Näitan 11 postitust - vahemik 1 kuni 11 (kokku 11 )

Teema: Kilpnääre

Postitas:
p2ikseke89

Kas teie arvates on need normaalsed näidud rasetumiseks? Käisin ka Maie Väli juures kelle arvates need täiesti normaalsed aga mina nii ei arva.
TSH 2,43. Ref väärtus 0,40-4,0
FT4 11,24. Ref väärtus 11,5-22,7
Ferritiin 74,2 ref väärtus 10,0-150
Folaat 8,58 ref väärtus 7,64

Please wait...
Postitas:
Kägu

Kas teie arvates on need normaalsed näidud rasetumiseks? Käisin ka Maie Väli juures kelle arvates need täiesti normaalsed aga mina nii ei arva.

TSH 2,43. Ref väärtus 0,40-4,0

FT4 11,24. Ref väärtus 11,5-22,7

Ferritiin 74,2 ref väärtus 10,0-150

Folaat 8,58 ref väärtus 7,64

mis sa ise arvad?
T4 võiks olla ideaalis kõrgem. aga kui sa praegu kilpnäärme ravimeid ei tarvita ja see on suu loomulik näit, siis tegelikult on see juba ok, juhul kui enesetunne korras on

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ferritiin on ikka väga madal. Ideaalis võiks olla 120 vähemalt.
Soovitan raua preparaate süüa ja kordus proovi anda mingi aja möödudes, et kas on paremaks läinud. Paar kuud võtta preparaate.
Folaat on igati ok, puhast folaati ega foolhapet ei soovita hetkel. Sest see on normis, isegi suurem.
FT4 võiks ka suurem olla. FT4 ja THS on omavahel seotud.
Need pole korras näidud tõesti nagu arst väidab.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Optimaalseks rasestumiseks on madalad. Jaanus kerge on endokrinoloog, kes teab neid asju hästi.

Ferritiin on ilus kõrge, eelmine vastaja ajab ilmselt hemoglobiiniga sassi.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kui sa tahad olla targem kui 20+ aastase kogemusega endokrinoloog-günekoloog, siis palun väga. Nii TSH kui vaba F4 on täiesti ok, mingit alatalitlust ei paista ega lähitulevikus tekkivat- oleks ju parem, kui näit oleks lähemal kahele, aga alatalitusest on asi kaugel. Sa oled nähtavasti liiga kinni selles üldteadmises, et rasestumiseks peab TSH olema alla 2-2,5. Ferritiin on ok ja folaat korralik (oled nähtavasti võtnud foolhapet või veel parem, korralikku folaadiga toidulisandit).
Milles sinu meelest probleem on? Kui see on saavutatud ilma igasuguste ravimiteta, siis kindlasti ei saa selle näiduga hakata sööma L-türoksiini, saad tõenäoliselt ületalitluse. Sul pole alatalitlust ja see on täiesti ok näit rasestumiseks.

Mis oli prolaktiin? Kindlasti mõõdeti seda ka, sest see on sõltuvussuhtes TSHga jms.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5963163/
http://perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/TSH.htm

Kindlasti tuleb raseduse ajal tsh hormoonil silm peal hoida, kilpnäärmehormooni vähesus= kõrge tsh on rasedusele ohtlikum kui mitterasedana.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kindlasti mitte ei arva, et targem 😉

Please wait...
Postitas:
Kägu

mulle kirjutas jaanus kerge sarnaste näitajatega killukese rohtu välja. pidas vajalikuks. just rasestumiseks. ütles, et kui rasestumisplaani poleks, siis ei oleks vaja.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

25 mikrogrammi?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kindlasti mitte ei arva, et targem 😉

No aga arvad ju?

Please wait...
Postitas:
Kägu

Teisase arvamuse küsimine on kahtluste puhul alati väga nutikas mõte – aga pöördu pigem selleks muu spetsialisti/kliiniku poole, mitte foorumisse, et õiget infot saada,

Please wait...
Postitas:
Kägu

Jah, sul on alati õigus võtta oma analüüsitulemused näppu ja minna küsida teist arvamust, nt Fertilitase endokrinoloogi jms juurde saab kiiresti.
Kui üritad rasedaks jääda, siis ainult on selle näidu üle mõtet muretseda, muul juhul on see täiesti ok näit ja mingit ravi ei vaja.

Mis oli prolaktiin, kas selle liig on välistatud? Kindlasti Väli kontrollis seda koos teistega. Kas kõik muud suguhormoonid on balansis ja tsükkel korras?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Näitan 11 postitust - vahemik 1 kuni 11 (kokku 11 )