Kes teab?
Teema: Kas viilutatud juustu saab sügavkülmutada?
Ikka saab.
juustu ei maksa küll külmutada mu meelest. kuidagi vesiseks läheb ja maitse muutub. või külmutan ma valesti?
tegelikult ma ei olegi seda ammu teinud, ei näe nagu põhjust, niigi säilib kaua ju.
Juustu ma küll ei sügavkülmuta.
Lõhub struktuuri, pärast on pude ja maitsetu.
See ei ole enam see juust pärast…
Kindlasti ei külmutaks. Juust säilib väga kaua ka jahedas kapis.
saab ikka. oluline on pärast külmkapis üles sulatada korralikult, mitte toasoojas.
Milleks? Kogu aeg on mingis poes juust soodusmüügis. Mina eelistan süüa värsket toitu.
Mulle ütles kunagi üks juustutehnoloog, et juustu EI TOHI sügavkülmutada.
tänan! kohe homme hakkan külmutama, sest SEDA juustu ma kusagilt mujalt ei saa. ;P ja ta aegub homme, mitu karpi on üle.
Kui riivitult ja kuumtöödeldult vaja kasutada, eelnevalt ära riivida ja paraja portsuna külmutada, siis toimib küll väga edukalt. Aga üldiselt pole vajadust olnud juustu külmutada. Säilib ka pärast säilivusaja lõppu üldjuhul. Kui hallitama ei lase ega ära ei kuiva.
Külmutada saab kõike, mis kappi ära mahub. Iseasi, kas pärast süüa ka kõlbab 🙂
sügavkülmutatud pitsadel on ju ka juust peal… maitseomadused võivad natuke muutuda, kuid mürgiks see ikka ei muutu ju
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]tänan! kohe homme hakkan külmutama, sest SEDA juustu ma kusagilt mujalt ei saa. ;P ja ta aegub homme, mitu karpi on üle.[/tsitaat]
Kinnises pakis seisab see juust sul täiesti kõlblikuna veel mitu nädalat. Säilimistähtajad on ju ikka varuga arvestatud. Talvisel ajal ei ole minul ükski üle tähtaja läinud kinnises pakis piimatoode halvaks läinud. Näiteks ca nädal üle tähtaja pakipiim on täitsa normaalne olnud. Juust on ju kauasäiliv toode.
Ma olen vene aja lõpul, kui kõik oli defitsiit, küll juustu sügavkülmutatud. Läheb vesiseks, aga süüa saab.
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.