Esileht Kodunurk Kirju koer

Näitan 11 postitust - vahemik 1 kuni 11 (kokku 11 )

Teema: Kirju koer

Postitas:
Kägu

Kuidas teie teete Kirju koera kooki?

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Koostisosadeks on Kalevi küpsised, tume kakao, kondenspiim ja taluvõi. Marmelaadi, rosinaid ega muud taolist minu kirjust koerast ei leia.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu kirjus koeras kondentspiima ei ole. Mu meelest on kõik teised ained niigi väga magusad. Koostisosadeks on või, natukene piima, kakao (Meie mark, mitte magus kakao), Kalevi küpsised, natukene marmelaadi ja šokolaad. Šokolaadiga teen nii, et kui olen kõik ained kokku seganud ja kogu kupatus on maha jahtunud, siis hakin parajad tükid ja segan massi sisse. šokolaad peab jääma nii, et hamba alt on selgelt ära tuntav, mitte ei tohi sisse ära sulada. Siis keeran rulli ja panen külma.

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

2 pk küpsiseid (purustada, kõige lihtsam kilekotis tainarulliga)

250 g marmelaadi (väikesteks tükikesteks lõigata)

0,5 klaasi rosinaid

Sulatada 150 g võid, segada 0,5 purgi (200 g) magusa kondenspiima ja 3 sl suhkruta kakaopulbriga.

Kõik eelnev omavahel segada ja küpsetuspaberisse keeratuna külmkappi panna.

Ülilihtne, väga maitsev ja väga rammus. 🙂

Selle retsepti järgi tegi juba mu ammukadunud vanaema (suri 20 a eest) — kust tema retsepti sai, ei oska öelda.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

2 pk küpsiseid (purustada, kõoge lihtsam kilekotis tainarulliga)

250 g marmelaadi (väikesteks tükitekesteks lõigata)

0,5 klaasi rosinaid

Sulatada 150 g võid, segada 0,5 purgi (200 g) magusa kondenspiima ja 3 sl suhkruta kakaopulbriga.

Kõik eelnev omavahel segada ja küpsetuspaberisse keeratuna külmkappi panna.

Ülilihtne, väga maitsev ja väga rammus. 🙂

Teen ka enamasti selle retsepti järgi, aga vahel varieerin. Nt kasutan mõnikord  ka suhkrustatud ananassi, kuivatatud jõhvikaid ja pohli.

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

mina kondentspiima ei pane, aga alati lisan törtsu konjakit või brändit. minu 30 aasta vanune retsept

või (mitte väga palju, ehk umbes 1/4 pakki)

0,5 kl piima

2 sl kakaod

1 sl konjakit

rosinad, marmelaad ja nii palju küpsist, et oleks parasjagu paks, umbes 400 g.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Koostisosadeks on Kalevi küpsised, tume kakao, kondenspiim ja taluvõi. Marmelaadi, rosinaid ega muud taolist minu kirjust koerast ei leia.

Muidu sama, aga lisan maitseks rummiessentsi (sellisena tehti minu lapsepõlves ka).

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

mina kondentspiima ei pane, aga alati lisan törtsu konjakit või brändit. minu 30 aasta vanune retsept

või (mitte väga palju, ehk umbes 1/4 pakki)

0,5 kl piima

2 sl kakaod

1 sl konjakit

rosinad, marmelaad ja nii palju küpsist, et oleks parasjagu paks, umbes 400 g.

Konjak on väga hea mõte.

P.S Minu retsept pärineb kunagisest Leopoldi saatest, kus õpetati seda tegema. Nii et minu esimesed katsetused olid juba lapsena.

P.P.S Miks teemaalgatust on miinustatud? Keegi kaalujälgija pahandab?

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Muidu sama, aga lisan maitseks rummiessentsi (sellisena tehti minu lapsepõlves ka).

Oh jaa, ma ei pannud tähelegi, et mu tsiteeritud retseptis rummiessentsi polnudki 🙂
Ma pole kunagi konjakiga proovinud, lapsest peale tean, et pandi kas puhast rummi või essentsi.
Üks neist peab olema, muidu pole mu jaoks õige.

+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Teen nagu siin eespool kirjeldatud, aga marmelaadi asemel panen sisse hakitud Tiina kommid. Rosinaid jms ei pane.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Varem kasutasin ühte lihtsamat retsepti (vaid või ja tunde järgi sooja piima, et väga kuiv ei jääks), aga peale esimest proovimist jäin kindlalt kondenspiimaga variandi juurde. Ning kindlasti marmelaad sisse (hapu marmelaadi kuubikud ja/või Tiina kommi tükid).

+1
0
Please wait...

Näitan 11 postitust - vahemik 1 kuni 11 (kokku 11 )


Esileht Kodunurk Kirju koer