Ma ausalt öeldes ei usu, et sellest korralikult kinni pead. Ma 100% ei pidanud ja kaal ikka langes. Kui sööd ikkagi lisaks kalorirohkeid ampse, siis muidugi ei lange.
Mina pean kinni. Ei söö ma lisaks mingeid kalorirohkeid ampse. Ütlen lihtsalt, et sellega ei saa kõik inimesed väga saledaks, normaalkaalu küll saavad, aga võib-olla soovkaalu mitte.
Siis tuleb lihtsalt päevast kcal normi vähendada või liikumist ehk päevast kcal kulu suurendada.
Ega programm ei tea mis su kaal teeb ja palju päevas kulutad – ise pead ikka määrama, et kas vaja väiksema kcal menüüd kui kaal seisab või ise end rohkem liigutama.
Mis point sellel kaval siis on kui ikka ise määrad?Tegelikult sellel täpsel kalorilugemisel pole mingit mõtet, energiahulk arvutatakse mingi keskmise valemi järgi, keegi ei saa täpselt kokku arvutada kui palju inimene päevas täpselt energiat kulutab, kõik numbrid on umbmäärased. Sellepärast ongi nii, et osad võtavad kaalus alla, osad mitte, osad püsivad samas kaalus. Pidev grammi pealt kaalumine ja arvutamine liigutub juba toitumishäire alla. Lihtsam on ju jälgida tervisliku toitumise reegleid, taldrikureeglit, mitte ennast igal söögikorral täis õgida kui omale raha eest toitumishäire osta.
Nagu öeldud – programm ei tea sinu päevast kcal kulu, sama kaalu juures võib erineva liikumise juures olla päevane kcal kulu 1700, 1900, 2100 või 2300 jne. Iga personaalse kava omanik teeb samuti, et kui kaal jääb seisma siis langetatakse päeva kcal. Kaal seisab tähendabki, et sööd sama palju kui kulutad – ehk tuleb, kas sisse söödavate kcal hulka vähendada või liikumist suurendada.
Aga kui inimese kaal aasta paigal seisab siis tähendabki, et ta sööbki keskmiselt täpselt sama palju kui kulutab, kui tahab kaalu langetada peabki endale väikese kcal defitsiidi tekitama. Kõik kaalulangetuskavad toimivad ju selle järgi.
Samuti aasta tagasi tehtud menüü ei saagi olla samaväärne aasta-kaks hiljem (kcal kulu), suurem kehamass kulutab rohkem kcal, samuti näiteks rohkem lihast kulutab rohkem kcal. Kui varasemalt inimene kaalus nt 100 ja langes 80 peale siis ta ei saa kaalulangetuseks süüa enam sama palju kui ta 100lt 80le langetades võttis – olenebki siis, kas on kõrvale nt lihastrenni teinud võib juhtuda, et kcal kulu vaja isegi suurendada. Kui kaal seisab pikka aega otsene märk, et vaja langetada sissesöödavate kcal hulka.