Esileht Kodunurk Keedetud ja külmutatud vähid

Näitan 7 postitust - vahemik 1 kuni 7 (kokku 7 )

Teema: Keedetud ja külmutatud vähid

Postitas:

kuidas neid süüa tuleb, kas tuleb uuesti keema lasta? Kas enne ära lasta sulada või külmununa keevasse vette panna? Millega vett maitsestada?
toote pilt, neid mitmeid müügil

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 26.10 00:53; 26.10 13:28;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Koorikloomade liha on väga õrn ja üleküpsetamisel muutub see ebameeldivalt tuimaks.

Siin on väike video, mida saaks nendega ette võtta – https://www.youtube.com/watch?v=gLc7LGq04UE

Nagu videost näha, siis keedetud külmutatud vähke (koorik on punast värvi) uuesti keetma ei pea. Sulatad veekausis ära, keedad üsna tugevalt vürtsidega maitsestatud puljongi, lülitad pliidi kohe välja kui vähid kuuma puljongisse paned ja lased vürtsidel sisse imbuda umbes 15 minutit. Puljongit ära pärast ära viska!

Maitsestamiseks sobivad meelepärased vürtsid, katseta näiteks cayenne’i pipart, paprikapulbrit, küüslauku, sibulat, tüümiani, oreganot, sinepipulbrit, loorberit jne.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 26.10 05:36; 26.10 20:04;
To report this post you need to login first.
Postitas:

keedad üsna tugevalt vürtsidega maitsestatud puljongi,

Siis pole ju vahet kas süüa makarone või vähki, aint puljongi maitse ongi. Kas naturaalsemat varianti ei ole? Milline vähkide oma maitse on?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 26.10 00:53; 26.10 13:28;
To report this post you need to login first.
Postitas:

keedad üsna tugevalt vürtsidega maitsestatud puljongi,

Siis pole ju vahet ka süüa makarone või vähki, aint puljongi maitse ongi. Kas naturaalsemat varianti ei ole? Milline vähkide oma maitse on?

No eks pead enne vähki sööma.

0
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Teen samamoodi nagu külmutatud krvette – pane vee keema, lisand vaid tilli (ei mingit puljongit, krevetil/vähil on endal tugev maitse) – viskan külmunult sisse, tuli alt ära ja kallan sõela peale, paar minutit on kuumas (vähk võiks olla kauem).

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Siis pole ju vahet kas süüa makarone või vähki, aint puljongi maitse ongi. Kas naturaalsemat varianti ei ole? Milline vähkide oma maitse on?

Võid ka niisama kuuma soolvette panna ja süües sulavõisse kasta. Mõte ongi selles, et koorikloomad võtavad maitseainete maitse külge. Makaroniga võrrelda ei saa sest tekstuur on teistsugune ja küll sa ikka aru saad, et mingi spetsiifiline maitse sel vähil on. Maitse on väga õrn, selline natuke magusa mekiga, kergelt kalane maitse, mis tulebki just maitseainetega koos paremini välja, sa ei tunne ainult maitseainete maitset. Mõtle makra peale, sel on intensiivsem soolasem maitse, aga kui seda mitu korda lahjendada, siis saad vähile sarnase maitse aga see pole ka ikka päris õige kirjeldus.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 26.10 05:36; 26.10 20:04;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Teen samamoodi nagu külmutatud krvette – pane vee keema, lisand vaid tilli (ei mingit puljongit, krevetil/vähil on endal tugev maitse) – viskan külmunult sisse, tuli alt ära ja kallan sõela peale, paar minutit on kuumas (vähk võiks olla kauem).

Räägid ikka tooretest krevettidest, ma arvan. Keedetuid küll kuhugi keedetud vette ei panda.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Näitan 7 postitust - vahemik 1 kuni 7 (kokku 7 )


Esileht Kodunurk Keedetud ja külmutatud vähid