Ei taha üldse vaielda, aga missugustel inimestel üldse voodipesu või lauvärve ostes tuleb pähe arutluskäik: kellelt küll saada soovitust? Ahaaa, muidugi lihtsalt mõnelt, kes peab blogi! Elementaarne!
Kuidas see fakt, et keegi peab blogi, temast kohe näokreemi- või madratsieksperdi teeb? 🙂 Ma sügavalt ei mõista seda. Et kui mõni tuntud blogija soovitab kulmuvärvi, linttraktorit, induktsioonpliiti või madratsit, siis ma mõtlen: “ahhaaa, tema on ju bogija, seega kõige selle ekspert, küll tema teab!”
Ilmselt olen imelik, aga meiginõu küsiksin kogemustega ja erinevate nahatüüpidega tegelenud meikarilt või tugeva õhtumeigi oma mõnelt näitlejannalt või grimeerijalt. Madratsinõu mõnelt inimeselt, kes on kas olnud pikemalt voodis haige või omab aastatepikkust kogemust erinevate madratsitega. Võibolla helistaksin tuttavale seljavalude käes vaevlejale. Käiksin salongides ja prooviksin ka ehk (kuigi see minut pikutamist ei anna ka suurt pilti).
Ülikvaliteetset ja ülivastupidavat voodipesu otsides uuriksin, mis näitajatele (kaal, materjal, tihedus jne) vastab voodipesu maailma parimates hotelllides. Siis otsiksin üles firmad, mis toodavad samade näitajatega voodipesu. Siis valiksin nende seast meeldivaima mudeli ja kauneima värvikombinatsiooni. Mitte ei läheks uurima, et huvitav, mida see “influencer” soovitab, kelle voodipesu Teaspon kinni maksis ja kellele on see üldse elu teine ise omandatud voodipesukomplekt pärast lapsepõlve.
Natuke võõras tundub mõte, et kui juba blogija, kes ennast influenceriks nimetab, soovitas, et super madrats, juba kolmandat päeva voodis ja nii hea, siis ikka raudselt tasub osta. Eriti kuna tema eelmine soovitus – meigipintsel – tõesti oli mõnus. Järeikult teda saab usaldada ka madratsi asjus. Kas pole totter 🙂
Loed, aga ei mõista? Ei loe ja lihtsalt vaidlemise jaoks kirjutad?
Kindlasti kõik inimesed loevad, et Mallukas kirjutab: “suurepärane näokreem” ja kohe jooksevad poodi seda ostma. Sa loed blogisid, jälgid neid instas, youtubes jne ning mingi hetk kui mõtled, et tahaks oma meigikotti täiendada lauvärvidega ja siis tuleb meelde, et näe keegi soovitas midagi, vaatad asja üle ja otsustad proovida.
Alati ei ole oma ala eksperdi soovitus ka parem, kui näiteks rääkida edasi lauvärvidest. Nii palju kui ma olen uhkeid migivideoid näinud, eksperdid kasutavad mitmeid ja mitmeid eri toone, pintsleid ja mis iganes asju veel, et täiuslikku silmameiki saada. Samal ajal kui keegi suvaline (eesti influencer, igapäevaselt meikimisega ei tegele) soovitab midagi, mis talle imehästi ja LIHTSALT hea tulemuse annab, siis tahaks sama tulemust.
Influencerite point ongi selles, et ei peaks ise tegema hullu researchi iga asja kohta, mida osta tahad, juhul kui sa saad seda inimest usaldada. Ja see on sama, mis lõppude lõpuks see on sama, mis sõbra käest arvamuse küsimine mõne toote kohta, talle võis hästi sobida, aga see ei pruugi tähendada, et sulle sobiks.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 20.04 19:15; 20.04 22:05; 21.04 10:04;