Esileht Ajaviite- ja muud jutud kiusamine tantsukoolis

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 89 )

Teema: kiusamine tantsukoolis

Postitas:
Kägu

Selle aasta sügisel liitusin DanceActis ühe täiskasvanute tantsurühmaga. Kui ma mõne aja pärast soovisin tantsurühma FB grupiga liituda, kuhu postitati trennialast infot, siis üks trennikaaslane hakkas trennis õiendama, et nemad ikka ei taha, et ma liitun, neil on oma kinnine oma grupp, mina uue inimesena ei sobi sinna jne jne. Treener ütles, et neil on oma kinnine sõbralik FB grupp. Kas täiskasvanute seas levib ka selline kiusamine?

Kui ma detsembris seal lõpparve tegin, siis juhendaja veel Facebookis küsis, miks ma lahkun. Ma ei hakanud isegi vastama sellise küsimuse peale. Väga ebameeldiv kogemus. Kas kellegil veel negatiivne kogemus selle klubiga?

+48
-8
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kuidas Sa tead, et seal jagati trennialast infot kui grupp oli kinnine ja Sind sinna ei võetud? Mul on näiteks töökohaski mitu gruppi. Üks selline, kus nö. läbi aegade töötajad, kes jäänud omavahel suhtlema. Kinnine. Siis on veel osakondadel omad grupid ja mingit gruppi peavad ka töötajad, kellel ühised raamatuklubi üritused. Seega osakonna gruppi saab igaüks, kes soovib ja meie osakonnas töötab, teised aga kinnised ja peab mingi põhjusel olema sinna liituda. Loogiline. See, et me mõnes grupis muu jutu seas kokku lepime, kes homme tööle toidu kõrvale n. salati kaasa võtab, ei tee sellest veel tööalast gruppi.

+5
-38
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuule, vaata mis siin Perekoolis toimub. Täiskasvanud inimesed muud ei teegi kui kiusavad. Mina sinu asemel küll küsiks selgitust, võib-olla said ise valesti aru ja on veel mingisugune grupp ja too, mida sa silmas pead, oligi mingi isiklikum. Kui aga mitte, siis see on haige, nõme ja nii totter, et see inimene, kes seal kiusaja on, sellele võiks ka kohale jõuda, et ta ongi kiusaja.

+63
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul oleks ükskõik mingitest gruppidest, kinnised või mitte. Ma ei viitsi seal istuda ja olla.

+9
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Täiesti haige ühiskond! Mida te sesl FB istute oma töökaaslastega! Pärissõpru ei ole siis muidugi peab leppima töökaaslastega. Ikka parem kui mitte midagi.
Ole hea anna tantsustuudio nimi ka teada. Ei tahaks, et minu lapsed sellise pooletoobise klubiga kunagi liituma peaks. Teaks varakult ettw vaadata ja vältida.

+8
-27
Please wait...

Postitas:
Kägu

üks trennikaaslane hakkas trennis õiendama, et nemad ikka ei taha, et ma liitun, neil on oma kinnine oma grupp, mina uue inimesena ei sobi sinna jne jne. Treener ütles, et neil on oma kinnine sõbralik FB grupp.

Ei saanud Su jutust aru, et kas siis treener ka ei soovinud sind nende grupiga liita? Kui rõhutas, et “sõbralik”, siis saab justkui aru, et treener siiski liitis sind gruppi?

Ja see ütleja, nagu aru sain, oli ainult üks inimene. Mida teised tegid? Mingeid ennasttäis tegelasi, kes lambist leiavad endal olevat õiguse kedagi keelata-käskida, leidub igal pool. Kuid kiusamise muudabki õigeks kiusamiseks just nimelt kaaslaste suhtumine. Kui normaalses grupis keegi nõnda vastab, siis on teiste kohus kiusatava eest välja astuda ning kiusaja paika panna – ainult sel juhul kiusamine lõpeb.

Viimaks jääb tõesti võimalus, et too kinnine grupp oli miskit muud kui lihtsalt ühe konkreetse trennirühma oma – ehk sinna kuulus sõpruskond, kes omavahel vaba aega veedab jne. Sel juhul võib isegi aru saada sellisest käitumisest, ehk.

+17
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Täiesti haige ühiskond! Mida te sesl FB istute oma töökaaslastega! Pärissõpru ei ole siis muidugi peab leppima töökaaslastega. Ikka parem kui mitte midagi.

Ole hea anna tantsustuudio nimi ka teada. Ei tahaks, et minu lapsed sellise pooletoobise klubiga kunagi liituma peaks. Teaks varakult ettw vaadata ja vältida.

No mida sa kommenteerid, kui ei viitsi teemaalgatust lugeda? Teemaalgataja ei ole töökaaslastest sõnagi kirjutanud? Tantsuklubi nimi on teemaalgataja kõige esimeses lauses ära nimetanud. Ja mida puutuvad sinu alaealised lapsed täiskasvanud inimeste tantsuklubisse?  Täiesti arusaamatu kommentaar.

+31
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

FB kasutavad vanainimesed. Noored kasutavad Instat.

+5
-14
Please wait...

Postitas:
Kägu

Instat pigem nooremapoolsed ja päris noored toimetavad Snapchatis.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Instat pigem nooremapoolsed ja päris noored toimetavad Snapchatis.

snapchatis ei viitsi enam eriti keegi käia, ka eriti noored mitte.

+10
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sina oledki see kägu, kelle arvates kolleegist ei või “pärissõpra” saada?
Oli kord teema, kus üks kägu (tegelikult oli neid isegi mitu, aga üks jäi kohe eriti silma) raius, et on olemas sõbrad ja on olemas kolleegid ja kolleeg ei saa kunagi sõber olla, sest ta on kolleeg. Õige sõber tulevat ikka liivakastist 😂

Mis tantsustuudiosse puutub, siis ilmselgelt käis TA täiskasvanute omas, seega su väikelapsed sinna ei saakski, aga suur (täiskasvanud) laps võib vast ikka ise otsustada, kuhu läheb?

+26
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kõik need kiusamisvastased kampaaniad lasteaias ja koolis on ju väga toredad, aga samas täiesti mõttetud. Kiusamine ei saa algust koolist ega lasteaiast, vaid täiskasvanutest ja see praegune on hea näide. Kampaaniatega ravitakse ainult sümptomeid, mitte algpõhjust ehk täiskasvanuid, eriti lapsevanemaid. Mina oleks küll öelnud välja, et minu grupist välja jätmine on kiusamine ja mina sellist käitumist ei tolereeri.

+28
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Imelik et rõhutati seda grupi sõbralikkust. See on nagu totter või kiirelt leitud vabandus, põhjus.
Tänapäeval peab olema ikka sõbralik. Aga kuidas olla siis kui tahad küll olla sõbralik, aga ei taha uut nö sõpra juurde. Minu arust on ära ütlemine ka ikka raske. ‘Ei^ ütlemine pole kerge. Sellest kirjuratakse lausa raamatuid, kuidas enda eest seista.
Aga muidugi tundub see Ei teisele ignoreerimine jällegi. Teistele ju soovitatakse seista enda eest, rääkida inimestega oma soovidest.
Siin soovis inimene saada gruppi. Õige. Küsi!
Teine ei soovinud teda. Õige. Oska öelda ei, kui nii tunned.
Aga kokku jätab see kiusamise mulje kui su soove ei täideta.

+5
-6
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Siin soovis inimene saada gruppi. Õige. Küsi!
Teine ei soovinud teda. Õige. Oska öelda ei, kui nii tunned.

Mu meelest pole küll õige öelda ühel trennikaaslasel, et teist trennikaaslast gruppi ei võeta. See oli ju treeneri väljahõigatud trenniga seotud grupp, mitte kellegi erasõprusklubi. Ja välja jätmine ongi üks kiusamise vorme.

+32
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

See veebigruppide dünaamika on nii huvitav teema. Olen ise kogenud olukord, kus üks foorum sisuliselt välja surigi seetõttu, et mingil hetkel hakati jaurama nö “tuumikgrupist”, kellele lisaks enam praktiliselt  ühtki uut liiget ligi ei lastud. Kuna sellel “tuumikgrupil” järjepanu huvi rauges ning uusi liikmeid juurde ei lastud, siis tekkiski mingil hetkel surnud seis.

+19
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mai tea… lugesin et treener ka ütles et neil on oma sõbralik kinnine grupp. Sa ei lugenud seda? Sain ma valesti aru?

+8
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mai tea… lugesin et treener ka ütles et neil on oma sõbralik kinnine grupp. Sa ei lugenud seda? Sain ma valesti aru?

Minu jaoks on sõnal “Sõbralik” küll hoopis teine tähendus. Kinnised on enamjaolt kõik huviringide grupid, aga see ei tähenda, et selle rühma liikmed ei tohiks liituda. Kui treener siiski mõtleski, et ärgu uued tulijad kuhugi trügigu, on asi tõepoolest hull.

+16
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selle aasta sügisel liitusin DanceActis ühe täiskasvanute tantsurühmaga. Kui ma mõne aja pärast soovisin tantsurühma FB grupiga liituda, kuhu postitati trennialast infot, siis üks trennikaaslane hakkas trennis õiendama, et nemad ikka ei taha, et ma liitun, neil on oma kinnine oma grupp, mina uue inimesena ei sobi sinna jne jne. Treener ütles, et neil on oma kinnine sõbralik FB grupp. Kas täiskasvanute seas levib ka selline kiusamine?

Kui ma detsembris seal lõpparve tegin, siis juhendaja veel Facebookis küsis, miks ma lahkun. Ma ei hakanud isegi vastama sellise küsimuse peale. Väga ebameeldiv kogemus. Kas kellegil veel negatiivne kogemus selle klubiga?

Kiusamine? Tegelikult ka mõtled nii või ? Sulle öeldakse otse, et nad ei võta sind vestlusringi. Trenni sind ju lubati. Vat kui oleks raha võetud ja trenni poleks lastud, siis saaks rääkida kiusamisest. Facebooki grupp ei ole ju ometi raha eest. Pakkunud siis lisatasu. Kui sa nimetad seda kogemust negatiivseks ja kiusamiseks, pead ise olema väga kiuslik. Muidu sellist asja ei näeks. See on täiesti tavaline käitumine, kui öeldakse otse, et sind kuhugi ei võta. Mis sa arvad, miks sind ei võetud. Hetkel on see kiri ka kiuslik. On veel kellelgi sellist kogemust, kus kiuslik ise peab teisi kiuslikuks aga ennast ei näe.

+5
-52
Please wait...

Postitas:
Kägu

No aga kas sa ei osanud siis treenerile seletada, et kui trennidega seotud infot jagatakse, soovid ka saada? Võibolla jäi sul tõesti arusaamatuks, et tegemist ei olnud trennigrupiga, vaid trennis moodustunud sõprade grupiga – inimesed, kes seal trennis olid sõpradeks saanud, tegid omale grupi ja rääkisid seal vabaajateemadel. Täiskasvanuna saad sa ju aru, et tülid teemal, kas sünnipäevale tuleb kutsuda kõik või üldse mitte pidada või võib iga pere oma elu ise korraldada, kuuluvad lasteaia vanemate koosolekule 😀

+7
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui ma detsembris seal lõpparve tegin, siis juhendaja veel Facebookis küsis, miks ma lahkun. Ma ei hakanud isegi vastama sellise küsimuse peale.

Oleksid ikka võinud vastata, selline vastamata jätmine pole väga täiskasvanulik tegu.

+6
-15
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

See veebigruppide dünaamika on nii huvitav teema. Olen ise kogenud olukord, kus üks foorum sisuliselt välja surigi seetõttu, et mingil hetkel hakati jaurama nö “tuumikgrupist”, kellele lisaks enam praktiliselt ühtki uut liiget ligi ei lastud. Kuna sellel “tuumikgrupil” järjepanu huvi rauges ning uusi liikmeid juurde ei lastud, siis tekkiski mingil hetkel surnud seis.

Ho-ho-ho, ega selle foorumi nimi ei alanud juhuslikult e tähega? Ma teadsin kah sellist pisikest elitarismipesa..
Aga see ei puutu teemasse. Kui on trenniga seotud grupp, siis peaks sinna pääsema kõik treenijad. Meil oli laulukoorigrupp ja kui mõne uue liikme kohta oleks hakatud nii ütlema, siis ma oleks küll protesteerinud. Kooris ma enam ei käi, grupis olen ikka.

+15
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ootaks teemaalgatajalt tõepoolest lähemat selgitust, mis grupp see õieti on. Juhul kui tegu on tolle konkreetses trennis käijate kinnise FB grupiga, kus jagatakse infot järgmise trenni, võimalike kellaaja muutuste, varustuse, toimuvate võistluste jne teemadel – siis peaks ikkagi kõigil selles konkreetses trennis osalejatel olema sellisele vajalikule infole ligipääs. Niisugusele trennis vajalikule infole ligipääsu piiramine on ilmselgelt kiusamine.

Ent kui tegemist on pigem tollest trennist mingil hetkel väljakasvanud kambaga, kus jagatakse infot nt järgmise pühapäeva grillipeo kohta kellegi kodus, siis saaksin aru, et uustulnukat kohe sinna gruppi ei oodata, vaid eelistatakse temaga ennem reaalelus tuttavamaks saada.

+14
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kiusamine? Tegelikult ka mõtled nii või ? Sulle öeldakse otse, et nad ei võta sind vestlusringi. Trenni sind ju lubati. Vat kui oleks raha võetud ja trenni poleks lastud, siis saaks rääkida kiusamisest. Facebooki grupp ei ole ju ometi raha eest. Pakkunud siis lisatasu. Kui sa nimetad seda kogemust negatiivseks ja kiusamiseks, pead ise olema väga kiuslik. Muidu sellist asja ei näeks. See on täiesti tavaline käitumine, kui öeldakse otse, et sind kuhugi ei võta. Mis sa arvad, miks sind ei võetud. Hetkel on see kiri ka kiuslik. On veel kellelgi sellist kogemust, kus kiuslik ise peab teisi kiuslikuks aga ennast ei näe.

Jaa, sinu kommentaar on kõige ehtsam kiusamiskäitumine, kuigi sa ise seda võibolla ei arva.

+32
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

kinnine sõbralik FB grupp

Ohh neid tibikesi küll. Igaüks tahab olla keegi. Mis sa teed kui teisiti tunnustust ei saa- No hakkadki FB grupiliikmete valijaks. Sõbralikust grupist oleks saanud kindlasti ühe uue liikme tõttu ebasõbralik grupp. Võimutseja tegi blässi nii teistele grupiliikmetele kui ka antud firmale. Paras tantsurühmast minema lüüa.  Ma tunnen suurt uhkust teemaalgataja sinu üle, tulebki öelda kiusamisele kindel ei. Raha eest peab teenust saama, aga sellise suhtumise juures head teenust ei saa.

+14
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Täpsustan, et tegu oli treeninguinfot sisaldava grupiga. Sinna postitati videoid tantsukavadest, et tunnist puudujad saaksid kodus kava iseseisvalt õppida. Kardan, et ka live trennid hakkasid seal toimuma. Seega klubi kinnipanemisel ei oleks ma videotrennidest enam osa saanud võtta. Treener lubas mind algul sinna Fb gruppi lisada, aga peale trennikaaslase protesteerimist ta ei lisanud mind.

+29
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Treener lubas mind algul sinna Fb gruppi lisada, aga peale trennikaaslase protesteerisid ta ei lisanud mind.

Hm. Treener jättis ühe osa oma tööst tegemata. Nii et sa oleksid lausa pidanud tema küsimusele vastama  – nüüd ta ei saanudki teada, et selline kiusamine võib kliente eemale peletada. Teiseks jah, kui sul jääb sellise asja tõttu videomaterjal nägemata, siis sa ei saa oma raha eest kõike, mida teised saavad. Seega treener lausa osales ise selles kiusamises.
Ühest küljest hea, et sa sellise treeneri käe all enam ei treeni, teisest küljest saadaksin ma talle selle põhjenduse kasvõi tagantjärele.

+44
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga mida peavad tegema need inimesed, kel pole FB kontot, aga tahaks ka trennis käia?

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle tundub, et TA jätab midagi rääkimata. Minu jaoks see, et treener eraldi rõhutas, et see FB grupp on sõbralik, vihjab pigem sellele, et TAl olid juba enne grupiga liitumise soovi mingid pinged ülejäänud trennijatega.

+5
-25
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sotsiaalmeedia peaks olema isiklik meelelahutus mitte oluline infovahetusallikas. Ma nimelt ei tee kontot sinna. Tööalased asjad käivad tööga seotud e-postile, mida loen E-R 9-17, isiklikud asjad isiklikule e-postile. Meil trennis tehti ka grupp sotsiaalmeediasse ja lisaks minule ei ole kontot veel paaril treeningkaaslasel. Meile saadetakse eraldi info e-postile.

Ma ei taha ette kujutada, et pean vabal päeval tegelema tööasjadega, taluma pidevat sõnumitega tegelemist.

+6
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas mina asjast aru saan? Talle ütles treener, et lisab. Siis ütles üks trennikaaslane, et teda ei taheta sinna. Ilmselgelt tegi see ütleja nalja, millest teemaalgataja kohe solvus ja võttis sõnasabast kinni. Treener ütles talle, et tegu on sõbraliku grupiga, järelikult said teised ka aru, et teemaalgataja solvus. Seejärel oma peas tegi otsuse, et ta ei meeldi teistele ja otsustas midagi ütlemata ära minna trennist. Treener siis küsis, et miks lahkud. Sellele ei vastanud mitte midagi. Läkski minema.

TA oli ju nii uus seal ja läks tõenäoliselt kohe ka minema.

Minu arust teemaalgataja reageeris üle, aga kui trenn nagunii ei olnud see, mida soovis, siis proovigu midagi muud. Tagantjärgi ma ei kirjutaks midagi, ehk ainult vabanduse treenerile enda tormaka reageeringu pärast. Sest nii nagu mina kõrvalseisjana seda kirjeldust loen, siis mingit kiusamist ei olnud. Lihtsalt teemaalgataja oli uus ja uusi ikka aasitakse igal pool mõnda aega. Teised sind ju ei tunne, vaadataksegi, mis inimene sa oled ja kui hästi naljast aru saad. Seda tehakse ju igal pool, uues klassis, uues kollektiivis tööl, kus iganes. Mina siit loen välja ainult kommunikatsioonihäire, kus üks pool sai teisest valesti aru ja omavahel ei suheldud neid asju läbi.

+2
-39
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 89 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud kiusamine tantsukoolis