Ma olen 42 ja aastaid stabiilselt treeninud, aga HIIT trennis sureks ka mina 😀 Kõrge intensiivsusega treeningut ei saa alustada nullist, selleks peab mingi baas all olema. Algajatele see kindlasti ei sobi.
Vastates aga küsimusele – mina ei leia, et trenn peaks ilmtingimata otseselt mugav olema. Mugavustsoon on tore ja mõnus, aga see ei arenda. Trenn peaks olema parajalt väljakutset esitav – nii, et on parajalt raske, aga mitte halb. Siis on pärast trenni hea tunne ja tekib soov uuesti teha.
Samas aga tuleb öelda, et paraja intensiivsus- ja raskusastme leidmine on keeruline ka väga kogenud treenijatele, sest mõistus ja ego võivad öelda üht asja, aga keha hoopis teist. Või on takistuseks hoopis hirm. Ja organism ei ole iga päev ja iga nädal ja iga kuu täpselt samal tasemel, et muudkui aga tead täpselt, et nüüd on vaja nii teha ja siis ongi kõik õigel pulgal. Ei, see on pidev ja igapäevane tunnetamise ja oma keha ausa kuulamise teekond, mis saab aastatega üha selgemaks ja arusaadavamaks, aga päris perfektseks mitte kunagi.