetu, aga minu jaoks väga oluline. Pinnapealsete inimeste jaoks on suures toas kaks suht kallist maali, las imetlevad neid.
Need kaks kallist maali ei või oma looga olla?
minu kodus suht vähe pilte ja need ka mu sõbranna enda tehtud-kingitud just minu jaoks
Minu kodu on mõeldud minu jaoks ning ma panen seinale pilte ning esemeid, millel on minu jaoks oma lugu. Sina näed ammust fotot, mina näen selle foto saamise lugu. Sina näed tobedat reprot, mina näen kingitust, mille vanaema mulle tegi kaks kuud enne oma surma. Ole veidi ettevaatlikum teiste kodusisustusele hinnangute jagamisel. Kodu ei võrdu kunstigaleriiga.
Veidi üllatunud (vist ei ole ikka üllatunud), et kohe nii paljud ennast riivatuna tundsid. Kodu ongi nende inimese kunstiteos, kes seal elavad ja pole ühtegi takistust (peale nende endi pisikese tahte), miks see ei võiks olla nii sentimentaalne kui ka natuke maitsekas samaaegselt. Kas muusikas kuulate ja ainult vanaema kingitud vanu kassette ja laule, mida sõbranna on sisse kaulnud? Ikka ise ka natuke valid, mida kuulata, eriti kui see sulle ja sinu pereliikmetele igapäevase fooni loob.
Kodu ongi nende inimese kunstiteos, kes seal elavad ja pole ühtegi takistust (peale nende endi pisikese tahte), miks see ei võiks olla nii sentimentaalne kui ka natuke maitsekas samaaegselt.
Et tohib seinale panna ainult maitsekaid vanaema kingitusi ning ainult moodsa kunsti reeglitele vastavaid või vähemalt moodsalt välja nägevate inimeste mälestusfotosid – või mida sa nüüd mõtlesidki? Saad ikka aru, et kui miski on näiteks 90-ndatel moodne, siis täna nimetad sina seda kitšiks ja jamaks, kuid kellegi teise jaoks on sellel mälestuse väärtus, mis sellest, et igasugune maitsekus olevikus puudub?
Kodu ongi nende inimese kunstiteos, kes seal elavad ja pole ühtegi takistust (peale nende endi pisikese tahte), miks see ei võiks olla nii sentimentaalne kui ka natuke maitsekas samaaegselt.
Et tohib seinale panna ainult maitsekaid vanaema kingitusi ning ainult moodsa kunsti reeglitele vastavaid või vähemalt moodsalt välja nägevate inimeste mälestusfotosid – või mida sa nüüd mõtlesidki? Saad ikka aru, et kui miski on näiteks 90-ndatel moodne, siis täna nimetad sina seda kitšiks ja jamaks, kuid kellegi teise jaoks on sellel mälestuse väärtus, mis sellest, et igasugune maitsekus olevikus puudub?
Mitte midagi ei pea, iga inimene võib oma koju rahulikult riputada seda, mida tahab. Miks 90ndatel tehtud looming peaks kindlasti olema kitš? Kunsti boonus ongi ju see, et see vananeb kõige muu kodus leiduvaga võrreldes palju paremini. Miks ometi ei võiks mälestusese samaaegselt olla väärtuslik? Peab ikka kindlasti olema see hiinas toodetud pilt home4you-st? Ja heal stiilil muide ei pruugi mitte mingit pistmist olla moodsusega.
Miks ometi ei võiks mälestusese samaaegselt olla väärtuslik? Peab ikka kindlasti olema see hiinas toodetud pilt home4you-st? Ja heal stiilil muide ei pruugi mitte mingit pistmist olla moodsusega.
Appi. Kas sa valid mälestusesemeid väärtuse järgi? Vanaema kingib odava repro pühendusega, sina annad tagasi ja palud mitte selliseid maitsetusi kinkida, paluks midagi väärtuslikku? Olid pulmade ajal vaene, tegid odavas ateljees pildi, nüüd ei tohi seda seinale panna, sest pole maitsekas ja väärtuslik? Mõtle natuke, mida sa räägid ja mis järjekorras asjad toimuvad.
Miks ometi ei võiks mälestusese samaaegselt olla väärtuslik? Peab ikka kindlasti olema see hiinas toodetud pilt home4you-st? Ja heal stiilil muide ei pruugi mitte mingit pistmist olla moodsusega.
Appi. Kas sa valid mälestusesemeid väärtuse järgi? Vanaema kingib odava repro pühendusega, sina annad tagasi ja palud mitte selliseid maitsetusi kinkida, paluks midagi väärtuslikku? Olid pulmade ajal vaene, tegid odavas ateljees pildi, nüüd ei tohi seda seinale panna, sest pole maitsekas ja väärtuslik? Mõtle natuke, mida sa räägid ja mis järjekorras asjad toimuvad.
Kas sinul on tõesti kõik vanemate ja vanavanemate kingitused igal pool kodus eksponeeritud ja vanaema kootud kampsun ja sokid igal tähtsal sündmusel seljas, sest need on ju nii olulised? Nostalgilisi esemeid, mis teoreetiliselt midagi tähendavad ja millel on “lugu” on igal inimesel sadu, kui mitte tuhandeid ja tõesti, mingi valiku nende seast peab ju tegema. Keskmisel vanaemal on ka kindlasti väärtuslikumaidki asju pika elu jooksul kogunenud, miks ta otsustas lapselapsele enne surma just selle odava repro kinkida, on vist juba eraldi teema.
Kas sinul on tõesti kõik vanemate ja vanavanemate kingitused igal pool kodus eksponeeritud ja vanaema kootud kampsun ja sokid igal tähtsal sündmusel seljas, sest need on ju nii olulised?
Loomulikult mitte. Aga kui juhtumisi see üks ja peamine mälestusese juhtub olema “mitteväärtuslik”, siis ei vali ma seepärast küll toaseinale muud eset, mis sobituks moe ja miljööga rohkem. Näiteks on mul toaseinal üks pliiatsijoonistus (absoluutselt mitteväärtuslik), mille joonistas mulle tutvuse alguses minu mees. Lapseliku käega, aga mälestusi täis ja kui silma jääb, ajab alati muigama. See joonistus seisab mul raamituna seinal ja ära tule mulle ütlema, et peaksin selle asemel midagi “väärtuslikumat” üles panema, mis ka abikaasaga seostuks.
Keskmisel vanaemal on ka kindlasti väärtuslikumaidki asju pika elu jooksul kogunenud, miks ta otsustas lapselapsele enne surma just selle odava repro kinkida, on vist juba eraldi teema.
Näiteks seepärast, et temal on oma noorusest selle maaliga mingi ilus mälestus, mida soovib minuga jagada, ning paraku pole Repini maali originaali ostmiseks raha? Su maailm on veidralt praktiline, vähemalt siin teemas selline mulje jääb.
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.