Esileht Ilu Kas trenn peab mugav olema?

Näitan 4 postitust - vahemik 31 kuni 34 (kokku 34 )

Teema: Kas trenn peab mugav olema?

Postitas:
Kägu

Mina olen paks 49-aastane, hakkasin 2 x nädalas vesiaeroobikas käima. Väga meeldib, mingi hinna eest ei taha vahele jätta. Kui tempo läheb vahel mulle liiga suureks, teen omas tempos. Aga jah, väga meeldib vees olla, meeldib liigutada ja meeldib, et ei pea seejuures liigselt mõtlema, vaid saan peas oma asjadega tegeleda, samal ajal kui keha vees uhab. 😀

PS. Ei käi trennis selleks, et kiiremas korras saledaks saada, vaid seepärast, et liigutamine on kehale lihtsalt kasulik.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olin 43-aastaselt nii jäme, et trammi joostes värisesid reied veel 10 minutit järjest ja Elroni rongis istudes ei mahtunud ühele toolile ära… Fotolt ei tundnud ennast ära, kui pilti nägin, läks süda pahaks. Tegin sealsamas otsuse ja muutsin eluviisi – võtsin koera ja hakkasin igapäevaselt pikki jalutuskäike tegema, muutsin söömist (jälgisin kuu aega, mida ja kuidas ma söön), tegin kardinaalsed muudatused ja …. avastasin enda jaoks jooga.

Praeguseni ei saa aru, miks ma varem seda ei teinud.

Lisaks sellele, et ma olen nüüdseks kolme aastaga 40 kilo alla võtnud ja näen väga hea välja (teen joogat nii kehale kui näole), on mu keha muutunud paindlikuks ja see omakorda muutnud sekselu fantastiliseks.

Aga mis puudutab TA-d, siis jah, trenn peab olema mõnus, selline, mida sa tahad teha.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen 50-aastane ja hakkasin hiljuti hiit trennis käima. Esimene trenn tahtis ära tappa. Teise ei julgenud minna. Kolmandasse ka mitte. Sealt edasi proovisin uuesti.

Treener on väga tore ja kindlasti asjatunda. Aga mõtlen, et kas ei peaks olema erinevad lähenemised algajatele, erinevatele vanustele, edasijõudnutele, noortele jne?

Mina tunnen, et neis trennides läheb mu pulss 180 peale ja olen infarkti äärel. Ma olen sale ja siiski üsna terve (kui kilpnäärme alatalitlus välja arvata). Kas selline pulss on ok? Minu trenni eesmärk on hoida lihasmassi normaalsena ja hoida kaalu püsivana.

Hiljuti kuulasin mingit treenimisega seotud podcasti, kus asjatundja rõhutas, et treenimine peab olema mugav ja mõnus. Et tekiks soov ikka ja uuesti trenni teha.

Mina käin jõusaalis. Valin sellise raskuse, mida suudan teha 8-12 kordust. Nende tegemise ajal mul küll mugav pole, aga see on lühiajaline piin, mille kannatan ära. Siis väike puhkus ja järgmised kordused. Ja siis juba järgmine harjutus. Eelistan jõutreeningut  jooksmisele, mida olen eelnevalt terve elu harrastanud – pole võrreldavad asjad ja ma ei viitsi tund aega kestvat aeroobset pingutust enam taluda, paha hakkab juba mõttest. Jõusaal on suht lühikese ajaga muutnud keha väga palju ja on vaimselt tohutult lõõgastav. Need lühiajalised jõu piiril ja värisemiseni tehtavad pingutuste seeriad teevad midagi fantastilist mu ajukeemiaga, mida jooksu-suusatamise jm sellisega pole kunagi elus saavutanud. Kui üksi treenimine kunagi ammendab, hakkan crossfitis käima. Vanus – 50.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

TA olen. Aitäh kõikidele vastajatele. Mõtlen tõsiselt jooga peale, sest seda on kiitnud paljud.

Ma ise mõtlen veel mingi tantsutrenni peale. Kui keegi teab midagi head soovitada Tallinna piirkonnas. Eelkõige eelistan karaktertantsu trenni.

+1
0
Please wait...

Näitan 4 postitust - vahemik 31 kuni 34 (kokku 34 )

Esileht Ilu Kas trenn peab mugav olema?