Olen taaskasutaja igal juhul. Samuti taaskasutan kinkekotte. Kus nimi on peal, siis see jääb esialgu kõrvale, aga võib leida hiljem kasutust. Asju omavahel kokku ei sobita. Mingid kaardid on kodus olemas. Paelu ka ekstra ei osta. Üldiselt olen püüdnud teha viimasel ajal nii, et need inimesed, kellele need asjad ei ole olulised(no tean näiteks, et kaardid lendavad järgmisel päeval prügikasti jne), siis neile kaarte ei panegi või panen suvalised. Mul on üks sõbranna, kes on sellise romantilise meelega ja temale ma valin. Teiste puhul ikka lähtun paljuski neist endist. Mul on mingi takunöör ka keras, seda kasutan sageli millegi sidumiseks, olgu kingitus, mida siduda vaja või igapäevane kasutus oma jaoks kodus.
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Kingituse pakkimine
Teema: Kingituse pakkimine

Kuidas te suhtute taaskasutusse? Ei, mitte sellisesse taaskasutusse, kus panete kingi endale saadud kingikotti, vaid poe paberkotti kasutate kingipaberina.

poe paberkotti kasutate kingipaberina
Sellised asjad kasutan ma ära nt naabrile tomateid viies vms, mitte sünnipäevakingituse jaoks. Kingitus peaks ikka pidulikum olema kui PRISMA kirjaga paberkott.

Kuidas te suhtute taaskasutusse? Ei, mitte sellisesse taaskasutusse, kus panete kingi endale saadud kingikotti, vaid poe paberkotti kasutate kingipaberina.
Ei meeldi. Osad kingivad ajalehepaberisse mässitud asju, mis takunööriga kinni tõmmatud, minu arust pole ilus. Samas ega mingit probleemi muidugi ka ei tee, aga ise selliste asjadega ei tegele.

Kasutan, aga mitte kinkidel, vaid kasutatud asjade saatmisel. St keeran ikka tagurpidi, tegu sisuliselt ju pruuni jõupaberiga. Oleneb kuskohast välja lõigata võib saada ka täiesti tekstideta koha. Olen näinud muidugi ka DIY kus nt laste ja templitega saab siis seda paberit ilusamaks kaunistada. Lisaks muidugi saab peale joonistada, kleepse kasutada – lisada igasugu kuuseoksi, lilleoksi vmt paela vahele jne – pilte leidub mega palju. Selline tore taaskasutamise võimalus lastega nt kellelegi kinki teha. St ma küll ei pahandaks kui ise sellise saaks – ega väga polegi aru saada, kas lõigatud jõupaberist rullist või paberkott.
Kusjuures tavaline pruun paberosa ilusa roseti ja paelaga võib täiesti OK olla kui ilusasti pakitud (st kandiline asi, nt karp vmt).
Nii näiteks, olen ka igasugu riidepoodide paberkotte nii kasutanud – neid on värvilisi (mustad, valged), kampaaniate ajal kunagi miskit sain sinsayst nt kassidega kotis jne. Nii on võimalik isegi kodusolevat tapeeti-tapeedijuppe ära kasutada. Aga kingiks tehes siis tõesti jälgin, et ka sissepoole mingit logo ei jää. Niisama kasutatud asjade saatmisel ei jälgi.

Mulle meeldib kinke saada (kui üldse, pole ausalt öeldes üldse vajalik midagi kinkida, lilledest piisab täiesti) kenasti pakituna, kinkekotid pigem ei meeldi, aga noh ega ma draamat ei tee sellest, kui midagi kinkekotis saan ning vahel harva on ka kinkekott nii ilus, et tekitab emotsiooni.
Samuti meeldib mulle ise kinke pakkida paberisse ja kaunistada rosetiga. Loomulikult poes pikalt otsin ja valin ilusat paberit, üritan vastavalt kingisaajale valida vms, kui on kinkimisel midagi, mida pakkida annab. Rahakaarti, kui ostan, siis ka ikka tükk aega valin ja otsin.
Kõik korralikud kinkekotid, mis minuni jõuavad, hoian alles, et ”saab hiljem kasutada”. Samas, kuna ma ise eelistan paberisse pakkimist, siis need kotid enamasti seisavad aastaid jõude.
Mitmed inimesed, teades, et mulle meeldib ja on oluline, kui paki pakkimisega on vaeva nähtud, on üle läinud kinkekottidelt pakkimisele, mis on armas.
Ise ka alati salaja vaatan kõrvalt, kas minult kingi saaja pöörab tähelepanu, kuidas pakk presenteeritud on või mitte. Eks inimesed on erinevad ja suuremale osale vist siiski pole see kingi pakkimise teema eriti oluline, aga tore on siin teemas lugeda, et siiski leidub ka neid, kes tõesti näevad vaeva ja mõtlevad kingi presenteerimise üle rohkem kui 2 sekundit 🙂

Ei meeldi. Osad kingivad ajalehepaberisse mässitud asju, mis takunööriga kinni tõmmatud, minu arust pole ilus. Samas ega mingit probleemi muidugi ka ei tee, aga ise selliste asjadega ei tegele.
Sellise taaskasutuse vastu pole mul midagi. Kui saan ajalehe või jõupaberi sisse pakitud kingi näen ikka, et inimene on vaeva näinud pakkimise ja meisterdamisega ning taaskasutus on tema jaoks tähtis. Võin ka ise kingi ajalehe sisse pakkida kui taaskasutus on sünnipäevalapse jaoks tähtis. Aga mul on sõbrannasi, kes sellise pakkimise peale viltu vaataks. Neile lihtsalt pakingi siis teistmoodi. Mõlemal puhul soovin ju kingi saajat rõõmustada. Kenasti ja kingisaaja rõõmustamiseks kingi pakkimisel ei pea üldse materjali peale palju kulutama.

Ise lähtun ka pigem taaskasutusest – ostan uue koti või pakkematerjali siis, kui kodust on kõik otsas, pole suuruselt sobivat või kui on kiire. Muidu kasutan ka ikka olemasolevat – enamasti küll mitte nii, et Paw Patroli kott täiskasvanule, aga suurt numbrit sellest ei tee, et ideaalselt ei sobi, sest pean keskkonna hoidmist tähtsamaks. KUI juba uut asja valin, siis mõtlen muidugi üle, eriti nt kaardi puhul. Kuigi ennast saadud kaarte vaatamas-lugemas jälgides saan aru küll, et enamasti käib see siuh-säuh ja kinkija panustab palju rohkem aega ja tähelepanu kui saaja.
Iseenesest on pakitud kinke kuidagi toredam saada kui kinkekotis, kus kink kohe lahtiselt näha on, seega lähtun ise pakkides ka võimalusel sellest. Lihtsalt kinkepaber on tunduvalt vähem taaskasutatav, see on tüütu.

Mina kingin alati nendes kottides, mille sees on minu kink olnud. Loomulikult seal minu nime sees pole ja ma ise ka sinna nime ei kirjuta, et kingisaajal oleks võimalus samamoodi seda kasutada.
Ja rahakaartidega on sama, kui sinna ei ole midagi kirjutatud, siis ma lihtsalt annan selle edasi.

Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Kingituse pakkimine