kas saab teha, mu see lahtikäiv vorm on suht mõtetu, tainas hakkab läbi jooksma
Teema: klaasvormis keeksi küpsetada
Ainus kartus võiks olla, et ei tule vormist pärast välja.
Määrid vormi korralikult ära ja puistad riivsaiaga üle (ma olen mannaga ka teinud). Siis peaks pärast vast ikka kätte saama.
mul on auguga aga lahti käiv vorm-kui ostsin ei tulnud selle pealegi, et võib hakata vahelt välja jooksma
Kui on lahtikäiv vorm, siis pange küpsetuspaber.
Asetage küpsetuspaber põhja peale, siis pange vormiäär, nagu ikka. Klõpsake vormi äär kinni ja lõigake paber ümmarguseks.
Siis ei tule vahelt midagi välja.
keeksid tulevad alati lahti, see juba selline taigen.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] Mina olen rõngasvormist rohkem kui üks kord välja raputanud ainult pool keeksi:( Eriti hästi liimib end vormi külge kookoshelbeid sisaldav keeks.[/tsitaat]hehee, see pole siis enam ka keeks, vaid kook. keeksivorm on ikka klassikalise keeksi jaoks – sel on isegi muster põhjas.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]
Mustriga jah. Ja on ka täiesti lisanditeta keeks sinna kinni jäänud. [/tsitaat]vorm tuleb võitada/õlitada ja puistata jahuga – mitte üht katmata kohta ei tohi jääda. vormi servad olen siiski vooderdanud paberiga. kui keeks on valmis, siis õrnalt noaga eemaldada kook kõigepealt servadest/eemaldada paber, siis keerata kook kummuli ja aeglaselt noaga servast hoides lasta tal välja vajuda. tuleb küll, keeks on üks lollikindlamaid vormist välja ronijaid nagu mainitud eespool.
loomulikult sab ka klaasvormis keeksi küpsetada, aga lahtikäiv vorm tuleks lihtsalt küpsetuspaberiga vooderdada…
Käkerdad niiske paberi ja see jääb kenasti voodriks taigna ja vormi vahele. Ja vormi ei pea pesema pärast!
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.