Keedukartul uunis on ka tase muidugi, kui on võimalik mõnusat praekat teha.
Keedukartuli lased uunis lihtsalt soojaks ja asud seda kiiresti sööma. See on kogu selle ettevõtmise eesmärk, mitte üritada saada uunist gurmeetoitu. Mõnusat praekat teed siis, kui on rohkem aega ja tahtmist seda süüa.
Kas toona oli praekartul kuidagi odavam, kui keedukartul? Ei olnud ju. Keedukartul uunis on ka tase muidugi, kui on võimalik mõnusat praekat teha. Sibulaga. Lõpus hapukoor peale, mmmm.
Sa vist ei saanud aru, millest jutt oli – keedukartuli soojendamisest mikrokas. Mitte selle keetmisest seal. Tahan soojendada ühe kartuli, siis soojendangi selle 30 sekundiga ja ta jääb ikka keedukartuliks. Mis probleem sul sellega on?
Praekartulit tegime tudengipõlves rohkelt mitte odavuse pärast vaid seetõttu, et seda sai teha oma toas. Ei pidanud kööki vett ära valama jooksma ja kui toit juba valmis, sai seda kohe süüa. Oligi valmis roog koos sibula, küüslaugu ja mingi lihatootega. Või salatiga. Keedukartulit ju väga palju niisama ei söönud, see on ikka lisand millegi kõrvale. Eks neid sai ka muidugi või ja soolaga külmalt söödud. Oleks meil tol ajal olnud mikrokas!
Keedukartuli lased uunis lihtsalt soojaks ja asud seda kiiresti sööma. See on kogu selle ettevõtmise eesmärk, mitte üritada saada uunist gurmeetoitu. Mõnusat praekat teed siis, kui on rohkem aega ja tahtmist seda süüa.
Minul vastupidi. Soovin kuuma keedukartulit. Kui need on paar tundi tagasi keedetud ja jahtunud, panen ühe taldrikule ja soojendan üles. Mis probleem kellelgi sellega on ometi?
Võib-olla mõeldakse, et kui sõnas on ahi, siis peaks sealt tulema ka midagi erilist ja ülevat. Lihtsalt toidu soojendamine on ju prosta värk, kes vana toitu ometi sööb.
Võib-olla mõeldakse, et kui sõnas on ahi, siis peaks sealt tulema ka midagi erilist ja ülevat. Lihtsalt toidu soojendamine on ju prosta värk, kes vana toitu ometi sööb.
Ja kindlasti “õhulist ja pruunistatut”. Nagu see oleks eesmärk. Üks hea kuum keedukartul maitseb väga hästi ja mikrokas ei muuda selle maitset kuidagi. Mismoodi see üldse 30 sekundi jooksul võimalik oleks lihtsalt kartuli enda veemolekule soojendades?
Ei taha keedukartulile ei vett ega õli alla panna, see rikub ju maitse.
Keedukartul tehakse loomulikult praekartuliks sellisel puhul.
Miks peaks “loomulikult” praekartuliks tegema? Nt mulle praekartul üldse ei meeldi, tudengiajast on siiber. Üks lastest pole ka kunagi praetud kartulit armastanud. Las igaüks elab nagu tahab ja sööb, mis just temale meeldib, ei ole midagi loomulikku selles, et halvustatakse teiste valikuid ja maitse-eelistusi.
Mis see muu siis on kui pannil õliga/võiga keedukartuli üles soojendamine? Ikka praekartul. Sina ära söö, aga tuletan meelde, et teema polegi ei sinust ega su lastest. Sorry, katsu leppida!