Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kiluvõileiva hind

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 63 )

Teema: Kiluvõileiva hind

Postitas:
Kägu

https://maaleht.delfi.ee/news/maaleht/arvamus/piret-tali-tanavalaatade-kiluvoileiva-hind-ei-vasi-mind-ullatamast?id=87110655
Muidugi oleks tore, kui kõik oleks odav. Aga kiluvõileiba ei pea ju ostma! Osta kilu, võid ja leiba ja tee endale kordades odavam võileib.
Kui ostetakse, siis järelikult hind sobib. Sellel põhinebki kapitalistlik majandusmudel. Küsida saab sellist hinda, mille eest ostetakse.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mis sa selle tasulise artikli siia linkisid?

Please wait...
Postitas:
Kägu

Piret ei tea, millise tootja kilu on õige, et head võileiba teha.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kodus saan larpida kohvi 20 senti tass, ometi joon kohvikus kohvi 2 eurot tass.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Kiluleiba vaevalt keegi hea maitse austaja kilepakis olevast vürtsikilufileest teeb. Seda tehakse ikka Tallinna kilust, see plekktoos, ise puhastatakse.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Puhastamine on liiga rõve.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Jah kõige parem on see ise puhastatud.Mul veel kadunud isa jättis isegi selgroo sisse aga mina tahan ikka puhast.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kiluleiba vaevalt keegi hea maitse austaja kilepakis olevast vürtsikilufileest teeb. Seda tehakse ikka Tallinna kilust, see plekktoos, ise puhastatakse.

Kindel, et see on plekktoosi Tallinna kilu?
Sesmõttes, et see “õige” vürtsikilu marinaad koosnev vist miinimum 14-st komponendist, mis peavad olema õiges vahekorras.
Kui midagi on puudu või valesti, siis ongi jama.

P.S: “Tallinna kilu” teevad nii Viru Rand, Kaluri, kui Kihnu kala jne, kõigil on erinev maitse.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mis sa selle tasulise artikli siia linkisid?

Suuremal osal on need ligipääsud praeguseks siiski juba ju olemas. Need ei maksa ju suurt midagi.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kiluleiba vaevalt keegi hea maitse austaja kilepakis olevast vürtsikilufileest teeb. Seda tehakse ikka Tallinna kilust, see plekktoos, ise puhastatakse.

Kindel, et see on plekktoosi Tallinna kilu?

Sesmõttes, et see “õige” vürtsikilu marinaad koosnev vist miinimum 14-st komponendist, mis peavad olema õiges vahekorras.

Kui midagi on puudu või valesti, siis ongi jama.

P.S: “Tallinna kilu” teevad nii Viru Rand, Kaluri, kui Kihnu kala jne, kõigil on erinev maitse.

Sellised kiluleivapoolikud, nagu artiklis kirjeldatakse, maksid viimasel laadal, kus ma käisin, 65 senti ja siis ka ma mõtlesin, et päris kõva tööraha. Pool leivaviilu, või, kaks kilufileed, võibolla kolmandik muna ja näpuga rohelist sibulat. Aga jube head olid.

PS parimad kilud meie meelest on helesinises, peaaegu neoonsinises prekk-karbis. Tootjat peast ei tea.

Juba ette fileeritud kilud pole päris see 🙂 , aga inimene, kes küsib kiluleiva eest 5 eur, teeb need usutavasti juba fileeritud, kilepakis kaladest. Et saaks võimalikult suure kasumi võimalikult lihtsalt.

Oma kodus käib meil või asemel kala alla munavõi, hästi vahustatud ja mitte väga munane. Ja rohelise sibula asemel on imeõhuke, läbipaistev sibulaketas.

Ja kes nüüd soovib seda teemat vana kakluse juurde tagasi viia, siis ma vastan juba ette – jah, kõrvuti värskete hapukurkidega saavad kiluleivad meil pidudel alati esimesena otsa 🙂 tean’d, kummad populaarsemad on.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kiluleiba vaevalt keegi hea maitse austaja kilepakis olevast vürtsikilufileest teeb. Seda tehakse ikka Tallinna kilust, see plekktoos, ise puhastatakse.

Hea maitse austaja ostab ise värsket kilu, laob ise need karpi ja paneb ise maitseained peale. Kiht-kihi haaval. See purgi värk on suht jama isetehtu kõrval. Sellise hinna eest võiks veidigi vaeva näha.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Maalehes kirjutavadki eluvõõrad lillelapsed. Mulle meenus kohe üks mõne aasta tagune lugu samuti Maalehest, kus ajakirjanik nurises laatadel müüdavate käpikute kalli hinna üle. Täielik eluvõõrus, inimene ei kujutanud üldse ette, kui kaua käsitööna valmivaid kindaid tehakse! Ei räägi siinkohal materjali hinnast. Kuduja aega ei osanud see ullike üldse väärtustada.

Näe, leidsin selle ammuse loo ka üles:
https://maaleht.delfi.ee/news/maaleht/arvamus/kui-tahad-tulu-pead-kauplema?id=61711800
Ja vastukaja sellele:
https://maaleht.delfi.ee/news/maaleht/uudised/mis-on-kasitsi-kootud-kinnaste-oige-hind?id=62113998

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Hea maitse austaja ostab ise värsket kilu, laob ise need karpi ja paneb ise maitseained peale. Kiht-kihi haaval.

Kilud laotakse koos jämeda soola, vähese suhkru ja vürtsiseguga (must pipar, vürts, nelk, kaneel, ingver, muskaat, koriander, kardemon, loorber), kõhud ülespidi, sobivasse nõusse, lastakse vajutise all enne tarvitamist mõned päevad laagerduda.
Kõigil ei ole seda aega ja tahtmist…

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Hea maitse austaja ostab ise värsket kilu, laob ise need karpi ja paneb ise maitseained peale. Kiht-kihi haaval.

Kilud laotakse koos jämeda soola, vähese suhkru ja vürtsiseguga (must pipar, vürts, nelk, kaneel, ingver, muskaat, koriander, kardemon, loorber), kõhud ülespidi, sobivasse nõusse, lastakse vajutise all enne tarvitamist mõned päevad laagerduda.

Kõigil ei ole seda aega ja tahtmist…

Mina tean, kuidas tehakse 😉

Kõigil pole aega ega tahtmist, aga ei tasu Tallinna kilust kui miskist vürtsikiluetalonist rääkida ning kui inimene teeb müügiks, siis tehku juba hästi ja alles siis võime rääkida viie euro küsimisest.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Maalehes kirjutavadki eluvõõrad lillelapsed. Mulle meenus kohe üks mõne aasta tagune lugu samuti Maalehest, kus ajakirjanik nurises laatadel müüdavate käpikute kalli hinna üle. Täielik eluvõõrus, inimene ei kujutanud üldse ette, kui kaua käsitööna valmivaid kindaid tehakse! Ei räägi siinkohal materjali hinnast. Kuduja aega ei osanud see ullike üldse väärtustada.

Näe, leidsin selle ammuse loo ka üles:

https://maaleht.delfi.ee/news/maaleht/arvamus/kui-tahad-tulu-pead-kauplema?id=61711800

Ja vastukaja sellele:

https://maaleht.delfi.ee/news/maaleht/uudised/mis-on-kasitsi-kootud-kinnaste-oige-hind?id=62113998

No käpikute kudumist võrrelda kiluvõileiva tegemisega on muidugi veidi kunstlik. Mis need käpikud siia puutuvad. Niisama tahtsid ajakirjanike kohta midagi halvasti öelda?
Kui nüüd silmas pidada, et villased käpikud saab googli esimese lehe järgi hinnavahemikus 7-18 eurot (muster jms), siis 5 eurone kiluvõileib on ikka liig mis liig. Ega sa ometi arve oma kriitikaga, et ühe kiluleiva tegemine võtab olenevalt keerukusest 0,9 – 1,2x käpikupaarile kuluva aja? Või miks sa selle ajafaktoriga soovisid kiluvõileibade teemas öelda.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

No käpikute kudumist võrrelda kiluvõileiva tegemisega on muidugi veidi kunstlik. Mis need käpikud siia puutuvad. Niisama tahtsid ajakirjanike kohta midagi halvasti öelda?

Lood on ühtviisi eluvõõrad. Maalehe toimetuses puudub majanduslik mõtlemine.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Maalehes kirjutavadki eluvõõrad lillelapsed. Mulle meenus kohe üks mõne aasta tagune lugu samuti Maalehest, kus ajakirjanik nurises laatadel müüdavate käpikute kalli hinna üle. Täielik eluvõõrus, inimene ei kujutanud üldse ette, kui kaua käsitööna valmivaid kindaid tehakse! Ei räägi siinkohal materjali hinnast. Kuduja aega ei osanud see ullike üldse väärtustada.

Näe, leidsin selle ammuse loo ka üles:

https://maaleht.delfi.ee/news/maaleht/arvamus/kui-tahad-tulu-pead-kauplema?id=61711800

Ja vastukaja sellele:

https://maaleht.delfi.ee/news/maaleht/uudised/mis-on-kasitsi-kootud-kinnaste-oige-hind?id=62113998

See ei ole tegelikult ju üldse oluline, kui palju maksab tooraine või kui palju on tööd. Ma võin hingehinna eest kilekotis õhku ka müüa, kui ostjaid on.
Kõike saab müüa just sellise hinnaga, nagu seda ollakse nõus ostma. Kui ei osteta, on kehv toode, ebavajalik toode ja/või hind liiga kõrge. Siis ju ei saaks toota/müüa. Nii lihtne ongi.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Hea maitse austaja ostab ise värsket kilu, laob ise need karpi ja paneb ise maitseained peale. Kiht-kihi haaval.

Kilud laotakse koos jämeda soola, vähese suhkru ja vürtsiseguga (must pipar, vürts, nelk, kaneel, ingver, muskaat, koriander, kardemon, loorber), kõhud ülespidi, sobivasse nõusse, lastakse vajutise all enne tarvitamist mõned päevad laagerduda.

Kõigil ei ole seda aega ja tahtmist…

Mina tean, kuidas tehakse 😉

Kõigil pole aega ega tahtmist, aga ei tasu Tallinna kilust kui miskist vürtsikiluetalonist rääkida ning kui inimene teeb müügiks, siis tehku juba hästi ja alles siis võime rääkida viie euro küsimisest.

Sa ei pea ju ostma, kui on halvasti tehtud? Kui keegi ei osta, ei saa kellegi käest seda viit eurot küsida. Siis ta hakkab paremini tegema või lõpetab tegevuse.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

No käpikute kudumist võrrelda kiluvõileiva tegemisega on muidugi veidi kunstlik. Mis need käpikud siia puutuvad. Niisama tahtsid ajakirjanike kohta midagi halvasti öelda?

Lood on ühtviisi eluvõõrad. Maalehe toimetuses puudub majanduslik mõtlemine.

Niisiis, 5 eur/kiluvõileiva üle imestamine näitab seda, et imestajal puudub majanduslik mõtlemine?

Kuna meil puudub teadmine, kas ja kui hoodsalt neid leibu osteti, siis ei maksa siin nüüd lajatada, et kui ostjaid on, siis nii tekib ka hind.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

No käpikute kudumist võrrelda kiluvõileiva tegemisega on muidugi veidi kunstlik. Mis need käpikud siia puutuvad. Niisama tahtsid ajakirjanike kohta midagi halvasti öelda?

Lood on ühtviisi eluvõõrad. Maalehe toimetuses puudub majanduslik mõtlemine.

Niisiis, 5 eur/kiluvõileiva üle imestamine näitab seda, et imestajal puudub majanduslik mõtlemine?

Jah puudub. Kui keegi ei osta, siis kaovad need võileivad peagi müügilt või hind alaneb. Sest muidu teeb ju müüja endale kahju!
Kui jätkuvalt müügil on, siis järelikult leidub ostjaid ja äri on kasumlik. Miks ei tohi vabas kapitalistlikus riigis ajada endale kasulikku äri?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

No käpikute kudumist võrrelda kiluvõileiva tegemisega on muidugi veidi kunstlik. Mis need käpikud siia puutuvad. Niisama tahtsid ajakirjanike kohta midagi halvasti öelda?

Lood on ühtviisi eluvõõrad. Maalehe toimetuses puudub majanduslik mõtlemine.

Niisiis, 5 eur/kiluvõileiva üle imestamine näitab seda, et imestajal puudub majanduslik mõtlemine?

Jah puudub. Kui keegi ei osta, siis kaovad need võileivad peagi müügilt või hind alaneb. Sest muidu teeb ju müüja endale kahju!

Kui jätkuvalt müügil on, siis järelikult leidub ostjaid ja äri on kasumlik. Miks ei tohi vabas kapitalistlikus riigis ajada endale kasulikku äri?

No jah, kaovad peagi või hind alaneb. Aga kui kiluvõileiva alghind on 5 eur, siis sa keelad nagu imestamise ära? Artiklis pole ju sõnagi sellest, et see oleks halb majandusmudel – see on lihtsalt olukirjeldus.

On asju, mis paneb teinekord kulmu kergitama (näiteks tõukoerte, Lamborghinide või Tallinna korterite hinnad), aga see ju ei tähenda veel, et kulmukergitajal puuduks igasugune majanduslik mõtlemisvõime. Tõded, et “küsida võib kõike” ja imestad ikka.

Ma saan juba aru, kes sa oled ja sinu enesekindlusest pakatavat ajuauku ma täitma ei hakka. See auk on liiga sügav.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Hea maitse austaja ostab ise värsket kilu, laob ise need karpi ja paneb ise maitseained peale. Kiht-kihi haaval.

Kilud laotakse koos jämeda soola, vähese suhkru ja vürtsiseguga (must pipar, vürts, nelk, kaneel, ingver, muskaat, koriander, kardemon, loorber), kõhud ülespidi, sobivasse nõusse, lastakse vajutise all enne tarvitamist mõned päevad laagerduda.

Kõigil ei ole seda aega ja tahtmist…

Assa pagan, milline hipsteribisnis see oleks. Mul hakkasid kohe kõrvad liikuma, eriti kuna allolev retsept on kiiremini ja kergemini laotav, kui traditsiooniline keedumuna ketas:

Oma kodus käib meil või asemel kala alla munavõi, hästi vahustatud ja mitte väga munane. Ja rohelise sibula asemel on imeõhuke, läbipaistev sibulaketas.

Lihtsalt võrr-ra-tu oleks isetehtud vürtsikiludega (asitõendid purkide kaupa kaasas) laadale ronida ja “käsitöö, kõik käsitöö” sildi all räiget pappi kokku ajada. Munad võib osta ökotalust. leib, mm.. no seda ei viitsi ise teha, aga äkki saaks naabri Mallega kaubale, kellel on leivaküpsetaja? Ainuke asi, et kilud on ikka samast merest.

Aga kas sel puhul mingi toitlustusluba ei ole vajalik?

Please wait...
Postitas:
Kägu

Kas hoovikohvikute üle üldse mingit kontrolli ja lubasid on? Nägin kuskil kui aknast lasti mingi kopsikuga pannkooke ostjatele alla ja samaga sõitis raha üles. Ongi ok?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Täielik eluvõõrus, inimene ei kujutanud üldse ette, kui kaua käsitööna valmivaid kindaid tehakse!

Paar kindaid on kahe õhtuga valmis.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Täielik eluvõõrus, inimene ei kujutanud üldse ette, kui kaua käsitööna valmivaid kindaid tehakse!

Paar kindaid on kahe õhtuga valmis.

Käpikuid jah. Minul võtab reede õhtul 2-3 h ja siis pea terve pühapäeva – mingi 8 tundi, et saaks valmis korralikud kirikindad. Kokku siis umbes 11-12 tundi. Ma olen küll vana osav käsitööline, aga suhteliselt aeglane. Sõrmikuid teen umbes kaks korda kauem.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kas hoovikohvikute üle üldse mingit kontrolli ja lubasid on? Nägin kuskil kui aknast lasti mingi kopsikuga pannkooke ostjatele alla ja samaga sõitis raha üles. Ongi ok?

ongi ok, kujuta ette – seadusega on sellised “ühepäevakohvikud” täiresti lubatud, ja mingeid proopuskeid pole vaja. Pole ju vaja ka tarbida, kui kardad.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Loomulikult mina ei tarbi, aga noored söövad krt teab mida seal sisse. Näiteks need akna-pannkoogid paistsid väga menukad olema.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Paar kindaid on kahe õhtuga valmis.

Ja kahe õhtu tööd on ok saada 6 eurot miinus materjali hind? Mis see tunnitasu siis tuleks.. 50 senti? Vähem veel ilmselt, ma ei oska materjali kulu hinnata, ei tegele ise käsitööga.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Puhastamine on liiga rõve.

tahad puhastan sulle karbi kilusid ära 15 eurot

Please wait...
Postitas:
Kägu

Puhastamine on liiga rõve.

tahad puhastan sulle karbi kilusid ära 15 eurot

Mida ma selle karbitäiega korraga tegema peaksin, ma ei ole sööklapidaja.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt
Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 63 )


Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kiluvõileiva hind