Pakume-arutleme.
Parteikandidaadid: Urmas Reinsalu, Mart Helme, Kaja Kallas, Mailis Reps
Parteitud: Artur Talvik
Presidendiks saab: täielik must hobune
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Kes saab 2021. aastal presidendiks?
Pakume-arutleme.
Henn Põlluaas
Mart Helme, ma loodan.
Võiks saada keegi, kes ei ole vingus näoga ja nagu pahane, et peab president olema.
See võiks olla mõni teadlane. Ja mitte mingil juhul sotsidega seotud isik. Ja mitte mingil juhul naine, sest ei THI abikaasa Evelin ega ka mitte praegune president pole suutnud soliidseks ja neutraalseks jääda.
Võiks saada keegi, kes ei ole vingus näoga ja nagu pahane, et peab president olema.
Ja keegi, kes ei tee riigile häbi ei riigisiseselt ega -väliselt, kes on Eesti president (ehk siis ei häbene ega põlga eesti rahvast) ja kes ei ürita kaasa lüüa päevapoliitikas (mis põhiseaduse järgi pole presidendi asi).
Siin teemas senimaani nimetatutest ükski ei tundu sobivat.
Võibolla sobiks üks Saaremaalt pärit zooloogiaprofessor, kuigi ma tema poliitilistest vaadetest väga ei tea. Ja ammugi ei tea, kas ta ise sellist ametikohta üldse ette kujutaks või tahaks.
Kahe viimase laadseid peaks kindlasti vältima, rohkem ei ole oma rahva sõimajaid vaja. Karta on, et naiste närvid selles ametis ei pea vastu, hakkavad tõmblema, tundleja ja sekkuma kuhu ei ole vaja. Mõni poliitikakauge tark ja esinduslik teadusMEES võiks olla.
Viimastel aastatel on riigipühade ajal tunne, et paruness sõimab oma pärisorje (rahvast) ja mõisavalitsejat (valitsust), ega kepihoopidestki palju enam puudu jää (venelaste mässama ässitaja ka juba välja otsitud).
kas midagi jäi arusaamatuks, kas minu arvamus on keelatud
Sinu kommentaar Perekooli Foorumis märgiti ebasobivaks.
Vastavalt Perekool.ee kasutajatingimustele on Teil 48 tundi, et viia kommentaar vastavusse kasutajatingimustega.
Kasutajatingimused:
https://perekool.ee/toimetus/kasutajatingimused/
Kui leiate, et kommentaar ei riku Perekool.ee kasutajatingimusi, siis on teil õigus jätta kommentaar muutmata.
Kommentaari autor vastutab ainuisikuliselt kommentaari sisu üle.
Kommentaaride sisust tekkinud nõuete tekkimisel edastab Perekool.ee kõik andmed kommentaari autori kohta Õigusorganitele.
NB! Tegu on informatiivse kirjaga, kirjale mitte vastata. Küsimuste korral kirjutage info@perekool.ee
Viide kommentaarile: https://foorum.perekool.ee/vastus/3522580/
Lisainfo:
Solvav ja alandav arutelu teise inimese ja tema lähedaste isikliku elu kohta(Kasutajatingimused 4.4)
Marju Lauristin. Kuigi ma ei usu, et ta ise seda sooviks.
Marju Lauristin. Kuigi ma ei usu, et ta ise seda sooviks.
Kolmandat sotsi Eesti ühiskond küll enam üle ei elaks!:)
trump 2020!
Mina näeksin sel kohal hea meelega Jüri Luike – intelligentne ja tasakaalukas inimene.
Minu jaoks on 2 sobivat kandidaati aga kardan, et kumbki neist pole nõus. Jüri Luik ja Ülle Madise.
Mina näeksin sel kohal hea meelega Jüri Luike – intelligentne ja tasakaalukas inimene.
Helme oleks õudus!
Mulle meeldis Marina Kaljurand, kahju, et teda enam valikute seas ei ole. Tark ja karismaatiline naine!
Pakume-arutleme.
Üks võimalus on, et valimised jäävad ära. X-faktor. Ja praeguse presidendi ametiaeg liigub edasi kuni valitakse president.
Jüri Luik.
Helme oleks õudus!
Mulle meeldis Marina Kaljurand, kahju, et teda enam valikute seas ei ole. Tark ja karismaatiline naine!
Karismaatiline?
Vali naer saalis
Võiks olla inimene, kes ei tule poliitikast. Mul ükskõik, kas mees või naine, aga kindlasti peaks ta oskama vähemalt kaht võõrkeelt (sh inglise keelt) ning olema haritud ning laia silmaringiga.
Ardo Hansson on üks, kelle nimi kohe pähe kargas.
Raivo Vare, Indrek Neivelt, Peep Talving, Mailis Reps.
“Järgmised presidendivalimised toimuvad meil teadupärast 2021. aasta sügisel ning praeguse seisuga ei ole Kersti Kaljulaiul tagasivalimiseks peaaegu mingeid võimalusi. Kui enne haldusreformi ehk 2016. aastal kuulus valimiskogusse 234 valijameest omavalitsustest ja 101 riigikogu liiget, siis järgmiseks korraks on nende suhe ainult 107:101 kohalike omavalitsuste esindajate kasuks. See tähendab, et erakondade tähtsus presidendivalimistel kasvab kõvasti. Kuna praegust riigipead ei salli ükski valitsuspartei, siis pole tal ka tagasivalimise lootust.”
Tsitaat pärineb https://www.sotsid.ee/hannes-rumm-presidendivalimised-kui-paraolumpia/
Ja aru on saada, et ta ei üritagi võtta ette juba eos ebaõnnestuma määratud pingutust.
Eelistan tugevalt teadustaustaga (õigus, majandus, ajalugu, kirjandus vms), laia silmaringiga, rahvusvaheliselt pädevat ja omas valdkonnas nime teinud, võõrkeelteoskajat, parteiülest (veel parem kui üldse parteitut) kandidaati. Kes sihandne olla võiks, jään hetkel hätta. Kes üldse VÕIKS saada esimeses voorus riigikogulaste häälteenamuse 68 häält, 3-4 partei ühise toetusega, keda valiksid nt nii RE, KE, EKRE rõõmsalt ühiselt?? Vähe ulme tundub sellise imeinimese leidmine.
Veidekas? Jaak Jõerüüt? (Tema boonus on, et saaks normaalse esimese leedi. J.J miinus on, et vana juba.) Andres Kasekamp? Ardo Hansson sobiks ka (veel üks väliseestlane). Noh, unistada ei keela keegi, et tulebki kandidaat väärikas ja aus ja tark ja mitte poliitkarjerist ja kuldne kuu on selgas…
Peep Talving on hullult karismaatiline tegelane … aga mina eelistaks, et ta jätkaks oma praeguses ametis. Indrek Neivelt oleks igati ok kandidaat 🙂
Eesti presidendiks sobiks ikka eestlane ja ei tohiks olla mõni järjekordne värvi vahetanud ekskommunist.
Peep Talving on hullult karismaatiline tegelane … aga mina eelistaks, et ta jätkaks oma praeguses ametis. Indrek Neivelt oleks igati ok kandidaat 🙂
Neivelt ja Hansson on tõesti parimad kandidaadid. Mulle meeldib Hansson rohkem, sest ta suutis EP presidendina alati soliidseks ja vaoshoituks jääda.
Ja just soliidsest presidendist on meil viimased 14 aastat suur puudus olnud.
Eesti presidendiks sobiks ikka eestlane ja ei tohiks olla mõni järjekordne värvi vahetanud ekskommunist.
Pigem soliidne ekskommunist, kui viimsegi väärikuseta sots.
Mart Helme, ma loodan.
Hullemat valikut on raske pakkuda. Presidendil võiks midagi ka kahe kõrva vahel olla.
Ma sooviks presidendina näha Rain Lõhmust või Indrek Neivelti. Meelsasti näeksin ka Sauli Niinistöt või Carl Gustavit.
See kisakõride partei ei taipa lihtsat matemaatikat. 20 % on vähemus, ehk siis 20%-le ei meeldi Kaljulaid aga 80%-le valijatest ei meeldi Lähtru-Lenin ja tema jüngrid.
Ma sooviks presidendina näha Rain Lõhmust või Indrek Neivelti. Meelsasti näeksin ka Sauli Niinistöt või Carl Gustavit.
Meil juba 1 väljamaine jänki oli juba president, kes üle saja tuhande euro tagastamata tasku pistis.
Ehk võisk sellest õppida, et Eesti president peaks olema eestlane, eestimeelne, Eestis sündinud soliidne ja rahulik inimene.
See kisakõride partei ei taipa lihtsat matemaatikat. 20 % on vähemus, ehk siis 20%-le ei meeldi Kaljulaid aga 80%-le valijatest ei meeldi Lähtru-Lenin ja tema jüngrid.
Peale Perekooli sotside ei tea ma enam kedagi, kellele Kaljulaid meeldib.
#3522955:
See kisakõride partei ei taipa lihtsat matemaatikat. 20 % on vähemus, ehk siis 20%-le ei meeldi Kaljulaid aga 80%-le valijatest ei meeldi Lähtru-Lenin ja tema jüngrid.Peale Perekooli sotside ei tea ma enam kedagi, kellele Kaljulaid meeldib.
No eks sa suhtled ainult omasugustega.
Ja mina omasugustega. Ei tea kedagi, kes sotse valiks ja ei tea kedagi, kellele Kaljulaid ei meeldiks. Ekre valijaid ei tea kah õnneks.
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Kes saab 2021. aastal presidendiks?