Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kasvatamatud lapsed veekeskuses

Näitan 27 postitust - vahemik 31 kuni 57 (kokku 57 )

Teema: Kasvatamatud lapsed veekeskuses

Postitas:
sharon

Kelle jaoks tundus veider mu kaebus, seletan uuesti. Grand Rose’is on puhkeala lamamistoolidega. Tegemist pole ka tüüpilise veekeskusega. Seal on mõnus lõõgastuda, süüa jne. Ei saa täpselt aru, miks raamatulugemine arusaamatu või negatiivne on. Seal istudes (basseinidest eemal, söögialal), viskasid lapsed mind plastikust veetopsiga. Sain pihta nii topsiga kui ka selle sees oleva veega. Veel kord selgelt: olin ise kuiv, kuival alal, basseinidest ja veest eemal, kohas mis on mõeldud puhkamiseks ja söömiseks.

sellele vaatamata ei arva ma, et normaalne oleks kedagi millegagi visata, pritsida vms ka siis kui ma keset basseini hulbiks.

+28
-2
Please wait...

Postitas:
Tiaret

Seal istudes (basseinidest eemal, söögialal), viskasid lapsed mind plastikust veetopsiga. Sain pihta nii topsiga kui ka selle sees oleva veega.

Said pihta, jah, aga vaevalt et lausa visati sind? See oli ilmselgelt üks õnnetu kogemata juhtum, laitust ja manitsust väärt, aga mitte sellist isiklikku solvumist.

+4
-18
Please wait...

Postitas:
Tiaret

lõpuks kui pärast kolme tundi mullivannile ligi sain ja emaga kokteili hakkasin jooma, siis kargas sinna mingi mitte-isegi-nii-titt, kes korraldas siis sellesse vannikesse korduvaid sissehüppeid. emme vaatas püüdlikult teisele poole. endal imelik ei hakka või?

Emaga jooma, emme vaatas… misasja?
P.s. nees mullivannis joojad on ka eraldi teema, kuival maal ei või kaanida?

+5
-9
Please wait...

Postitas:
ninja

lõpuks kui pärast kolme tundi mullivannile ligi sain ja emaga kokteili hakkasin jooma, siis kargas sinna mingi mitte-isegi-nii-titt, kes korraldas siis sellesse vannikesse korduvaid sissehüppeid. emme vaatas püüdlikult teisele poole. endal imelik ei hakka või?

Emaga jooma, emme vaatas… misasja?

P.s. nees mullivannis joojad on ka eraldi teema, kuival maal ei või kaanida?

sa nagu lugeda ei oska või? ma olin oma pensioniealise emaga, tema jõi mojito mocktaili ja mina õlut. “emme” oli see, kes kõrval aktiivselt oma järglase mittekasvatamisega tegeles.

veidrad sõnavõtud need alkopanikööride omad. erinevalt perekond sarihüppajatest ei seganud me kedagi vannis juttu ajades oma mis iganes joogiga.

+11
-6
Please wait...

Postitas:
mukk77

Mul oli ka päris ebameeldiv kogemus hiljuti Terviseparadiisis saunamaailma osas, kus umbes 7-8 aastane poiss väga ülbelt käitus. Mind pani imestama julgus võõrale täiskasvanud inimesele öelda lauseid, mida minu lapsed kindlasti ei kasutaks. Aga see “issanda lai loomaaed” sai mulle juba siis selgeks, kui lapsed lasteaias käisid. Lasteaias põrkusid erinevad veendumused laste kasvatamise põhimõtetest päris sageli.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Hansmann

Minu jaoks oli ühes veekeskuses viimane piisk karikasse see, kui üks läti poisike võttis basseinis rahva keskel mitu korda järjest suu vett täis, loksutas seda suus ja purskas kaarega välja. Keegi pihta küll ei saanud ja kujutan ette küll, et vette satub seal niisama ka igasuguseid kehavedelikke, aga see oli kuidagi eriti ebameeldiv. Käin nüüd teises veekeskuses, kus on suur ja enamasti kaunis inimtühi bassein.

+6
0
Please wait...

Postitas:
zuuzi

Käin nüüd teises veekeskuses, kus on suur ja enamasti kaunis inimtühi bassein.

Kus?

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kati

Seal istudes (basseinidest eemal, söögialal), viskasid lapsed mind plastikust veetopsiga. Sain pihta nii topsiga kui ka selle sees oleva veega.

Said pihta, jah, aga vaevalt et lausa visati sind? See oli ilmselgelt üks õnnetu kogemata juhtum, laitust ja manitsust väärt, aga mitte sellist isiklikku solvumist.

Veega plasttopsid ei lenda kogemata ringi. Neid loopida pole isegi siis ok kui keegi pihta ei saa.

+13
0
Please wait...

Postitas:
Maikuu

Kahjuks on tegemist üleüldise probleemiga: väikelapsed ei oska avalikus kohas käituda ja nende vanemad ei oska oma lapsi korrale kutsuda.

Lapsed röögivad, jooksevad, ripuvad ja rõvetsevad rongides. Olen Elronile mitu kaebekirja saatnud sellel teemal, kuid tulemuseks on vaid see, et Elroni klienditeenindajad kiidavad veel rongis mööbeldavale väikelapsele takka, et vaat kui vahva on olla laps, kõike võib teha!

Tallinnas on väikelaste poolest kurikuulus Nõmme Sõõrikukohvik. Viimase 2-3 aasta jooksul pole seal olnud mitte ühtegi korda,kui olen seal käinud (käisin seal 2-3 korda nädalas), kus väikelapsed üle kohviku ei kisaks, jalgadega laual ei trambiks, üle kohviku laulda ei üürgaks, laudade vahel ringi ei jookseks ja emme-issi rõõmuks avalikku tantsušõud emme käteplaksude saatel ei korraldaks, lapsed taldrikuid vastu põrandat puruks ei peksaks jne jne. 1,5 aastat tagasi tuli üks noor venekeelne emme mulle seal Sõõrikukohviku hoovis kätega kallale, kui julgesin ta laua taga rõvetsevat last kritiseerida. Enamiku halvasti käituvate laste vanemad teatavad peale minu märkusi lastele, et sina pole milleski süüdi. Mina Nõmme Sõõrikukohvikus enam söömas ei käi. Kolleegid kurdavad, et ega teisteski söögikohtades parem olukord ei ole.

Mulle tundub, et see laste normaalseks pööramise rong on läinud. Meil on üles kasvanud juba põlvkond lapsevanemaid, kes ei tea isegi enam, kuidas on õige käituda ja kuidas mitte, rääkimata sellest, et nad oma lapsi oskaks kasvatada. Nende vanemate vastus inimestele, keda nende laste käitumine avalikus kohas häirib, on alati selline, et sõida siis autoga, kui sulle lapsed rongis ei sobi või söö siis kodus, kui sulle seal lastega koos süüa ei sobi.

See on paratamatus. See rong on juba läinud. Me hakkamegi elama selliste metslaste keskel. Praegu on juba liiga hilja häirekella lüüa. See on liberaalsuse hind.

Sa oled vist väga õnnetu tähemärgi all sündinud või paisutada sa lihtsalt asja hullemaks kui tegelikult on. Sõidan rongiga vähemalt 10 korda nädalas ning ei ole mina veel nimetatud olukorda kohanud ja ka Sõõrikukohvikut Nõmmel külastan väga tihti. No ei ole see väikelaste käitumine selline nagu kirjeldatud. Ja ma käin ikka juba väga palju aastaid seal.

Mina olen küll täheldanud, et tänapäeva lapsi peab bussis või rongis lakkamatult nänniga toitma. Emadel on suur kott komme, saiakesi, krõpse, limonaad jne kaasas. Terve tee käib ohjeldamatu söömine. Miks lastele tekitatakse harjumus, et ühistranspordis maha istudes peab kohe mugima hakkama? Kartulikrõpsu hais ja pidev krõbistamine on päris jube teistele taluda.

+7
-2
Please wait...

Postitas:
taivopalm

meenus naljalugu

“Noormees sinises ujumismütsis! Lõpetage basseini urineerimine!”
“Kõik ju lasevad…!”
“…aga mitte hüppetornist!”

+9
-4
Please wait...

Postitas:
Hansmann

Käin nüüd teises veekeskuses, kus on suur ja enamasti kaunis inimtühi bassein.

Kus?

Asa Spa Kuressaares.

0
0
Please wait...

Postitas:
Tiaret

Mina olen küll täheldanud, et tänapäeva lapsi peab bussis või rongis lakkamatult nänniga toitma. Emadel on suur kott komme, saiakesi, krõpse, limonaad jne kaasas. Terve tee käib ohjeldamatu söömine. Miks lastele tekitatakse harjumus, et ühistranspordis maha istudes peab kohe mugima hakkama? Kartulikrõpsu hais ja pidev krõbistamine on päris jube teistele taluda.

Mis siis oleks sobiv vaatepilt võõrastest lastest, mis ei häiriks? Muidugi ei tohi segada kaasreisijaid ega rongi möllamisega üle võtta, aga isegi lastetu inimene peaks ju ometi aru saama, et üsna võimatu on eeldada väikeselt lapselt 2 tundi vaikselt ühe koha peal istumist. See lihtsalt ei ole lapse loomulik käitumine. Söök-jook aitavad tähelepanu kõrvale viia muudelt vallatustelt ja ma sätin pikema sõidu puhul just nimme söögiaja selle peale. (ei toida haisvaid krõpse seal)
Kui lastele telefonid pihku pista, oleks sul samamoodi ütlemist.
Peaasi ju, et ei lärmaks ja ringi ei jookseks või ei ole see peaasi?

+9
-7
Please wait...

Postitas:
Maikuu

Mis siis oleks sobiv vaatepilt võõrastest lastest, mis ei häiriks? Muidugi ei tohi segada kaasreisijaid ega rongi möllamisega üle võtta, aga isegi lastetu inimene peaks ju ometi aru saama, et üsna võimatu on eeldada väikeselt lapselt 2 tundi vaikselt ühe koha peal istumist. See lihtsalt ei ole lapse loomulik käitumine. Söök-jook aitavad tähelepanu kõrvale viia muudelt vallatustelt ja ma sätin pikema sõidu puhul just nimme söögiaja selle peale. (ei toida haisvaid krõpse seal)

No kuni 5-aastaste puhul ma saan sellest rahutusest ja rabelemisest aru, nemad ei häirigi isegi kui ringi lasevad ja häält teevad. Kuigi toidetakse neid hüperaktiivikuid just kommidega, mis teeb asja ju hullemaks. Aga ma pidasin silmas, et koolilapsi toidetakse selle kraamiga, nemad ei torma ega hüple küll rongis ringi ka ilma söögita. Kui söömata hakkama ei saa, siis saab kaasa võtta toitu, mis ei haise ega krabise. Aga haaratakse just neid jubekrabisevaid või vänge lõhnaga küüslaulu-sibula-hapukoore läbraseid asju. Enamus täiskasvanuid ei tassi omale bussi või rongi sööki kaasa ja need toidulõhnad ajavad kõhud korisema. Vanast ajast tuntud viisakus – seltskonnas tuleb sööki kõigiga jagada ja kui seda teha ei taha või pole võimalik,  siis parem ära söö teiste nina all. Rääkimata sellest, et nii mõnigi järgmine reisija peab istuma pudi ja sodi sees. Sööda oma lapsel enne reisi kõht täis ja ta jääb hoopis magama.

+5
-15
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
temake

Pseudoprobleem, teema algataja peaks minema psühholoogi ravile

+2
-20
Please wait...

Postitas:
tsupsti1

Päris nii ikka ka pole. Vanem peab ikka suutma oma last ohjata nii et laps teisi ei segaks. Kuidas ta selle saavutab on küll vanema nutikus, tegele lapsega. Kôik tänased suured on tited olnud ja enamusi on kasvatatud et teisi ei tohi häirida. Ka mina olen oma lastega rongiga reisinud, aga teisi häirimata.

+12
-1
Please wait...

Postitas:
paha siga

Päris nii ikka ka pole. Vanem peab ikka suutma oma last ohjata nii et laps teisi ei segaks. Kuidas ta selle saavutab on küll vanema nutikus, tegele lapsega. Kôik tänased suured on tited olnud ja enamusi on kasvatatud et teisi ei tohi häirida. Ka mina olen oma lastega rongiga reisinud, aga teisi häirimata.

Samas on võimalik, et tol ajal, kui sina oma lapsi kasvatasid, olid häirimise standardid ka teised. Või ehk ka eelmine, potentsiaalselt nurisev põlvkond oli niimoodi kasvatatud, et ei sobi minna teisele ütlema, et pane oma pirukas ära – sa lihtsalt ei tea/ei märganud, et teised olid tegelikult sinu laste poolt häiritud.

Ma ka ei märganud kunagi, et keegi minu laste poolt häiritud oleks – mul lihtsalt polnud tavaliselt lastega tegelemise kõrvalt aega vaadata, kas keegi on häiritud või mitte.

+1
-13
Please wait...

Postitas:
rukkilill

Kahjuks on jah üha rohkem neid lapsevanemaid, kes peavad eelkõige enda soove,  mugavust  esmatähtsaks  ning kogu muu kollektiiv peaks nendega arvesama.  Kusjuures see sama inimene on situatsioonis ise ja lapsed  või ilma lasteta  täiesti erinevatel arvamustel vastavalt sellele, mis situatsioonis ta ise on.

See sama ema (just emad, isad justkui on üsna sarnased igas olukorras), kes oma lapsi teistega koos olles ei ohja teiste heaolu arvestamiseks, külla tulles sujuvalt oma laste lõbustamise ja turvalisuse kontrolli  võõrustajale annavad (ise mõnuselt laua taga teistega juttu ajades), kunagi oma lastele tegevustarbeid kaasa ei võta, kuigi teavad, et võõrustajal hoopis teises vanuses lapsed  või söögikohas ole eraldi lastenurka, eeldab ise kuskil ilma lasteta olles nö 0-tolerantsi (et ka teiste lapsi ei tohiks olla ligiduses)  või äärmisel juhul täiesti  endale vastupidist käitumist teistelt lastega emadelt.

Oma laps on õnneks juba suureks kasvatatud ja puutun  veekeskuses vähem väikelastega kokku. Ei ole väikelaste basseinis või selle ligiduses  ja mujal  on siiski suhteliselt probleemivabad kokkupuuted väikelastega olnud. Teiste ujumisprille, kätiseid, palle jms teiste kotist ta kunagi endale võtmas ei käinud. Ise ikka mitmeid kordi meie kotist  võtmistele peale sattnud  või hiljem teise lapse ema käest tagasi küsinud meie asju. Kusjuures ükskord sain jaole, kui  lapse ema ise probleemitult võõrast kotist lapsele asju pakkus. Isegi ei teki küsimust oma lapsel ujumisprille nähes, et oma lapsele ujumisprille pole ju kaasa võtnudki, et kust need pärist on. Basseinis võõrama lapse korrale kutsumise või lapsega kaasas olevat täiskasvanut otsides selgunud, et ema sõbrannaga hoopis mujal mullivannis või saunas.

Minu kasvatamisel ja mu oma lapse, mu   sõpradest eakaaslaste laste kasvatamisel ja viibimisel kollektiivis olidi ikkagi laste juures ja suunatigi kohe. Sel juhul lahenevad kõik olukorrad ka valutumalt, sest keegi reageerib, keegi suunab oma last eos ja laps ja õpib, et mida võib ja mida mitte.  Tänapäeva noormatelt kuulen kahjuks üsna  tihti ja näen kõrvalt, et uhkuseasjaks peetakse, kui ollakse  väikelase kasvatamisel pigem mugav (ennastsäästev, muidu ei jaksa) ja  lastaksegi lastel ise kasvada ja areneda ja õppida nö kollektiivis tegutsemist.

Veekeskuse suuremas basseinis olen üsna valutult hakkama saanud. Aga muidugi ma ise ei eelda, et peale minu seal sel hetkel mingid lapsed mängida ei võiks ja lihtsalt teen ujumsiringi natuke lühendatult vms.

Õnneks on veel palju inimesi, kes suudavad oma lapsi suunata ja ise kollektiivis ainult ja ainult  enda soove tähtsaks ei pea.

+15
-1
Please wait...

Postitas:
maarjaline

enamus teemasid PKs pseudokad

+1
-2
Please wait...

Postitas:
tsupsti1

Oleks PK teemad pseudokad, enamus väljamôeldis ja provakatiivsed

0
0
Please wait...

Postitas:
maarjaline

Oleks PK teemad pseudokad, enamus väljamôeldis ja provakatiivsed

vot ei tea, pole kõikide teemade spetsialist,  aganeed võib ka pseudoka alla liigitada, järelikult mingi vajadus välja mõelda või provotseerida

0
0
Please wait...

Postitas:
K4gu

Mul ei ole telefoniga laste kohta muud ütlemist, kui et palun kasutage kõrvaklappe või keerake mänguhelid maha.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Tiaret

Mul ei ole telefoniga laste kohta muud ütlemist, kui et palun kasutage kõrvaklappe või keerake mänguhelid maha.

Okei, eks ütlesin omaenda arvamusest lähtuvalt seda. Paraku nii on jah, et oma algklassilaste/koolieelikute puhul köidan nende tähelepanu pigem söögipausiga kui luban rongisõidu telefonis istuda. Minu meelest on see vaatepilt väikelaste puhul väga veider.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Siska

Kelle jaoks tundus veider mu kaebus, seletan uuesti. Grand Rose’is on puhkeala lamamistoolidega. Tegemist pole ka tüüpilise veekeskusega. Seal on mõnus lõõgastuda, süüa jne. Ei saa täpselt aru, miks raamatulugemine arusaamatu või negatiivne on. Seal istudes (basseinidest eemal, söögialal), viskasid lapsed mind plastikust veetopsiga. Sain pihta nii topsiga kui ka selle sees oleva veega. Veel kord selgelt: olin ise kuiv, kuival alal, basseinidest ja veest eemal, kohas mis on mõeldud puhkamiseks ja söömiseks.

No ausalt öeldes on see Grand Rose “söögiala” siiski basseini (ja veel madala lastebasseini) vahetus läheduses, ei ole viit meetritki. On väga imelik, kui inimene, kes ei uju, aga tahaks kuivas, rahus ja vaikuses raamatut lugeda, ennast sinna istutab ja imestab, miks kogemata veega pihta saab. See öeldud, siis ei, ma ei leia, et on normaalne veepangega piki pead saada, aga vali siis palun koht lastebasseinist natukenegi kaugemal! Õnnetusi juhtub, ma ei usu, et keegi sind meelega sihtis suurest kaugusest.

+6
-4
Please wait...

Postitas:
taivopalm

On väga imelik, kui inimene, kes ei uju, aga tahaks kuivas, rahus ja vaikuses raamatut lugeda, ennast sinna istutab ja imestab, miks kogemata veega pihta saab. See öeldud, siis ei, ma ei leia, et on normaalne veepangega piki pead saada, aga vali siis palun koht lastebasseinist natukenegi kaugemal!

Näiteks saunalaval on hea raamatut lugeda. Seal lapsed topsikuga vett ei loobi.

Aga tegelikult miks peaks veekeskuses basseini ääres raamatut lugema? Ma saan aru, et oled välismaal ja loed hotelli kõrval oleva basseini ääres palmi all raamatut. Seal kus on sadu lamamistoole. Kuigi ka seal lapsed jooksevad ja võivad vett pritsida. Aga meie veekeksuses sisebasseini ääres? Loe siis juba hotellitoas raamatut.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
primaka

On väga imelik, kui inimene, kes ei uju, aga tahaks kuivas, rahus ja vaikuses raamatut lugeda, ennast sinna istutab ja imestab, miks kogemata veega pihta saab. See öeldud, siis ei, ma ei leia, et on normaalne veepangega piki pead saada, aga vali siis palun koht lastebasseinist natukenegi kaugemal!

Näiteks saunalaval on hea raamatut lugeda. Seal lapsed topsikuga vett ei loobi.

Aga tegelikult miks peaks veekeskuses basseini ääres raamatut lugema? Ma saan aru, et oled välismaal ja loed hotelli kõrval oleva basseini ääres palmi all raamatut. Seal kus on sadu lamamistoole. Kuigi ka seal lapsed jooksevad ja võivad vett pritsida. Aga meie veekeksuses sisebasseini ääres? Loe siis juba hotellitoas raamatut.

Ta kirjutas hiljem, et ei olnud basseini ääres vaid hoopis kaugemal. Samal leheküljel kõige ülemine postitus.

0
0
Please wait...

Postitas:
UunoR

Igatahes suhteliselt imelik koht minna spaasse raamatut lugema ja siis kurta, et pritsitakse ja karjutakse.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Seliiina

Ta kirjutas hiljem, et ei olnud basseini ääres vaid hoopis kaugemal.

Nähtavasti ei olnud siis küllalt kaugel… Kui kaugele üks laps jaksab teie meelest veetopsi koos veega vista, 3 või 25 meetrit? 🙂  või keegi kettaheitekogemusega täiskasvanu sihtis ja pildus?

+4
0
Please wait...

Näitan 27 postitust - vahemik 31 kuni 57 (kokku 57 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kasvatamatud lapsed veekeskuses