Plaan panna tavaline ahi Ja mikrolaineahi.
Kas mikrokat veel keegi tänapäeval kasutab?
Ma aeg-ajalt kasutan, kui kiirelt soojendan,aga samas ju ahjus ka väga palju aega ei lähe.
Teema: Kas uude kööki panete mikrolaineahju?
Panin. Kasutan aeg-ajalt. Nt šokolaadi ei sulata ma ammu enam veevannil, vaid mikros. Riisi teen, kui on kiire ja pole aega aurutiga jännata. Lapsed teevad vahel popcorni. No ja vahel on hea kiiresti ka toitu üles soojendada.
Igal juhul. Kuna olen mikrolaineahju kasutama harjunud & selles söögi valmistamisex hulga retsepte & nippe omandanud, & väga hea vana mikrolaineahi on olemas ka, sellest loobuda olex lollus.
just vahetasime köögimööbli. mikroahi on spets kapis integr. ahju kohal. meil ka lapsed teevad popkorni, aegajalt saab toitu soojendada ja purke aurutada.
ca 10 a tagasi uude majja kolides ei ostnud mikrot, aga üha enam tunnen puudust. kui praegu kööki kujundaks, siis kindlalt ostaks mikro ka. praegu ongi ostmine selle taga, et pole head kohta, kuhu panna. ei taha šeda kolakat kuskile kapi peale lihtsalt.
Otsusta selle järgi, kas tunned vajadust mikrolaineahju järgi. Minu jaoks on see asendamatu abimees. Kuna meie pere laekub õhtul nii erinevatel aegadel, siis on hea toitu soojendada. Sulatusfunktsiooni kasutan ka aktiivselt, lapsed teevad popcorni.
Hetkel mikrokat ei ole ja ausalt öeldes pole köögis selleks kohtagi. Toidu soojendamise eesmärgil sellest puudust ei tunne aga sulatamiseks ja nt popcorni tegemiseks küll. Kui laps kooli läheb siis ilmselt peab mikrokale mingi koha leidma, et ta endale sööki soojendada saaks.
Mikrokas pidi tegema kasulikud ained kahjutuks nii, et teeb kandiliseks. Mul siin mikrokas juba aasta üks seakoot, üsna kandiline juba jah teine.
Praegu olemas vana, mis ostetult oli nö tippmudel – sulatamine, küpsetamine. Kasutan ainult automaatsulatust ja vahel sulatan koogitaignasse võid. Ka on tal hea täpne taimer. Aga uut ei osta kui see katki läheb – sulatada saab ka teisiti.
Plaan panna tavaline ahi Ja mikrolaineahi.
Kui ruumi on ja harjunud sellega, siis võid ju midagi taolist panna: https://myappliances.imgix.net/XL/ART50357_1.jpg
Mingit valget eraldi junni küll keegi vast tänapäeval ei kasuta.
Aga mina paneks selle mikroka asemel hoopis auruahju. Võtab sama palju ruumi: https://www.miele.co.uk/pmedia/24/Z13/20000101375-000-00_20000101375.jpg
kui uut kööki sisustasime, siis arutasime seda mehega ja ei pannud. 5 aastat juba ja ei ole puudust tundnud. Toitu soojendan pliidil reeglina, vahel ka ahjus.
Ma ei välista, et mingi hetk, kui lapsed kooli lähevad, tuleb paariks aastaks ikka mingi mitte-integreeritud mikrolaineahi kapi peale. aga eks seda sisi näha ole, kas õnnestub õpetada lapsed pliiti kasutama ohutult (eelkõige, et nad ei unustaks välja lülitada, ei laseks põlema kõrbeda jne)…iseasi kas nad üldse tahavad mingit korralikku toitu süüa või eelistavad võikusid…
Toasooja võid väga tüütu oodata, maasika ja vaarika toormoosi sulatada päris võimatu (külmkapis sulab terve öö..), kartulipüree sisse kuumutan tassis piima ja või ilma potte määrimata, vahel jääb eelnevast päevast natuke juurikaid, mida soojendame siis lisaks selle päeva söögile, jne. Meie küll ilma ei saa.
Mingit valget eraldi junni küll keegi vast tänapäeval ei kasuta.
Valge ei ole, aga eraldi “junn” on meil küll. Ruumi võtab sama palju, vahet eriti pole, kus ta on. Meil seisab töötasapinna nurgas ja selle peal on kõik need asjad, mis muidu ka samas kohas seisaksid. Kui rikki läheb, lihtsam parandusse viia või uus osta.
Mingit valget eraldi junni küll keegi vast tänapäeval ei kasuta.
Valge ei ole, aga eraldi “junn” on meil küll.
Mul on ka eraldi junn, ja just nimelt valge. Minestage, käod! Ürginimene võttis sõna!
Kindlasti mitte, aegunud asi.
Ei kujutaks ette, et tänapäeval seal toitu soojendaks, see ei kõlba ju süüa.
Mina ei pane/taha, nii mõttetu asi. Asju soojendane ahjus või pliidil. Mees muidugi tahaks, aga isegi kui panna siis reaalselt hakkaks me seda nii vähe kasutama, hakkab tolmu koguma.
Tööl jah on teine asi, seal pole muud võimalust toitu soojendada kui kasutada mikrolaineahju.
kas mikrokas muudab toidu struktuuri?
Igasugune kuumutamine muudab toidu struktuuri. Keedetud kartul on toorest pehmem, keedetud muna toorest kõvem, ma ei ole suurem asi keemik, teaduslikku seletust lugesin, aga ei mäleta.
Miks on oma koju asju ostes vaja tingimata teada, kas keegi teine seda ka kasutab? See selleks, vastuseks siis jah, kohe kindlasti ostaksin, ei teagi vist ühtegi peret, kellel see puuduks. Lapsed saavad ise toitu soojendada, ei tihka neid panni äärde veel lasta. Mulle endale meeldib, kui saan nt terve kartuli soojaks lasta, ei pea sellest praekartulit tegema. Lisaks või ja šokolaadi sulatamine, piima või kohvi ülessoojendamine, popkorni tegemine. Sügavast võetud moosi sulatan kiirelt. Soojad võileivad, isegi putru saab mikros teha. Lõputu nimekiri plussidest minu jaoks.
kas mikrokas muudab toidu struktuuri?
Kui ei muudaks, poleks tast ju suuremat kasu ka.
Planeerin hoopis integreeritavat soojendussahtlit. Tuntud on see küll nõudesoojendajana, kuid sobib ka toidu soojendamiseks ja soojas hoidmiseks, pirukate kergitamiseks jne. Ei maksa ka nii väga rohkem, kui integreeritavad mikrod.
Minu arust sõltub see sellest, kas sa kasutad seda või ei kasuta. Mina ei kasuta – seega muret sel teemal ei ole. Aga samas on meil veinide jaoks külmik – kui sina seda ei vaja , siis ei ole ju mõtet panna.
Ei pane, sest pole iialgi sellist asja majapidamises olnud.
Ei oska puudust tunda ega sellega midagi peale hakata. Lihtsalt uhkuse pärast pole ju ka mõtet iga võimalikku köögimasinat endale seina kruvida.
Mina kasutan mikrolaineahju väga aktiivselt iga päev. Soojendan seal laste riideid. Enda omi ka vahel, kui materjal võimaldab. Hommikul pesu, sokid, püksid, särgid, õhtul pidžaama. Nii mõnus on soojad riided selga panna.
Samuti soojendan seal haiguse ajal salli, mida ümber kaela hoida ja ka tatra-või soolakotti, mida nohuga hea nina peal hoida. Jällegi mõnus – pudinad soki sisse, sokk mikrosse, paarkümmend sekundit ja valmis. Mõne aja pärast viskan sama kotikese jälle mikrosse ja jälle ninale.
ei teagi vist ühtegi peret, kellel see puuduks.
Ma jälle ei tea kedagi, kellel see oleks.
Meil on integreeritud Siemensi kombiahi ja selle all pürolüüsiga ahi. Kombiahjul kasutan mikrot igal hommikul pudru tegemiseks, samuti sulatan sügavkülmast võetud asju ning soojendan sööki. Hästi mugav, aga natuke muretsen tervislikkuse pärast
Kolm aastat tagasi kolides enam ei ostnud seda ja ei tunne mitte mingit puudust. Ei soovita ka, kui küsimusele vastata.
kohvi ülessoojendamine
Soojendatud kohv?
No kuna meil vanas köögis on mikrokas olemas, siis loomulikult jääb ta alles ka kööki uuendades. Töökorras ja tihti kasutatavat masinat ei hakka ju ometi ära viskama…
Meeles kunagi kuuldud arutelu, kas mikrolaineahi muudab toidu ebatervislikuks või mitte. Seal arvas asjatundja nii: nende toitude puhul, mis on inimesele eelkõige valguallikad (nagu liha/kala), pole vast suur patt, kui need mikrolaineahjust läbi käivad. Seevastu puu- ja köögiviljade puhul ta mikrolaineahju panekut ei soovita.
Kunagises töökohas oli mikrokas ja kasutasin. Hiljem olen kogenud, et toidu ülessoojendamiseks ja valmistoidu (poest ostetud kiievi kotletid, kapsarullid, lihapallid jms.) soojendamiseks sobib paremini hoopis taimeriga miniahi – miniahjus soojendatud toit jääb mikrolaineahjuga võrreldes tunduvalt maitsvam. Protseduur on väga sarnane mikrokaga – uks lahti, toit sisse, taimer käima. Soojendamise aeg on miniahjul küll pikem kui mikrokal, aga mitte ka üle mõistuse pikk (miniahi läheb kuumaks praktiliselt hetkega), nii et minu jaoks on ajaline vahe on tühine ega pane mikrolaineahju kasuks otsustama.
Ainus, mis mikrolaineahju kasuks räägib, on võimalus külmunud lihakamakat kiiresti üles sulatada. Sulataksin ainult liha/kala, külmutatud marju mina mikrokast läbi ei laseks (vt. esimene lõik), nii et marjad ikka kas külmutatud kujul kohe blenderisse (kui on smuuti vms tegemine) või siis üleöö külmkappi.
Kokkuvõte: kui vanas köögis oleks mikrokas olemas, võtaks uude kaasa, aga selle puudumisel päris uut ostma vist ei hakkaks.
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.