Sulle tuleks ilmselt kasuks köögis veidi vabamalt võtta, tundud väga kramplik ja mingis retseptis kinni. Veidi loomingulisust! Ka Itaalias et tehta süüa kõigis kodudes täpselt sama retsepti järgi.
PS mis toiduvalmistamisse puutub, siis peakokad on üsna turvaline seljatagune, kuhu pugeda 😀 Kindlasti turvalisem kui YT laiemalt.
Mõni toit on nii klassika, et sellele “loominguline lähenemine” lihtsalt ei passi. Jah, tehakse igasuguseid imevigureid, aga siis ei saaks toitu ka enam selle klassikalise nimega nimetada. Näitena võib kohe kaubanduskettide soojaletid tuua, kus müüakse siis risotto nime all tavalise keeduriisi sisse segatud praehakkliha ja külmutatud hernest-maisi. Ma isegi ei taha teada, mis see on või miks sellist kooslust risottoks nimetatakse.
Just ise rääkisid kodusest toidutegemisest ja sellest, et toitu võib üle jääda. Nüüd korraga on peakokad ja nende tõde?
YT-s teevad süüa võrdselt nii onu Aavod kui Ramsayd. Sa ei pea seda kõige lihtsamat versiooni vaatama, vaata siis peakoka väärilist.
Aga muidugi on see igaühe enda teha, kuidas kodus toitu valmistab. Mina ei soovi järgmisel päeval mingit veega ülessoojendatud riisirooga. Samuti ei seisa mul toit kaane all lötsumas.
Itaalia või (Eesti) peakokk ei ole mulle ka jumalaks. Teatud toidud teen klassikalisel põhimõttel, muuga on kuidas on, võib vabalt “loomingulist lähenemist” kasutada.