Tegime eile lammast ja ma mõtlesin taaskord, kui hea ikka on lambaliha! Kui peaksin valima ühe liha, mida elu lõpuni saaksin süüa, ja teisi enam ei saaks, siis valiksin lamba. Muidugi ma söön praegu muid lihasid ka. Kana ja siga on lihtsalt odavamad ja neid söömegi igapäevaselt. Vahelduseks vahel ka loom. Aga no lammas on minu maitsele ikka üle kõige!
Millise looma liha on teie lemmik?
Teema: kelle liha on lemmik?
Hea õrn lambakael on tõesti väga maitsev.
Väga hea on ka hästi valmistatud loomaliha, part, kalkunifilee. Aga pidevalt vaid üht neist süüa ilmselt ei tahaks.
Kui peaks elu lõpuni vaid üht liha sööma, siis välistaksin kindlasti sea ja kana, aga valida ei oskakski.
Nutria. Mul vanaema kasvatas nutriaid, parim liha. Tume, taine, ahjus tehes läheb mõnusalt pehmeks. Kahjuks nutriaid enam keegi ei kasvata ja seega ei ole ka liha liikvel.
Lindudest meeldivad kalkun, hani ja part. Kana on ilmselt liiga tavaline, kintsuliha on ok.
Elu lõpuni sama asja süüa ei tahaks, muidu juhtuks nagu kanaga, et on liiga tavaline.
Küsimus oligi teoreetiline, et kui peaks sööma ainult üht liha, mis see oleks? Selge see, et praktiliselt sellise valiku ette me ilmselt ei satu.
Küülikut kannataks kõige kauem välja. See on minu lapsepõlve liha ja seda tehti me peres kümnel eri moel.
Kui peaks elu lõpuni ühe lihaga läbi ajama, siis vist jääks valikusse loomaliha/vasikaliha. Aga siis saaks minust suures osas vegetaarlane (piima ja muna sööja, mitte segi ajada veganiga), sest see liha tüütaks siis üsna ruttu ära, sööksin harva.
Kas kala ka lihaarvestusse läheb? Siis valiksin iga kell hoopis kalaliha!
Sealiha valiksin.
Koha.
Hani. Lihtsalt nii pagana kallis, et rohkem kui paar korda aastas ei raatsi osta. Ja kuivab kurinahk kokku ka küpsetades. Aga vaieldamatu lemmik lihtsalt.
Kindlasti siga, selle valmistusviise on nii palju erinevaid ja annab väga paljude muude asjadega kombineerida.
Ka siga. Jahimehe tütrena olen söönud palju ulukiliha (põder, kits, metssiga, aga ka karu, kobras, ilves) sp. meelsasti söön kodusiga, hea, magus, mahlane. Valik on peekonist kuni sisefileeni.
Aga noor lammas on samuti suurepärane, maitseb ka part.
Hobuseliha. Rasketel aegadel läheks kōik rotiliha.
Lambaliha ka siin lemmik, aga mitte kael ilmtingimata.
Korralikult laagerdunud veis ka.
No ja vana hea siga võin ka hea meelega süüa, kuigi restoranis seda ei võta.
Lindudest part (ärge tulistage), kana, hani. Kalkun ei maitse.
Tuvi oli väga hea – tegelikult ma ei tea, kas see on mingit teist sorti tuvi, mida pakuti, usun, et see metstuvi. Koht – paar tärni, Prantsusmaa.
Vutt on tüütu süüa.
Mestloomadest metskits.
Hobune ei jätnud mingit muljet, va salaami on väga hea.
Koera sõin endale teadmata, enam ei sööks, maitse oli mõttetu ja idee koera söömisest mind ei paelu.
Mingit madu olen söönud, ka mõttetu. Näljaga ikka sööks, muidugi.
Mis oli uskumatult hea oli nutria ja mis mulle ei maitsenud, oli karu. Võibolla oli tema vana ja Vändra metsast.
Kõige ees on siiski lammas – mitte tall ja mitte päris vana loom, selline tavaline. Ostame neid 1,5-2 kaupa ja süüakse ära enne, kui silm pilgub. Piltlikult öeldes. Kui peaksin sööma ainult 1 liha, siis oleks see lammas üheksateistkümnel erineval moel.
Hobuseliha. Rasketel aegadel läheks kōik rotiliha.
Minule hobuseliha isegi täitsa meeldis. Veidi meenutab nagu veist.
Vutt ja part ei maitse. Ilmselt jääksin sea peale.
Kusjuures hobuselihasinki ostan, õigemini oststin tihti, aga kui sübranna palus, et jäta järele ja ise ka natuke mõtlesin, siis enam ei tahtnud, hobune on ikka õilis loom 🙂 meenutab jah vana veist, tume ja taine.
Krokodilliliha on selline üsna tavaline, valge ja meenutab natuke kanaliha, suht igav.
Ka küülikuliha meenutab liiga palju kanaliha (valge, peenekiuline, taine), et pikalt huvitav olla.
Pagan – ajasite lambaliha isu peale ja seda keset ööd.
Pidi ju olema teine eestlane!?
Pidi ju olema teine eestlane!?
Pekk ei ole tervislik.
Vasikas. Lindudest hani. Kaladest koha.
Mina olen ka lambaliha fänn. Ostan tavaliselt terve lamba korraga, mis läheb sügavkülma. Maheveise liha on teine lemmik.
Lindudest part!
Mina olen ka lambaliha fänn. Ostan tavaliselt terve lamba korraga, mis läheb sügavkülma. Maheveise liha on teine lemmik.
Lindudest part!
Mina ei ole oma elus head lammast saanud.
Prooviks hea meelega.
Jagae nippe lambaliha ostmisel ja selle valmistamisel. Mida eelistada(millist tükki)?
Mina ei ole oma elus head lammast saanud.
Prooviks hea meelega.
Jagae nippe lambaliha ostmisel ja selle valmistamisel. Mida eelistada(millist tükki)?Rate this item:Submit Rating00
Äkki sulle lihtsalt ei maitsegi lammas? Maitsed on ju erinevad.
Meie ostame lambaliha taluniku käest. On selline väiketootmine, kus peetakse loomi ja siis u kahe nädala tagant kedagi tapetakse, nii veist kui lammast, ja siis tuleb meilile pakkumine, kui palju ja mis tükke keegi soovib. Paari päeva pärast tuuakse tellitud kaup koju ära. Samast ostan ka mune, küülikut, supikana, midagi veel.
Oleme teisest kohast, teisest talust, ostnud ka poole lamba kaupa sügavasse. Kolmandast kohast oleme ostnud korraga suurema portsu veist sügavasse, 300 kg. Eri tükid.
Minu lemmikosa lambast on koib. Kõige lollikindlam valmistusviis on küpsetuskotis. Pmst see retsept, aga maitseaineid olen varieerinud ja küüslauku ei viitsi enam liha sisse pikeerida, lasen ka saumikseris muu plöga sekka. http://toidutare.ee/pidu/jaanid/18205/#Lambakints%20ahjus
Mul siin eelkirjutajatele küsimus hane kohta. Kuidas see hani teil ahju mahub? 🙂 Või teete ta tükkideks enne ahju panekut. Mul tavamõõdus ahi.
Mul siin eelkirjutajatele küsimus hane kohta. Kuidas see hani teil ahju mahub? ???? Või teete ta tükkideks enne ahju panekut. Mul tavamõõdus ahi.
Sa pole proovinud, et nii küsid? Hane suurus on umbes 1,5 suurt kana, täiesti vabalt mahub tavaahju. Muidugi mitte kõige ülemisse vahesse. Orienteeruv pilt ka hani
Kalkuniga on küll probleemsem.
Ilmselt kuulusin mõnes varasemas elus hõimu, kes kasvatas lambaid, sõi lambaid & vahetas lambaid naiste vastu. St lemmik on lammas.
Aga kui kogu ylejäänud elu peax ainsa lihaga piirduma, valixin sea. Koodid, peekon, sisefilee, maitsestusvõimalus sinepist ananassini, tydimist pole karta.
Elu lõpuni… jääksin seene- ja juurviljaliha juurde. Aga kõikidest valikutest etem on valge kala, kuningkrevetid ja hani.
Sääsekonserv
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.