Esileht Kodunurk Kellel pole mikrolaineahju?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 216 )

Teema: Kellel pole mikrolaineahju?

Postitas:
Kägu

Võtab köögipinnal mul üksjagu ruumi, aga kui hakkasin mõtlema, et loobuks sellest, siis tundus, et ikka ei saa päris ilma hakkama. Kasutame mikrouuni igapäevaselt, kui keegi tahab eelmisel päeval valmistatud toidust ühte-kahte portsjonit üles soojendada. Suppi saab pliidil soojendada, aga igasuguseid vormiroogasid, lasanjet jms. ei saagi ju muudmoodi soojaks kui mikros. Lastel on ju väga mugav koolist tulles ports toitu mikros soojaks lasta. Elektriahju soojaksajamine võtab kaua aega ja elektrit.

Kui teie, kel mikrouuni ei ole, toitu soojendate?

+9
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pliidil soojendan loomulikult.
Ei ole iiagi mikrolaineahju olnud. Ei kujuta ette, mida ma sellega teeksin. Kunagi 90-ndatel tundus äge, aga siis õnneks ei avanenud võimalust seda soetada.
Juhtusin just hiljuti üht saadet kuulama, kus räägiti UK vaesemast elanikkonnast, et ei saa endale koralikku toitu valmistada, sest pole pliiti või ahjugi, on ainult mikrolaineahi…

+13
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul ei ole mikrolaineahju ja pole ka kunagi olnud, ei kavatse ka hankida, aga ma ei ütle, et seda kindlasti kunagi ei juhtu, kuna iial ei või ette teada, miks seda mingil põhjusel peaks vaja olema. Sellegipoolest ma eelistan kasvõi minipliiti/ahju mikrolaineahjule, kuna ma lihtsalt ei oska mikrokaga muud peale hakata kui selles mingeid asju üles soojendada, aga mulle seegi ei meeldi.

Töökohtades on ikka olnud mikrouuni, seal olen kasutanud, aga see rohkem niisugune hädaabivariant nagu ka mõnes kohas karbiga tööle toidu kaasa võtmine, ka see mulle ei meeldi.

Näiteks kui mikros teha kuumad juustusaiad, siis need ei ole pooltki nii head, kui tavalises ahjus või võileivagrilliga tehtud. Kohvi pigem joon külmana kui soojendan, kakaod keedan pliidil, toitu soojendan pliidil või ahjus, ma ei oska mikrolaineahjust kuidagi puudust tunda.

Liha ma nagunii sulatan aeglaselt ja olen sellega harjunud. võtan näiteks eelmisel õhtul sügavkülmast ja panen tavalisse külmkapi osasse.

Ahjaa, mul on gaasipliit ja gaasiahi, neid ei pea küll kuidagi kaua kuumaks ajama. Suts ja valmis.

+7
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma üldiselt ei tee selliseid toite, mida saab uunis soojendada. Eelmise päeva uunis soojendatud lasanje ei kõla just eriti hästi.

+1
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

P.S. laps kasutab koolist tulles näiteks air-fryerit, kui tahab midagi soojaks lasta. Meil on ka röster ja võileivagrill.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei ole iiagi mikrolaineahju olnud. Ei kujuta ette, mida ma sellega teeksin. Kunagi 90-ndatel tundus äge, aga siis õnneks ei avanenud võimalust seda soetada.

Juhtusin just hiljuti üht saadet kuulama, kus räägiti UK vaesemast elanikkonnast, et ei saa endale koralikku toitu valmistada, sest pole pliiti või ahjugi, on ainult mikrolaineahi…

Mismoodi sa soojendad pliidil makaronivormi? Või kartulivormi? Või lasanjet? Või risotot?

+8
-15
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lapsed teevad popkorni. Ma ise oskan seda küll ka pliidil teha, aga lastel on siiski uuniga mugavam. Sügavkülmast võetud moosi sulatan, kui olen õigel ajal unustanud sulama võtta.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mu küsimus käib ikkagi eelkõige selle kohta, et kuidas te ilma mikrouunita eelmise päeva toitu soojendate? Ma ei peagi silmas toidu VALMISTAMIST mikros. Aga tundub, et kõik on nii usinad, et teevad iga päev uue toidu. Mina nii suur kokandushuviline ei ole, püüan teha toitu alati kaheks päevaks, seega on järgmisel päeval vaja see toit üles soojendada ning on palju selliseid roogasid, mida pannil pliidi peal ei saa soojendada. Ja et nädala sees tulevad pereliikmed koju väga erinevalt ajal, ei saa ka kogu toitu korraga elektriahjus soojendada, vaid on vajadus portsjon korraga soojaks lasta. Ma ausalt öeldes mõtlesin, et see on tavaline nähtus, aga vastuseid lugedes tundub, et meie pere on selles osas hoopis erand.

+14
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul pole ka iial mikrolaineahju olnud, toitu teen peaaegu alati mitmeks päevaks. Kui on vaja soojendada eelmise päeva toitu, siis 1-2 portsu enamasti pannil (miks ei peaks mingit toitu saama pannil soojendada – ma ei kujuta sellist toitu ette), kui tervele perele, siis pigem ahjus. Kumbki tegevus ei võta eriti aega.

+11
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mismoodi sa soojendad pliidil makaronivormi? Või kartulivormi? Või lasanjet? Või risotot?

Ok, risotto on neist kõige lihtsam soojendada – lisad vett või puljongit ja lased soojaks. Segamine teatavasti teeb risotto ainult paremaks.
Neid teisi asju ma ei valmista ega söö, aga kui peaks soojendama, siis paneks pannile, törts kuuma vett alla, kaas peale ja auruga soojaks. Mis siin keerulist on?

+9
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul pole ka iial mikrolaineahju olnud, toitu teen peaaegu alati mitmeks päevaks. Kui on vaja soojendada eelmise päeva toitu, siis 1-2 portsu enamasti pannil (miks ei peaks mingit toitu saama pannil soojendada – ma ei kujuta sellist toitu ette), kui tervele perele, siis pigem ahjus. Kumbki tegevus ei võta eriti aega.

No seesama korduvalt mainitud lasanje – mismoodi sa sellist paksu tükki pannil soojendad? Või meie pere lemmik kartuli-hakklihavorm – seegi ju selline tihkema konsistentsiga, pannil soojaksajamiseks tuleks see kuidagi väikesteks tükikesteks lõhkuda ja kaotab seega igasuguse kuju.

Mis toidud on teie peres sellised, mida on lihtne pannil soojendada?

+9
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul ka peale kolimist kohe polnud.
Tegin siis selliseid toite, mida sai ahjus ja pliidi peal soojendada.
Lasanjet saab väga edukalt ka ajus soojaks lasta. Olen ka vaid taldrikuga portsu ahju pistnud vajadusel.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ok, risotto on neist kõige lihtsam soojendada – lisad vett või puljongit ja lased soojaks. Segamine teatavasti teeb risotto ainult paremaks.

Neid teisi asju ma ei valmista ega söö, aga kui peaks soojendama, siis paneks pannile, törts kuuma vett alla, kaas peale ja auruga soojaks. Mis siin keerulist on?

Mulle tundub, et vesi teeg kõik need toidud ju ka siis kuidagi vesiseks. Meie pere risotto pole ka selline vedelapoolne, vaid pigem ikka selline kleepjas, kui sinna vett lisada, pole ju enam sama. Ma ei tea, võib-olla ma olen saamatu, aga minu meelest need pannil ülessoojendatud toidud kaotavad oma apetiitse väljanägemise, kõik on siis selline ühtlane puder.

+12
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle tundub, et vesi teeg kõik need toidud ju ka siis kuidagi vesiseks. Meie pere risotto pole ka selline vedelapoolne, vaid pigem ikka selline kleepjas, kui sinna vett lisada, pole ju enam sama. Ma ei tea, võib-olla ma olen saamatu, aga minu meelest need pannil ülessoojendatud toidud kaotavad oma apetiitse väljanägemise, kõik on siis selline ühtlane puder.

Et kui soojendad pannil eelmise päeva majaronivormi, siis kõige suurem probleem on selle väljanägemises?

Ma arvan, et pole enam mingit vahet, kuidas see välja näeb, üks plöga kõik.

+6
-14
Please wait...

Postitas:
Kägu

Soojendada võib olla vaja vaid mingeid panni- või potiroogasid ja nende soojendamine käib samamoodi nagu valmistaminegi.
Mingeid makaronivorme ja lasanjesid ma ei tee.

Kala ja liha valmistan nii palju kui korraga söömiseks vaja ja kui jääbki üle näiteks tükk loomaliha, siis lõikan selle järgmiseks söögikorraks õhukesteks viiludeks ja lasen pannilt läbi või söön külmalt. Igasugused linnufileed ja kala samuti külmalt, kui peaks üle jääma (tavaliselt ei jää).

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oled saamatu vist jah 😀

+3
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mu küsimus käib ikkagi eelkõige selle kohta, et kuidas te ilma mikrouunita eelmise päeva toitu soojendate? Ma ei peagi silmas toidu VALMISTAMIST mikros. Aga tundub, et kõik on nii usinad, et teevad iga päev uue toidu. Mina nii suur kokandushuviline ei ole, püüan teha toitu alati kaheks päevaks, seega on järgmisel päeval vaja see toit üles soojendada ning on palju selliseid roogasid, mida pannil pliidi peal ei saa soojendada. Ja et nädala sees tulevad pereliikmed koju väga erinevalt ajal, ei saa ka kogu toitu korraga elektriahjus soojendada, vaid on vajadus portsjon korraga soojaks lasta. Ma ausalt öeldes mõtlesin, et see on tavaline nähtus, aga vastuseid lugedes tundub, et meie pere on selles osas hoopis erand.

Ikka meil käib ka samamoodi, mikrouun igapäevases kasutuses.

Igaüks sööb eri ajal, laps tuleb koolist, soojendab midagi (oskab ka kuumaõhufritüüri kasutada) kuid valmistoitu ikka uunis.

+8
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul täpselt sama probleem, aga olen ikka leidnud, et mikroka mugavusest loobuda ei taha. Pm saab ju kõiki toite pliidil üles soojendada, aeglaselt ja madalal kuumusel ja nõud valides, aga see just ongi see ebamugavus, mille mikrokas lahendab. Lisaks on seda mul küpsetamisel tihti vaja kui miskit sulatada või natuke soojendada.

Tahaks kuumaõhufritüüri, aga siis peaks mikro välja viskama, seni pole selles veendunud, ehk siin mõne käo jutt muudab mu meelt

+8
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on mikrokas ja kuumaõufritüür mõlemad kasutuses.

huvitav, et paljudel inimestel on siiani mingi foobia mikrokate vastu. Neid ei ole kuidagi tervisele ohtlik kasutada.

+13
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Et kui soojendad pannil eelmise päeva majaronivormi, siis kõige suurem probleem on selle väljanägemises?

Ma arvan, et pole enam mingit vahet, kuidas see välja näeb, üks plöga kõik.

Pole küll teemaalgataja, aga ei nõustu sellega, et eelmise päeva roog on järgmisel päeval üks plöga kõik. See just uuni pluss ongi, et toit ei lähe plögaks. Eriti vormiroogade puhul ei kannata väljanägemine sugugi: lõikad ilusa nelinurkse tüki, tõstad taldikule ja soojendad uunis ning näeb välja täpselt sama ilus.

+13
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on mikrokas ja kuumaõufritüür mõlemad kasutuses.

huvitav, et paljudel inimestel on siiani mingi foobia mikrokate vastu. Neid ei ole kuidagi tervisele ohtlik kasutada.

Siin ei ole keegi mingist foobiast kirjutanud peale sinu.

+3
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

me ostsime esimese mikrolaineahju paar aastat tagasi ja enam loobuda küll ei tahaks. eks kõike on võimalik ahjus ja pliidil soojendada, aga küsimus on tulemuses ja ajas.

meil oli mikrokas kunagi välismaal elades üürikas, siis kasutasin minimaalselt. olin lastega kodus ja ilmselt oli teine elustiil. siis seejärel u 15 aastat saime ilma hakkama. ostsime just selleks, et saaks ühele inimesele soojendada eelmise (või ka sama) päeva toitu.

meil on lasanje üsna tihti menüüs ja selle soojendamine ahjus kujunes lõpuks sama aeganõudvaks nagu oleks olnud lasanje valmistamine. no ei ole sellel kooli ja muusikakooli vahepeal tunnikeseks koju tulnud lapsel aega, et 30-40 minutit toitu soojendada. ega kl 23 töölt tulev mees ka kuigi rõõmus ei ole, kui ligi tund toitu oodata tuleb. ja samamoodi on risottot tõesti halb pannil soojendada – koor ja juust on ju juba sees ja pannil soojendadaes lähevad kergesti põhja.

nii et mina olen teemaalgatajaga nõus.

+14
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

No seesama korduvalt mainitud lasanje – mismoodi sa sellist paksu tükki pannil soojendad? Või meie pere lemmik kartuli-hakklihavorm – seegi ju selline tihkema konsistentsiga, pannil soojaksajamiseks tuleks see kuidagi väikesteks tükikesteks lõhkuda ja kaotab seega igasuguse kuju.

Mis toidud on teie peres sellised, mida on lihtne pannil soojendada?

Kartulivormist lõikad ruudukujulise tüki, paned pannile, pannile kaas peale ja pliidi keerad väiksele kuumusele. Kogu tarkus.

Meil pole kunagi mikrolaineahju olnud. Gaasipliiidil toidu soojendamisega ja valmistamisega on mõlemad poisslapsed hakkama saanud. Võileivagrill on ka olemas olnud. Suuremat hulka võileibu või pitsat tegid praeahjus.

+6
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

me ostsime esimese mikrolaineahju paar aastat tagasi ja enam loobuda küll ei tahaks. eks kõike on võimalik ahjus ja pliidil soojendada, aga küsimus on tulemuses ja ajas.

meil oli mikrokas kunagi välismaal elades üürikas, siis kasutasin minimaalselt. olin lastega kodus ja ilmselt oli teine elustiil. siis seejärel u 15 aastat saime ilma hakkama. ostsime just selleks, et saaks ühele inimesele soojendada eelmise (või ka sama) päeva toitu.

meil on lasanje üsna tihti menüüs ja selle soojendamine ahjus kujunes lõpuks sama aeganõudvaks nagu oleks olnud lasanje valmistamine. no ei ole sellel kooli ja muusikakooli vahepeal tunnikeseks koju tulnud lapsel aega, et 30-40 minutit toitu soojendada. ega kl 23 töölt tulev mees ka kuigi rõõmus ei ole, kui ligi tund toitu oodata tuleb. ja samamoodi on risottot tõesti halb pannil soojendada – koor ja juust on ju juba sees ja pannil soojendadaes lähevad kergesti põhja.

nii et mina olen teemaalgatajaga nõus.

Selleni me vist juba jõudsime jah, et kobadele, kes toidukoguseid planeerida ei suuda ja pliidil toitu soojendada ei oska, on see hädavajalik. Miks su mees kell 23 lasanjet sööb?

+2
-15
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kartulivormist lõikad ruudukujulise tüki, paned pannile, pannile kaas peale ja pliidi keerad väiksele kuumusele. Kogu tarkus.

Isegi väikese kuumusega jääb ta alt veits kõrbenud ja seest ikka leige. Seda enam, et nii kaua aega võtab.

+10
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selleni me vist juba jõudsime jah, et kobadele, kes toidukoguseid planeerida ei suuda ja pliidil toitu soojendada ei oska, on see hädavajalik. Miks su mees kell 23 lasanjet sööb?

Ei tohi süüa või?

+14
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

??? Eee … pannil? Mis küsimus see on? Tõstan vormist labidaga pannile ja soojendan, kaane panen peale. Või kui vorm on selline, et kannatab pliidile panna, siis koos sellega.

Aga muidu soovitan mina hankida hoopis kuumaõhufritüüri. Saab nii soojendada kui küpsetada kui sulatada ja on tervislik ka veel. Mingit mikrouuni ma küll ei kasutaks kodus, kontoris on teine asi.

+5
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loomulikult mitte veega, vaid ikka õli või võid alla. Esimest korda elus kuulen, et keegi soojendaks pannil veega :O

+4
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mikrokas on olemas, aga see pole laual vaid köögimööbli ukse taga, seega silma all ei ole, kuigi stiilne. Mikrot kasutan kuus vaid paar korda. Üldiselt siis, kui vaja külmunud marjad või jäätis pehmemaks lasta. Kõik toidud soojendan pliidil.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle meenutab mikroahi üheksakümnendaid. Ma loobusin sellest 15 aastat tagasi, kui elukohta vahetasin. Enne seda ka 10 aastat mikroahi oli, aga kasutasin vähe. Soojendada saab eelmise päeva toitu tavalises ahjus või pannil. Aega läheb küll kauem, aga mis siis. Minu äi, kes elab üksi maal kasutab mikroahju küll.

+8
-11
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 216 )

Esileht Kodunurk Kellel pole mikrolaineahju?