Teema: keeduriis sügavkülma
Kuidas keedetud riis sügavkülmas käitub, kas on mõistlik panna? No jäi üle, aga kohe rohkem ei taha.
Pigem teeks salatiks. Säilib siis külmkapis veel ca 3 päeva.
Täiesti ok pärast nt hiinaka praeriisi sees ära kasutada, jääb väga normaalne. Kui tõesti ei taha praegu ära kasutada ja ruumi on, pane julgelt. Ma kasutaks kohe ära, alates riisipudingist kuni arancini riisipallideni 🙂 Jääb sügavkülmas natuke vajalikumate asjadele ruumi.
paljud poes müüdavad sügavkülmutatud köögiviljasegud ja pajaroad sisaldavad riisi, seega käitub täiesti normaalselt, külmuta rahus.
meenub artikkel perest, kes surid ülesse sulatatud riisi söömisest.
meenub artikkel perest, kes surid ülesse sulatatud riisi söömisest.
See oht on rohkem sellega kui riis on seisnud pikalt toatemperatuuril. Seejärel kui seal see bakter kasvama läheb siis ei aita ei kuumutamine ega külmutamine.
See oht on rohkem sellega kui riis on seisnud pikalt toatemperatuuril.
Seepärast ma lõunabuffeedes jms kohas enam pikalt soojaletis seisnud riisi võtta ei soovi, kuigi ausalt pole ise ega keegi teine tuttav sellest mingit tervisehäda kunagi saanud (või noh, kui ongi kergelt kõhu lahti löönud, kes sellest kõigile rääkima tuleb! 🙂 ). Aga jah, pikalt toatemperatuuril seisund riis võib olla bakteritega saastunud, hiljem ei aita enam ei kuumutamine ega külmutamine, toksiinid jäävad sisse, enamasti ei teki sellest muud kui toidumürgitus. Keetmata riisis juba võib olla bakterispoorid, mis keetmise üle elavad ja seal leiges riisis paljunema hakkavad. (Aga enamasti räägitakse ikka mingi tunde või ööpäevi toas seisnud keeduriisist ja väga valest hoiustamisest. Surmaga lõppenud artiklid rääkisid 4-5 päeva seisnud riisist ja pastast. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7913059/ )
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.