Esileht Imetamine Katkised nibud

Näitan 12 postitust - vahemik 1 kuni 12 (kokku 12 )

Teema: Katkised nibud

Postitas:
Kägu

Maadlen järgmise problememiga: nibud on katkised ja hellad, imetamisvõte on õige, see on kontrollitud. Kui aga kasutan nibukaitset, mis minu jaoks oleks ideaalne lahendus, siis laps korralikult ei söö – haarab selle kyll suhu, aga edasi peamiselt näkitseb niisama 🙁 Laps on nädalane ja enneaegne (kyll suure synnikaaluga õnneks). Välja lypsta ma vajalikku päevakogust ei jõua – suure hädaga yhe toidukorra. Pumpa proovisin, aga see lõhub niigi lõhenenud nibusid veelgi. Proovisin just pool tundi last sööma saada nibukaitsega – sõi vaeve veerandi vajalikust toidukogusest (oleme haiglas ja pean last kogu aeg kaaluma), aga niii kui selle kummijublaka ära võtsin, hakkas kohe sööma, aga selle tulemuseks oli kohe värske haav nibul… Mida teha – ohverdada taas oma nahk või jätkata nibukaitsega ja loota, et ta sellega leppima hakkab?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

RE: Katkised nibud

Loobu sellest vidinast. Määri bepanthen kreemiga pidevalt nibusid. Küll nad ära paranevad. Mul olid alguses lõhed, kuid kreemiga sain korda.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Osta apteegist Multimama kompress, aitab.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Bepanthen aitab küll jube hästi. Ja õhuvannid:)

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teretulemast klubisse 🙂
Minu pisike on peaaegu 3 nädalat vana ja ikka olen oma katkise nibuga…olen juba kõike proovinud: Bepanthen Plus, Purelan, mingisugune sinine kreem ja õhuvannid. Samuti olen välja lüpsnud ja niimoodi 2 päeva järjest andnud süstlast (no 2 ööd üks kord rinnast ka andnud). No mitte miski ei aita. Minu tita imemisvõte samuti kontrollitud ja täiesti õigeks tunnistatud. Täna ongi uus imetamisnõustaja aeg, eks vaatab mis saab 🙂 Aga sulle head paranemist!

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Laske imemisvõte kontrollida üle siet imetamisnõustajal (kontaktid siet.ee). Kui haiglas imetamisnõustaja on heaks kiitnud võtte, siis see ei pruugi veel tähendada, et kõik 100% korras. Kõik haigla töötajad, kes imetamiskoolitust saanud, ei pruugi olla nii kogenud väikeste erinevuste märkamisel. Viga ei pruugi olla suur, aga võimalik, et siiski vale võte lõhub rinda.

Kas lapse imemise ajal on valuaisting tunda või ei? Kui on valus, siis on üsna kindel, et võte siiski vale.

Paranemiseks soovitavad imetamisnõustajad Bephanteni asemel Purelani. Viimane on tõhusam ja naturaalsem.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

laps oli 3 päevane, kui mul olid nibud täielikult lõhkised, puudutada ei saanud – seda on isegi valus meenutada. määrisin nibusid kõikvõimalike salvidega, haavu see enam ei parandanud, sest rinda andsin ju iga paari tunni tagant. lõpuks anti nibukaitse, lapsel läks harjumiseks 2 päeva, aga kõik läks lõpuks hästi ja jäingi nibukaitset kasutama imetamise lõpuni – 1 aasta. vahel üritasin niisama rinda anda, aga laps ei osanud enam haarata nibust kinni. mina väga kiidan nibukaitsmeid. mõned räägivad et piimatootmine jääb vähemaks, minul oleks jagunud seda teiselegi lapsele

0
0
Please wait...

Postitas:
trina

Teemaalgataja siin – katsetan hetkel teistsuguse kaitsega (lateks), tundub, et see natuke parem. Imetamine on vahel valus alguses, aga vahel on kibe tunne kogu aeg. Kõige raskem on saada lapse suud piisavalt lahti tegema, lisaks on hetkel probleemiks see, et laps ei taha eriti alluda haiglarezhimile ehk siis söömine kindlalt 3 h tagant, aga oma terviseprobleemi tōttu (kõrge bilirubiin), on see hetkel kohustusl – pean talle sõna otseses mõttes rinda suhu toppima ja sealjuures ilmselt 100% õigest võttest rääkida ei saa. Provin veel ka Multi-mam kompresse. Igatahes tänud vastajatele…

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul aitas Bepanthen SALV (mitte kreem). Määrisin seda alates esimesest imetamiskorrast PAKSULT nibule. Just peale igat imetamiskorda ja minul oli näha, et natsa oli nibu punane aga õnneks hoidis salv hullema ära. Bepanthen on haava salv ja töötab kõige paremini sellisel puhul

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on ka peale sünnitust kasutusel siiani bepanthen salv. Raseduse ajal tuli mulle nibude ümber roosale alale tume pigment, mis oli selline kare ja kõvem moodustis, kui nahk on. Ja lapsel õnnestus see imemisega kõik maha hõõruda!?! Vot nii tugevalt sõi ja nibud olid tihti katki. Haiglas olles mees käis apteegist ostmas mulle Bepantheni salvi ja ma kasutasin seda 2 kuud nibudel väga tihti (see oli aeg, kui imetamine oli ikka veel valulik) ja nüüd on see põhiline lapse peal (punaseks läinud pepu, karedad põsed või roomamisest põlved jne).
Ja valulik imetamine ei tähenda automaatselt valet imemisvõtet. Mul haiglas mitme päeva jooksul kontrollis vähemalt 10 eri valve ä/e-t ja 2-3 arsti-pediaatrit, sest tuli imetada ka vastuvõttudel. Kiideti kusjuures, et oi kui ilusti sööb rinnast.
Mina soovitaksin lihtsalt vastu pidada, varsti muutub imetamise alal \”profiks\” ja siis enam ei tule sellega mingeid probleeme. Pumpamine ja nibukaitsmed olid veelgi valusamad kasutades, et jube.
Hambad ristis andsin ikka rinda edasi ja nüüd olen nii rahul 😉

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nonii…mina olen Kägu 08/03/2012 11:00.
Minu probleemile ainuke lahendus oli rinnale puhkust anda, et rinnapump ega laps seda rohkem katki ei teeks ja praeguseks on nibu juba peaaegu korras. Lüpsin lihtsalt piima igaks teiseks söögikorraks välja ja andsin süstlast süüa. Lisaks sain seeneravi peale…ehk see mängiski selles rolli, et nibu ei tahtnud üldse paraneda. Kuidas teemaalgatajal nüüd läheb?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
annemaikas

Mina kasutan Lansinohi lanoliini kreemi, mida mulle soovitas üks imetamisnõustaja. See kreem on SUPER, sest see on mõnusalt pehme ning valuvaigistava toimega ja õnneks ei pea ma seda ennem imetamist ära võtma nibudelt. Saan last rahus rinnaga toita ja nibud on ka nüüd terved. 🙂

0
0
Please wait...

Näitan 12 postitust - vahemik 1 kuni 12 (kokku 12 )

Esileht Imetamine Katkised nibud

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.