Täiesti suvalt teen. Selline “käib” ei ole minu köögis määrav kui tegu pole just üleilmselt kindla retseptiga. Kihtide puhul vaatan, et kena triibuline saaks, muud midagi. Kuigi jah, kui nüüd mõtlema hakata, siis olen tõesti kartulit hakanud pealmiseks kihiks panema, sest see tahab natuke rohkem kastet sisse tõmmata. Muu on suva.
Ilmselt on Sul kasukas valmis juba, aga meie pere kasuka ja minu jaoks ainuôige, kihid on heeringas, sibul, kartul, peet, porgand ja muna. Kihtide vahele alates kartulikihist hapukoore-majoneesi segu. Muna jääb kôige peale.
Õigest järjekorrast olulisem on mu meelest hea heeringa leidmine. Need õlis valmisfileed ei ole head niisama ega ka mitte salati sees. Hea on õlita heeringafilee. Või siis isepuhastatud heeringas.