Esileht Kodunurk Kellel pole mikrolaineahju?

Näitan 30 postitust - vahemik 181 kuni 210 (kokku 216 )

Teema: Kellel pole mikrolaineahju?

Postitas:
Kägu

Aga kui nüüd teemat laiendada, siis tegelikult oleme lisaks absoluutsele kultuuritusele teel ka kiviaega. Nimelt on väga laienenud kätega söömine. Näputoidud ei ole enam vaid väikelaste teema, ka täiskasvanud söövad kätega. Rõve, ma ütleks.

Väga suur osa inimkonnast ( hindud, aafriklased jne.) söövad kätega. Tuletan meelde, et nende tsivilisatsioon on tuhandeid aastaid vanem ja kultuurikiht märgatavalt paksem, kui eurooplastel. Tänapäeva inimesed reisivad rohkem, näevad võõraid maid ja kultuure. Saavad aru, et see noa ja kahvliga söönine ja kahvliselja pealt kastme limpsimine polegi ainuõige.

Just. On erinevad kultuurid, meie, eurooplased, arvame, et nagu meil siin tavaks peetakse, ongi ainuõige. Jah, me kõik oleme selle selgeks õppinud ja oskame avalikus kohas enamasti ka kõiki neid söögiriistu õigesti kasutada, ei jää häbisse, kui keegi just seda jälgima peaks. Aga kultuuritust ei näita kindlasti mitte ei pulkade ega ka näppudega söömine. See on täiesti normaalne. Võileiva võtan  ikka näppu ja kui kodus puuvilju/juustu/marju/ vaagnale panen, siis ei eelda küll, et neid peaks tikuga suhu pistma. Vabalt võib näpuga võtta. Mullegi meeldib pannkook rulli keerata ja käest süüa. Kahvel ja nuga rikuksid selle söögikorra täitsa ära. Kas tõesti keegi peab kultuurituteks kõiki inimesi, kes ei manusta iga päev toitu kaetud laua taga kahvli ja noaga? Vaatamata sellele, mida nad muidu elus teevad? Tundub üsna jabur.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Võibolla sellepärast, et kunagi esines siin miski udupeen proua, kes leidis, et teleka vahtimine on ajaraisk ja pensakate tegevus. Et fuih! ja aih!, milline moodne inimene küll vaatab telekat. Ja siis teatas, et nemad vaatavad KOGU PEREGA arvutist filme ja seriaale, kusjuures see kõik tuleb läbi teleekraani 😀 Mis vahe on tema ekraanil ja seepidel sellega, et teised vaatavad samuti sedasama ekraani, aga telesaateid, ei osanud või soostunud ta selgitama 😀

Just seepärast nõmedam jaa. Et ütleb uhkusega, et telekat pole ja siis vaatab samasugusest ekraanist kõike sama 😀 On ikka tola selline inimene.

Seal teemas oli tegelikult ju point mitte ekraanis (arvuti või telekas), vaid telekavas vs arvutis käivitatud filmides. See kägu oli seda meelt, et telekava on idiootlik. Minu meelest ta veel mainis vist Eesti meelelahutussaateid jms, et need on saast.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga kui nüüd teemat laiendada, siis tegelikult oleme lisaks absoluutsele kultuuritusele teel ka kiviaega. Nimelt on väga laienenud kätega söömine. Näputoidud ei ole enam vaid väikelaste teema, ka täiskasvanud söövad kätega. Rõve, ma ütleks.

Väga suur osa inimkonnast ( hindud, aafriklased jne.) söövad kätega. Tuletan meelde, et nende tsivilisatsioon on tuhandeid aastaid vanem ja kultuurikiht märgatavalt paksem, kui eurooplastel. Tänapäeva inimesed reisivad rohkem, näevad võõraid maid ja kultuure. Saavad aru, et see noa ja kahvliga söönine ja kahvliselja pealt kastme limpsimine polegi ainuõige.

Ja kõikides nendes kultuurides on madal keskmine eluiga, pidev pasanteeria ja surraksegi noorelt ära, sest hügieen puudub. Ei pese keegi teist käsi enne söömist ja jälle peavad arstid tegelema toidumürgistuste ja lippavate soolikatega.

+3
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga kui nüüd teemat laiendada, siis tegelikult oleme lisaks absoluutsele kultuuritusele teel ka kiviaega. Nimelt on väga laienenud kätega söömine. Näputoidud ei ole enam vaid väikelaste teema, ka täiskasvanud söövad kätega. Rõve, ma ütleks.

Väga suur osa inimkonnast ( hindud, aafriklased jne.) söövad kätega. Tuletan meelde, et nende tsivilisatsioon on tuhandeid aastaid vanem ja kultuurikiht märgatavalt paksem, kui eurooplastel. Tänapäeva inimesed reisivad rohkem, näevad võõraid maid ja kultuure. Saavad aru, et see noa ja kahvliga söönine ja kahvliselja pealt kastme limpsimine polegi ainuõige.

Ja kõikides nendes kultuurides on madal keskmine eluiga, pidev pasanteeria ja surraksegi noorelt ära, sest hügieen puudub. Ei pese keegi teist käsi enne söömist ja jälle peavad arstid tegelema toidumürgistuste ja lippavate soolikatega.

Moslemitel on rituaalne pesemine, sealhulgas käte pesemine ja väga detailsed hügieenireeglid. Hindudel niisamuti.

Aga mis siin ikka vaielda, kui üks pool tahab lihtsalt oma väärtust tõsta teiste halvustamise abil.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga kui nüüd teemat laiendada, siis tegelikult oleme lisaks absoluutsele kultuuritusele teel ka kiviaega. Nimelt on väga laienenud kätega söömine. Näputoidud ei ole enam vaid väikelaste teema, ka täiskasvanud söövad kätega. Rõve, ma ütleks.

Väga suur osa inimkonnast ( hindud, aafriklased jne.) söövad kätega. Tuletan meelde, et nende tsivilisatsioon on tuhandeid aastaid vanem ja kultuurikiht märgatavalt paksem, kui eurooplastel. Tänapäeva inimesed reisivad rohkem, näevad võõraid maid ja kultuure. Saavad aru, et see noa ja kahvliga söönine ja kahvliselja pealt kastme limpsimine polegi ainuõige.

Ja kõikides nendes kultuurides on madal keskmine eluiga, pidev pasanteeria ja surraksegi noorelt ära, sest hügieen puudub. Ei pese keegi teist käsi enne söömist ja jälle peavad arstid tegelema toidumürgistuste ja lippavate soolikatega.

Moslemitel on rituaalne pesemine, sealhulgas käte pesemine ja väga detailsed hügieenireeglid. Hindudel niisamuti.

Aga mis siin ikka vaielda, kui üks pool tahab lihtsalt oma väärtust tõsta teiste halvustamise abil.

Ära tee nalja. See, et räpase kaltsu ja külma veega paar korda lobistatskse, ei tee sellest veel puhtust ega hügieeni. Ning ei, see ei ole oma väärtuse tõstmine, vaid tõsiasjade nentimine.

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lugesin teemat ja mõtlesin eilseõhtuse menüü peale. Sõime seenekastet kartulipüreega. Kuidas etiketieksperdi arvates seda siis õige süüa oleks?

Meie sõime (ja sööme ka edaspidi) ikka nii kuidas loogilisem ja mugavam: pehmeid asju kahvli nõgusamalt poolelt ja tükitoitu kahvli seljalt.

Aga teemasse ka. Mikrolaineahi on küll olemas, aga toitu soojendan enamasti pliidil või ahjus ja vajadusel kindlasti auruga mitte rasva või õliga. Toidu valmistamisel kasutan rasvainet ja ei näe mingit mõtete toidu maitset lisarasvaga muuta.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

See kahvli seljalt söömine tuli perekooli siis, kui seda telekas näitas (oli saade lauakommetest). Kohe hakati innukalt kinnitama, et just nii nemad söövadki, kunagi varem sellest midagi ei rääkinud.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

See kahvli seljalt söömine tuli perekooli siis, kui seda telekas näitas (oli saade lauakommetest). Kohe hakati innukalt kinnitama, et just nii nemad söövadki, kunagi varem sellest midagi ei rääkinud.

Mulle õpetati seda nõukaaja maa-lasteaias.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lugesin teemat ja mõtlesin eilseõhtuse menüü peale. Sõime seenekastet kartulipüreega. Kuidas etiketieksperdi arvates seda siis õige süüa oleks?

Meie sõime (ja sööme ka edaspidi) ikka nii kuidas loogilisem ja mugavam: pehmeid asju kahvli nõgusamalt poolelt ja tükitoitu kahvli seljalt.

Aga teemasse ka. Mikrolaineahi on küll olemas, aga toitu soojendan enamasti pliidil või ahjus ja vajadusel kindlasti auruga mitte rasva või õliga. Toidu valmistamisel kasutan rasvainet ja ei näe mingit mõtete toidu maitset lisarasvaga muuta.

Lusikaga.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lugesin teemat ja mõtlesin eilseõhtuse menüü peale. Sõime seenekastet kartulipüreega. Kuidas etiketieksperdi arvates seda siis õige süüa oleks?

Meie sõime (ja sööme ka edaspidi) ikka nii kuidas loogilisem ja mugavam: pehmeid asju kahvli nõgusamalt poolelt ja tükitoitu kahvli seljalt.

Aga teemasse ka. Mikrolaineahi on küll olemas, aga toitu soojendan enamasti pliidil või ahjus ja vajadusel kindlasti auruga mitte rasva või õliga. Toidu valmistamisel kasutan rasvainet ja ei näe mingit mõtete toidu maitset lisarasvaga muuta.

Lusikaga.

MIna ka sööksin seenekastet kartulipüreega lusikaga. Supi -või dessertlusikaga.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lugesin teemat ja mõtlesin eilseõhtuse menüü peale. Sõime seenekastet kartulipüreega. Kuidas etiketieksperdi arvates seda siis õige süüa oleks?

Meie sõime (ja sööme ka edaspidi) ikka nii kuidas loogilisem ja mugavam: pehmeid asju kahvli nõgusamalt poolelt ja tükitoitu kahvli seljalt.

Aga teemasse ka. Mikrolaineahi on küll olemas, aga toitu soojendan enamasti pliidil või ahjus ja vajadusel kindlasti auruga mitte rasva või õliga. Toidu valmistamisel kasutan rasvainet ja ei näe mingit mõtete toidu maitset lisarasvaga muuta.

Lusikaga.

MIna ka sööksin seenekastet kartulipüreega lusikaga. Supi -või dessertlusikaga.

Jep. No kaerahelbeputru või mannaputru süüakse ju lusikaga, mitte ei aeta kahvliga taga.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vaatasin Reporterit – Hõbelusika galal söödi praadigi lusikaga 🙂

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Elasin poole oma elust ilma mikrolaineahjuta. Kodus oli ainult puupliit, sellel sai toitu soojendatud. Selline tüütu tegevus, et enne pidi muidugi tule alla tegema ja ootama kuni pliit läks piisavalt soojaks. Siis väikese poti või panniga seda toitu soojendama. Kui ettevaatlik ei olnud, siis kõrbes põhja.

Vanemad on sellised, kes ei võta uusi asju, eriti tehnikavidinaid, kergesti omaks. Elu aeg ju nii tehtud, miks midagi muuta. Enam ei mäletagi, miks sai mikrolaineahi ostetud. Küllap meie, laste, utsitusel, et saab kiiremini. Nüüd kasutavad ka juba paarkümmend aastat hea meelega.

Iseseisvalt elama asudes sai kohe mikrokas hangitud ja (elektri)pliidil soojendamist ei harrastanud üldse. Teen korraga süüa mitmeks korraks, seega ongi mugavam kõike mikrokas soojendada. Saab kiiresti, ei pea potti/panni küürima. Sellised jutud, et mikrolaineahi kuidagi toidu ära rikub ja vitamiinid kõik hävitab ajavad naerma, sest ega see pliidil korduv kuumutamine ka nendele vitamiinidele hästi ei mõju. Elan veel.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teen korraga süüa mitmeks korraks, seega ongi mugavam kõike mikrokas soojendada. Saab kiiresti, ei pea potti/panni küürima.

Meil samuti. Kõik tulevad koju eri aegadel ja tõstavad endale taldrikule täpselt sellise koguse, mida tahavad. Lusikatäit kastet, üht kartulit või  lihaviilu  pannidel soojendama hakata oleks üsna  mõttetu. Ei taha keedukartulile ei vett ega õli alla panna, see rikub ju maitse. Üks kartul üles soojendada pannil – võimalik muidugi, aga milleks, kui seda teevad 5 inimest eri aegadel? Ei kujuta ka ette, kuidas nad selle lusikatäie kastme  kõik pannilt kokku kraabiksid. Ilmselt oleks suht suur kadu.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üht ainult ütlen veel, et mikrolaineahjus toidu valmistamist ei ole tõesti kasutanud. Hea küll, tervet bataati olen näiteks küpsetanud ja tuli hästi välja. Aga et pistaks terve kana mikrolaineahju küpsetamiseks, seda pole isegi proovinud. Ainult portsu kaupa soojendamiseks. Nüüd juba kuumaõhufritüür ka majas, sellega saab toidu valmistatud.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teen korraga süüa mitmeks korraks, seega ongi mugavam kõike mikrokas soojendada. Saab kiiresti, ei pea potti/panni küürima.

Meil samuti. Kõik tulevad koju eri aegadel ja tõstavad endale taldrikule täpselt sellise koguse, mida tahavad. Lusikatäit kastet, üht kartulit või lihaviilu pannidel soojendama hakata oleks üsna mõttetu. Ei taha keedukartulile ei vett ega õli alla panna, see rikub ju maitse. Üks kartul üles soojendada pannil – võimalik muidugi, aga milleks, kui seda teevad 5 inimest eri aegadel? Ei kujuta ka ette, kuidas nad selle lusikatäie kastme kõik pannilt kokku kraabiksid. Ilmselt oleks suht suur kadu.

Päris õudne elustiil. Terve pere käib ühekaupa mingite topsikutega mikrokavahet eilset sööki soojendamas.

0
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei taha keedukartulile ei vett ega õli alla panna, see rikub ju maitse. Üks kartul üles soojendada pannil – võimalik muidugi, aga milleks, kui seda teevad 5 inimest eri aegadel? Ei kujuta ka ette, kuidas nad selle lusikatäie kastme  kõik pannilt kokku kraabiksid.

Mida seal nii väga ette kujutada on? Üks võimalus on panna potipõhja natuke kastet ja see kartul ja liha seal kaane all tasasel tulel koos üles soojendada. Keedukartulit eraldi õliga pannil veidi kuumutades saab ka väga maitsva tulemuse. Rikub maitse? 😀 Hea nali. Mikrokas soojendatud keedukartul on muidugi tõeline maitseelamus, millega naljalt ei võistle…

+4
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üht ainult ütlen veel, et mikrolaineahjus toidu valmistamist ei ole tõesti kasutanud. Hea küll, tervet bataati olen näiteks küpsetanud ja tuli hästi välja.

Mis sul sealt siis välja tuli? Mingi tuline aurav plöga? Kindlasti mitte pealt krõbe ja õhuline bataat, nagu see ahjus tehes on.

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Päris õudne elustiil. Terve pere käib ühekaupa mingite topsikutega mikrokavahet eilset sööki soojendamas.

Miks topsikutega ja eilset? Meil tehakse päevas üks suurem söök ja enamasti lõunaks, kui esimene inimene koju jõuab. Järgmine tuleb alles paari tunni pärast. Muidugi on toit siis juba jahtunud. Mis teha, kui kõigil on nii erinevad päevaplaanid, kool, töö, trennid ja huviringid. Sooja toitu tahavad kõik. Soojendatakse ikka taldrikul ja süüakse normaalselt laua taga.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis sul sealt siis välja tuli? Mingi tuline aurav plöga? Kindlasti mitte pealt krõbe ja õhuline bataat, nagu see ahjus tehes on.

Miks ta peaks pealt krõbe tulema ja mis asi seal õhuliseks läheb? Räägime vist erinevatest asjadest.

Terve bataadi pesin, torkisin noaotsaga koore erinevatest kohtadest läbi ja panin mikrosse küpsema. Valmis ehk siis pehmeks küpsenud sisuga bataadi lõikasin pooleks, noaotsaga lõikasin seest ruuduliseks, lisasin soola ja võid. Lusikaga seest sõin. Koort loomulikult ei söönud, nii et selle krõbedus on ju ebaoluline. Niimoodi saab ahjus ka teha, aga mikros oli see lihtsalt kiirem.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis sul sealt siis välja tuli? Mingi tuline aurav plöga? Kindlasti mitte pealt krõbe ja õhuline bataat, nagu see ahjus tehes on.

Miks ta peaks pealt krõbe tulema ja mis asi seal õhuliseks läheb? Räägime vist erinevatest asjadest.

Terve bataadi pesin, torkisin noaotsaga koore erinevatest kohtadest läbi ja panin mikrosse küpsema. Valmis ehk siis pehmeks küpsenud sisuga bataadi lõikasin pooleks, noaotsaga lõikasin seest ruuduliseks, lisasin soola ja võid. Lusikaga seest sõin. Koort loomulikult ei söönud, nii et selle krõbedus on ju ebaoluline. Niimoodi saab ahjus ka teha, aga mikros oli see lihtsalt kiirem.

Miks? Miks ahjukartulid peaks krõbedad ja õhulised tulema? Või sul ei pea? Peaasi, et on küps?

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga kui nüüd teemat laiendada, siis tegelikult oleme lisaks absoluutsele kultuuritusele teel ka kiviaega. Nimelt on väga laienenud kätega söömine. Näputoidud ei ole enam vaid väikelaste teema, ka täiskasvanud söövad kätega. Rõve, ma ütleks.

Väga suur osa inimkonnast ( hindud, aafriklased jne.) söövad kätega. Tuletan meelde, et nende tsivilisatsioon on tuhandeid aastaid vanem ja kultuurikiht märgatavalt paksem, kui eurooplastel. Tänapäeva inimesed reisivad rohkem, näevad võõraid maid ja kultuure. Saavad aru, et see noa ja kahvliga söönine ja kahvliselja pealt kastme limpsimine polegi ainuõige.

Just. On erinevad kultuurid, meie, eurooplased, arvame, et nagu meil siin tavaks peetakse, ongi ainuõige. Jah, me kõik oleme selle selgeks õppinud ja oskame avalikus kohas enamasti ka kõiki neid söögiriistu õigesti kasutada, ei jää häbisse, kui keegi just seda jälgima peaks. Aga kultuuritust ei näita kindlasti mitte ei pulkade ega ka näppudega söömine. See on täiesti normaalne. Võileiva võtan ikka näppu ja kui kodus puuvilju/juustu/marju/ vaagnale panen, siis ei eelda küll, et neid peaks tikuga suhu pistma. Vabalt võib näpuga võtta. Mullegi meeldib pannkook rulli keerata ja käest süüa. Kahvel ja nuga rikuksid selle söögikorra täitsa ära. Kas tõesti keegi peab kultuurituteks kõiki inimesi, kes ei manusta iga päev toitu kaetud laua taga kahvli ja noaga? Vaatamata sellele, mida nad muidu elus teevad? Tundub üsna jabur.

Jaapanlased ju lausa luristavad toitu, mis neil on austuseavaldus kokale. Meil ülim matslus söögilauas.

Ei saagi kõike ühe pulga peale panna.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga mis siin ikka vaielda, kui üks pool tahab lihtsalt oma väärtust tõsta teiste halvustamise abil.

Veider, kui valesti võib keegi asjast aru saada. Eks see näita jah, kas ininene mõtleb teemasse kaasa või mitte. Jutt ei olnud India või Aafrika inimestest, kombestikust ega ajaloost. Jutt käib aastast 2023 Eesti Vabariigist.
Aga kes tajab tarka panna, pangu. Intelligentne inimene teab isegi, et kultuurid eri paigus erinevad. Ta lihtsalt ei tule sellega hüppama.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vaatasin Reporterit – Hõbelusika galal söödi praadigi lusikaga 🙂

Novat kui juba Reporter ja Hõbelusikas, siis tähendab et perekoolikas lausa PEAB!

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Päris õudne elustiil. Terve pere käib ühekaupa mingite topsikutega mikrokavahet eilset sööki soojendamas.

Juba sõna “söök” on nii…öök. Normaalne inimene kasutab “toit”.

+1
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei taha keedukartulile ei vett ega õli alla panna, see rikub ju maitse.

Keedukartul tehakse loomulikult praekartuliks sellisel puhul.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

MIna ka sööksin seenekastet kartulipüreega lusikaga. Supi -või dessertlusikaga.

Loomulikult kahvli ja noaga.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks? Miks ahjukartulid peaks krõbedad ja õhulised tulema? Või sul ei pea? Peaasi, et on küps?

Ühest toorainest saab ju teha mitmeid erinevaid toite. Ahjukartulid ja näiteks mundris kartulid on erinevad asjad. Minul ei olnud bataati küpsetades eesmärk koort krõbedaks saada, sest ma ei söönud ju seda ära, mulle oli oluline küpsenud sisu. Mundris täidetud kartulil võid aga ei pea kartulikoore ära sööma. Kes sööb, sellele on oluline ka selle krõbedus. Ahjukartulid enamasti vist ikkagi kooritakse ära, siis on jah selle välispinna krõbedus ja küpsenud pehme sisu olulised.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei taha keedukartulile ei vett ega õli alla panna, see rikub ju maitse.

Keedukartul tehakse loomulikult praekartuliks sellisel puhul.

Miks peaks “loomulikult” praekartuliks tegema? Nt mulle praekartul üldse ei meeldi, tudengiajast on siiber. Üks lastest pole ka kunagi praetud kartulit armastanud. Las igaüks elab nagu tahab ja sööb, mis just temale meeldib, ei ole midagi loomulikku selles, et halvustatakse teiste valikuid ja maitse-eelistusi.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks peaks “loomulikult” praekartuliks tegema? Nt mulle praekartul üldse ei meeldi, tudengiajast on siiber. Üks lastest pole ka kunagi praetud kartulit armastanud. Las igaüks elab nagu tahab ja sööb, mis just temale meeldib, ei ole midagi loomulikku selles, et halvustatakse teiste valikuid ja maitse-eelistusi.

Ma pole õnneks pidanud vägisi 5 aastat järjest sama toitu sööma. Kas toona oli praekartul kuidagi odavam, kui keedukartul? Ei olnud ju. Keedukartul uunis on ka tase muidugi, kui on võimalik mõnusat praekat teha. Sibulaga. Lõpus hapukoor peale, mmmm.

+3
-3
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 181 kuni 210 (kokku 216 )


Esileht Kodunurk Kellel pole mikrolaineahju?