RE: kas vasakukäelisus on erivajadus?
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]huvitav teema 🙂
ma olen ise ümberõpetatud vasakukäeline – sunniti paremat peale. noh, nüüd ma ikka teen asju reeglina parema käega. küll aga on mul \”parem\” ja \”vasak\” suund segamini. kui keegi ütleb nt, et keera paremale, siis pean ma natukene mõtlema, enne kui tean, kumb see parem pool on. ei aidanud mind ka see nipp, et mõtlen, kumma käega söön, sest kuidagi loomulik tundub lusikas mõlemas käes. noh, ühesõnaga keeruline…
peres on meil nüüd 2 vasakukäelist (mees ja väiksem laps) ning 2 paremakäelist (sh vanem laps väga pikalt kasutas mõlemat kätt, enne kui parema kasuks otsustas).
minu kohe-neljane vasakukäeline tunneb suurt huvi lugemise vastu – viimasel ajal loeb juba paaritähelisi sõnu kokku isegi. rääkima hakkas ka väga vara. pooleteiseaastaselt jutustas ikka nii, et kõik said aru.
ahjaa, teemasse ka – minu arust see ei ole erivajadus, küll aga on kena õpetajale ikka mainida, et tegu vasakukäelisega on.[/tsitaat]
Eh, ma olen ka ümberõpetatud vasakukäeline (ema on n-ö päris vasakukäeline) ja mul on vasak ja parem vahetuses. Kui küsin teed ja öeldakse, et pööra vasakule, ma lähen kindlasti paremale. Kui juhatan teistele teed, siis samuti suunan inimese vasakule ja ise ütlen, et minge nüüd paremale. Kui küsija nägu imelikuks muutub, siis saan aru, et midagi läks vist valesti:)