Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kodukohvikud

Näitan 7 postitust - vahemik 31 kuni 37 (kokku 37 )

Teema: Kodukohvikud

Postitas:
Kägu

Totrus kuubis

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mulle eriti ei meeldi süüa selliseid asju, mille puhul ma ei tea, kuidas need on valmistatud ja mis seal sees on. Isegi restoranis mõnikord küsin järele, mida mingi roog sisaldab ja mis maitseained seal sees on (koriander-öäk). Aga restorani puhul ma vähemalt eeldan, et toit on valmistatud hügieenilistes tingimustes ja sealt ei leia koerakarvu või kunstripsmeid ja toidu sees on kasutatud võid, mitte mingit odavat margariini…

Nii et ma ei käi kodukohvikute päevadel. Erinevates taludes olen küll käinud ja talutoite söönud, aga vot kodukohvikus tekib tõrge. Tuttavate sünnipäevadel ka ma pigem enne küsin, mis selle või tolle salati sees on ja kooke ei söö üldse. Kui mulle külla tullakse, siis räägin küsimatagi kohe, et selle salati sees on liha, selle sees on kala, see on sibulavaba… – sest minugi tutvusringkonnas on inimesi, kes üht või teist ei söö, siis tean juba ette hoiatada.

jube tüütu võib selline külaline olla…
Kodukohvikutes käin küll, kui aega juhtub olema – ja ei muretse üldse hügieeni pärast, ausalt. Ega neid kohvikuid ju mingites pommiaukudes tehta, ikka kenades aedades-hoovides.

Pigem tekib mul tõrge, kui kokk on kummikinnastes – öäkk, kummi maitse ja lõhn.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Käin nendes kodukohvikutes, kelle omanikke tunnen ise ja võin nende hügieeni jms peale kindel olla. Ja siis mõnes, mida needsamad kindlad tuttavad soovitavad. Mul on FB sõbralistus 8-9 inimest, kes peavad kodukohvikuid. Nendest 4, kui ma peast ütlen, on aastaid heal tasemel toitlustuses töötanud ja teavad suurepäraselt kõiki reegleid ja nõudeid. Teistel olen lihtsalt nii palju külas käinud, et tean, kus ja kuidas nad süüa teevad.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Töötan meditsiinialal ja seoses sõnaga “kodukohvik”, tuleb mulle meelde üks patsient, tegemst oli vaimse tervisega kimpus oleva inimesega, kes parematel päevadel tegi imehäid kaneelikukleid lähedal asuvasse hipikohvikusse. Kuklid olid lähikonna inimeste hulgas tõeline hitt. Kord koduvisiidile minnes, nägin ka valmistamisprotsessi lähedalt: proua oli tubakasuitsust sinises köögis suits suus, kukleid tegemas, ilma kinnasteta, räpase köögilaua peal, kirsiks tordi peal oli liitrine klaaspurk/tuhatoos samal laual. Köök oli täis haisevaid prügikotte ja räpaseid nõusid. Jube.

Ja kuidas see saiakeste maitse halvemaks muutis?

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mulle meeldivad. Olen ka see, kellele meeldib näha, kuidas inimesed elavad ja toimetavad, millised aiad neil on, meeldib suhelda.
Õnneks ei ole ei kodukohviku tegemine ega külastamine kohustuslik, inimesed, kes näevad uudishimus vaid varguseks valmistumist, ei pea kedagi kutsuma.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mind ka huvitaks, kui palju siis ohvreid juba on ka kogunenud. Kodukohvikuid peetakse juba aastaid.

Asi ei ole ohvrites, vaid lihtsalt vastik on mõelda, kuidas keegi võib toitu valmistada. See on selline koht, kus tegija ise ei pane tähele milega ta vahepeal tegeleb, võõras silm aga küll.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

võin nende hügieeni jms peale kindel olla

Kindel ei saa kellegi hügieeni peale olla, kui sa just kõrval ei seisa. Kust sa tead, kas käis vahepeal kempsus ja jättis käed pesemata või mitte? Kas maitses salateid sama lusikaga, millega segas? Üldjuhul inimesed nii teevad, kui keegi ei näe.
Olen ka pooleldi Monk ja suvaliste inimeste tehtud toitu ei söö (olen elus nii mõndagi näinud ja see on isu ära võtnud).

Please wait...
Näitan 7 postitust - vahemik 31 kuni 37 (kokku 37 )


Esileht Ajaviite- ja muud jutud Kodukohvikud