No see, kas teenida saab või ei, sõltub ikka turust ja nõudlusest, mitte mingist põhimõttest, et “ei tohi nii kallist hinda küsida”.
Mul on mõne aasta tagune kogemus, mitte küll riietega, aga söögitooliga. Ma elan välismaal ja tol ajal saadeti siin meile veel postkasti hiigelpaks kriitpaberil IKEA kataloog. Mul oli esimene laps peagi sündimas ja lugesin siis netist igasugu arvustusi ja hinnanguid jm infot beebiasjade kohta. Sain teada, et mingi Ikea Antilop söögitool on üle prahi ja kõik kiidavad taevani. Siitsamast Perekoolist sain teada, et neid müüakse Eestis kasutatuna mingi 45 euroga. Mul oli Ikea kataloogist nagu midagi silme ees, läksin vaatasin uuesti ja oligi see tool seal sees, hind 15 eurot. Möhhh? Keegi siis seletas mulle lahkesti, et Eestis Ikeat pole ja neid toole pole saada ja siis saabki sellist hinda küsida.
Mul kahjuks ärisoont pole, muidu oleks vist päris kasumlik olnud söögitooli-spekulandiks hakata, ei tea, mis imehinda veel täitsa uue tooli eest küsida oleks võinud.
Nüüd on vist Eestis ka Ikea ja küllap ka Antilopide hind langenud. Küsida saab ju ikka seda hinda, mida inimesed nõus maksma on. Kui küsib kombinesooni eest 100 eurot, ju tal siis on kogemus, et on ostjaid, kes on nõus maksma.