Aga sinule helistaksin mina sel juhul kui mind huvitab kas sa üldse müüd sedajaseda. Või siis millal minu tellimus nr12334455 võiks ka kohale jõuda ja miks see ikka veel tulnud ei ole, kuigi sa lubasid tarnet juba eelmisel nädalal.
Kui sa küsid minu käest telefonis, kas ma müün mudelit XLK_777292836_UY_55 mod 1209G mis ühilduks mudeliga DER_9191918_gs, mis on 2017. aasta väljalase, aga see uuem mudel, siis usu, minu tööandjalt ja igalt teiselt soliidselt firmalt saaksid sa selle vastuse kirjaga kiiremini. Meil on 20-minuti reegel. Tööpäeval ja tööaja sees laekuvatele kirjadele vastab inimene (mitte automaatmasin) 20 minuti jooksul. Kasvõi seda, et aitäh päringu eest, saan teile vastata homme, sest pean /midaiganes/. Kõik konkurendid töötavad samamoodi, ka firmad, kus olen enne töötanud. Mõnes kohas on küll ühe tunni reegel.
Ja kui sa tahad küsida, miks su tellimus nr12334455 pole kohale jõudnud, siis sa veerid seda numbrit klienditeenindajale, kes vaatab arvutist ja saab öelda, et “näitab, et on veel meie tarnija laos Poolas”. Sest ta ei näe rohkem. KUI sa aga tahad, et ta ennast LIIGUTAKS ja trambiks kolm korrust üles logistikaosakonda ja suruks sealt mõne spetsialisti vastu seina ja küsiks, mis TEGELIKULT sinu saadetisega on, siis sa saadad kirja. Kui sa siis tööpäeva jooksul vastust ei saa, siis alles helistad ja teed seda järgmisel tööpäeval. Ja telefonis pigem ei hakka maailma lahti kirjeldama, et mis maakonnast mis riigist mida sisaldav missuguse kaaluga mis pakk mis kuupäeval kelle poolt missugusest postkontorist teele pandi, mis aadressile mis sihtnumbriga ja kelle nimele ja mis postitusmeetodiga ja mis kuupäeval kes mis kell sulle mis moel lubas, et see pakk saabub sinnajasinna see kell sel päeval sel moel. Sa viitad oma kirjale – saatsin teile paki saabumisaja täpsustamiseks kirja eile kell 10.05, palun millal võiksin sellele vastust oodata.
Loogiline ja lihtne.
Tegelikult see asi pole ikka õige. Sest õige on nii, et kui kliendi tellimus viibib mis tahes põhjusel, siis mitte klient ei pea seda nuiama ja ootama, et keegi tambiks kuskile korrusele, suruks kedagi vastu seina, ega teeks sellest taolist teemat. Vaid see firma peab ise klienti teavitama viibimisest, kui tellides oli antud lubadus kiirem aeg. Tellija konaktid on firmal ju olemas, kui tellimus tehti. Kui ka tasutud on ettemaks, seda enam.
Tegelikult ei pea keegi vastama, kui ei soovi(aga eks see ole firma huvides ka) ja kui on üks töötaja, kes kodukontoris mingil põhjusel ei vasta ja on veel osanik/juhataja/omanik ja kedagi teist polegi , siis väikefirmas, mikrovärk, vastabki juhataja ise. See on tavaline. Nii väikeses asutuses saab ühe või kahe töötaja olemasolu/kättesaadavus kiirelt teatavaks. Suuremas firmas on aga nagunii rohkem töötajaid.
Inimene, kui kätte ei saa, otsib üsna kohe mujalt ka.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 08.01 15:48; 08.01 16:25; 08.01 20:56; 13.01 15:56;