Kui lähete näiteks koos restorani/kohvikusse, et siis pakub teile istet. Mõtlen just seda, et võtab tooli laua alt ja pakub teile istet ja alles siis läheb ise istuma.
Minu mees ei tee nii. Nii tahaksin, et see tuleks tal loomulikult, aga ei. ☹️.
Jah, saan siit nõu, et lahuta! Olen küll väga iseseisev naine, aga meeldiks ikkagi sellised elementaarsed asjad. Või on selline viisakus vanaaegne?
Esileht › Pereelu ja suhted › Kas teie mees, elukaaslane on nii viisakas, et
Teema: Kas teie mees, elukaaslane on nii viisakas, et

Jah. Uksed avatakse, kingad tuuakse jalgade juurde, kohvi lauda, jakk selga, jalutades hoiab käest. Isegi kui minu autoga läheme sõitma, pakub ennast rooli. Veits vanakooli kombed, aga mulle täiega meeldib. Olen ära hellitatud. Ok, suhe värske, 4 kuud. Eksabikaasa oli täielik vastand, raskeid asju vedasin, ei pakkunud abi. Kui kusagil üritusel käisime, ajas mind eriti närvi see, et kui ta mulle vett valas, siis alati pool klaasi. Oli vist omast arust viisakas. Selline beetaisane, ei too oma naisele võimalikult parimat. Aga eks see on kõik kodusest kasvatusest. Vaevalt, et sa teda muudad. Keegi tark kunagi ütles, et kas õun on või ei ole. Muud varianti pole.

Iseseisvale ei pakuta tooli jah. Püüa olla naiselikum, siis aidatakse.
Eks see kindlasse kohta istuma sundimine koos iseseisva naisega koos tooli kiskudes on vanamoeline jah. Istuda võiks mees küll peale seda kui naine koha valinud ja istunud edukalt.
Pikema kooselu korral kodus enam tooli ei sätita, ollakse vabalt. Või peaks mees aitama vannitoas raseerida ka? Ikka ainult uues kohas välja minnes aidatakse tooliga kui naisel imelikud pudinad ehteks. Kodus dressides mitte. No ok, aluspükstes jah 🙂
Tänapäeval naised ise tahavad olla iseseisvad. Tulgu mehega koos jalgratta ketti õlitama, tehku oma liibuv tsärk mustaks ja näole mõni mustuse triip ka. Asjalik naine on sama IN kui abitu

Mulle just ei meeldi, kui mu mees väljas käies selliseks üliviisakaks muutub. Sest muul ajal ta selline pole. Milleks siis teeselda?

Aga kas sina naisena pakud oma mehele kolmekäigulist lõunat iga päev, pesed ta pesu, triigid ta särgid, tassid talle sussid kohale, valad talle õhtul klaasikese viskit, et ta saaks lõõgastuda?

Jah. Uksed avatakse, kingad tuuakse jalgade juurde, kohvi lauda, jakk selga, jalutades hoiab käest. Isegi kui minu autoga läheme sõitma, pakub ennast rooli. Veits vanakooli kombed, aga mulle täiega meeldib. Olen ära hellitatud. Ok, suhe värske, 4 kuud. Eksabikaasa oli täielik vastand, raskeid asju vedasin, ei pakkunud abi. Kui kusagil üritusel käisime, ajas mind eriti närvi see, et kui ta mulle vett valas, siis alati pool klaasi. Oli vist omast arust viisakas. Selline beetaisane, ei too oma naisele võimalikult parimat. Aga eks see on kõik kodusest kasvatusest. Vaevalt, et sa teda muudad. Keegi tark kunagi ütles, et kas õun on või ei ole. Muud varianti pole.
Võib-olla ainult minu kogemus, aga sellised alguses üliviisakad ‘vanade kommetega’ rüütlid muutuvad mingi hetk suht šovinistlikeks kontrollivajadusega machodeks. Näiteks see iseenda minu auto rooli pakkumine oleks minu jaoks isegi pisut solvav ja patroniseeriv. Raskeid asju tassida aidata võiks teine inimene küll, eriti kui ta on füüsiliselt tugevam. Noorel naisel on ka ju nõme tühjade kätega kõrval tippida, kui vanaemake rasket pakki tarib. Aga see on juba üldinimlik viisakus, mitte pelgalt rüütlikomme naine vs. mees.

Võib-olla ainult minu kogemus, aga sellised alguses üliviisakad ‘vanade kommetega’ rüütlid muutuvad mingi hetk suht šovinistlikeks kontrollivajadusega machodeks. Näiteks see iseenda minu auto rooli pakkumine oleks minu jaoks isegi pisut solvav ja patroniseeriv. Raskeid asju tassida aidata võiks teine inimene küll, eriti kui ta on füüsiliselt tugevam. Noorel naisel on ka ju nõme tühjade kätega kõrval tippida, kui vanaemake rasket pakki tarib. Aga see on juba üldinimlik viisakus, mitte pelgalt rüütlikomme naine vs. mees.
Ma ka pelgasin seda. Samas pole olnud probleem, kui üksi reisil Käisi, või sõbrannadega üle nädala väljas peol käin. Ta ei jõlgu sabas, lasen tal tema tööd teha. Kui tal vaja õppida, siis ütleb mulle otse, et ta paar päeva vaid õpib, kui kaissu tahad, siis tule, aga mine vahepeal käi sõpradega väljas või mine trenni. Kui oma noorpõlvearmastusega lõunale läksin, hakkas ta naerma.

Mul on parim mees, kes selliseid asju ei tee. Minu jaoks parim, sest mulle isiklikult sellist tüüpi ümmardamine ei meeldiks, samuti ei meeldiks mulle kui mu mees oleks avalikes kohtades teistsugune kui koos minuga nelja seina vahel. Ja see oleks juba päris koomiline kui mees kodus, nähes et hakkan laua juures olevale toolile lähenema, hüppaks sohvalt püsti, et tool mulle laua alt välja tõmmata ja pärast tagumiku alla lükata.
Samuti ei hooli ma mantli selga aitamisest. Minu meelest isegi mitte pole mugav kui keegi aitab istuma ja mantlit selga.
Mis mulle meeldib on, et mees teeb mulle kohvi ja teed, on alati nõus püsti hüppama, et laenurka ilmunud ämblik õue toimetada, teeb mu auto seest-väljast puhtaks kui olen öelnud, et varsti vist oleks aeg, et peaks autot puhastama. Teeb süüa. Tuleb mulle sõbrannadega veedetud veiniõhtule keset ööd järele. Ja mis peamine – teeb kõike rõõmsal meelel.

Aga kas sina naisena pakud oma mehele kolmekäigulist lõunat iga päev, pesed ta pesu, triigid ta särgid, tassid talle sussid kohale, valad talle õhtul klaasikese viskit, et ta saaks lõõgastuda?
Jajah, sellised väljapeetud viisakad kombed ja elustiil peaksid jah käsikäe käima.
Mina ei oota ega nõua sellised asju mehelt, kes seda algusest peale pole olnud. Daamid ja härrad stiilis. Ja muidugi peaks see siis elustiil olema, mitte vaid külas ja väljas.
Mul sõbrannal oli selline mees, kommetega, mis säilisid ka siis, kui mees purjus oli. Kasvatus ilmselt. Sõbranna oli tavaline naine, ilma daami kommeteta, kuid naiselik ja mehele hästi süüa tegi ta igatahes kogu aeg.

Roolis oleme mehega vaheldumisi, sõidame tavaliselt minu autoga ning minu arvates on tänapäeval normaalne, et autot juhitakse vaheldumisi. Kaine rooli osas lepime enne kokku.

Minu mees avab uksi (va autouks), aitab mantli selga. Restoranis ei tõmba minu jaoks tooli eemale. Mina valin endale istekoha, tõmban tooli laua alt ja siis mees kohendab mu istuma. Maksmises pole üldse küsimust, sest meil on perekonnana ühine rahakott. Pole mingit vahet, kes maksab. Treppidest käes pakub kätt. Hea meelega toob-viib mind sõbrannadega välja. Kui mu sõbrannad on meil, siis avab ja valab veini jne.
Mul on selline mees, kes näed suhteliselt jõrm välja – pikk, kolmepäevase habemega, bassihäälega, tugev – aga ta jälestab igasugust machondust. Meeste jututud on talle igavad ja ta jumaldab pidusid, kus naised räägivad omavahel elust ja siis tema lööb jutus kaasa. Ehk siis ta ei tee mingeid sedasorti asju žestiga, ta sulandub naiste kollektiivi ja on lihtsalt üks natuke tugevam meie seast.

Ma ka pelgasin seda. Samas pole olnud probleem, kui üksi reisil Käisi, või sõbrannadega üle nädala väljas peol käin. Ta ei jõlgu sabas, lasen tal tema tööd teha. Kui tal vaja õppida, siis ütleb mulle otse, et ta paar päeva vaid õpib, kui kaissu tahad, siis tule, aga mine vahepeal käi sõpradega väljas või mine trenni. Kui oma noorpõlvearmastusega lõunale läksin, hakkas ta naerma.
No see oleks kõrgema pilotaaži maniakk, kui juba nii lühikese suhtestaaži järel hakkaks sõpradega suhtlemist või trenniskäimist keelama.

Samas pole olnud probleem, kui üksi reisil Käisi, või sõbrannadega üle nädala väljas peol käin. Ta ei jõlgu sabas, lasen tal tema tööd teha. Kui tal vaja õppida, siis ütleb mulle otse, et ta paar päeva vaid õpib, kui kaissu tahad, siis tule, aga mine vahepeal käi sõpradega väljas või mine trenni. Kui oma noorpõlvearmastusega lõunale läksin, hakkas ta naerma.
Neljakuuse suhte jooksul juba kõik see olnud ja nagu ma aru saan, elate juba koos? Mõni ime, et kooselud nii kergesti purunevad, kui iga võõraga koos elatakse.

Raskeid asju tassib. Autoukse teeb mulle alati lahti. Istet restoranis ei paku, aga arve maksab (v.a juhul, kui ma väga selgelt soovin ise mõlema eest maksta). Mantli aitab selga mõnikord (siis kui paneb tähele). Kui olen haige olnud, siis teenindab. Nii et nii ja naa. Muidugi see meeldib mulle – nii tore kui keegi su eest hoolitseb, nagunii tuleb enamus ajast elus ise enda eest seista, siis on tore, kui keegi teatud hetkedel sind “teenindab”.

Samas pole olnud probleem, kui üksi reisil Käisi, või sõbrannadega üle nädala väljas peol käin. Ta ei jõlgu sabas, lasen tal tema tööd teha. Kui tal vaja õppida, siis ütleb mulle otse, et ta paar päeva vaid õpib, kui kaissu tahad, siis tule, aga mine vahepeal käi sõpradega väljas või mine trenni. Kui oma noorpõlvearmastusega lõunale läksin, hakkas ta naerma.
Neljakuuse suhte jooksul juba kõik see olnud ja nagu ma aru saan, elate juba koos? Mõni ime, et kooselud nii kergesti purunevad, kui iga võõraga koos elatakse.
Ei ela koos😊 Mina oma korteris lastega, tema omas. Aga palju teeme asju koos küll. Hobiks on päev läbi looduses seigelda. Ja kui sa mainid, et nii lühikese suhte jooksul nii palju asju tehtud, siis mida sa silmas pead? Jah, elan, tegutsen, ei pea süütust vooruseks. Seksisime esimesel kohtumisel, kuna tahtsin…Teen mis tahan, lähen kuhu ja kellega tahan.

Mõni ime, et kooselud nii kergesti purunevad, kui iga võõraga koos elatakse.
Siis saab muide ka palju kiiremini tuttavaks, kui kohe võõraga koos elama hakata :p.

Kui tal vaja õppida, siis ütleb mulle otse, et ta paar päeva vaid õpib, kui kaissu tahad, siis tule, aga mine vahepeal käi sõpradega väljas või mine trenni.
Kuhu sul siin need lapsed veel mahuvad? Neljakuise suhte jooksul jõudnud üksi reisimas käia ja sõpradega väljas, poed “mehele” kaissu, aga ei sega tema õppimist, aga elad lastega üksi???

Siis saab muide ka palju kiiremini tuttavaks, kui kohe võõraga koos elama hakata :p
No seda kindlasti. Huvitav, peale mitmendat kooselu tänapäeval ka eluks kaaslane leitakse? Mingid tõsisemad tegelased vist ei taha selliseid, kel 24. eluaastaks kuus kooselu selja taga? Deitida tõesti enam ei osata.
Ja mingi laste ema on uhke, et sai mehega tuttavaks ja kohe voodisse. Nojah. Saaks aru, kui lapsed oleks täiskasvanud, aga kui emaga elavad veel, siis on see ikka masendavalt vastutustundetu käitumine.

Deitida tõesti enam ei osata.
No tänapäeva noored on kordades korralikumad kui meie 80-tel. Igal 25sel on püsipartner. 35sed tähistavad 10. kooseluaastat.
Meie noorusajal (olin 1959. väljalase) polnud nagu küsimustki. Kui mees meeldis, siis miks lillekest mängida – hommikuks oli selge, kas on mõtet seda liini edasi ajada või ei. Enne abielu (see toimus tavaliselt kuskil 23-28 eluaasta paiku) kogunes neid erinevaid, kui enda elu meenutada ja tollaste sõbrannade elu, ikka sinna 15 kanti. Mitut korraga pidada polnud hea toon, aga kui vallaline noor naine aasta jooksul magab 4 mehega – minu jaoks on see täiesti normaalne. Iga kolme kuu tagant seks. Kui ei sobi, siis hommikul head aega või paar halastusseksi veel. Mu töökaaslased, kes on vanuses 22-25 vaatasid mind kui ilmutust, kui seda ütlesin. Neil on seal kas esimene või max teine seksuaalsuhe käimas.

Kui tal vaja õppida, siis ütleb mulle otse, et ta paar päeva vaid õpib, kui kaissu tahad, siis tule, aga mine vahepeal käi sõpradega väljas või mine trenni.
Kuhu sul siin need lapsed veel mahuvad? Neljakuise suhte jooksul jõudnud üksi reisimas käia ja sõpradega väljas, poed “mehele” kaissu, aga ei sega tema õppimist, aga elad lastega üksi???
Esiteks, olen ma naine, siis ema. Lapsed saavad endaga hästi hakkama ja neil on ka ISA. Vallalistel üksikemadel, kes saavad lapsi ka isale jätta ongi rohkem aega endale. Pereemad peavad mehe eest hoolitsema. Jah olen nelja kuu jooksul 5 korda nädalastel reisidel käinud.

Meie noorusajal (olin 1959. väljalase) polnud nagu küsimustki.
No ma jään sinna sinu noorusaja ja tänaste 25-aastaste vahele ja julgen öelda, et minu seltskonnas minu ajal küll sinu elu moodi see asi polnud. Julgen ka arvata, et teil polnud see mitte ajastu, vaid seltskonna küsimus. Enne kahekümnendates eluaastates abiellumist 15 voodikaaslast? Nojah siis.

Vallalistel üksikemadel, kes saavad lapsi ka isale jätta ongi rohkem aega endale.
Vallaline üksikema, kes väidab, et tal on ka eksabikaasa. Tead, otsusta ära, mis sa oled.
Aga need viis nädalast reisi tegid siis lastega, uue peikaga, kõik üksi? Tööreisid siis vähemalt, ma loodan, kui üksi?

Pereemad peavad mehe eest hoolitsema.
Sa ei pea ennast pereemaks? Et kui meest pole, siis pole peret? Või pole sa ema?

Meie noorusajal (olin 1959. väljalase) polnud nagu küsimustki.
No ma jään sinna sinu noorusaja ja tänaste 25-aastaste vahele ja julgen öelda, et minu seltskonnas minu ajal küll sinu elu moodi see asi polnud. Julgen ka arvata, et teil polnud see mitte ajastu, vaid seltskonna küsimus. Enne kahekümnendates eluaastates abiellumist 15 voodikaaslast? Nojah siis.
Nojah. Mitte nüüd kõigil, aga üldiselt keegi ei rutanud ka abielluma esimese või teise mehega, kellega ta seksis.
No mis selles 15 seksuaalpartneris siis 8 aasta jooksul nii erilist on? 18 aastasena olid juba ülikoolis ja siit edasi 7 aasta jooksul seksida 2 korda aastas on nagu mis? Või kui juba seksisid, siis oleks pidanud ka abielluma? Õnneks olime tollal vabamad. Ei klammerdutud nii meeletult kui tänapäeval ja naised valisid mõnuga.
Sel aastal oleme käinud minu sõbrannade ja mehe sõprade 30. ja 35. pulma-aastapäevadel 5 korda ja 2 on veel ees. Tulevaks aastaks on juba 1 kutse. Ning muidugi on suur osa toonaseid sõpru silmapiirilt kadunud.
Need abielud püsivad, kus teineteist on tõesti VALITUD, mitte et “seksisime, nüüd me oleme püsisuhtes”.
Jah, loomulikult on võimalik, et esimene kübar, mida sa poodi sisenedes näed, ongi see, mis meeldib ideaalselt ja klapib kanda elu lõpuni. Siiski harva. Enamasti tuleks neid proovida mitu.
Pika jutu lõpetuseks – noored on tänapäeval oluliselt korralikumad. Ühest küljest on see hea. Teisest küljest on see väga halb, sest ühiskondlik surve – nagu ka siin eelkirjutanud käo näitel näha – halvustab naisi, kes valivad. Valivad nii iseloomu, suhtumise, tõekspidamiste kui ka seksi järgi. On kuidagi selline seisukoht, et “said ühe poolsuvalise mehe kätte, ole vait ja kraba endale”. Pähh.

Pereemad peavad mehe eest hoolitsema.
Sa ei pea ennast pereemaks? Et kui meest pole, siis pole peret? Või pole sa ema?
Saa üle ja ela oma elu. Lapsed on hooldatud, koolis parimad õpilased. Ja tõesti, ma ei ole väga ematüüp, aga mu lastel on kõik hästi. Söök laual, teeme koos paljusid asju, õmbleme, treenime, naerame, vahel sõidame lihtsalt ringi ja Räpina lastega nublu kaasa. Olen selline, sina ole nagu sa oled.

Valivad nii iseloomu, suhtumise, tõekspidamiste kui ka seksi järgi.
Iseloom, suhtumised, tõekspidamised esimese 15 sobisid (muidu poleks ju voodini jõudnud), aga seks mitte? Vaata, sellega on nii, et kui sa nende kõigiga vaid korra (või haletsusest paar korda) magasid, siis sa tegelikult ei teagi, kas oleks võinud klappida või mitte. Pole vaja oma ringijooksmist nüüd “valimisena” näidata. Ilmselt püsipartnereid ei leitud ja siis magati kõigiga, kes nõus olid.

Saa üle ja ela oma elu.
Ma ei saa elada, sa kiitlesid, kuidas keegi uus mees on sind ära hellitanud ja ma tahan teada, kuidas ta jõuab sulle kingi tooli juurde tuua, kui sa ise lastega Räpina nubluga kaasa tšillid, õmbled ja üksi reisimas käid.
Õpeta teistele ka, kuidas selliselt elu paika saada, et mölakast eksmees superisa on, kes lapsi hoiab, kuni sina õppival kallimal kaisus oled.
Ehk siis, esielgne kiitlemine läks äkki veidi liiale?

Saa üle ja ela oma elu.
Ma ei saa elada, sa kiitlesid, kuidas keegi uus mees on sind ära hellitanud ja ma tahan teada, kuidas ta jõuab sulle kingi tooli juurde tuua, kui sa ise lastega Räpina nubluga kaasa tšillid, õmbled ja üksi reisimas käid.
Õpeta teistele ka, kuidas selliselt elu paika saada, et mölakast eksmees superisa on, kes lapsi hoiab, kuni sina õppival kallimal kaisus oled.
Ehk siis, esielgne kiitlemine läks äkki veidi liiale?
Lastel on ka vanaema, kes suvel hea meelega lapsi hoiab. Pea pool suvest on lapsed seal olnud. Kooliajal tihti mu ema laste juures korteris, kui ära on vaja käia. Reisid on olnud puhkused, vaatan selliseid soodsaid viimase hetke asju. Isa vaatab kuus kahel nädalavahetusel. Ja vahel lapsed ka öösel üksi, aga nad pole enam tited. Ja kuidas see, et mu kaaslane minuga viisakas on, mult rohkem aega ära võtab, kui mölakaga deitimine? Mis sa veel must teada tahad? Olen blond 170 pikk ja sale, samas ilusate kumerustega. Meestest meeldivad sellised pikad ja sportlikud. Mul ka väike fetish😉

Kui lähete näiteks koos restorani/kohvikusse, et siis pakub teile istet. Mõtlen just seda, et võtab tooli laua alt ja pakub teile istet ja alles siis läheb ise istuma.
Minu mees ei tee nii. Nii tahaksin, et see tuleks tal loomulikult, aga ei. ☹️.
Jah, saan siit nõu, et lahuta! Olen küll väga iseseisev naine, aga meeldiks ikkagi sellised elementaarsed asjad. Või on selline viisakus vanaaegne?
Kui mees austab sinu arvamust kodus, kui mitte keegi ei näe, kui ütleb ilusaid sõnu, toob hommikukohvi voodisse, naeratab ja kallistab, siis kui keegi ei näe jne, siis pole lahutada vaja. Kui ta eelnevat ei tee, siis tõesi kohvikus ebaviisakas käitumine tõesti viimane piisk lahutuseks.

Valivad nii iseloomu, suhtumise, tõekspidamiste kui ka seksi järgi.
Iseloom, suhtumised, tõekspidamised esimese 15 sobisid (muidu poleks ju voodini jõudnud), aga seks mitte? Vaata, sellega on nii, et kui sa nende kõigiga vaid korra (või haletsusest paar korda) magasid, siis sa tegelikult ei teagi, kas oleks võinud klappida või mitte. Pole vaja oma ringijooksmist nüüd “valimisena” näidata. Ilmselt püsipartnereid ei leitud ja siis magati kõigiga, kes nõus olid.
Einoh, sa saad valetpidi aru. Esmalt oli meeldivus – välimus, kõnepruuk, huumorimeel, kombed, hügieen. Siis seks. Ja hommikuks oli lisaks seksile selged ka tõekspidamised, täpsem iseloom, suhtumised. Meie ajal ikka partneriga räägiti ja esimene öö koos tähendas lisaks seksile ka palju tunde vestlust. Meeldimistest, suhtumistest, elust. Esimesest õpetajast kuni vanaema pannkookideni välja. Ja vahele olulisi märkamisväärseid pisikesi lausekatkeid, millest saab mõista tema suhtumist kasvõi naistesse üldse. Mõni märkus suhtumisest lastesse või koduloomadesse kukub ka kindlasti, näiteks lapsepõlvemeenutuste ajal.
Isegi kui enne olid aastaid tuttavad olnud, siis tavaliselt ennast nii palju avanud polnud keegi. Teineteise kaisus ma vastan hea meelega küsimusele: “mina sa olin suviti lapsena laagrites või vanaema juures, aga sina”, aga kui keegi niisama minult seda küsiks, ma oleksin pisut imestunud.
Kohvi, veini, teed. Jälle rääkimist, naeru, küsimusi, suudlusi, seksi.
Ma väga tahaks loota, et see ka nüüd nii on, et esimene öö lõppeb pea magamata kui päike kõrgel. Ma väga loodan, et tänapäeval ei ole esimene öö: suudlus, seks, dušš, seks, oli sul hea, jah mul oli hea. Norrrrrnorrrrr

Esileht › Pereelu ja suhted › Kas teie mees, elukaaslane on nii viisakas, et