Seoses algava aiandushooajaga küsiks, et kellel õnnestub porgandi ületalve säilitamine? Kui säilitate keldris, kas panete liiva sisse ning kas see aitab?
Meil on vana maakivist kelder, kus kartulit saab säilitada. Temperatuur on tavaliselt mingi +15, mis on porgandile ilmselt soojavõitu (kui on eriti krõbe külm väljas, siis läheb +10 või alla, aga sellel talvel ju polnudki). Aga porgand närtsib.
Tean, et porgandit saab ületalve pidada ka nii, et jätad peenrasse ja sealt jaokaupa võtad. Eriti soojemal talvel on ju lihtne. Selle asja risk on aga see, närilised võivad puhta töö teha. Ja närilisi (hoolimata kassidest, tuhkrutest, rebastest, kullidest) siin jätkub. Meil on keldris ka kartulid traatvõrguga ülelöödud kastis, muidu saavad ära näritud.