Mul on majapidamisse korduvalt kasse ilmunud, küll mitte emast poegadega. Ühe, emase, võtsime endale ja nüüd ongi ta meie kass, üle 10 aasta meil elanud. Ühe, kes oli sõbralik ja ilus isane, mõtlesin ka endale võtta ja lasin juba äragi kastreerida, aga see leidis peale kastreerimist endise kodu üles. Enne oli see kass meil üle kuu elanud. Siis on olnud üks kena kass, kes minu kassile ja koerale üldse ei istunud ja üks rääbakas kass, kes polnud just eriti sõbralik. Need viisin varjupaika.
Kui mulle nüüd tuleks emane poegadega, siis kindlasti saaks see emane ära steriliseeritud. Vaataks, kas mõni neist kassidest mulle ja mu loomadele meeldib ning kui on hea läbisaamine, siis võtaks endale veel ühe kassi. Ülejäänud viiks varjupaika. Emane saaks aga kindlasti steriliseeritud (teeksin kasvõi varjupaigale sihtotstarbelise annetuse). Hoiukodunduse jaoks pole minul aega ega jaksu.
Kuna mul on keskpärane sissetulek, siis kannatab selle eest aega-ajalt küll mõne hulkuri ära steriliseerida või kastreerida.
Kuna ma oma kassi ära steriliseerisin (ja talle kodu pakkusin), siis jäi sündimata 10-15 korda 4-10 poega, tõenäoliselt kõik hulkurid sünnist saati. Polegi ju nii väike mõju.