Põnev. Huvitav, keda ootan? Olen oksendanud praktiliselt terve kuu ja menüü õhuke. On juba 10+ nädalat ja varsti saab teada, mis sugu on 🙂 Saan süüa muna, kala, võid, leiba, kreemisaia, tomatid ja kurki ja keedetud kartulit, veidi liha. Juua saan vett, teed ja punast viinamarjamahla. Kõik muud toidud on välistatud, oksendan välja: piimatooted, shokolaadi, kastmed, vorstitooted, ja poolfabrikaadid, pähklid, tsitruselised, kohvi jt asjad. Alguses oli ikka täiesti hull, täna on juba küll iiveldamine järele andnud, kuid hiilis ligi mingi kole viirus, nina on kinni ja enesetunne kehv. Aga huvitav, kes mul siis sees kasvab, kes selline pirts on, et ei taha magusat :).
Esileht › Lapse ootamine › keda ootan?
Teema: keda ootan?

Mul 3 rasedust olnud, kõigiga megalt oksendanud, iiveldanud. Süüa saanud esimesed 4 kuud maksimaalselt 2-3 asja. Alati kõvasti kaalu kaotanud, pearinglus+peavalud. Magusat ei saanud ühegi lapsega süüa grammigi.
Kodus poiss, poiss, tüdruk.
Seega võid oodata nii poissi või tüdrukut. Lihtsalt mõnel on rasedus ja sünnitus kui möödaminnes, aga teisel selle kõige rajum versioon.

Jah, selle järgi väga vaadata ei saa, sul see menüü ikka päris mitmekesine. Ma selle all mõtlen et kui magusat suudad süüa siis peaks üks tulema, kui tahad ainult soolast siis tuleb teine. Lisaks veel karvkasv, näonahk, enesetunne, kaalutõus jne.
Mul algul oli isu tšilliste asjade järgi, magusat ei tahtnus (enne rasedust hakkasin teadlikult vältima ja algul ei tahtnud ka), pärast vaikselt tuli magus menüüsse tagasi ja teisi iseärasusi polnud.
Kaalu tuli juurde raseduse lõpus paar kuud ja siis ka ainult kõhtu (mõni imestas veel paar kuud enne sünnitust et rase olen, kuna polnud midagi näha), näonahk oli hea aga vahel olid üksikud punnid, karvkasv seisis (bikiini ja muud piirkonnad siis, juuksed kasvasid hästi ja olid kinni).
Tuli poiss. Kui veel viimast korda enne sünnitust kosmeetiku juures käisin, siis küsis et kas poiss jah, kõhukuju pidi olema ilus – ümar ja ees, mitte külgedel.

50% kindlusega tuleb tüdruk!

Last ootad!

Ilmselgelt saad LA ultraheli ajal teada,kui näitab 🙄

ma märkasin algusest võrreldes eelmise rasedusega, et kõik on teistmoodi, enesetunne, isud, kaalutõus ja jaotus jnejne. Kohe teadsin, et peab teine sugu olema. Isegi kui KV uh-s öeldi et võib olla samamoodi poiss, ei uskunud. Ei saa olla. LA uh-s oli ilusti näha et tüdruk, kahtlusteta. 29 ndl uh-s kinnitati ka.
lisan veel, et ei tasu 100% uskuda, mida KV uh-ajal soo kohta öeldakse. tegelikult on loode veel nii väike, et eksimuse tõenäosus on suur (meil oli ilmselt nabanöör niivisi jalge vahel, et arstile tundus, et “midagi” seal on).

ma märkasin algusest võrreldes eelmise rasedusega, et kõik on teistmoodi, enesetunne, isud, kaalutõus ja jaotus jnejne. Kohe teadsin, et peab teine sugu olema. Isegi kui KV uh-s öeldi et võib olla samamoodi poiss, ei uskunud. Ei saa olla. LA uh-s oli ilusti näha et tüdruk, kahtlusteta. 29 ndl uh-s kinnitati ka.
lisan veel, et ei tasu 100% uskuda, mida KV uh-ajal soo kohta öeldakse. tegelikult on loode veel nii väike, et eksimuse tõenäosus on suur (meil oli ilmselt nabanöör niivisi jalge vahel, et arstile tundus, et “midagi” seal on).
Kv uh ei vaadata ju nö mis seal jalgevahel on! Sest 13ndl on nii tüdruku kui ka poisi suguelundid sama välimusega.
Vaadatakse vaagnaluu kaldenurka. Kui su arst vaatas suguelundeid, siis lihtsalt oligi loll arst.

Mul on mõlemad rasedused sarnased:
Esimesega: iiveldas ca 1,5 nädalat umbes 6+ nädalal
Teisega: iiveldas 1 nädal umbes 5+ nädalal
Rohkem ühtegi tunnust esimesel trimestril peale päevade ärajäämise olnud ei ole. Enesetunne hea, energiline.
Esimene laps on poiss, seekord öeldi OSCARis, et tüdruk.
Lisan siis veel, et ei vaadanud suguelundite järgi (seda tõesti ei ole mõtet teha, mulle nt ekraanilt tundus, et on poiss, kuna seal “midagi oli”).Vaid mõõtis kaldenurka ja ütles, et tüdruk.

Tõesti mingi vaagnakaldenurgu järgi ei määrata sugu xd. See on väga ekslik arvamus. Siiski jah suguelnudid poistel/tüdrukutel arenevad erineva kaldenurga all ja selle järgi määratakse sugu.

Tõesti mingi vaagnakaldenurgu järgi ei määrata sugu xd. See on väga ekslik arvamus. Siiski jah suguelnudid poistel/tüdrukutel arenevad erineva kaldenurga all ja selle järgi määratakse sugu.
Oi jah sul need asjad päris sassis.
12-13ndl on suguelundid poisil ja tüdrukul täpselt ühesugused ja kui vaadata ainult suguelundit näeksid kõik lapsed poisid välja.
Sina räägid nub teooriast, mis kaldenurga all on see “tilli moodi asjandus”. Aga arstid ei vaata selle järgi Eestis. Vaadatakse just vaagnalauu kaldenurka, alla 20c pliks, üle 20c poiss.

Dr. Šois just täpselt nii mulle seda soo määramise protsessi kirjeldas.

Esileht › Lapse ootamine › keda ootan?
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.