Plaanin jõuludeks sülti keeta, teen selle tavaliselt eelmisel nädalavahetusel valmis, aga järgmine nädalavahetus pean maale minema.
Õpeta oma senini kätetu ja mõistusetu seltskond sülti keetma.
See töö ON keeruline, aga siiski teostatav.
Algaja süldikeetjana tegin kunagi teema sellest ja tohutult oli soovitusi, lisaks läks leotajate ja kupatajate koolkond kapitaalselt tülli, leotajad leidsid, et ainuõige on süldimaterjal eelmine likku panna, kupatajad raiusid vastu – ei mingit leotamist, vaid ainult kupatamine on õige.
Retsepti on lihtne – ostan paar jalga, koodi ja tüki taisemat liha , kupatan (paar minutit ägedat keetmist), loputan liha ja pesen keedunõu ning siis keedan 3-4 tundi vaiksel tulel (vesi vaid väreleb), porgand-sibul-sool u. tunni ajapärast, vürtsid (must pipar, vürts, loorber) 10 enne keemise lõppu. Siis võtad liha välja, lõikad väikesteks tükkides, kurnan leeme ning panen uuesti liha ja leeme potti (leem peab olema soolasem). Siis seal kaussidesse.
u.2,5 kg lihakraami kohta 2 sibulat, 2 porgandit (need panen pärast viiludena vormi põhja kaunistuseks), 10 tera pipart, 6 vürtsi, 3 looberilehte, 1 spl soola (seda pead timmima).
Tegelikult on see lihtne, ma ei tee sülti tohutu suures koguses, nii palju, kui pere jõuab ära süüa + viin ka vanematele. Selle 2,5 kg lihakraami pressin 5 potti /liha peabki olema hästi tihedalt potis).
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 13.12 09:12; 16.12 08:41;