Tere! Esimene laps alustab esmaspäeval kooliteed ja olen täiesti totra küsimuse ees – kas lapsevanemad viivad 1.klassi lapsele aktusele lilled? Jah, laps viib õpetajale lilled, aga kas on kombeks ka lapsele endale lilli viia? Kel lapsed hiljuti 1.klassi on läinud, kuidas olete toiminud?
Teema: Kas viite 1.klassi lapsele aktusele lilli?

Ei

Ei viinud ise lilli ja pole ka näinud, et keegi viiks. See pole ju mingi saavutus. Kui koju tulime, siis ootas kodus ees tort ja kingitus.

Jah, peaaegu kõik lapsevanemad viisid. Mina viisin enda poisile ilusa kollase grebera-õie. Kooli trepil tehtud pildi peal jäi tumeda ülikonna ja uue aabitsaga eriti efektne.

mina ei vii.

Viisime, kõigile oma lastele oleme viinud ja enamus klassist viisid.

Ei viinud ja silma hakkasid vaid mõned, kes lilli said

Ei vii ja ei kujuta ette ka, millal lapsele seal koolis need lilled anda võiks. Lähen lapsega kooli, tema klassi, lapsel on lilled, need annab õpetajale. Laps jääb klassi, mina aulasse. Aulas on aktus, pärast seda esimene klassijuhatajatund ja pildistamine. Esimene moment lillede kinkimiseks tekiks siis kui kõik läbi ja kojuminek.

Ei mäleta, et oleks kuskil näinud viimist, aga eks kombed muutuvad. Ise ei viiks, tähistaks kodus. Kas nad ei saa aktusel selle õpikukohvriga (või millega iganes) koos lille?

Aitäh, kes võtsid vaevaks vastata! Nagu näha, on kõik variandid võimalikud 🙂

Ei viinud ise lilli ja pole ka näinud, et keegi viiks. See pole ju mingi saavutus.
kas tõesti on lillede kinkimise eelduseks saavutus? aasta vanemaks saamine ka suur saavutus? abiellumine ei ole ka ju mingi saavutus, alles kuldpulmadeks võiks selle loogika järgi lilli kinkida.
minu meelest on kooliminek lapse jaoks suur sündmus ja uue eluetapi algus, mis väärib tähelepanu, eriti lapse oma perekonna poolt.