Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kes on veel vaktsineerimata-miks?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 293 )

Teema: Kes on veel vaktsineerimata-miks?

Postitas:
Kägu

Küsimus pealkirjas.

Need kes tegid vaktsiini sel talvel, kui palju antikehi alles on ja kas lähete kindlalt sügisele vastu? Mõtlen, et muudkui arvestatakse palju hetkeks on vaktsineeritud inimesi, aga kui kaitstud on nad sügiseks? Kui tegin veebruaris, siis võibolla delta tüvi naerab selle peale oktoobriks, kui uus laine kohal?

Palun mitte tõsta terviseteemasse!

+7
-13
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Oleme terve perega vaktsineerimata. Vaktsiinivastased muidu pole, aga koroonavaktsiinide suhtes veel tahaks oodata-vaadata enne kui enda peal katsetame. Õde ja tema abikaasa on UK-s arstid ja nemad ka ei ole veel teinud, ega soovita. Välismaal elav sõber kaotas eile oma ema, kes sai vaktsiini päev tagasi. Võimalik, et oli juhus, aga sellised asjad teevad ettevaatlikuks. Oleme kodused (elame maapiirkonnas, lähim naaber 500m kanti), töö käib läbi arvuti, lapsed koduõppel, toit jm tuleb koju kulleriga ja nii oleme talitanud terve koroonaaja. Usume, et see on hetkel kindlam kaitse kui vaktsiin. 🙂

+44
-48
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Samuti kogu perega vaktsineerimata – muidu oleme saanud kõik pakutavad riikliku kava vaktsiinid, lisaks ka kollatõve ja puukentsefaliidi omad, kuid gripivaktsiini ei ole kunagi teinud ning covidi vaktsiini ka ei torma tegema. Esiteks pole selle suhtes nii suurt kindlustunnet nagu võiks olla, kui enda tervis mängus on. Ja teiseks on mu isiklik seisukoht, et koroona vastu võiksid olla vaktsineeritud need, kellel selleks tõesti eluline vajadus on (riskigrupid). Väga suur osa ülejäänutest põeks selle väga kergelt läbi. Minugi tutvusringkonnast oli talvel ilmselt mitukümmend inimest mingi hetk koroonas, aga haiglasse sattus ainult üks neist – eakam, ülekaaluline, suitsetaja.

+25
-36
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Vastane ei ole, toetan neid, kes seda ise soovivad teha ja loodan, et võimalikult paljud riskirühmas olevad inimesed ennast ikka vaktsineerivad, kuid ausaltöeldes kardan enda puhul vaktsiini kõrvalmõjusid rohkem, kui koroonat ennast ehk vaktsiinist saadav kasu ei ületa hetkel minu jaoks võimalikku kahju. Olen selle juba ka kergelt läbi põdenud, kuid ma ei tea mis seis antikehadega hetkel on. Ei ole ka eriti usku sellesse, et vaktsineerimine nakatumist ära hoiab, tean isiklikult mitut inimest, kes kas täielikult või osaliselt vaktsineeritud ja on positiivse proovi andnud. Tõsi, nad ei ole raskelt haigestunud, kuid see vaktsiini mõte ju ongi-kaitsta vaktsineeritut raskelt haigestumise eest.

+20
-16
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

meil on laps vaktsineerimata. siis, kui tema vanusegrupp vaktsineerima lubati, istus tema ööd-päevad arvuti taga ja kirjutas diplomitööd. kui see lõpuks valmis sai, siis avastasime üllatusega, et ainsale talle sobivale vaktsiinile (krooniline haigus+trombioht, Terviseameti ja perearsti arvates sobib vaid phizer) Tallinnas-Harjumaal vabu aegu praktiliselt polnud: juunis oli vabu aegu vaid lõpuaktusele eelnevale päevale (kui vaktsineerimisjärgselt palavik tekiks, siis aktusele ei pääse). Järgmised vabad ajad on digiregistratuuris alles juulis, loodetavasti saab enne sügist ikka oma 2 doosi kätte.

+12
-18
Please wait...

Postitas:
Kägu

meil on laps vaktsineerimata. siis, kui tema vanusegrupp vaktsineerima lubati, istus tema ööd-päevad arvuti taga ja kirjutas diplomitööd. kui see lõpuks valmis sai, siis avastasime üllatusega, et ainsale talle sobivale vaktsiinile (krooniline haigus+trombioht, Terviseameti ja perearsti arvates sobib vaid phizer) Tallinnas-Harjumaal vabu aegu praktiliselt polnud: juunis oli vabu aegu vaid lõpuaktusele eelnevale päevale (kui vaktsineerimisjärgselt palavik tekiks, siis aktusele ei pääse). Järgmised vabad ajad on digiregistratuuris alles juulis, loodetavasti saab enne sügist ikka oma 2 doosi kätte.

Vähemalt täna, kui ühe lapsega vaktsineerimiskeskuses käisin Tallinnas, öeldi et aegu on saadaval  lausa ülehomseks. Pfizerist jutt. Meil on ka plaan lapsed enne kooli vaktsineerida.

+18
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vaktsineerimata.  Mul on ravimite allergia, nii et iga ravim tekitab terviserikkeid. On julm selle kartuses, et võib olla jään haigeks, leida võimalus endale hankida terviserike, mis on kindel.

+14
-8
Please wait...
Postitas:
Kägu

Ma olen liiga noor ja samas liiga vana.

Norras enne septembri lõppu mul lootust vaktsineeritud saada pole.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen vaktsineerimata kuna põdesin märtsis haiguse läbi. Suve lõpuni saan enda covid-tõendiga läbi, eks siis sügisepoole saab vaadata mis seis on ja kas peab vaktsiini ära tegema. Vastane ei ole, lihtsalt enda mäletamist mööda pole ma täisealisena ühtegi kaitsesüsti tegemas käinud.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

vaktsineerimata ja tean mitmeid, kes pole ja ei kavatse. Miks? Põdesin läbi, pole riskirühm ja toimiv immuunsus.

+18
-12
Please wait...
Postitas:
Kägu

Vähemalt täna, kui ühe lapsega vaktsineerimiskeskuses käisin Tallinnas, öeldi et aegu on saadaval lausa ülehomseks. Pfizerist jutt.

Tänud. ülehomseks ei leidnud, aga digiregistratuurist leidis laps  aja  1.juuliks Saku tn mingisse väikesesse kliinikusse.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vaktsineerimata. Mul on ravimite allergia, nii et iga ravim tekitab terviserikkeid. On julm selle kartuses, et võib olla jään haigeks, leida võimalus endale hankida terviserike, mis on kindel.

Iga ravim? Oled ikka Punasesse Raamatusse endast teada andnud? Inimene, kellel iga ravim ja vaktsiin tekitab terviserikkeid, on ikka ülim haruldus ning tõenäoliselt pannakse sind Briti Muuseumi välja peale surma.

+42
-15
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 25 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Küsimus pealkirjas.

Need kes tegid vaktsiini sel talvel, kui palju antikehi alles on ja kas lähete kindlalt sügisele vastu? Mõtlen, et muudkui arvestatakse palju hetkeks on vaktsineeritud inimesi, aga kui kaitstud on nad sügiseks? Kui tegin veebruaris, siis võibolla delta tüvi naerab selle peale oktoobriks, kui uus laine kohal?

vaktsiin saadud veebruaris ja never pole antikehi määranud. see number ei ytle midagi.

Päris suur osa Kalevipoegadest on  vaktsineerimata ja nemad on mõnusa  portsu otsas. Tagasiminekuks Jaanipäevade pidustustelt pidid nad kiirtesti tegema.  Aga mitte kõigile ei jagunud aegu pealinnas.

+7
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Olen rase, tähtaeg juulis. Vaktsineerin pärast sünnitust.

+12
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Enne rasedaks jäämist ei saanud veel, nüüd sai just esimene trimester läbi ja sel ajal ei tahtnud kindluse mõttes teha. Nüüd võiks, aga numbrid nii all, et ootan kuu aega veel ja lasen suve teises pooles teha, siis on laps juba rohkem välja arenenud ja mul endal süda rahulikum. Seni istun suvekodus kõigist inimestest eemal.

+19
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, palun tõsta Covid-teemasse kleepeka alla!

+2
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, palun tõsta Covid-teemasse kleepeka alla!

Hea koht sellistele teemadele.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen vaktsineerimata, sest kuna suvel reisida ja massiüritustel osaleda ei plaani, siis kevadel vastu suve, kui nakatumine madalaks läheb, ei näinud põhjust vaktsineerima minna. Plaan on vaktsineerida augusti lõpu poole, vastu sügist. Siis peaks vaktsiiniga vast kevadeni välja vedama, suuremast nakatumise lainest läbi.

Ega ilmaasjata ei viitsi endale ühtegi ravimit sisse võtta ja kui seda vaktsiini teha, siis ikka enne haigestumishooaega, arvan ma. Ega gripivaktsiini ka keegi ju mais-juunis ei tee, ikka enne eeldatavat suuremat nakatumist.

Kes reisivad ja rohkem masside keskel ringi liiguvad, nemad muidugi tehku kohe, neil on see põhjendatud juba praegu.

+11
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen vaktsineerimata, sest ei usalda seda vaktsiini ja leian, et olles niivõrd noor inimene, on põdemine ilmselt lihtsam. Kes tahab vaktsineerida, vaktsineerigu. Kellegagi vaidlema ei hakka, sest see on igaühe enda otsus ja kellegi teise tervise eest mina vastutust võtta ei taha, seega ei miinusta ka ka kellegi vaktsineerija vastust.

+21
-25
Please wait...
Postitas:
Kägu

Samuti kogu perega vaktsineerimata – muidu oleme saanud kõik pakutavad riikliku kava vaktsiinid, lisaks ka kollatõve ja puukentsefaliidi omad, kuid gripivaktsiini ei ole kunagi teinud ning covidi vaktsiini ka ei torma tegema. Esiteks pole selle suhtes nii suurt kindlustunnet nagu võiks olla, kui enda tervis mängus on. Ja teiseks on mu isiklik seisukoht, et koroona vastu võiksid olla vaktsineeritud need, kellel selleks tõesti eluline vajadus on (riskigrupid). Väga suur osa ülejäänutest põeks selle väga kergelt läbi. Minugi tutvusringkonnast oli talvel ilmselt mitukümmend inimest mingi hetk koroonas, aga haiglasse sattus ainult üks neist – eakam, ülekaaluline, suitsetaja.

Selle kommentaari kohta tuli teade:
Seaduse rikkumisele üleskutsuvad ning kehtivate õigusaktidega vastuollu minevad sõnumid (Kasutajatingimused 4.6)

Mu teadmised me seadustest ja õigusaktidest on vist õige nadid, nagu välja tuleb 😀

+12
-7
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ei ole veel kuna maapiirkonnas, kus veedame terve suve, ei ole pakkumisel ühtegi vaktsineerimisaega. Kavatsen sellest ka terviseametile kirjutada, et on tore nende kutseid saada, aga on piirkondi, kus pole ju pakkuda teenust. Loodan hetkel veel sellele, et olen läbipõdenu ja hiljemalt sügise alguses teen linnas vaktsiini.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen vaktsineerimata, aga põhjus on see, et olen rase ja ei soovi hetkel lisariski. Muidu paljud mu lähedased on vaktsineeritud. Tean vist isegi rohkem neid, kes on süsti saanud kui neid, kes ei ole. Ise plaanin sügise poole vaktsineerida kui laps on sündinud ja veidi kasvanud on.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina pole ka end vaktsineerinud.

Kuigi vahepeal oli aeg kirja pandud, vabastasin selle aegsasti kellelegi teisele.

Saan selle vajalikkusest aru kyll. Reisimist soodustab samuti, mis mullegi vajalik oleks.

Aga.. mis sundis ettevaatlikkusele, oli gripivaktsiin. Ma olen enamuse aja oma elust olnud täiesti terve inimene (vanus: 41), kuid peale gripi systi (kahel aastal) sain kohutava kurguvalu. No ikka p6rguliku! Mida pole ei varem ega ka hiljem kunagi kogenud. Mitte ykski rohi, pihusti, siirup ei toiminud. Pluss valuvaigistid. Vaevlesingi kolm ööd-päeva ärkvel.

Eelmine sygis jätsin selle jama vahele ja enesetunne on olnud läbi aasta endiselt suurepärane!

Arvestades eelnevalt kirjapandut, siis on tekkinud t6esti m6te, et kui selle sutsu ka veel teen.. täiendan vbl surmaregistrit. Inimestel on selline “OMA” sisemine tunnetus, mida ma usaldan.

P.s. mu vend p6des koroona läbi ilma yhegi symptomita. Test oli tal tarvis teha, kuna ei ela Eestis: siia kylla tulles j6ulude ajal. Ma ka ju samast puust tehtud – see mahendas hirmu. Eelistaksin pigem läbip6demist ja oma loomulikku immuunsust.

Vanemad ja vanavanemad on k6ik kenasti kaitstud (vaktsineeritud).

Mu ema on arst, kuid ka tema ei sekkunud mu otsusesse. Kogu see teema on olnud nii kiires muutumises (muteerumises), et jah… tark ei torma 😉

+15
-10
Please wait...
Postitas:
Kägu

Mees pani end perearsti juures riskigrupis vaktsiinisaajate nimekirja. Nüüd selgus, et perearstidele enam esmaseid doose ei väljastata ja nad ei saagi riskirühma vaktsineerida.

Arvan, et meil päris mitmed sellepärast vaktsineerimata. Nimekirjas ootajatele ei ole teatatud, et perearsti juures ei saa. Kõik ei ole digiregistratuuris aja panemises osavad. Kõigil ei ole autot või autoga lapsi, kes neid sõidutada saaks. Bussiajad ei sobi.

Kui riigi eesmärk on kiiresti rohkem vaktsineerida, siis peaks inimesele lähemal ja mugavamalt teenust pakkuma.

+5
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oleme kodused (elame maapiirkonnas, lähim naaber 500m kanti), töö käib läbi arvuti, lapsed koduõppel, toit jm tuleb koju kulleriga ja nii oleme talitanud terve koroonaaja.

Ma saan aru, et lapsed ongi ametlikult koduõppel ja koolitad neid kodus ise? Sest mittekoduõppe lapsed käisid mais-juunis koolis kontaktõppel ja teevad seda ka septembris. Septembriks me koroonast lahti saanud kahjuks veel ei ole.

+11
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kulla inimesed, asi pole ju ainult selles, et teie ahju taga istute! Isegi teie võite vajada elupäästvat operatsiooni, pikaajalist ravi vms ja see pole võimalik, sest haiglad on koroonahaigeid täis ja kogu raha läheb nende jaoks.

Kui on suured piirangud, siis teeb see suurt kahju majandusele, see puudutab igal juhul ka teid! Igalt poolt tuleb kärpida, sealhulgas ka teie hüvesid!

+21
-10
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 13 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Vaktsineerimata. Mul on ravimite allergia, nii et iga ravim tekitab terviserikkeid. On julm selle kartuses, et võib olla jään haigeks, leida võimalus endale hankida terviserike, mis on kindel.

Vaktsiin ei ole ravim, riskidest tuleb rääkida oma perearstiga.

+10
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mees pani end perearsti juures riskigrupis vaktsiinisaajate nimekirja. Nüüd selgus, et perearstidele enam esmaseid doose ei väljastata ja nad ei saagi riskirühma vaktsineerida.

Arvan, et meil päris mitmed sellepärast vaktsineerimata. Nimekirjas ootajatele ei ole teatatud, et perearsti juures ei saa. Kõik ei ole digiregistratuuris aja panemises osavad. Kõigil ei ole autot või autoga lapsi, kes neid sõidutada saaks. Bussiajad ei sobi.

Kui riigi eesmärk on kiiresti rohkem vaktsineerida, siis peaks inimesele lähemal ja mugavamalt teenust pakkuma.

Sa suudad kirjutada perekooli, aga ei suuda mehele digiregistratuuri aega panna?

Aegu saab panna ka telefoni teel. Kui kuidagi kohale ei saa, tuleb OV sotsiaaltöötajalt abi küsida.

+11
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kulla inimesed, asi pole ju ainult selles, et teie ahju taga istute! Isegi teie võite vajada elupäästvat operatsiooni, pikaajalist ravi vms ja see pole võimalik, sest haiglad on koroonahaigeid täis ja kogu raha läheb nende jaoks.

Kui on suured piirangud, siis teeb see suurt kahju majandusele, see puudutab igal juhul ka teid! Igalt poolt tuleb kärpida, sealhulgas ka teie hüvesid!

100% nõus. Minu sugulane ei pääsenud koroona-ajal õigeaegselt eriarsti juurde ning uued vähisiirded jäid avastamata. Haiglad olid puupüsti täis, plaanilist ravi lükati kuust kuusse edasi. Nüüd leiti, et vähk on vahepeal liiga kaugele arenenud ning ravi enam pole. Palliatiivraviga lihtsalt leevendatakse sümptomeid kuni ta sureb. Ta pole kindlasti ainus ja see on ainult üks näide koroona võimalikust mõjust.

Vaktsiinivastased absoluutselt ei taju ja neid vist ka ei huvita nende otsuste mõju laiemas plaanis.

+24
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vaktsiinivastased absoluutselt ei taju ja neid vist ka ei huvita nende otsuste mõju laiemas plaanis.

Pole vaktsiinivastane, kuid see ei hoia ju nakatumist ära: pigem on enese kaitseks (kergemaks p6demiseks) nakatudes.

+7
-7
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 293 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kes on veel vaktsineerimata-miks?