Palun, jagage nippe, millistest toorainetest tehtuna tuleb hea jogurt?
Ise teen täispiimast ja kreeka jogurtist.
Palun, jagage nippe, millistest toorainetest tehtuna tuleb hea jogurt?
Ise teen täispiimast ja kreeka jogurtist.
Mina teen ka täispiimast ja mingit suvalisest poejogurtist. Ainult mingi Rimist ostetud Rimi kaubamärgiga (täpselt ei mäleta) pakijogurt oli, mis abs ei kõlvanud tegemiseks. Aga muudega on ikka välja tulnud. Kui turule satun, siis Pajumäe oma on mu esimene eelistus juuretiseks.
Mul ei tule alati piisavalt paks.
Viimasel korral panin pulbrilist juuretist piima-jogurti-vhukoore segule. siis sai küll väga ilus ja hea.
Masinas hoian u 10 tundi ilma kaaneta, siis kaas peale ja külmkappi.
Mul ei ole mingit masinat. Ajan potis piima 40C, lisan juuretise, segan ja lasen u 24h toas seista. Siis panen külma.
Tarvitame enamasti nii, et panen mikserkannu jogurtit ja külmutatud-sulatatud marju ja teen sellest midagi joogijogurti sarnast.
Kust seda pulbrilist juuretist saada võiks?
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Mul ei ole mingit masinat. Ajan potis piima 40C, lisan juuretise, segan ja lasen u 24h toas seista. Siis panen külma.
Tarvitame enamasti nii, et panen mikserkannu jogurtit ja külmutatud-sulatatud marju ja teen sellest midagi joogijogurti sarnast.
Kust seda pulbrilist juuretist saada võiks?[/tsitaat]
Firma Alsa teeb erinevaid.
Nii, väga põnev.
Palun kirjtage mulle ka kuidas see protsess algusest lõpuni käib ja mida vaja on ning kuskohast saab/peab otsima. Ja kas siis alati tuleb mingi osa alles jätta või kuidas.
Vabandan kui rumalad küsimused on, aga sooviks ka ise tegema hakata.
Tänan teid juba ette!
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Nii, väga põnev.
Palun kirjtage mulle ka kuidas see protsess algusest lõpuni käib ja mida vaja on ning kuskohast saab/peab otsima. Ja kas siis alati tuleb mingi osa alles jätta või kuidas.
Vabandan kui rumalad küsimused on, aga sooviks ka ise tegema hakata.
Tänan teid juba ette![/tsitaat]
Minul on üks odavamaid poes saadaolevatest aparaatidest.
Otsan liitri täispiima, ühe võimalikult \”elusa\” jogurti, segan hoolikalt kokku ja jätan umbes 10ks tunniks purkidessevalatuna masinasse seisma.
Hiljem enam poest jogurtit ei osta, oma \”saagist\” läheb üks purk juuretiseks.
Nüüd otsingi variante, et ikka paremaks ja paremaks saaks seda teha.
Katsetanud olengi vahukoore lisamisega, vahel panen ka seda pulbrit või gefiluse pulbrit.
Muidugi teen ka erinevaid maitsestatuid jogurterid, sh rohelise teega, paprikaga, küpsitega, pähklitega, marjadega niikuinii….
Teen nii – lihtne teha ja paks jogurt tuleb:
http://k2trinkokkab.blogspot.com/2010/09/kuidas-teha-kodus-ise-kreeka-jogurtit.html
Jogurtimasina pilt:
http://www.ox.ee/en/product/322221
veider, et see nii kallis on.
Minu oma maksis u 12-15 EUR.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Teen nii – lihtne teha ja paks jogurt tuleb:
http://k2trinkokkab.blogspot.com/2010/09/kuidas-teha-kodus-ise-kreeka-jogurtit.html%5B/tsitaat%5D
Mina teengi tavaliselt kreeka jogurtist, aga kuumutamise ja mässimisega ei viitsi jamada – sellepärast aparaadi ostsingi – nii on ainult kokkusegamise ja purkidesse valamise vaev.
http://toidupildid.blogspot.com/2007/04/isetehtud-jogurt.html
Olen teinud selle järgi ja on hästi välja tulnud!
Mina teen tavaliselt nii, et ajan piima potis soojaks, nii silma järgi 40C või veidi soojem. Siis segan 2l piima peale u 0.3-0.4l poejogurtit sisse ja jätan kogu potitäie seisma järgmise päevani. U 20-24h olen hapneda lasknud ja siis külma pannud, võimalik et saaks ka juba kiiremini . Kui tarvitamiseks läheb, siis maitsestan. Siiani on 1 kord ebaõnnestunud kui olen mingi jama Rimi omatoote jogurtiga katsetanud.
Enda tehtud jogurtit ei ole enamasti uue laari tegemiseks kasutanud, sest siis peaks u iga päev/üle päeva jogurtit tegema. Mina teen 1-2x nädalas. Kui juuretis pole värske, siis pole ka tulemus mul eriti hea tulnud.
Piima saan talunikult, pastöriseerimata, homogeniseerimata maapiim.
Aga siiski tahaks teemaalgatajalt teada, kust neid Alsa pulbreid saada võiks? Ei oska isegi otsida kuskilt. Või sa pole Eestis?
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Mina teen tavaliselt nii, et ajan piima potis soojaks, nii silma järgi 40C või veidi soojem. Siis segan 2l piima peale u 0.3-0.4l poejogurtit sisse ja jätan kogu potitäie seisma järgmise päevani. U 20-24h olen hapneda lasknud ja siis külma pannud, võimalik et saaks ka juba kiiremini . Kui tarvitamiseks läheb, siis maitsestan. Siiani on 1 kord ebaõnnestunud kui olen mingi jama Rimi omatoote jogurtiga katsetanud.
Enda tehtud jogurtit ei ole enamasti uue laari tegemiseks kasutanud, sest siis peaks u iga päev/üle päeva jogurtit tegema. Mina teen 1-2x nädalas. Kui juuretis pole värske, siis pole ka tulemus mul eriti hea tulnud.
Piima saan talunikult, pastöriseerimata, homogeniseerimata maapiim.
Aga siiski tahaks teemaalgatajalt teada, kust neid Alsa pulbreid saada võiks? Ei oska isegi otsida kuskilt. Või sa pole Eestis?[/tsitaat]
Jah, ma olen \”neetud väljamaakägu\”. Alsa tooteid müüakse muidu igas supermarketis, ja Alsa ei tee ainult jogurtijuuretist, vaid tal on lai gamma tooteid.
Alsa on Unileveri grupi bränd.
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.