pliidi peal soojas hoida.
Kui suppi keeta siis jääb ta pikaks ajaks veel soojaks, kas peab selle sooja supi külmutusse panema või ootama et ära jahtub ?
Teema: Kaua võib suppi
sooja asja ei panda KUNAGI külmikusse!
jahuta supp ikka maha, rõdul kasvõi, ja alles jahtunult külmkappi.
Miks? Ma olen lapsest saadik pannud säilitatava toidu soojana külmikusse.
Soe supp tõsta kuskile jahedamasse kohta, kuni on päris ära jahtunud. Puupliidi jahtuvale rauale ei tasu küll jätta.
Kui on toatemperatuurini jahtunud, alles siis külmkappi.
Sooja toidu külmkappi panemine on küll üsna rumal tegu, sest soe toit tõstab kogu külmkapi temperatuuri ning külmik peab suure hooga külmutama hakkama (paras energiakulu). Samamoodi ei hoia ju külmikuust väga pikalt lahti.
lisaks suurele elektrikulule on see hea viis külmiku tagaseina jääd tekitada või peenema elektroonikada kapi üldse hulluks ajada…
külmikut võib rikkuda või mitte, kuid tegelik põhjus on hoopis see,et sooja toidu panemine külmkappi põhjustab \”pahade\” bakterite paljunemise toidus ja sellega kaasneva toidumürgituse järgmisel korral seda soojendatud toitu süües.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]külmikut võib rikkuda või mitte, kuid tegelik põhjus on hoopis see,et sooja toidu panemine külmkappi põhjustab \”pahade\” bakterite paljunemise toidus ja sellega kaasneva toidumürgituse järgmisel korral seda soojendatud toitu süües.[/tsitaat]
mis teooria see nüüd on? vastupidi just ju – mida kiiremini toit maha jahutatakse, seda vähem ebavajalikku \”elu\” seal tekib.
Aga nagu eelpoolöeldud – külmikusse ei tohi tõesti sooje asju panna kapi enda ja teiste sealolevate toiduainete heaolu huvides.
Valmis toit tuleks enne võimalikult maha jahutada. Sama kehtib muide ka sügavkülmutamise suhtes – igati mõistlik on asjad enne külmiku tavaosas võimalikult maha jahutada ja siis alles sügavkülma panna. Tekib vähem jääd ja ei tõsta seal juba olevate asjade temperatuuri nii palju.
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.