Juhtus selline väike uputus, endal kahjusi ei ole praktiliselt. Küll aga läks vesi veidi alla ja ilmselt nõue tuleb nii allkorterist kui ühistult(mingeid kilpe oli vaja vahetada)
Kindlustusega on räägitud asi fikseeritud. Nüüd on hakanud esimesed arved tulema-eelkõige ühistult. Kuidas see protseduur toimib? Annan arved kindlustusele edasi? Maksan ise ja loodan, et kindlustus hüvitab?
+1
-3
Please wait...
Postitas:
Kägu
09.11.2023 18:06
Aga kuidas viidatud teema püstitus läheb kokku MTÜ Ämmaemandate Ühing eesmärgiga? Kas perekooli foorum on mingi google aseaine elus hakkama saamiseks?
+1
-17
Please wait...
Postitas:
Kägu
09.11.2023 18:19
sul on ju kindlustusest määratud menetleja, tema poole pöördugi, ta peab vastama kõigile selllistele küsimustele.
+3
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
09.11.2023 18:26
Võta oma kindlustusfirmaga ühendust. Kohe tuleb teha ka fotod kahjustusest. Kui ei tee fotosid ega fikseeri olukorda kohe ega teata kohe, siis pärast võimatu tõestada. Kui sul kõik tehtud, siis kindlustus vastab sulle ja selgitab.
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
09.11.2023 18:46
Sina maksad omavastutuse ainult. Kahjukannataja pöördub oma kindlustuse poole ja tema kindlustus pöördub sinu kindlustuse poole. Sina ei pea üldse minu arust võimlema. Mind uputas paar aastat tagasi ülemine naaber, pöördusin oma kindlustuse poole, nemad saatsid oma lepingulise remondimehe kohale, kes hindas kahjud ära. Siis võttis ühendust süüdlasega, temal kindlustus puudus.
Sina maksad omavastutuse ainult. Kahjukannataja pöördub oma kindlustuse poole ja tema kindlustus pöördub sinu kindlustuse poole. Sina ei pea üldse minu arust võimlema. Mind uputas paar aastat tagasi ülemine naaber, pöördusin oma kindlustuse poole, nemad saatsid oma lepingulise remondimehe kohale, kes hindas kahjud ära. Siis võttis ühendust süüdlasega, temal kindlustus puudus.
Alumiste korterite ja ühistu kahjud makstakse kinni ainult siis, kui sul ka vastutuskindlustuse osa valitud on.
Tavaline veekahju kolmandate isikute kahju kinni ei maksa. Siis pead ise maksma. Vahel võetakse kõige odavam kindlustus, ja seal vastutust ei ole sees
+2
-2
Please wait...
Postitas:
Kägu
09.11.2023 21:48
Pead enda kindlustuse esindajaga rääkima, kuidas neil need asjad käivad.
Kahjukannataja pöördub oma kindlustuse poole ja tema kindlustus pöördub sinu kindlustuse poole. Sina ei pea üldse minu arust võimlema. Mind uputas paar aastat tagasi ülemine naaber, pöördusin oma kindlustuse poole, nemad saatsid oma lepingulise remondimehe kohale, kes hindas kahjud ära. Siis võttis ühendust süüdlasega, temal kindlustus puudus.
Mind uputanud naabril oli kindlustus õnneks olemas. Mina enda omaga küll suhtlesin, aga mingit avaldust ma ei esitanud ja nemad midagi tegema ei pidanud. Tema kindlustuse poolt saadeti hindaja kahjustust fikseerima, siis tulid ehitajad kohale ja tehti kõik korda, tema omal minuga ega minu kindlustusega mingit muud suhtlust ei olnudki. Korra naabri kindlustus vaid helistas kontrolliks, et mina oma kindlustuselt topelt hüvitist nõudma ei läheks.
Alumiste korterite ja ühistu kahjud makstakse kinni ainult siis, kui sul ka vastutuskindlustuse osa valitud on.
Just, see on väga oluline aspekt. Kui sul vastutuskindlustust ei ole, siis hakka aga arveid maksma. Kui on, siis las need alumised korruse tegelased ja ühistu suhtlevad sinu kindlustusega ning sind sinna vahele pole üldse vaja.
Just, see on väga oluline aspekt. Kui sul vastutuskindlustust ei ole, siis hakka aga arveid maksma. Kui on, siis las need alumised korruse tegelased ja ühistu suhtlevad sinu kindlustusega ning sind sinna vahele pole üldse vaja.
Vastutuskindlustus olemas, muidu poleks teematki. Mulle ongi segadus pigem see, et ühistu nõuab arvelt minult-pole isegi arveid dokumenteerinud. Siis mina saadan arved kindlustusele ja see küsib kus miski asi tuleb. Kas mitte loogiline poleks see, et ühistu suhtleb otse kindlustusega? Summad pole ju suured, aga lihtsalt härib nagu mul uus töökoht juures. Või need, kel minu vastu pretensioonid saadan kõik kindlustusele?
Kas mitte loogiline poleks see, et ühistu suhtleb otse kindlustusega? Summad pole ju suured, aga lihtsalt härib nagu mul uus töökoht juures. Või need, kel minu vastu pretensioonid saadan kõik kindlustusele?
Kannatanu esitab nõude põhjustajale ja põhjustaja suhtleb oma kindlustusega ise.
Miks sa ometi oma kindlustusfirmaga ei suhtle? Kogu kindustusjuhtumiga seotud info peaks nendega võimalikult kiirelt vahetatud olema. Kas ühistus üldse teatakse, mis firmaga sul kindlustus on ja juhtumiga tegelevat kontakti?
Vastutuskindlustus olemas, muidu poleks teematki. Mulle ongi segadus pigem see, et ühistu nõuab arvelt minult-pole isegi arveid dokumenteerinud. Siis mina saadan arved kindlustusele ja see küsib kus miski asi tuleb. Kas mitte loogiline poleks see, et ühistu suhtleb otse kindlustusega? Summad pole ju suured, aga lihtsalt härib nagu mul uus töökoht juures. Või need, kel minu vastu pretensioonid saadan kõik kindlustusele?
Räägi kohe ruttu oma kindlustusega, et kes millega peab tegelema ja kes kellega peab otse suhtlema. Enne kui ühistu sulle mingi käki kokku keerab, ise oma jõududega ja kellegagi konsulteerimata asju parandama hakkab ja küsitavaid arveid sulle esitab, mida kindlustus hiljem loomulikult hüvitama ei hakka.