olen kasutanud nii puidust, plastikust kui papist kaste. pappkastid peaksid olema mitte päris kinnised, vaid mingite aukudega, et õhk läbi käiks. eelis see, et kasutad vaid 1a ja pärast põletad ahjus või lõkkes ära.
plastkaste on hea survepesuriga pesta.
puiduga on kõige suurem ajakulu puhastamisel-desinfitseerimisel, et hallitus või mädanik sisse ei jääks.
kui keldris/kuuris on rotid, siis on vaja iga kasti ümber veel mingi tihe metallvõrk ka kinnitada
Me saime kunagi neid säästuka tumerohelisi (on ka tumehalle) platskaste, enamus õunu nendes, paraja suurusega ka tõstmiseks ja õunad umbes 2 kihis, saab silma peal hoida, et mädaplekke ei tekiks. Oleme ehituspoest mõned kastid juurde ka ostnud, need on mõõtmetelt suuremad ja kasutamisel ebamugavamad, aga ajavad ka asja ära. Kindlasti peaks olema madal kast, nii et õunad poleks väga mitmes kihis.
Õunad tahavad säilitamiseks pigem niisket ruumi, seega paberkast on rohkem hädalahendus, niiskes läheb see ise ka niiskeks ja hallitus vms kergem tekkima. Puukast oleks muidu OK, aga puhastamine ja desinfitseerimine palju tülikam kui plastkastil.
Olen võtnud poodidest puidust puuviljakaste, head ühes kihis olevad õunad ja kerge tõsta. Suure õunaaia saagi jaoks tuleb ikka suuremad kastid võtta, aga paari puu õunte jaoks ideaalsed. Põhja ja õunakihi vahele ikkagi ajaleht. Need kestavad mitu aastat ja siis saab pliidi all ära põletada.