Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kasvatamatud lapsed veekeskuses

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 57 )

Teema: Kasvatamatud lapsed veekeskuses

Postitas:
tikker111

Jah, ma saan aru, et on olemas ka ainult täiskasvanutele mõeldud spaad, kus selliseid asju ei toimu, aga ei hakka ju iga kord, kui soov sauna- ja basseinidesse minna, selleks mitusadat kilomeetrit sõitma.

Saan ka aru, et lapsed ikka kilkavad ja mängivad basseinis veega jms, aga peaks ju ikka vaatama, et võõraid inimesi ei pritsiks veega/ei jookseks otsa/ei karjuks saunas kõrva.

Kõige rohkem hämmastab mind see, et olen näinud vaid üksikutel kordadel, kus vanemad sellise käitumise puhul oma lapsi keelavad ja korrale kutsuvad. Enamus juhtudel vaadatakse lihtsalt pealt ja naerdakse.

Veekeskus on siiski avalik koht ja avalikus kohas vastutab lapsevanem selle eest, et tema võsuke ei käituks teisi häirivalt.

+64
-10
Please wait...

Postitas:
mudakonn

aga peaks ju ikka vaatama, et võõraid inimesi ei pritsiks veega

Miks sa lähed sinna veekeskusesse, kui kardad vett? 😀

+14
-66
Please wait...

Postitas:
sharon

100% nõus. Mind visati näiteks plastikust veetopsiga mängu käigus — lugesin basseini ääres raamatut. Lapsed mängivad, nemad pole milleski süüdi, aga lapsevanemad lihtsalt naersid. Ok.

aga häirimisest hullemgi on see, et jäetakse lapsed OHTLIKULT järelvalveta ja siis ma ise lapsevanemana muretsen seal võõraste laste pärast. Viimati Grand Rose’is — vanemad viskasid 3 last spaasse ja ise läksid ei tea kuhu. Lapsed turnisid libedatel äärekividel, hüppasid seal jne. Üks laps kukkuski õnnetult ja sain ta sabast kinni (jaapani vanni ääres). Siis olin küll püha viha täis — kes käitub nii oma lastega? Paraku see on jah täiesti juba normiks saanud (nagu ka kõva häälega tahvlist multikate näitamine jne).

+60
-1
Please wait...

Postitas:
tikker111

Sulle meeldib kui keegi sulle iga natukese aja tagant vett näkku pritsib?

+52
-1
Please wait...

Postitas:
tikker111

aga häirimisest hullemgi on see, et jäetakse lapsed OHTLIKULT järelvalveta ja siis ma ise lapsevanemana muretsen seal võõraste laste pärast. Viimati Grand Rose’is — vanemad viskasid 3 last spaasse ja ise läksid ei tea kuhu. Lapsed turnisid libedatel äärekividel, hüppasid seal jne. Üks laps kukkuski õnnetult ja sain ta sabast kinni (jaapani vanni ääres). Siis olin küll püha viha täis — kes käitub nii oma lastega? Paraku see on jah täiesti juba normiks saanud (nagu ka kõva häälega tahvlist multikate näitamine jne).

Viimsis on lastele veepark ja saunaosa on eraldi, tuleb uksest täiesti teise ruumi minna. Seal olen näinud mitu korda, kus vanemad ei viitsi ise veepargis olla, aga lapsed huvituvad jälle liutorudest mitte saunadest ja siis vanemad jätavad lapsed omapäi veeparki ja lähevad ise teise ruumi saunadesse. Ja veepargi vetelpäästjad siis peavad vaatama, et need lapsed seal ellu jääksid, mitte ei sõidaks liutorudes mitmekesi kellegile pähe ega upuks ära.

+44
0
Please wait...

Postitas:
mudakonn

Ausalt öeldes mul ei ole vahet, kui ma niikuinii olen märg. Tavaliselt on ka ujumisprillid ees või pea vee all, nii et vesi ei saa minna silma isegi.

+3
-55
Please wait...

Postitas:
maarjaline

Ausalt öeldes mul ei ole vahet, kui ma niikuinii olen märg. Tavaliselt on ka ujumisprillid ees või pea vee all, nii et vesi ei saa minna silma isegi.

sinul pole, aga teistel on, mulle ka ei meeldi pritsimine näkku ja pähe ja prillidega olen ainult ujumisbasseinis, mitte kuskil mujal mullikas ja üleüldse, pritsimine ei tähenda vee kartmist

+44
-2
Please wait...

Postitas:
Kerstin84

Mis pseudoptobleemid küll inimestel on? Kui tead, et veekeskuses on lapsed ja sulle see ei sobi, siis ära mine. Istu kodus vannis. Saad rahu ja vaikust.

+8
-60
Please wait...

Postitas:
koaalala

eks ole ka neid ebaviisakaid täiskasvanuid, kes arvavad, et bassein on koht, kus soeng peas sõbrannadega pläkutada ja kui keegi mööda ujudes käega vett pritsib – siis selles kohe kõva häälega  teema teha. See, et basseinis olles võivad sind veepritsmed tabada on normaalne, sukeldudes, ujudes, supeldes ikka tekivad veepritsmed.

+9
-34
Please wait...

Postitas:
sharon

See “aga mis käid siis” on nii imelik suhtumine. Lapsi saab ju kasvatada ka arvestavaks ja viisakaks. Seda lihtsam on neil ka edasises elus hakkama saada. Millegipärast on hakanud levima arvamus, et avalikus ruumis on justkui normaalne teisi häirida või ebaviisakalt käituda. Miks, ma aru ei saa.

Spaas on ikka hoolivaid lapsevanemaid ju ka, Wagenküllis ema oma lapsega hullas basseinis ja kui laps kogemata ühe naise märjaks pritsis siis vabandas naise ees ja lapsele selgitas ka väga rahulikult et mängime teise ääre pool edasi, sest seal ei saa inimesed märjaks ja sulle endale see ju ka ei meeldiks. Laps sai kohe aru ja mängisid eemal rõõmsalt edasi. Sama näiteks jooksmise ja vettehüppamisega — rahulikult selgitada, et see on ohtlik endale ja teistele. Mulle on laps niimoodi basseinis pähe hüpanud (ka Grand Rose’is!).

Veekeskus on ikka kõikidele mõeldud koht ja lihtsalt seetõttu, et mõned inimesed ei oska käituda, ei peaks teistel olema ebameeldiv. Pigem peaks neid valesti käitujaid harima. Sama nagu rongis öelda et “kui vaikust tahad, sõida oma autoga!!! Mina kuulan siin peppa multikat/teen Facetimei/vaatan suusamaratoni max volüümi peal, sest tahan!!! Avalik koht!!!”  Ei, vastupidi — kõigil on õigus sõita vaikuses, palun kasuta kõrvaklappe.

Kõigil on veekeskuses õigus häirimatult olla!

+70
-1
Please wait...

Postitas:
keksik

Minul on klooriallegia. Ma võin minna spa-sse aga kui mind veega pritsida ja mul vesi ninna läheb, hakkan ma rõvedalt tihti aevastama ja tatti hakkab jooksma nii mis kole. See lõppeb enamasti sellega, et pean lahkuma. Oleks veel rõve alternatiiv lihtsalt basseini “nuusata” aga …   Nii et jah, näitkeks ka mulle pritsimine ei sobi.

+7
-15
Please wait...

Postitas:
kata85

Mina oma lapsel ei luba teisi pritsida, sest mind ennast häirib see. Vanem laps 8a, aga üksi teda basseini ei jäta! Kui vaja saunatada, siis käime mehega kordamööda, aga enamasti lastega käies me ei arvestagi saunatamisega. Kui tahame sauna, siis lähme spaasse ilma lasteta.

+20
0
Please wait...

Postitas:
sina123

Kahjuks on tegemist üleüldise probleemiga: väikelapsed ei oska avalikus kohas käituda ja nende vanemad ei oska oma lapsi korrale kutsuda.

Lapsed röögivad, jooksevad, ripuvad ja rõvetsevad rongides. Olen Elronile mitu kaebekirja saatnud sellel teemal, kuid tulemuseks on vaid see, et Elroni klienditeenindajad kiidavad veel rongis mööbeldavale väikelapsele takka, et vaat kui vahva on olla laps, kõike võib teha!

Tallinnas on väikelaste poolest kurikuulus Nõmme Sõõrikukohvik. Viimase 2-3 aasta jooksul pole seal olnud mitte ühtegi korda,kui olen seal käinud (käisin seal 2-3 korda nädalas), kus väikelapsed üle kohviku ei kisaks, jalgadega laual ei trambiks, üle kohviku laulda ei üürgaks, laudade vahel ringi ei jookseks ja emme-issi rõõmuks avalikku tantsušõud emme käteplaksude saatel ei korraldaks, lapsed taldrikuid vastu põrandat puruks ei peksaks jne jne. 1,5 aastat tagasi tuli üks noor venekeelne emme mulle seal Sõõrikukohviku hoovis kätega kallale, kui julgesin ta laua taga rõvetsevat last kritiseerida. Enamiku halvasti käituvate laste vanemad teatavad peale minu märkusi lastele,  et sina pole milleski süüdi. Mina Nõmme Sõõrikukohvikus enam söömas ei käi. Kolleegid kurdavad, et ega teisteski söögikohtades parem olukord ei ole.

Mulle tundub, et see laste normaalseks pööramise rong on läinud. Meil on üles kasvanud juba põlvkond lapsevanemaid, kes ei tea isegi enam, kuidas on õige käituda ja kuidas mitte, rääkimata sellest, et nad oma lapsi oskaks kasvatada. Nende vanemate vastus inimestele, keda nende laste käitumine avalikus kohas häirib, on alati selline, et sõida siis autoga, kui sulle lapsed rongis ei sobi või söö siis kodus, kui sulle seal lastega koos süüa ei sobi.

See on paratamatus. See rong on juba läinud. Me hakkamegi elama selliste metslaste keskel. Praegu on juba liiga hilja häirekella lüüa. See on liberaalsuse hind.

+32
-12
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
IirHisabella

Olen teemaalgatajaga 100% nõus, et lapsi tuleb kasvatada – väga sageli ei julge/taha/viitsi vanemad lapsi avalikes kohtades üldse korrale kutsuda ja minu meelest on väga ebaviisakas, kui lastel lastakse nt kontsertidel valjuhäälselt kilgata-joosta, spaades lärmakalt teistele külastajatele peale või ette hüpata vms teha.

Samas tuleb nentida, et elan pigem rõõmsalt käsi plaksutavate ja laulvate sõõrikukohviku mudilaste kui sina123-suguste lapsevihkajate keskel, ehk siis teine äärmus (totaalne lapsevaenulikkus) on ikka jupp maad veel õõvastavam ja mõjub lausa ohtlikuna (meenub kohe see hull vanamees, kes mängivate naabrilaste ema maha lasi).

Lapsed on ägedad ja toredad. Igati okei on lastega avalikes ruumides ringi liikuda, neid pere tegemistesse ja ühiskonnaellu kaasata. Aga kõige selle juures tuleks lapsi suunata, juhendada ja vajadusel ka julgelt korrale kutsuda.

+18
-18
Please wait...
Postitas:
sina123

Olen teemaalgatajaga 100% nõus, et lapsi tuleb kasvatada – väga sageli ei julge/taha/viitsi vanemad lapsi avalikes kohtades üldse korrale kutsuda ja minu meelest on väga ebaviisakas, kui lastel lastakse nt kontsertidel valjuhäälselt kilgata-joosta, spaades lärmakalt teistele külastajatele peale või ette hüpata vms teha.

Samas tuleb nentida, et elan pigem rõõmsalt käsi plaksutavate ja laulvate sõõrikukohviku mudilaste kui sina123-suguste lapsevihkajate keskel, ehk siis teine äärmus (totaalne lapsevaenulikkus) on ikka jupp maad veel õõvastavam ja mõjub lausa ohtlikuna (meenub kohe see hull vanamees, kes mängivate naabrilaste ema maha lasi).

Lapsed on ägedad ja toredad. Igati okei on lastega avalikes ruumides ringi liikuda, neid pere tegemistesse ja ühiskonnaellu kaasata. Aga kõige selle juures tuleks lapsi suunata, juhendada ja vajadusel ka julgelt korrale kutsuda.

Mis sinu postituse mõte nüüd oligi? Tulla mulle ära panema? Väga madal, väga madal, kolleeg!

Ehk oskad kuidagi ka näitlikustada minu selle teema postitusest lähtuvalt, milles väljendus seal minu lapsevihkajalikkus vm äärmuslik suhtumine lastesse?

+9
-21
Please wait...
Postitas:
ninja

lapsed on ka inimesed, mis erikohtlemist nad vajavad sita käitumise puhul? loomulikult peab neile põhjendama, miks teatud viisil teha pole ok, sest ega kogemused tühja koha pealt tule. aga lihtsalt icic või tuima pilguga mööda vaadata, kui mõni rüblik sigatseb või ohtlikke olukordi tekitab – kuidas? miks?

viimane kord kui spaas käisin, siis noh, see pole küll teema, aga lõpuks kui pärast kolme tundi mullivannile ligi sain ja emaga kokteili hakkasin jooma, siis kargas sinna mingi mitte-isegi-nii-titt, kes korraldas siis sellesse vannikesse korduvaid sissehüppeid. emme vaatas püüdlikult teisele poole. endal imelik ei hakka või? kui mul oleks seniilne vanem või lakku täis mees, siis ma valvaks ka ekstra, et ülejäänud ühiskond rahus toimida saaks. mis imeloom see laps siis on, et talle midagi öelda ei tohi? kui ütled, siis oled mingi vastik mutt ja raudselt rahuldamata või kõik need õudsed saatused kokku, mis ühele inimesele osaks võivad saada 😀

+30
-2
Please wait...

Postitas:
IirHisabella

Viimase 2-3 aasta jooksul pole seal olnud mitte ühtegi korda,kui olen seal käinud (käisin seal 2-3 korda nädalas), kus väikelapsed üle kohviku ei kisaks, jalgadega laual ei trambiks, üle kohviku laulda ei üürgaks, laudade vahel ringi ei jookseks ja emme-issi rõõmuks avalikku tantsušõud emme käteplaksude saatel ei korraldaks, lapsed taldrikuid vastu põrandat puruks ei peksaks jne jne. 1,5 aastat tagasi tuli üks noor venekeelne emme mulle seal Sõõrikukohviku hoovis kätega kallale, kui julgesin ta laua taga rõvetsevat last kritiseerida.

No esiteks näitab seda, et sa lapsi ei salli, selline liialdamine, mis su postituses oli.
Ma ei usu mitte iialgi, et sa aastaid 2-3 korda nädalas kohvikus käies iga kord nägid jalgupidi laual trampivaid lapsi (kujutan ette, et see võiks kõne alla tulla nt beebi puhul, keda ema õueriietesse pannes korraks lauale toetab) või lapsi, kes oleks meelega nõusid maha visanud. Ei ole realistlik olukorra kirjeldus.

Teiseks näitab sinu lastevihkajalikkust see, milline on sinu postituse tonaalsus: väidad, et just lapsed on metsistunud, rõvetsevad, sa oled korduvalt ja korduvalt pidanud avalikkuses laste peale kaebama. See tundub hämmastav, sest ehkki nõustun, et vanemad kohati ei oska, julge või viitsi oma lapsi korrale kutsuda, siis enamasti on laste käitumine pigem häiriv seetõttu, et on üleannetu ja lärmakas, kuid igatahes enamasti mitte pahatahtlikult rõvetsev (nagu võib sageli olla pidutsevate täiskasvanute käitumine hoopis). Sa tõlgendad ka iseenesest mitte halba käitumist (väikelaps laulab, tantsib, jookseb, plaksutab käsi) kui äärmuslikult halba ja oled sellest ilmselgelt väga häiritud, lausa niivõrd, et kirjutad korduvalt kaebekirju ja teed vanematele pidevalt avalikke märkusi, kuigi ümbritsevad asja nii hulluna ei näi tajuvat (nt rongis töötav personal, kes tõenäoliselt reageeriks ju kohe, kui laste käitumine seal tõepoolest rõvetsev või  tõsiselt halb oleks).

Eelnevast tulenevalt järeldasingi, et sa suhtud lastesse vaenulikult.

+16
-24
Please wait...
Postitas:
Seliiina

Mul pole küll probleemi oma lapsi keelata ning lapsi omapead ei jäta. Ja mina lastega koolivaheajal tegelikult veekeskustes ei käigi, sest seal on jube palju rahvast. Soovitan sama ka neile, kelle närvisüsteem lapsi ei talu. Alati on võimalik leida kas vähem rahvarohke aeg päevast või mõne päeva vahele jätta.

+8
0
Please wait...

Postitas:
ninja

sorri, iir-misiganes, aga mõned lapsed ongi just rõvedad ja sihilikult pahatahtlikud. selles saab süüdistada põhiliselt küll vanemaid, sest ka nende käitumisest peegeldub enamasti hoolimatus.

ma sallin küll lapsi, aga ka enda omi (tulevikus) ei kohtleks nagu erandeid või maailmanabasid. see pole kellelegi kasulik – k.a neile lastele endile.

+19
-3
Please wait...

Postitas:
Simone2

Ka nõus probleemiga. Samas pean tunnistama, et olen pärast emaks saamist laste suhtes oluliselt tolerantsemaks muutunud. Näiteks laste ringi jooksmine mind ei häiri, kui see just neile endale ohtlik pole. Samuti ei häiri, kui spaas pritsitakse või kilgatakse. Küll aga panen pahaks, kui lapsed teisi solvavad ja vanemad kaasa naeravad või ei selgita.

Olen aru saanud, et kasvatus ongi muutnud liberaalsemaks, lapsed erineva temperamendiga ja mõnes vanuses on nende ohjamine väga keeruline (olen näinud väikelapsi, kel on tungiv vajadus ringi joosta. Nende puhul mingi seletamine/keelamine ei aita, süles röögivad hingetuks ja vahel pole emadel võimalik ka avalikust ruumist lahkuda). Selles suhtes mõistan väikelaste emasid, kes vahel lennureisil või praamil lasevad mudilastel veidi ringi joosta ja pahaks ei pane. Eks tulebki vahet teha, kas on tegemist sundolukorraga või on sihilik vanemapoolne probleemi vältimine.

+8
-15
Please wait...

Postitas:
sina123

Viimase 2-3 aasta jooksul pole seal olnud mitte ühtegi korda,kui olen seal käinud (käisin seal 2-3 korda nädalas), kus väikelapsed üle kohviku ei kisaks, jalgadega laual ei trambiks, üle kohviku laulda ei üürgaks, laudade vahel ringi ei jookseks ja emme-issi rõõmuks avalikku tantsušõud emme käteplaksude saatel ei korraldaks, lapsed taldrikuid vastu põrandat puruks ei peksaks jne jne. 1,5 aastat tagasi tuli üks noor venekeelne emme mulle seal Sõõrikukohviku hoovis kätega kallale, kui julgesin ta laua taga rõvetsevat last kritiseerida.

No esiteks näitab seda, et sa lapsi ei salli, selline liialdamine, mis su postituses oli.

Ma ei usu mitte iialgi, et sa aastaid 2-3 korda nädalas kohvikus käies iga kord nägid jalgupidi laual trampivaid lapsi (kujutan ette, et see võiks kõne alla tulla nt beebi puhul, keda ema õueriietesse pannes korraks lauale toetab) või lapsi, kes oleks meelega nõusid maha visanud. Ei ole realistlik olukorra kirjeldus.

Teiseks näitab sinu lastevihkajalikkust see, milline on sinu postituse tonaalsus: väidad, et just lapsed on metsistunud, rõvetsevad, sa oled korduvalt ja korduvalt pidanud avalikkuses laste peale kaebama. See tundub hämmastav, sest ehkki nõustun, et vanemad kohati ei oska, julge või viitsi oma lapsi korrale kutsuda, siis enamasti on laste käitumine pigem häiriv seetõttu, et on üleannetu ja lärmakas, kuid igatahes enamasti mitte pahatahtlikult rõvetsev (nagu võib sageli olla pidutsevate täiskasvanute käitumine hoopis). Sa tõlgendad ka iseenesest mitte halba käitumist (väikelaps laulab, tantsib, jookseb, plaksutab käsi) kui äärmuslikult halba ja oled sellest ilmselgelt väga häiritud, lausa niivõrd, et kirjutad korduvalt kaebekirju ja teed vanematele pidevalt avalikke märkusi, kuigi ümbritsevad asja nii hulluna ei näi tajuvat (nt rongis töötav personal, kes tõenäoliselt reageeriks ju kohe, kui laste käitumine seal tõepoolest rõvetsev või tõsiselt halb oleks).

Eelnevast tulenevalt järeldasingi, et sa suhtud lastesse vaenulikult.

Noh, viletsasti tuli välja sul see demagoogia, aga võtan vaevaks vastata. Rohkem ussitava pedagoogiga seda teemat solkida pole mul vähimatki kavatsust.

1. Kus ma kirjutasin, et väikelapsed IGA KORD Sõõrikukohvikus jalgadega laual trambivad? Ma loetlesin üles väga väikese valiku olukordadest väikelastega Sõõrikukohvikus, mida viimased 2-3 aastat olen külastanud 2-3 korda nädalas ja laual jalgadega trampiv 2-3aastane oli üks neist häirivatest juhustest. Jah, iga jumalama kord, kui sinna kohvikusse sööma lähed, võid näha seal kohatult käituvaid lapsi, eriti nädalavahetustel. Ja see laua peal jalgadega trampiv ja üle kohviku röökiv isend oli tõepoolest 2-3aastane (mitte imik, kuigi seegi oleks kohviku kontekstis kohatu). Ema seisis samal ajal järjekorras, kui lapsuke endale tähelepanu nõudis. Kui ma ei oleks sekkunud, siis oleks paari minuti pärast see pöörane isend libeda laua pealt juba põrandale kukkunud ja vereloigus röökinud.

Muuseas, selle tantsu- ja laululembese õe ja vennakesega (3aastane ja 1+aastane) nii juhtuski, et pill tuli pika ilu peale. Peale möllu kohvikulaudade ümber, millele ema vaimustunult kahte plaksukätt kaasa lõi, kukkus see 1+aastane libedal põrandal pikali ja pistis täiest kõrist röökima. Läks veel hästi, oleks võinud ju ennast ka ratastoolihaigeks ja liikumisvõimetuks seal põrandal kukkuda. Nii et see käitumine oli tõeliselt halb ja ohtlik ka lastele endile, rääkimata kohvikukülastajatest, kes ilmselgelt seda “perepidu” avalikus kohas ei nautinud.

2) Kus ma olen väitnud, et lapsed rõvetsevad avalikkuses pahatahtlikkusest? Ma alustasin oma postitust väitega, et lapsed ja nende vanemad on kasvatamatud, mitte pahatahtlikud. Kuid lõppude lõpuks, mis vahet seal on, kas laps rõvetseb avalikkuses pahatahtlikkusest või kasvatamatusest, kui tulemuseks on ikkagi üks ja seesama – ülejäänud inimestel on seal avalikus ruumis nende metslaste kõrval võimatu ja piinarikas olla?

3) Kas rongipersonal on mingi indikaator selles osas, kas laps käitub hästi või halvasti? On nad mingid etiketieksperdid sinu meelest või?

Elroni piletikontrollid on üks kõige matslikum kiht klienditeenindajate seas üldse: sõimavad ja sarjavad rongis koeraomanikke, kelle koerad käituvad 10x paremini kui need pidevalt mööbeldavad lapsed. Siis viskavad need Elroni teenindajad rongist välja esmareisijaid, kes ei tea, et rongis kaardiga maksta ei saa (oli 5-6 aastat tagasi selline juhtum), selle asemel, et inimesele selgitada, kuidas rongis maksmine käib. Aga üle vaguni rõvetsevatele väikelastele või pubekatele ei ütle need Elroni teenindajad midagi. Nii et anda sellistele halva klienditeeninduse etalonidele eksperdistaatus on ikka ignorantsuse tase omaette.

Nii et väänuta oma “tõde” kellegi teisega. Pole vaja teemat oma keskmisel tasemel demagoogiaga solkida.

+15
-16
Please wait...
Postitas:
Futura

Külastan ka üsna tihti veekeskust ja õudseim probleem on minu meelest kajavas aurusaunas lõugavad venelased. Kuidas üldse tuleb mõte nii väikses ja kajavas ruumis üksteisest üle röökida:( jube ja matslik.
Isikuruum puudub neil samuti täielikult.

+14
-7
Please wait...

Postitas:
ninja

Minul on klooriallegia. Ma võin minna spa-sse aga kui mind veega pritsida ja mul vesi ninna läheb, hakkan ma rõvedalt tihti aevastama ja tatti hakkab jooksma nii mis kole. See lõppeb enamasti sellega, et pean lahkuma. Oleks veel rõve alternatiiv lihtsalt basseini “nuusata” aga … Nii et jah, näitkeks ka mulle pritsimine ei sobi.

ka huvitav. kui mul oleks tüütu aga mitte tappev allergia, siis ma nt väldiks kohti, kus tean, et väga tõenäoliselt kohtun sellega, mis mul reaktsiooni tekitab. või kui lähen laktoositalumatuna kohta, kus on ainult lehmapiim ja ikkagi seda joon…

kui ma selle riski võtan, siis on oma vastutus. pärast nagu kaevelda, et kurat küll, teie kloor. mul on allergia!

natuke loogikavaba.

+21
-1
Please wait...

Postitas:
paha siga

Minul on klooriallegia. Ma võin minna spa-sse aga kui mind veega pritsida ja mul vesi ninna läheb, hakkan ma rõvedalt tihti aevastama ja tatti hakkab jooksma nii mis kole. See lõppeb enamasti sellega, et pean lahkuma. Oleks veel rõve alternatiiv lihtsalt basseini “nuusata” aga … Nii et jah, näitkeks ka mulle pritsimine ei sobi.

ka huvitav. kui mul oleks tüütu aga mitte tappev allergia, siis ma nt väldiks kohti, kus tean, et väga tõenäoliselt kohtun sellega, mis mul reaktsiooni tekitab. või kui lähen laktoositalumatuna kohta, kus on ainult lehmapiim ja ikkagi seda joon…

kui ma selle riski võtan, siis on oma vastutus. pärast nagu kaevelda, et kurat küll, teie kloor. mul on allergia!

natuke loogikavaba.

Jah. See, et “lugesin (veekeskuses?) basseini ääres raamatut ja mind pritsiti märjaks”, oli  minu jaoks ka pisut veider kaebus.

+15
-2
Please wait...

Postitas:
AmandaRosaalie

Oh, tänan kaks viimast vastajat. Käisin mitu korda seda teemat lugemas ja mõtlesin, et olen mingis teises reaalsuses vist. Mina ei ole küll ei spaades ega mujal pidevalt hullunult kasvatamatuid lapsi kohanud. Loomulikult lapsed on lapsed ja käituvad nagu lapsed. Aga vanemad on olemas ja reeglina ikka jälgivad ja tegelevad.
Ja veekeskus on veekeskus. Seal on kloorivesi, seal saab märjaks, Enamasti inimesed täiesti vabatahtlikult teevad ennast seal märjaks. ja vahel tõesti võib juhtuda, et keegi ka pritsib. No see on veekeskus ju.

Mindki häiriks, kui lapsed täiesti kontrollimatult käituksid. Aga siin teemas tundub küll pigem olevat see suhtumine, et iga väiksemgi lapse kilge või naer juba segab. On ju absurdne eeldada, et kõik ümberringi käiksid kikivarvul, kui mina veekeskuses basseini ääres raamatut loen või mul klooriallergia on.

+16
-5
Please wait...

Postitas:
ninja

mind nt ei häirigi, kui on olmehelid, kilked, naer, jutt vms. aga kui keegi konkreetselt – laps või täiskasvanu – süüdimatult oma tegevusega tüütab, siis ärritun küll. isiklikust kogemusest ütlen, et teistega arvestamine ei võta väiksematki tükki küljest. vahel võid isegi midagi vastutasukski saada.

ja no veekeskuses. kui ma ikka absoluutselt misantroopses tujus olen, siis ärkan hotellis kell 7 ja lähen enne hommikusööki tühja basseini ujuma, sauna või okupeerin terve mullivanni üksinda. mõistan, et kõigil pole võimalust valida, millal minna, aga neil, kellel on, siis väga hea variant ju.

+11
0
Please wait...

Postitas:
turnips

Kahjuks on tegemist üleüldise probleemiga: väikelapsed ei oska avalikus kohas käituda ja nende vanemad ei oska oma lapsi korrale kutsuda.

Lapsed röögivad, jooksevad, ripuvad ja rõvetsevad rongides. Olen Elronile mitu kaebekirja saatnud sellel teemal, kuid tulemuseks on vaid see, et Elroni klienditeenindajad kiidavad veel rongis mööbeldavale väikelapsele takka, et vaat kui vahva on olla laps, kõike võib teha!

Tallinnas on väikelaste poolest kurikuulus Nõmme Sõõrikukohvik. Viimase 2-3 aasta jooksul pole seal olnud mitte ühtegi korda,kui olen seal käinud (käisin seal 2-3 korda nädalas), kus väikelapsed üle kohviku ei kisaks, jalgadega laual ei trambiks, üle kohviku laulda ei üürgaks, laudade vahel ringi ei jookseks ja emme-issi rõõmuks avalikku tantsušõud emme käteplaksude saatel ei korraldaks, lapsed taldrikuid vastu põrandat puruks ei peksaks jne jne. 1,5 aastat tagasi tuli üks noor venekeelne emme mulle seal Sõõrikukohviku hoovis kätega kallale, kui julgesin ta laua taga rõvetsevat last kritiseerida. Enamiku halvasti käituvate laste vanemad teatavad peale minu märkusi lastele, et sina pole milleski süüdi. Mina Nõmme Sõõrikukohvikus enam söömas ei käi. Kolleegid kurdavad, et ega teisteski söögikohtades parem olukord ei ole.

Mulle tundub, et see laste normaalseks pööramise rong on läinud. Meil on üles kasvanud juba põlvkond lapsevanemaid, kes ei tea isegi enam, kuidas on õige käituda ja kuidas mitte, rääkimata sellest, et nad oma lapsi oskaks kasvatada. Nende vanemate vastus inimestele, keda nende laste käitumine avalikus kohas häirib, on alati selline, et sõida siis autoga, kui sulle lapsed rongis ei sobi või söö siis kodus, kui sulle seal lastega koos süüa ei sobi.

See on paratamatus. See rong on juba läinud. Me hakkamegi elama selliste metslaste keskel. Praegu on juba liiga hilja häirekella lüüa. See on liberaalsuse hind.

Sa oled vist väga õnnetu tähemärgi all sündinud või paisutada sa lihtsalt asja hullemaks kui tegelikult on. Sõidan rongiga vähemalt 10 korda nädalas ning ei ole mina veel nimetatud olukorda kohanud ja ka Sõõrikukohvikut Nõmmel külastan väga tihti. No ei ole see väikelaste käitumine selline nagu kirjeldatud. Ja ma käin ikka juba väga palju aastaid seal.

+17
-2
Please wait...

Postitas:
IirHisabella

Noh, viletsasti tuli välja sul see demagoogia, aga võtan vaevaks vastata. Rohkem ussitava pedagoogiga seda teemat solkida pole mul vähimatki kavatsust.

1. Kus ma kirjutasin, et väikelapsed IGA KORD Sõõrikukohvikus jalgadega laual trambivad? Ma loetlesin üles väga väikese valiku olukordadest väikelastega Sõõrikukohvikus, mida viimased 2-3 aastat olen külastanud 2-3 korda nädalas ja laual jalgadega trampiv 2-3aastane oli üks neist häirivatest juhustest. Jah, iga jumalama kord, kui sinna kohvikusse sööma lähed, võid näha seal kohatult käituvaid lapsi, eriti nädalavahetustel. Ja see laua peal jalgadega trampiv ja üle kohviku röökiv isend oli tõepoolest 2-3aastane (mitte imik, kuigi seegi oleks kohviku kontekstis kohatu). Ema seisis samal ajal järjekorras, kui lapsuke endale tähelepanu nõudis. Kui ma ei oleks sekkunud, siis oleks paari minuti pärast see pöörane isend libeda laua pealt juba põrandale kukkunud ja vereloigus röökinud.

Muuseas, selle tantsu- ja laululembese õe ja vennakesega (3aastane ja 1+aastane) nii juhtuski, et pill tuli pika ilu peale. Peale möllu kohvikulaudade ümber, millele ema vaimustunult kahte plaksukätt kaasa lõi, kukkus see 1+aastane libedal põrandal pikali ja pistis täiest kõrist röökima. Läks veel hästi, oleks võinud ju ennast ka ratastoolihaigeks ja liikumisvõimetuks seal põrandal kukkuda. Nii et see käitumine oli tõeliselt halb ja ohtlik ka lastele endile, rääkimata kohvikukülastajatest, kes ilmselgelt seda “perepidu” avalikus kohas ei nautinud.

2) Kus ma olen väitnud, et lapsed rõvetsevad avalikkuses pahatahtlikkusest? Ma alustasin oma postitust väitega, et lapsed ja nende vanemad on kasvatamatud, mitte pahatahtlikud. Kuid lõppude lõpuks, mis vahet seal on, kas laps rõvetseb avalikkuses pahatahtlikkusest või kasvatamatusest, kui tulemuseks on ikkagi üks ja seesama – ülejäänud inimestel on seal avalikus ruumis nende metslaste kõrval võimatu ja piinarikas olla?

3) Kas rongipersonal on mingi indikaator selles osas, kas laps käitub hästi või halvasti? On nad mingid etiketieksperdid sinu meelest või?

Elroni piletikontrollid on üks kõige matslikum kiht klienditeenindajate seas üldse: sõimavad ja sarjavad rongis koeraomanikke, kelle koerad käituvad 10x paremini kui need pidevalt mööbeldavad lapsed. Siis viskavad need Elroni teenindajad rongist välja esmareisijaid, kes ei tea, et rongis kaardiga maksta ei saa (oli 5-6 aastat tagasi selline juhtum), selle asemel, et inimesele selgitada, kuidas rongis maksmine käib. Aga üle vaguni rõvetsevatele väikelastele või pubekatele ei ütle need Elroni teenindajad midagi. Nii et anda sellistele halva klienditeeninduse etalonidele eksperdistaatus on ikka ignorantsuse tase omaette.

Nii et väänuta oma “tõde” kellegi teisega. Pole vaja teemat oma keskmisel tasemel demagoogiaga solkida.

Noh, ma ütleks, et see üliärritunud ja ülereageeriv sõnavõtt taaskord kinnitab minu kui ussitava pedagoogi “nõrka demagoogiat”, lihtsalt asi ei ole sinu puhul ilmselgelt üksnes laste vaenamises, vaid sulle üldse ei meeldi inimesed.
Aga positiivne, et meeldivad koerad 🙂 Mulle ka!

+14
-4
Please wait...

Postitas:
sina123

Tallinnas on väikelaste poolest kurikuulus Nõmme Sõõrikukohvik. Viimase 2-3 aasta jooksul pole seal olnud mitte ühtegi korda,kui olen seal käinud (käisin seal 2-3 korda nädalas), kus väikelapsed üle kohviku ei kisaks, jalgadega laual ei trambiks, üle kohviku laulda ei üürgaks, laudade vahel ringi ei jookseks ja emme-issi rõõmuks avalikku tantsušõud emme käteplaksude saatel ei korraldaks, lapsed taldrikuid vastu põrandat puruks ei peksaks jne jne. 1,5 aastat tagasi tuli üks noor venekeelne emme mulle seal Sõõrikukohviku hoovis kätega kallale, kui julgesin ta laua taga rõvetsevat last kritiseerida. Enamiku halvasti käituvate laste vanemad teatavad peale minu märkusi lastele, et sina pole milleski süüdi. Mina Nõmme Sõõrikukohvikus enam söömas ei käi. Kolleegid kurdavad, et ega teisteski söögikohtades parem olukord ei ole.

Sa oled vist väga õnnetu tähemärgi all sündinud või paisutada sa lihtsalt asja hullemaks kui tegelikult on. Sõidan rongiga vähemalt 10 korda nädalas ning ei ole mina veel nimetatud olukorda kohanud ja ka Sõõrikukohvikut Nõmmel külastan väga tihti. No ei ole see väikelaste käitumine selline nagu kirjeldatud. Ja ma käin ikka juba väga palju aastaid seal.

Sa ilmselt ei sõida rongiga nädalavahetustel, siis, kui need väikelapsed liiguvad. Nädalavahetustel on kõik kohad laamendavaid väikelapsi täis.

Loomulikult, kui inimene ei taha näha halvasti käituvaid lapsi, siis ta neid ei näegi. See inimene peab küll täieliku soovmõtlemisega olema, kes ei näe Sõõrikukohvikus toimuvat lastepõrgut. Aga mis sellisega ikka vaielda?

Mul on hea meel, et neid inimesi on juba rohkem, kes väikelaste terrori peale avalikes kohtades vihastavad. Kui ikka metsikute laste vanematele igal pool märkusi tegema hakatakse, äkki siis õnnestub selle avaliku ruumi Eestis ikkagi viisakamaks kujundada.

+6
-13
Please wait...
Postitas:
Alfa

Mind häirib veekeskuses see, et kui on pikk bassein (mis on ilmselgelt mõeldud ujumiseks), siis selle madalamas otsas on lapsed (ja mõnikord veel issi ka), kes mängivad seal palli. See segab ujumist, olen konkreetselt ka palliga pähe saanud, kui nende vahelt läbi ujun, ja on ka mõnikord mõni laps mulle valusalt külge hüpanud. Ja võtavad ikka korraga mitu rada enda alla, pall lendab kaugelt edasi-tagasi.

+8
-1
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 57 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kasvatamatud lapsed veekeskuses